X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda moze przetlumaczyc nie, ale przytrzymac na tych pleckach, odczekac az sie troche uspokoi, pokazac ze nie wolno i ze tego nie toleruje. No i mysle, ze w pewnym stopniu nasze maluchy rozumieja juz slowo "nie", a przynajmniej po Zosi widze, ze kuma, bo jak chce dotykac czegos zakazanego, ja wtedy mowie "nie wolno" i az tak nie kombinuje.

Jestes optymistką ;p Jak Ci się uda tak z Zosia to daj znac ;p

Moj jest naprawde spokojny i grzeczny ale przy zmianie pieluchy wstepuje w niego diabel jakis. Drze sie, wygina, na brzuch, na plecy, potem znowu na brzuch. Nic nie pomaga, ani spiewanie, ani recytowanie, zadna zabawka (bawi sie i ucieka razem z nia), nic a nic. Od jakis 2 tyg tak ma, wczesniej cos tam protestowal ale udawalo sie go jakos zabawic, np spiewaniem czy gadaniem glupot. Teraz nic a nic :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tez sie staram wychodzic jak jest pojedzony i wyspany, ale jemu to i tak nie pasuje:p W spacerowce juz od 2 miesięcy jeździmy, ale ciągle prawie na lezaco, moze jak usiądzie bedzie lepiej..
    Podoba mi sie slowo "pojedzony". To chyba regionalizm (jak wyjsc na pole) bo nie znalam? ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis po recepte na meningokoki i przy okazji zwazylam i zmierzylam Henia 71 cm i 8.6 kg. Takze maluszek. Z tego co pamietam to wszyscy chlopcy sa wieksi i wiekszosc, jak nie wszystkie dziewczynki :) Ale jak to mowi moja pediatra, mala mama, male dziecko ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin jak super, że jesteś!!

Nasz K też zaiwania po całym przewijaku, czasem zmiana pieluchy i przebranie zajmuje wieczność, czasem kończymy na macie, a czasem udaje się go zająć właśnie lusterkiem, jakąś zabawką, ma przyklejony plakat z różnymi owocami obok przewijaka i mu nazywam i opowiadam o nich, więc kombinujemy. Gorzej jak zapomnę i zostawię miseczkę z wodą (bo u nas chusteczki tylko poza domem) i to dziecko w kilka sekund ogarnie i rozleje ją po całym przewijaku!

mjvy9vvjacooymry.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosiu ms 8.5 wzrostem pewnie 73 ale nie nierzylam go raczej po 84 ubranka widzę że małe bądź na styk.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Podoba mi sie slowo "pojedzony". To chyba regionalizm (jak wyjsc na pole) bo nie znalam? ;p

Byc moze :p U mnie sie tak zawsze mowi ;)

Tez jestem mala, ale Kamil już jakies 9kg wazy na pewno :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Byc moze :p U mnie sie tak zawsze mowi ;)

Tez jestem mala, ale Kamil już jakies 9kg wazy na pewno :p
    W Łodzi najedzony lub nakarmiony ;p Moja babcia mowila, ze 'pojadła' ale od młodej osoby chyba tego nie slyszalam.

Henio bardzo zwolnil z tyciem jak zaczal sie ruszac. Teraz cale dnie popierdziela wiec i tak niezle, myslalam ze bedzie mniej :) Aaa i byl po kupie ;p

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jestes optymistką ;p Jak Ci się uda tak z Zosia to daj znac ;p

Moj jest naprawde spokojny i grzeczny ale przy zmianie pieluchy wstepuje w niego diabel jakis. Drze sie, wygina, na brzuch, na plecy, potem znowu na brzuch. Nic nie pomaga, ani spiewanie, ani recytowanie, zadna zabawka (bawi sie i ucieka razem z nia), nic a nic. Od jakis 2 tyg tak ma, wczesniej cos tam protestowal ale udawalo sie go jakos zabawic, np spiewaniem czy gadaniem glupot. Teraz nic a nic :/

Masz racje jestem optymistka, ale widze tez w najblizszym otoczeniu co sie dzieje, jak sie pozwala dziecku na uciekanie przy przewijaniu :) oczywiscie u nas nie jest kolorowo, Zosia tez grzecznie nie lezy, ale nie pozwalam jej uciekac, nawet jesli placze, trudno chwile poplacze i przestanie, w kazdej innej kweatii sie lamie jak slysze jej placz. Tutaj chyba od poczatku bylam mocno nastawiona na to, zeby jej nie pozwalac.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Masz racje jestem optymistka, ale widze tez w najblizszym otoczeniu co sie dzieje, jak sie pozwala dziecku na uciekanie przy przewijaniu :) oczywiscie u nas nie jest kolorowo, Zosia tez grzecznie nie lezy, ale nie pozwalam jej uciekac, nawet jesli placze, trudno chwile poplacze i przestanie, w kazdej innej kweatii sie lamie jak slysze jej placz. Tutaj chyba od poczatku bylam mocno nastawiona na to, zeby jej nie pozwalac.

Moj nie placze tylko sie drze. I oczywiscie ze mu nie pozwalam, trzymam go ale jest tak silny ze nic z tego, wyrywa sie. Jak probuje uciekac to go lape i spowrotem na swoje miejsce. I tak w kolko.
    Takze jeszcze wszystko przed Wami z tego co czytam ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię jak się najem mocno, że "sobie pojadłam", ale wersji "pojedzony" nie znałam :) ja dolnośląskie.

Dzięki Kinga, to te Patulove chyba są inaczej szyte i są z kapturem, ale kaptur bym zakładała i tak na głowę. No nic, zobaczymy przy kupnie jak to będzie :)

Edwarda, moja ma 8.2 kg (ale to ważone na wadze łazienkowej, więc pewnie jeszcze mniej) ;) na wzrost zaczęła lekko wystawać za przewijak więc obstawiam 71-72 cm.

Ja od rana próbuje się dodzwonić do naszej przychodni i jak zwykle się odbijam od słuchawki... A chce nas zapisać na bilans 9m i przy okazji na drugą dawkę meningo.

I próbuje właśnie udekorować choinkę, ale co chwilę muszę się odrywać, bo Mała szaleje. Może do wieczora mi się uda :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś małemu krem z kukurydzy wg przepisu na alaantkowe blw, ja pierdziele pierwszy raz jadł z takim smakiem zupe, aż się wyrywał po kolejne łyżeczki, mega! :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś małemu krem z kukurydzy wg przepisu na alaantkowe blw, ja pierdziele pierwszy raz jadł z takim smakiem zupe, aż się wyrywał po kolejne łyżeczki, mega! :)

Jaka kukurydze dawalas?

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonduelle :p wiem że może nie jest zdrowa i ma sol w składzie ale to tak na szybko, uznałam że raz na jakiś czas nie zaszkodzi

acygan lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Moja nim pluła (a szkoda bo mi smakował)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyscie szukały choinki dla małego, raczkujacego i wstajacego przy wszystkim dziecka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c8636a5d767.jpg
    Polecam! :-D Amela nie sięga! :-D

Andzia123, edwarda20, Katy, Jupik, AJrin lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja też mówię jak się najem mocno, że "sobie pojadłam", ale wersji "pojedzony" nie znałam :) ja dolnośląskie.

Dzięki Kinga, to te Patulove chyba są inaczej szyte i są z kapturem, ale kaptur bym zakładała i tak.
    Dokładnie, dobrze przymierzyć. Ja w łupinie trochę korygowałam ułozenie na bazie (żeby właśnie zniwelować ten materiał ze śpiworka (mimo ze kaptur był po bokach rozsuwany i wywijalo się go za zagłówek, bo właśnie odpychał głowę i wtedy opadała przy spaniu. Może to też zależało od rozmiarów dziecka, bo przy starszej ten kaptur mi tak bardzo nie przeszkadzał, a przy młodszej już tak, nie mówiąc że teraz gdy ta łupina już była na styk, to jeszcze niepotrzebnie zmniejszał zagłówek.

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika piękna choinka :) u nas niestety brak miejsca na duża choinkę, będzie mała na komodzie, też Kubek nie sięgnie ;)

darika lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaję że ja też kupiłam taka maleńka na szafkę rtv. I jak ją postawiłam w sobotę to aż się prawie poryczalam. Może to głupie ale dla mnie choinka jest mega mega ważna. W ogóle Święta to taki magiczny czas... Zresztą zawsze uwielbialam ubierać choinkę i tutaj... nie miałam prawie co ubierać. Od kiedy mieszkam z mężem (6 lat) to co roku mieliśmy żywa, piękna aż po sufit. Cieszyłam się jak dziecko :-D. Wiedziałam, że w tym roku żywa odpada bo igły będą leciały, a Amela będzie je zbierac. A ja nie nadaze ze sprzątaniem. I zobaczyłam taka w kwiaciarni z tym, że zostały tylko takie obsypane sztucznym śniegiem więc też nie, bo ten śnieg też spadał na podłogę. To znalazłam na allegro dzisiaj przyszła :-D. Piękna jest, ja jestem zachwycona :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała dużą ale no niestety, nigdzie nie upchniemy :( u rodziców się napatrze <3

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Przyznaję że ja też kupiłam taka maleńka na szafkę rtv. I jak ją postawiłam w sobotę to aż się prawie poryczalam. Może to głupie ale dla mnie choinka jest mega mega ważna. W ogóle Święta to taki magiczny czas... Zresztą zawsze uwielbialam ubierać choinkę i tutaj... nie miałam prawie co ubierać. Od kiedy mieszkam z mężem (6 lat) to co roku mieliśmy żywa, piękna aż po sufit. Cieszyłam się jak dziecko :-D. Wiedziałam, że w tym roku żywa odpada bo igły będą leciały, a Amela będzie je zbierac. A ja nie nadaze ze sprzątaniem. I zobaczyłam taka w kwiaciarni z tym, że zostały tylko takie obsypane sztucznym śniegiem więc też nie, bo ten śnieg też spadał na podłogę. To znalazłam na allegro dzisiaj przyszła :-D. Piękna jest, ja jestem zachwycona :-).
    Podaj link kochana ;p

gondi lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ