X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Też mi się tak wydaje. Chyba tylko na glukoze trzeba być na czczo, a reszta badań to nie ma nic do tego czy coś zjemy czy nie.
    Na pierwszej glukozie też nie musiałam być na czczo. Dopiero jakby wynik był zły, to kolejne podejście już na czczo.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff przeżyłam, ale było ciężko ;) no ja właśnie miałam m.in. tą nieszczęsną glukozę. Pani pobierająca powiedziała, że tylko do glukozy kobieta w ciąży powinna być na czczo, powinna to znaczy nie za wszelką cenę jeśli czuje, że nie da rady. No ale nic to, dałam radę i teraz czekamy na wyniki :) a w następny czwartek usg :)

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby ktoś miał pytania dotyczące cc to z chęcią odpowiem, miałam dwie :-)
    U mnie pierwsza wizyta w czwartek, pewnie będzie USG, wczoraj robiłam badania krwi, tsh 2.340 morfologia w normie, żelazo też ok choć troche w dolnej granicy. Strasznie mi ulżyło jak zobaczyłam wynik tsh :-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, byłam dzisiaj na badaniach :) popołudniu wyniki, zobaczymy czy wszystko w porządku :)

śliczne macie dzieciaczki dziewczynki <3 rośnijcie zdrowo!

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naserio jakie badania robiłaś?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 września 2017, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patusia90 wrote:
    Wizyta o 15 więc jeszcze trochę :D
    kciuki ;)

Wysłany: 12 września 2017, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no to ja już wiem, że glukoza w porządku jest i morfologia prawie ok ;) czekamy na resztę wyników :)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za 2 tygodnie też muszę zrobić badania. Na powrót będę musiała się w jabłka zaopatrzyć, żeby nie paść na mdłości;)

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png

Wysłany: 12 września 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Ja za 2 tygodnie też muszę zrobić badania. Na powrót będę musiała się w jabłka zaopatrzyć, żeby nie paść na mdłości;)

mnie uratował jogurt pitny :) ale i tak ledwo doczłapałam się z samochodu do domu, na spacery dla mnie jeszcze ciut za wcześnie jest ;)

• Ellka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jogurt też wchodzi;) Ja byłam wczoraj rano na krótkim spacerku, sapałam jak lokomotywa, straszna zadyszka

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj tak... te spacery.. strasznie męczą. Jeszcze do tego wczoraj tak duszno, a ja się tłukłam tramwajem i jeszcze sekunda i bym zemdlała. Gdy wysiadłam tylko szukałam ławki-ale już czułam że idę "prawy do lewego". I zgaga bardzo doskwiera.
    Co do cukrzycy ciążowej. Miałam w 1 ciązy. Dostałam glukometr i rozpiskę co i kiedy jeść. Po każdym posiłku badałam poziom cukru. I jakoś to było. Póki co w tej ciąży cukier na czczo jest ok.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • justysbp Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Współczuję wam dziewczyny tak złego samopoczucia. Mi się trafiło parę gorszych dni, nie powiem, ale generalnie czuję się dobrze. Spaceruję normalnie z psem, byłam na grzybach, a jutro jadę w Bieszczady i jak tylko pogoda pozwoli to mam nadzieję, że uda mi się "połazić" ;)

eikt3e3kj1qmtans.png
  • naserio Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Naserio jakie badania robiłaś?
    standardowe, mocz, mofro, coombs, tsh i jeszcze jakieś jedno :D

mhsv9vvjcyk8ueqj.png
    7v8ryx8dfww4tok4.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w pracy ;) Najtrudniej z codzienną pobudką o 6tej, ale poza tym to daję radę :) Tylko raz mnie zemdliło i spędziłam 15minut na tarasie, ale ogólnie nie mogę narzekać i odliczam czas do piątkowej wizyty i przyszłotygodniowego usg prenatalnego :)

justysbp lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    oj tak... te spacery.. strasznie męczą. Jeszcze do tego wczoraj tak duszno, a ja się tłukłam tramwajem i jeszcze sekunda i bym zemdlała. Gdy wysiadłam tylko szukałam ławki-ale już czułam że idę "prawy do lewego". I zgaga bardzo doskwiera.
    Co do cukrzycy ciążowej. Miałam w 1 ciązy. Dostałam glukometr i rozpiskę co i kiedy jeść. Po każdym posiłku badałam poziom cukru. I jakoś to było. Póki co w tej ciąży cukier na czczo jest ok.

A wtedy cukier na czczo jaki miałaś? i po 2h jeżeli robiłaś krzywą?

U mnie dzisiaj się okaże co lekarz powie na wyniki..

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję wszystkich serduszek! :)
    Ja właśnie siedzę w kolejce do lekarza i czekam, aż w końcu zobaczę serduszko swojego maleństwa... a nie ukrywam, że po poprzednich przejściach trochę się denerwuję...

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png
  • wannsees Przyjaciółka

Wysłany: 12 września 2017, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie siedzę w kolejce do lekarza i czekam, aż w końcu zobaczę serduszko swojego maleństwa... a nie ukrywam, że po poprzednich przejściach trochę się denerwuję...

w5wq8iiktvbrghmo.png
    f2w39n733lo6nd9o.png

Wysłany: 12 września 2017, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    justysbp wrote:
    Współczuję wam dziewczyny tak złego samopoczucia. Mi się trafiło parę gorszych dni, nie powiem, ale generalnie czuję się dobrze. Spaceruję normalnie z psem, byłam na grzybach, a jutro jadę w Bieszczady i jak tylko pogoda pozwoli to mam nadzieję, że uda mi się "połazić" ;)
    Ooo jak Ci fajnie :D pozdrów proszę ode mnie Bieszczady :D byłam tam kiedyś na przełomie września i października i się zakochałam :D

justysbp lubi tę wiadomość

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 września 2017, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patusia-żeby Cie nie skłamać. Na czczo miałam ok 100 a po 2 h ok 160. Ale to było 6 lat temu więc nie chce kłamać. Teraz na czczo mam 88, ale i tak mam nadzieje że niedługo da mnie na krzywą bo w tamtej ciązy ujawniła się już na początku ciązy a dopiero po 22 tc inny lekarz zorientował się że to cukrzyca ;/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • patusia90 Ekspertka

Wysłany: 12 września 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wannsees wrote:

Trzymam kciuki :)

3jgx3e3k7vxypkzu.png

20170506580117.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ