X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda na gemini nie widze jakiegos wielkiego wyboru holle :/ wzielam kilka tych 25 g na probe, zobacze co to bedzie. Fajna jest tez z bananem bez cukru :)

• Jupik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, spróbuję znaleźć "normalnego" dentystę - mnie zupełnie dentyści nie ruszają, byleby robili dobrze i mieli odpowiednie podejscie . Większy strach czuję jak idę do...fryzjera ;-P taka dziwna jestem. Nie cierpię jak mi ktoś mi włosy duźda i dla mnie fryzjer to żadna przyjemność.. A muszę iść, bo mi mąż jakiś kupon dał na zasadzie - zrób sobie coś fajnego z włosami, bo przecież tak dawno nie byłaś. Może jakaś aluzja, haha ;-)

Moja jest taka jak Lila Totoro - jak zobaczy coś nowego (lub coś co zna a bardzo lubi..) leci jakby ją kto gonił, w dodatku ma taką determinację w wyrazie twarzy, że czasem mnie przeraża.. A miska z wodą stojąca w kuchni, ale tuż przy wyjściu z salonu musiała zostać przeniesiona.

My na śniadanie jemy kaszkę mannę+gryczaną+owoc (ale zaczynałam od kleiku, no ale my rozszerzałyśmy wcześniej, więc z glutenem chciałam poczekać). Do zupki na razie kaszki nie wrzucałam, ale chyba zacznę, ale nie wiem czy nie pójdę w takie zwykłe, nie dziecięce, czyli jakaś jaglana itp.

acygan lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też dzisiaj głowy urywa, wyszliśmy dosłownie na chwilę tyle co do samochodu bo musiałam prezenty pokupowac, w piątek spotykam się z przyjaciółką z okazji jej urodzin (misja na dzis, jutro i piątek - ściągnąć jak najwięcej mleka mi się uda :p) a w niedziele idziemy na urodziny mojej siostrzenicy :) No i jak wyjęłam małego z samochodu jak nagle na niego powiało to aż się przestraszył o.O także dzisiaj tez siedzimy w domu. Kuba też leci do nowych rzeczy czy tam gdzie nie można szybciutko i też ma zawzieta minę przy tym :D

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik to ja zdecedowanie wolalabym przezyc jeszcze raz skurcze porodowe niz miec zeba wyrwanego ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ale męża podsumowałas xD

Ja nie będę pisała ile lat u dentysty nie byłam, bo wstyd. Nie cierpię, kasy mi szkoda itd. Póki co miałam z zębami spokój, ale ostatnio czuję, że wyleciał mi kawałek plomby w dwóch zębach a jeszcze jeden mi się psuje:/ czas zacząć szukać dentysty. I czasu :/

Lila stanęła dziś przy pojemniku z zabawkami :O

edwarda20, Aga78, Katy lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przebrnelam przez temat kaszek,juz wiem co i jak :) no i jednak z holle jest w czym wybierac :)

Myslalam, ze to rozszerzanie diety jest latwiejsze :)

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro haha bo moj maz to taki specyficzny jest, artysta bujajacy w oblokach. Zwykle zycie go troche przeraza i musze nim 'dyrygowac' bo jak to sie mowi zginalby jak andzia w kwiatkach ;p No i tez jest bardzo spokojny i wycofany wiec moze Henio po nim taki byc ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam tych kaszek. Też bym chciała Lili śniadania urozmaicić, ale prze, te zaparcia daję tylko raz w tyg kaszę jaglaną. Wydaje mi się taka możliwie mało zapychajaca. I w ogóle to nie mam żadnego pomysłu jak Lili śniadania urozmaicić. Ostatnio leci ciągle jogurt z owocami :/ jutro ta nieszczęsna kasza z owocami będzie, a pitem nie wiem, pewnie znowu do jogurtu wrócę. Póki nie zacznie jeść konsystencji innej niż papki to mam zawężone pole manewru :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda hahaha, mój też ma trochę artystyczną duszę, ale charakter i usposobienie totalnie odwrotne:D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Że Wasze dzieci już takie aktywne, mój to nawet maty nie opuści, nie potrafi się doczolgac do zabawki jeszcze, wymusza żebym mu przyblizala, potrafi tylko w kółko się obracać, więc jeszcze mogę go na trochę spuścic z oczu.
    Też jemy kaszki z Holle meeega mu smakują, ale nie mogę mu tak dużo dawać, bo ostatnio go za długo trzymało i jedno karmienie pominął.
    A jajecznice w jakiej formie podajecie?

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Że Wasze dzieci już takie aktywne, mój to nawet maty nie opuści, nie potrafi się doczolgac do zabawki jeszcze, wymusza żebym mu przyblizala, potrafi tylko w kółko się obracać, więc jeszcze mogę go na trochę spuścic z oczu.
    Też jemy kaszki z Holle meeega mu smakują, ale nie mogę mu tak dużo dawać, bo ostatnio go za długo trzymało i jedno karmienie pominął.
    Robisz je na mleku czy na wodzie? Ja robie poki co na mm i jeszcze nigdy nie zjadl calej porcji, je max 3/4 porcji z pudelka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik to ja zdecedowanie wolalabym przezyc jeszcze raz skurcze porodowe niz miec zeba wyrwanego ;p

Chyba skurczy porodowych nie miałaś ;-)
    Wolałabym chodzić codziennie do dentysty niż jeszcze raz przeżyć ten koszmar. Moje pierwsze skurcze już były takie, że ledwo zipalam, a trwały 2 dni..a te 2 fazy trwały 2 godziny i to były najdłuższe 2 godz.zycia, w których notabene byłam pewna, że umrę..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo...Jupik!, to wspomnienia mamy podobne:) wszyscy mnie przekonywali że o tym bólu się zapomina ale ja nigdy o tym nie zapomnę :/
    Moja Lila jeszcze się nie przemieszcza wiec mam spokój :) ale ona w ogóle jest do tyłu w porównaniu do Waszych dzieci:)
    Musiałam z nią wyjść na chwile do auta to jest taki wiatr że biedna oddechu nie mogła złapać :/
    Pytanie mi się takie nasunęło: a jak właśnie zabezpieczyć miski z wodą i karmą?

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O dziewczyny, podpisuję się pod tym co napisałyście :) mogę leżeć cały dzień u dentysty, poród to był horror.

Veruka ja nie zabezpieczam. Po prostu biegam xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Zazdroszczę Wam tych kaszek. Też bym chciała Lili śniadania urozmaicić, ale prze, te zaparcia daję tylko raz w tyg kaszę jaglaną. Wydaje mi się taka możliwie mało zapychajaca. I w ogóle to nie mam żadnego pomysłu jak Lili śniadania urozmaicić. Ostatnio leci ciągle jogurt z owocami :/ jutro ta nieszczęsna kasza z owocami będzie, a pitem nie wiem, pewnie znowu do jogurtu wrócę. Póki nie zacznie jeść konsystencji innej niż papki to mam zawężone pole manewru :/

A moja znowu nie chce jogurtu i na okrągło jej kaszki robię na śniadanie. Jutro chce jej zrobić jajecznice na parze tylko muszę się uśmiechać do teściowej po jajka :P
    Totoro a tak pomyślałam o tych zaparciach. Może siemię lniane coś by pomogło? Można dosypywać w sumie do wszystkiego :)

My po spacerze, trochę wiało, ale ogólnie całkiem przyjemnie. Mała cieplutka, także chyba dobrze ubrałam :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamowilam spiworek do spania ale zle dobralam rozmiar i spiworek ma 116 cm dlugosci takze maly bedzie w nim spal kolejne dwa lata! :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodzić nie rodziłam, w sensie wychodzenia dziecka przez kanal rodny ;p ale rozwarcie zrobilo mi sie w 40 minut z 1 cm do 9 cm takze tego ;p Nadal wolalabym jeszcze raz to przezyc niz isc wyrwac zeba ;p

PS. nie wyobrazam sobie rodzic naturalnie wiec kazda z was podziwiam, szczegolnie te ktore zrobily to bez znieczulenia ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października 2018, 16:42

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Robisz je na mleku czy na wodzie? Ja robie poki co na mm i jeszcze nigdy nie zjadl calej porcji, je max 3/4 porcji z pudelka.

Ja robię na wodzie, bo 150ml nie odciągne jak jest tam napisane, a jakby nie zjadł to szkoda by było tego mleka :D
    Ale i tak robię 100ml wody i 3 łyżki tej kaszki czyli inaczej jak w ich przepisie i taka porcje mi zjada cała plus ostatnio dodałam całego banana i właśnie jak to zjadł to go długo trzymało :D a wcina tak, że aż się doprasza o kolejne łyżeczki i jak skończy to łyżeczkę oblizuje :D

gg646iye46nicebi.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:

Moj tak samo, jeszcze mi nie ucieka nigdzie :p

Ja bym wolala dentyste od porodu zdecydowanie chociaz nie mam zadnej traumy :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • mlodaaa Autorytet

Wysłany: 24 października 2018, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała mi znowu nie chce jeść , zjada po 80ml mleka, nie wiem czy to przez zęby? Ale oprócz tego jest w dobrym humorze.
    Daje jej kaszkę i zupkę w ciągu dnia , ale tez szczególnego zainteresowania nie ma , trochę zjada , a potem się denerwuje :(

Moja tez pełza jak szalona, dzisiaj odwróciłam się na chwile , żeby opłukać ręce w zlewie , a mała już dorwała psią miskę w woda i cała na siebie wylała i waliła ręka w ta rozlana wodę Haha cały czas trzeba ja mieć na oku.

3i49hdgenmhomr4i.png
‹‹ 1360 1361 1362 1363 1364 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ