X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaszelkowa zazdroszcze i naprawdę podziwiam za odwage. Ja wprost przyznaje, ze to ja nie bylam gotowa na BLW a nie Zosia. Strach do tej pory mnie paralizuje, ale mie chce tez zeby za te dajmy na to dwa miesiace dalej wcinala tylko papki.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Zosia mnie szarpie za bluzke, ale nie wiem czy to ma zwiazek z checia cycowania :)

Co do pozycji przy karmieniu to Zosia osiagnela wysoki level, pottafi jeść lezac na brzuchu z pupa w gorze i rekoma szorujac po materacu :) ulubiona pozycja :D

Jupik kurde chyba bede musiala sie przelamac z tym blw, bo chyba tylko moja Zosia tak w tyle zostala :/

Ale u nas stopniowanie było-papki, potem papki z grudkami, a potem powoli coś jej dawałam w kawałku, a to bananka, a to na bułkę mi się rzucała. Już widziałam, że jest gotowa, ale bariera moja była, wszystko jej dawałam sama w przekonaniu, że sama będzie za dużo pchała do buzi..a wczoraj w akcie desperacji wyszło jak wyszło. Uwalila się brokulem po pachy i rozwaliła go po całym krzesełku, ale nie zakrztusiła się ani razu. Będę jej częściej dawać jedzenie na talerzyk, niech ćwiczy sama. Mimo wszystko uważam, że trzeba wyczuć, czy dziecko jest gotowe, bo mi Kinia na początku odrzucała grudki/kawałki i się krztusila.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A moja tylko cyc i nara :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 grudnia 2018, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja córka HNB do 1.5 roku jadła praktycznie samego cycka i ssala do 15 minut wiec była w sumie ciągle najedzona. Jak ja odstawiłam to dopiero zaczęła jeść normalnie. Taka miała silną potrzebę bliskości i w sumie fajne to bylo :) Mój syn je co 3h i jak jest głodny to po prostu stęka a nie ciągnie za dekolt.
    Ja w sumie lubię kp, dla mnie to wygoda i w jakimś sensie ochrona. Nawet ostatnio mieliśmy jelitowke to ja tydzień miałam rewolucję w żołądku a młodego nic nie złapało.
    Co do nocnika Młoda sama zdjęła pieluche w wielu 20 miesięcy ale na noc jej jeszcze ubieram żeby nie zalała materaca bo się lubi opić przed snem :)

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj matki boskiej pieniężnej xd dostałam decyzje z mopsu apropo 500+ becikowego i zasiłku rodzinnego, szybciutko sie uwineli :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to mamy nowy fotelik. Sara dostała minikida, a Emi reverso. Żeby ogarnąc postoje, obie dostały takie grube poncho (wystarczy podnieść do góry i zapiąć pasy. Jak się w aucie nagrzeje można też łatwo zdjąć. Uff mogę odetchnąć, że temat zamknięty)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o kwestie pieluchowe to Sara ogarnęła temat jakieś 2 m-ce temu. Czyli właśnie w wieku 2,5. Od miesiąca już żadnych wpadek w dzień czy w nocy. Normalnie lata bez pieluchy, sama chodzi do wc bez przypominania (rozbiera się/ubiera sie/myje ręce itp), mnie wola tylko, gdy zrobi kupę. Także mimo tego że dość długo musialam czekać. (część kwietniaczków zaczęła np szybciej robić np siku do nocnika), to nadrobiła i ogarnęła temat praktycznie z dnia na dzień i o dziwo nawet niektóre dzieci wyprzedziła (nie żeby robiła z tego zawody, tylko w lutym chciałam zapisać ja do przedszkola i zaczynałam czuć taką presję, No już powinna być odpueluchowana, a czułam że jesteśmy z tym w lesie i nie wiedziałam czy ją zapisywać czy odpuścić aż pewnego dnia stwierdziła ze już nie chce pieluchy. Także super się temat sam rozwiązał.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, Kinga mozesz polecic jakis nocnik? :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wlasnie, Kinga mozesz polecic jakis nocnik? :)
    Co najwyżej mogę nie polecić ;). Sara najpierw opanował wc. Dopiero teraz siada na nocnik, bo twierdzi, że deska jest zimna. Ja najpierw szukałam takiego z wyjmowanym pojemnikiem i nakładką i klapą. No i takie maluchy
    -klapą przytrzaskują sobie palce
    -wyjmowana deska nie daje poczucia stabilności, a do tego potrafi tak siknąć, ze przedostaje się między nakładka i na początku cześć ładowała na podłodze ładuje na podłodze
    - nocnik nie może być za wysoki (Sara jak miała zatwardzenia kupę robiła na nocnik ok roku) i większość była za wysoka. Dla takiego dziecka co jeszcze nie biega pewnie, to robiło różnicę)

Za to polecam bardzo deskę do wc z wmontowana nakładka dla dziecka ( testowałam też taka nakładkę z nocnika, z ikeii itp i one były za mało stabilne, Sara się kręciła i raz wpadłaby do wc razem z nakładka. Poźniej się długo bała i dopiero problem rozwiązał się gdy kupiłam taka wmontowaną w normalna

Gdybym teraz miała kupić kolejny nocnik, to pewnie kupiłabym travel potty+wielorazowy wkład (ale własnej opinii nie mam bo Sara była długo antynocnikowa) Tani nie jest ale dziewczyny go polecały właśnie na spacery itp, bo nie na każdym placu zabaw jest toaleta, podobnie na plaży itp. Dla tych podróżujących podpowiem ze są też nakładki na fotelik samochodowy, żeby nie prać za każdym razem fotelika (żadnej konkretnie nie polecam, bo nie testowałam. Teraz na dłuższe wyjazdy zakładam pieluchę, ale młoda jest na tyle kumata ze już nie korzysta, nie ma regresowe po założeniu pieluchy (ale niektóre dzieci głupieją)

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kinga świetny szpital. Chciałabym, żeby w moim było takie podejście. A tu niby piękna porodówka, fajne sale, byłam sama, ale jeśli chodzi o poglądy to trochę zascian jeszcze:/

Co do mojego obzarstwa to jeszcze się zastanawiam czy nie ma na to wpływu to, że Lila ostatnie dni jest co godzinę na cycku przez te zęby... Przypomniało mi się, że przy pierwszej górnej jedynce też co chwilę chciała pierś i też miałam niepohamowany apetyt. Co smieszniejsze, mój teściu mi tą myśl podsunal, bo wyzwalam, że się nazrec nie mogę, a on, że pewnie dlatego, że Lilę tyle karmię. No i może faktycznie coś w tym jest. A mleka mam tyle, że jak Lila zrobiła dziś jedną przerwę 3h to myślałam, że mi cycki pekną O.o

Gondi dzieki :)
    Toronto, ja mam tak samo.Może Borys nie je aż tak często ale jak się przyssa to słychać jak tego mleka dużo leci.Ja jem bardzo dużo, więcej od męża a on waży 85 kg. Ciągle czuję głód. Jestem syta do 5 minut po obiedzie, potem myślę co by tu dalej zjeść. Jak jadę do rodziców to moja mama co godz.podsuwa mi jakis posiłek.. aż mi głupio. A waga 49 a przed ciążą 54..może ja chora jestem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 17:22

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie Kp to ja też lubię i cenię za wygodę. Na początku trochę się stresowałam bo miałam za dużo mleka i Borys się wściekał bo mu za szybko leciało, no i miałam opory karmić poza domem,ale potem już było ok. Jak Borys chcę jeść to się przytulać i sapie jak piesek, więc wtedy już wiem o co chodzi.Zamierzam karmić do roczku. Potem wracam do pracy i nie chciałabym, żeby był tak uzależniony.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 to malutko ważysz, ile masz wzrostu? U mnie waga tak cudownie nie leci niestety, stanęło na 59 z groszem (przed ciążą ok 60 z groszem) a apetyt za troje :/ pewnie już więcej jest, muszę się zważyć jutro z ciekawości.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 18:54

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga te poncza to Patulove? Jak tak to jaki rozmiar wzięłaś dla Emi? Bo ja się zastanawiam czy 50 będzie ok jak Mała zacznie dreptać (więc pewnie za parę cm - teraz ma coś koło 71, może 72) i na jak długo takie 50 wystarczy. Jak oceniasz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2018, 20:40

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam mleka chyba po prostu w sam raz :p Waze 46kg czyli tyle co przed ciaza, tez ciagle jestem glodna, ale nie mam czasu jesc tyle ile bym chciala haha

Tez lubie kp, ale nie wyobrazam sobie tego pracując :/

A w ogole to Kamil polyka wszystko od razu dlatego np. kawalkami sie krztusi :/ Nie ogarnia, ze moze sobie rozdrobnic...

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy wasze bobasy tez tak uciekaja przy zmianie pieluchy lub probie ubrania/ rozebrania?
    Ja juz mam dosyc, henio spierdziela ile sil w nogach, a przy tym jest tak silny ze naprawdę czasami walczymy dlugo :/ Kupilam juz pantsy i jest lepiej bo biore go na kolana i zakladam w locie ale nadal, byle tylko uciec :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czy wasze bobasy tez tak uciekaja przy zmianie pieluchy lub probie ubrania/ rozebrania?
    Ja juz mam dosyc, henio spierdziela ile sil w nogach, a przy tym jest tak silny ze naprawdę czasami walczymy dlugo :/ Kupilam juz pantsy i jest lepiej bo biore go na kolana i zakladam w locie ale nadal, byle tylko uciec :/

Taaak, obraca się na brzuch na przewijaku, na materacu czy macie dodatkowo ucieka, do białej gorączki mnie to doprowadza O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, Zosia tez ucieka, ale ja walcze. W wielu kwestiach przegrałam z nia, w tej nie odpuszcze :) nie bede pozniej przewijac jej w locie.

• Katy Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na szczescie nie mam jeszcze tego problemu:p Czasem tylko obraca sie na bok i chwyta boku przewijaka jak malpka i nie chce puscic xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan jak z tym walczysz? Nie da sie takiemu maluchowi wytlumaczyc ze ma lezec spokojnie :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2018, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po długiej nieobecności ale pewnie zapomniana.
    Widzę tematy blw i pakowe.
    U nas papkami pluje zaczęliśmy od blw i może dlatego ale zębów ma aż całe 0 więc marnie to idzie. Nadal KP za to nocki u nas marne budzi się co godzina.
    Pozdrawiamy e-kolegow i koleżanki.

edwarda20, Katy, Andzia123, darika, Sylwiaa95, gondi lubią tę wiadomość

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

‹‹ 1451 1452 1453 1454 1455 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ