X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Edwarda moze przetlumaczyc nie, ale przytrzymac na tych pleckach, odczekac az sie troche uspokoi, pokazac ze nie wolno i ze tego nie toleruje. No i mysle, ze w pewnym stopniu nasze maluchy rozumieja juz slowo "nie", a przynajmniej po Zosi widze, ze kuma, bo jak chce dotykac czegos zakazanego, ja wtedy mowie "nie wolno" i az tak nie kombinuje.

Jestes optymistką ;p Jak Ci się uda tak z Zosia to daj znac ;p

Moj jest naprawde spokojny i grzeczny ale przy zmianie pieluchy wstepuje w niego diabel jakis. Drze sie, wygina, na brzuch, na plecy, potem znowu na brzuch. Nic nie pomaga, ani spiewanie, ani recytowanie, zadna zabawka (bawi sie i ucieka razem z nia), nic a nic. Od jakis 2 tyg tak ma, wczesniej cos tam protestowal ale udawalo sie go jakos zabawic, np spiewaniem czy gadaniem glupot. Teraz nic a nic :/

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tez sie staram wychodzic jak jest pojedzony i wyspany, ale jemu to i tak nie pasuje:p W spacerowce juz od 2 miesięcy jeździmy, ale ciągle prawie na lezaco, moze jak usiądzie bedzie lepiej..
    Podoba mi sie slowo "pojedzony". To chyba regionalizm (jak wyjsc na pole) bo nie znalam? ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bylam dzis po recepte na meningokoki i przy okazji zwazylam i zmierzylam Henia 71 cm i 8.6 kg. Takze maluszek. Z tego co pamietam to wszyscy chlopcy sa wieksi i wiekszosc, jak nie wszystkie dziewczynki :) Ale jak to mowi moja pediatra, mala mama, male dziecko ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin jak super, że jesteś!!

Nasz K też zaiwania po całym przewijaku, czasem zmiana pieluchy i przebranie zajmuje wieczność, czasem kończymy na macie, a czasem udaje się go zająć właśnie lusterkiem, jakąś zabawką, ma przyklejony plakat z różnymi owocami obok przewijaka i mu nazywam i opowiadam o nich, więc kombinujemy. Gorzej jak zapomnę i zostawię miseczkę z wodą (bo u nas chusteczki tylko poza domem) i to dziecko w kilka sekund ogarnie i rozleje ją po całym przewijaku!

mjvy9vvjacooymry.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kosiu ms 8.5 wzrostem pewnie 73 ale nie nierzylam go raczej po 84 ubranka widzę że małe bądź na styk.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Katy Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Podoba mi sie slowo "pojedzony". To chyba regionalizm (jak wyjsc na pole) bo nie znalam? ;p

Byc moze :p U mnie sie tak zawsze mowi ;)

Tez jestem mala, ale Kamil już jakies 9kg wazy na pewno :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Byc moze :p U mnie sie tak zawsze mowi ;)

Tez jestem mala, ale Kamil już jakies 9kg wazy na pewno :p
    W Łodzi najedzony lub nakarmiony ;p Moja babcia mowila, ze 'pojadła' ale od młodej osoby chyba tego nie slyszalam.

Henio bardzo zwolnil z tyciem jak zaczal sie ruszac. Teraz cale dnie popierdziela wiec i tak niezle, myslalam ze bedzie mniej :) Aaa i byl po kupie ;p

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jestes optymistką ;p Jak Ci się uda tak z Zosia to daj znac ;p

Moj jest naprawde spokojny i grzeczny ale przy zmianie pieluchy wstepuje w niego diabel jakis. Drze sie, wygina, na brzuch, na plecy, potem znowu na brzuch. Nic nie pomaga, ani spiewanie, ani recytowanie, zadna zabawka (bawi sie i ucieka razem z nia), nic a nic. Od jakis 2 tyg tak ma, wczesniej cos tam protestowal ale udawalo sie go jakos zabawic, np spiewaniem czy gadaniem glupot. Teraz nic a nic :/

Masz racje jestem optymistka, ale widze tez w najblizszym otoczeniu co sie dzieje, jak sie pozwala dziecku na uciekanie przy przewijaniu :) oczywiscie u nas nie jest kolorowo, Zosia tez grzecznie nie lezy, ale nie pozwalam jej uciekac, nawet jesli placze, trudno chwile poplacze i przestanie, w kazdej innej kweatii sie lamie jak slysze jej placz. Tutaj chyba od poczatku bylam mocno nastawiona na to, zeby jej nie pozwalac.

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Masz racje jestem optymistka, ale widze tez w najblizszym otoczeniu co sie dzieje, jak sie pozwala dziecku na uciekanie przy przewijaniu :) oczywiscie u nas nie jest kolorowo, Zosia tez grzecznie nie lezy, ale nie pozwalam jej uciekac, nawet jesli placze, trudno chwile poplacze i przestanie, w kazdej innej kweatii sie lamie jak slysze jej placz. Tutaj chyba od poczatku bylam mocno nastawiona na to, zeby jej nie pozwalac.

Moj nie placze tylko sie drze. I oczywiscie ze mu nie pozwalam, trzymam go ale jest tak silny ze nic z tego, wyrywa sie. Jak probuje uciekac to go lape i spowrotem na swoje miejsce. I tak w kolko.
    Takze jeszcze wszystko przed Wami z tego co czytam ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mówię jak się najem mocno, że "sobie pojadłam", ale wersji "pojedzony" nie znałam :) ja dolnośląskie.

Dzięki Kinga, to te Patulove chyba są inaczej szyte i są z kapturem, ale kaptur bym zakładała i tak na głowę. No nic, zobaczymy przy kupnie jak to będzie :)

Edwarda, moja ma 8.2 kg (ale to ważone na wadze łazienkowej, więc pewnie jeszcze mniej) ;) na wzrost zaczęła lekko wystawać za przewijak więc obstawiam 71-72 cm.

Ja od rana próbuje się dodzwonić do naszej przychodni i jak zwykle się odbijam od słuchawki... A chce nas zapisać na bilans 9m i przy okazji na drugą dawkę meningo.

I próbuje właśnie udekorować choinkę, ale co chwilę muszę się odrywać, bo Mała szaleje. Może do wieczora mi się uda :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zrobiłam dziś małemu krem z kukurydzy wg przepisu na alaantkowe blw, ja pierdziele pierwszy raz jadł z takim smakiem zupe, aż się wyrywał po kolejne łyżeczki, mega! :)

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Dziewczyny, zrobiłam dziś małemu krem z kukurydzy wg przepisu na alaantkowe blw, ja pierdziele pierwszy raz jadł z takim smakiem zupe, aż się wyrywał po kolejne łyżeczki, mega! :)

Jaka kukurydze dawalas?

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bonduelle :p wiem że może nie jest zdrowa i ma sol w składzie ale to tak na szybko, uznałam że raz na jakiś czas nie zaszkodzi

acygan lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 wrote:
    Moja nim pluła (a szkoda bo mi smakował)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jakbyscie szukały choinki dla małego, raczkujacego i wstajacego przy wszystkim dziecka
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c8636a5d767.jpg
    Polecam! :-D Amela nie sięga! :-D

Andzia123, edwarda20, Katy, Jupik, AJrin lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja też mówię jak się najem mocno, że "sobie pojadłam", ale wersji "pojedzony" nie znałam :) ja dolnośląskie.

Dzięki Kinga, to te Patulove chyba są inaczej szyte i są z kapturem, ale kaptur bym zakładała i tak.
    Dokładnie, dobrze przymierzyć. Ja w łupinie trochę korygowałam ułozenie na bazie (żeby właśnie zniwelować ten materiał ze śpiworka (mimo ze kaptur był po bokach rozsuwany i wywijalo się go za zagłówek, bo właśnie odpychał głowę i wtedy opadała przy spaniu. Może to też zależało od rozmiarów dziecka, bo przy starszej ten kaptur mi tak bardzo nie przeszkadzał, a przy młodszej już tak, nie mówiąc że teraz gdy ta łupina już była na styk, to jeszcze niepotrzebnie zmniejszał zagłówek.

White Innocent lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika piękna choinka :) u nas niestety brak miejsca na duża choinkę, będzie mała na komodzie, też Kubek nie sięgnie ;)

darika lubi tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznaję że ja też kupiłam taka maleńka na szafkę rtv. I jak ją postawiłam w sobotę to aż się prawie poryczalam. Może to głupie ale dla mnie choinka jest mega mega ważna. W ogóle Święta to taki magiczny czas... Zresztą zawsze uwielbialam ubierać choinkę i tutaj... nie miałam prawie co ubierać. Od kiedy mieszkam z mężem (6 lat) to co roku mieliśmy żywa, piękna aż po sufit. Cieszyłam się jak dziecko :-D. Wiedziałam, że w tym roku żywa odpada bo igły będą leciały, a Amela będzie je zbierac. A ja nie nadaze ze sprzątaniem. I zobaczyłam taka w kwiaciarni z tym, że zostały tylko takie obsypane sztucznym śniegiem więc też nie, bo ten śnieg też spadał na podłogę. To znalazłam na allegro dzisiaj przyszła :-D. Piękna jest, ja jestem zachwycona :-).

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też bym chciała dużą ale no niestety, nigdzie nie upchniemy :( u rodziców się napatrze <3

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 grudnia 2018, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    darika wrote:
    Przyznaję że ja też kupiłam taka maleńka na szafkę rtv. I jak ją postawiłam w sobotę to aż się prawie poryczalam. Może to głupie ale dla mnie choinka jest mega mega ważna. W ogóle Święta to taki magiczny czas... Zresztą zawsze uwielbialam ubierać choinkę i tutaj... nie miałam prawie co ubierać. Od kiedy mieszkam z mężem (6 lat) to co roku mieliśmy żywa, piękna aż po sufit. Cieszyłam się jak dziecko :-D. Wiedziałam, że w tym roku żywa odpada bo igły będą leciały, a Amela będzie je zbierac. A ja nie nadaze ze sprzątaniem. I zobaczyłam taka w kwiaciarni z tym, że zostały tylko takie obsypane sztucznym śniegiem więc też nie, bo ten śnieg też spadał na podłogę. To znalazłam na allegro dzisiaj przyszła :-D. Piękna jest, ja jestem zachwycona :-).
    Podaj link kochana ;p

gondi lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1453 1454 1455 1456 1457 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ