X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda na gemini nie widze jakiegos wielkiego wyboru holle :/ wzielam kilka tych 25 g na probe, zobacze co to bedzie. Fajna jest tez z bananem bez cukru :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, spróbuję znaleźć "normalnego" dentystę - mnie zupełnie dentyści nie ruszają, byleby robili dobrze i mieli odpowiednie podejscie . Większy strach czuję jak idę do...fryzjera ;-P taka dziwna jestem. Nie cierpię jak mi ktoś mi włosy duźda i dla mnie fryzjer to żadna przyjemność.. A muszę iść, bo mi mąż jakiś kupon dał na zasadzie - zrób sobie coś fajnego z włosami, bo przecież tak dawno nie byłaś. Może jakaś aluzja, haha ;-)

Moja jest taka jak Lila Totoro - jak zobaczy coś nowego (lub coś co zna a bardzo lubi..) leci jakby ją kto gonił, w dodatku ma taką determinację w wyrazie twarzy, że czasem mnie przeraża.. A miska z wodą stojąca w kuchni, ale tuż przy wyjściu z salonu musiała zostać przeniesiona.

My na śniadanie jemy kaszkę mannę+gryczaną+owoc (ale zaczynałam od kleiku, no ale my rozszerzałyśmy wcześniej, więc z glutenem chciałam poczekać). Do zupki na razie kaszki nie wrzucałam, ale chyba zacznę, ale nie wiem czy nie pójdę w takie zwykłe, nie dziecięce, czyli jakaś jaglana itp.

acygan lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj głowy urywa, wyszliśmy dosłownie na chwilę tyle co do samochodu bo musiałam prezenty pokupowac, w piątek spotykam się z przyjaciółką z okazji jej urodzin (misja na dzis, jutro i piątek - ściągnąć jak najwięcej mleka mi się uda :p) a w niedziele idziemy na urodziny mojej siostrzenicy :) No i jak wyjęłam małego z samochodu jak nagle na niego powiało to aż się przestraszył o.O także dzisiaj tez siedzimy w domu. Kuba też leci do nowych rzeczy czy tam gdzie nie można szybciutko i też ma zawzieta minę przy tym :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to ja zdecedowanie wolalabym przezyc jeszcze raz skurcze porodowe niz miec zeba wyrwanego ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ale męża podsumowałas xD

Ja nie będę pisała ile lat u dentysty nie byłam, bo wstyd. Nie cierpię, kasy mi szkoda itd. Póki co miałam z zębami spokój, ale ostatnio czuję, że wyleciał mi kawałek plomby w dwóch zębach a jeszcze jeden mi się psuje:/ czas zacząć szukać dentysty. I czasu :/

Lila stanęła dziś przy pojemniku z zabawkami :O

edwarda20, Aga78, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnelam przez temat kaszek,juz wiem co i jak :) no i jednak z holle jest w czym wybierac :)

Myslalam, ze to rozszerzanie diety jest latwiejsze :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro haha bo moj maz to taki specyficzny jest, artysta bujajacy w oblokach. Zwykle zycie go troche przeraza i musze nim 'dyrygowac' bo jak to sie mowi zginalby jak andzia w kwiatkach ;p No i tez jest bardzo spokojny i wycofany wiec moze Henio po nim taki byc ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych kaszek. Też bym chciała Lili śniadania urozmaicić, ale prze, te zaparcia daję tylko raz w tyg kaszę jaglaną. Wydaje mi się taka możliwie mało zapychajaca. I w ogóle to nie mam żadnego pomysłu jak Lili śniadania urozmaicić. Ostatnio leci ciągle jogurt z owocami :/ jutro ta nieszczęsna kasza z owocami będzie, a pitem nie wiem, pewnie znowu do jogurtu wrócę. Póki nie zacznie jeść konsystencji innej niż papki to mam zawężone pole manewru :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda hahaha, mój też ma trochę artystyczną duszę, ale charakter i usposobienie totalnie odwrotne:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że Wasze dzieci już takie aktywne, mój to nawet maty nie opuści, nie potrafi się doczolgac do zabawki jeszcze, wymusza żebym mu przyblizala, potrafi tylko w kółko się obracać, więc jeszcze mogę go na trochę spuścic z oczu.
    Też jemy kaszki z Holle meeega mu smakują, ale nie mogę mu tak dużo dawać, bo ostatnio go za długo trzymało i jedno karmienie pominął.
    A jajecznice w jakiej formie podajecie?

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Że Wasze dzieci już takie aktywne, mój to nawet maty nie opuści, nie potrafi się doczolgac do zabawki jeszcze, wymusza żebym mu przyblizala, potrafi tylko w kółko się obracać, więc jeszcze mogę go na trochę spuścic z oczu.
    Też jemy kaszki z Holle meeega mu smakują, ale nie mogę mu tak dużo dawać, bo ostatnio go za długo trzymało i jedno karmienie pominął.
    Robisz je na mleku czy na wodzie? Ja robie poki co na mm i jeszcze nigdy nie zjadl calej porcji, je max 3/4 porcji z pudelka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik to ja zdecedowanie wolalabym przezyc jeszcze raz skurcze porodowe niz miec zeba wyrwanego ;p

Chyba skurczy porodowych nie miałaś ;-)
    Wolałabym chodzić codziennie do dentysty niż jeszcze raz przeżyć ten koszmar. Moje pierwsze skurcze już były takie, że ledwo zipalam, a trwały 2 dni..a te 2 fazy trwały 2 godziny i to były najdłuższe 2 godz.zycia, w których notabene byłam pewna, że umrę..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo...Jupik!, to wspomnienia mamy podobne:) wszyscy mnie przekonywali że o tym bólu się zapomina ale ja nigdy o tym nie zapomnę :/
    Moja Lila jeszcze się nie przemieszcza wiec mam spokój :) ale ona w ogóle jest do tyłu w porównaniu do Waszych dzieci:)
    Musiałam z nią wyjść na chwile do auta to jest taki wiatr że biedna oddechu nie mogła złapać :/
    Pytanie mi się takie nasunęło: a jak właśnie zabezpieczyć miski z wodą i karmą?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny, podpisuję się pod tym co napisałyście :) mogę leżeć cały dzień u dentysty, poród to był horror.

Veruka ja nie zabezpieczam. Po prostu biegam xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Zazdroszczę Wam tych kaszek. Też bym chciała Lili śniadania urozmaicić, ale prze, te zaparcia daję tylko raz w tyg kaszę jaglaną. Wydaje mi się taka możliwie mało zapychajaca. I w ogóle to nie mam żadnego pomysłu jak Lili śniadania urozmaicić. Ostatnio leci ciągle jogurt z owocami :/ jutro ta nieszczęsna kasza z owocami będzie, a pitem nie wiem, pewnie znowu do jogurtu wrócę. Póki nie zacznie jeść konsystencji innej niż papki to mam zawężone pole manewru :/

A moja znowu nie chce jogurtu i na okrągło jej kaszki robię na śniadanie. Jutro chce jej zrobić jajecznice na parze tylko muszę się uśmiechać do teściowej po jajka :P
    Totoro a tak pomyślałam o tych zaparciach. Może siemię lniane coś by pomogło? Można dosypywać w sumie do wszystkiego :)

My po spacerze, trochę wiało, ale ogólnie całkiem przyjemnie. Mała cieplutka, także chyba dobrze ubrałam :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamowilam spiworek do spania ale zle dobralam rozmiar i spiworek ma 116 cm dlugosci takze maly bedzie w nim spal kolejne dwa lata! :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzić nie rodziłam, w sensie wychodzenia dziecka przez kanal rodny ;p ale rozwarcie zrobilo mi sie w 40 minut z 1 cm do 9 cm takze tego ;p Nadal wolalabym jeszcze raz to przezyc niz isc wyrwac zeba ;p

PS. nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie wiec kazda z was podziwiam, szczegolnie te ktore zrobily to bez znieczulenia ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:42

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Robisz je na mleku czy na wodzie? Ja robie poki co na mm i jeszcze nigdy nie zjadl calej porcji, je max 3/4 porcji z pudelka.

Ja robię na wodzie, bo 150ml nie odciągne jak jest tam napisane, a jakby nie zjadł to szkoda by było tego mleka :D
    Ale i tak robię 100ml wody i 3 łyżki tej kaszki czyli inaczej jak w ich przepisie i taka porcje mi zjada cała plus ostatnio dodałam całego banana i właśnie jak to zjadł to go długo trzymało :D a wcina tak, że aż się doprasza o kolejne łyżeczki i jak skończy to łyżeczkę oblizuje :D

gg646iye46nicebi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

Moj tak samo, jeszcze mi nie ucieka nigdzie :p

Ja bym wolala dentyste od porodu zdecydowanie chociaz nie mam zadnej traumy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi znowu nie chce jeść , zjada po 80ml mleka, nie wiem czy to przez zęby? Ale oprócz tego jest w dobrym humorze.
    Daje jej kaszkę i zupkę w ciągu dnia , ale tez szczególnego zainteresowania nie ma , trochę zjada , a potem się denerwuje :(

Moja tez pełza jak szalona, dzisiaj odwróciłam się na chwile , żeby opłukać ręce w zlewie , a mała już dorwała psią miskę w woda i cała na siebie wylała i waliła ręka w ta rozlana wodę Haha cały czas trzeba ja mieć na oku.

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ