X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro my tak samo, wigila we 3 u nas, 1 swięto u tesciowej, 2 u moich rodzicow, a potem ja z Heniem zostajemy pare dni u nich i odpoczywamy.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas stoi żywa choinka, maleńka, na takim stołeczku i jest spoko - tzn K ją sobie ogląda, krzyczy do niej, ale nie kombinuje za bardzo jak ją zjeść czy się wspinać :) a wigilia i święta .. mamy rodziców pietro niżej więc o jedzenie na święta się nie martwię, zrobię ciacha jakieś i już :)
    na wigilię jedziemy do bratowej, tam będą wszyscy, ponad 20 osób, ciekawa jestem jak K w takim tłumie się ogarnie bo u nich zawsze jest bardzo gwarno a on ostatnio ma gorsze dni, a popołudnia to już w ogóle :(

u nas w sypialni nocą też jest chłodno, K śpi w pajacyku i śpiworku cienkim plus kocyk, a jak ja idę spać to już się grzejemy razem ;)

Andzia superancko wyglądasz, nic się nie rzuca w oczy!

my też mieliśmy dzisiaj w domu zdjęcia rodzinne, takie dla nas, na luzie, na pamiątkę tych pierwszych świąt razem :) zobaczcie jak fotografka zębiszcza złapała :) no i foto z ulubioną książką musiało być :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/205131d04e65.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ad8de983c6.png

Katy, Agusia_pia, Andzia123, edwarda20, darika, Totoro, Kinga., Aga78 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku Wigilia u nas i jestesmy troche w d..z przygotowaniami, ale mam nadzieje, ze sie wyrobimy xd W kazdym razie wiem, ze sie w przyszlym roku nie biore za to :p

Andzia, spoko to wyglada ;) Tez mam po kp asymetrie bo maly chetniej z prawego jadl, ale nie jest bardzo widoczna xd

Andzia123 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi smutno, bo wigilia i pierwszy dzień świąt miał być u nas, a wczoraj wyszło, że nie wszyscy dadzą radę przyjechać, no i zdecydowaliśmy, że jak co roku to my jedziemy do moich rodziców :(
    Jedyny plus jest taki, że nie będę musiała sprzątać w weekend :P
    Ja wczoraj udekorowałam dom od góry do dołu, uwielbiam ten klimat <3

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kreacje dla dzieciaków na Święta przygotowane? :-D Amela na wigilię chyba ubiore w taką śliczna spodniczke tiulowa i białe body. W pierwszy dzień swiat mamy śliczne body z reniferem i do tego leginsy czerwone ze spódniczka. A w drugi może sukieneczke? :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w sumie też trzy zestawy, na wigilię czerwone spodnie i bluzka z kamizelką i muszką, na drugi dzień spodnie i koszula plus szelki a na trzeci dzień body z kołnierzykiem w kratkę i spodnie.
    my wigilię mamy u nas wspólną z teściami, na pierwszy lub drugi dzień jedziemy do moich dziadków i tam będą moi rodzice i rodzeństwo i jeden dzień w domu tylko spór trwa w który dzień jechać...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3
    My na wigilię idziemy najpierw do moich rodziców a później wracamy do domu z ciocia zjeść jeszcze kolację, a pierwszego dnia zjeżdża sie do nas rodzinka męża, więc coś tam z ciocia poszykujemy, później na kawę i ciacho do moich rodziców i drugi dzień w domku :) na wigilię nakładam Kubie koszule i jeansy, może sweterek jakiś :) a na drugi dzień ten strój elfa którego zdjęcie wstawialam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:42

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3x swiateczne body z pepco ;p i jeansy. Mam tez bluze z bałwanem jak bedzie chlodniej ;p Takze my na luzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia czyzby spodnie czerwone z bluzko-kamizelka z pepco? Bo mamy tez takie cosik :D maz kupil malemu na mikolajki :)
    U nas to ubranko z pepco na wigilie, 1 dzień chrzciny Stasia wiec granatowe spodnie, koszulobody, mucha, szelki + kurtka, czapka i buty do koscioła ;) a w 2 swiat koszula w czerwono- biała krate i jakies spodnie ;)

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wigilie zaloze Kamciowi body z napisem My First Christmas i jakies spodenki, a w pozostałe dni jeszcze nie wiem :p Mam jeszcze ubranko z sesji, ale moze mu w nim być za cieplo :) Takie mial:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7228d3658e6.jpg

Andzia123, AJrin lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam body z reserved razy dwa mieli takie fajowe w pingwiny za chyba 15zł, więc wzięłam z myślą o świętach, do tego jakieś spodenki, może te sweterkowe co na fotkach wyżej, może takie lekkie szare.. u nas jeansy i sztywne ciuszki, koszule, kompletnie się nie sprawdzają, musi być wygodnie :)

mamy za to fajną tradycję do której w tym roku K dołącza - 25.12 jemy leniwe śniadanko świąteczne w piżamach :) i już cała trójka ma piżamy świąteczne odszykowane :D i skarpety :P

Andzia123, Aga78 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    a u nas stoi żywa choinka, maleńka, na takim stołeczku i jest spoko - tzn K ją sobie ogląda, krzyczy do niej, ale nie kombinuje za bardzo jak ją zjeść czy się wspinać :) a wigilia i święta .. mamy rodziców pietro niżej więc o jedzenie na święta się nie martwię, zrobię ciacha jakieś i już :)
    na wigilię jedziemy do bratowej, tam będą wszyscy, ponad 20 osób, ciekawa jestem jak K w takim tłumie się ogarnie bo u nich zawsze jest bardzo gwarno a on ostatnio ma gorsze dni, a popołudnia to już w ogóle :(

u nas w sypialni nocą też jest chłodno, K śpi w pajacyku i śpiworku cienkim plus kocyk, a jak ja idę spać to już się grzejemy razem ;)

Andzia superancko wyglądasz, nic się nie rzuca w oczy!

my też mieliśmy dzisiaj w domu zdjęcia rodzinne, takie dla nas, na luzie, na pamiątkę tych pierwszych świąt razem :) zobaczcie jak fotografka zębiszcza złapała :) no i foto z ulubioną książką musiało być :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/205131d04e65.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ad8de983c6.png
    Ulubiona ksiazeczka to ta ksiega dzwiekow?

małamii89 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly katuje mnie mailami, że mnie tu dawno nie było, więc zgłaszam się. :)
    Chciałabym Wam i Waszym Maluszkom złożyć przy okazji najserdeczniejsze życzenia Zdrowych, a przede wszystkim rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. I pomyśleć, że rok temu wszystkie byłyśmy jeszcze brzuchatkami, a teraz wreszcie pierwsze wspólne święta. :)
    Przesyłamy z Bianką uściski :)

acygan, Totoro, Katy, darika, Andzia123, Aga78, AJrin, gondi lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ciebie Paatka też ściągnęłam tu telepatycznie :D daj znać jak tam żyjecie :) i również wszystkiego dobrego :*

Paatka, AJrin lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie ostatnio myslalam o dziewczynach, ktore dawno sie tu nie odzywaly :)

Paatka, dla Was tez Wesolych Świąt:*

Paatka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka Tobie również wesołych świąt! Zaglądaj do nas :D

Ja jestem ciekawa co u oli123, znowu mi tak po głowie chodzi...

Paatka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak to to ubranko z pepco :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo światecZnych strojów. W tym roku kupiłam im 2 identyczne sukienki, Do tego mam jeszcze 2 podobne z ubiegłego roku, plus 3 mikołajowe body. Także myśle ze znów wystąpię z młodymi w stroju mikołajki ( chyba 3 rok z rzędu), ale myśle ze to już będzie ostatni raz, a poźniej młode przejmą pałeczkę

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam Lili świątecznych ubranek. Na wigilię założę jej sukieneczke w szaro-różowo-białą karteczkę, którą dostała od kuzynki na Mikołaja, a w pierwsze święto to właśnie rozkminiam xD miałam jej założyć sukienkę dżinsową z 5 10 15, bo dostanie pod choinkę, ale dostała od męża sukieneczkę, która wygląda jak taka na ramiączkach założona na białą bluzeczkę, w dodatku te ramiączka wyglądają jak królicze uszka i jest tak słodka, że nie wiem czy tej nie założymy xD a w drugi dzień świąt będziemy w domu, więc będzie pewnie w leginsach popylac. Chyba, że ktoś przyjdzie do nas :P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok.
    Bianka jest małym pełzakiem, przybiera pozycję czworaczą już długo, ale jak narazie woli być polerką do podłogi z prędkością światła. Xd Wspina się narazie na kolanka.
    Poza tym mówi mama, tata, baba i papa, ostatnio nauczyła się robić papa - najchetniej sobie samej do lustra. :D Buja się w rytm muzyczki, naśladuje co się da - bujanie w przod, w boki, zamykanie oczu, rzucanie piłeczką. No jest małym rojberkiem ogólnie. A ja szaleje za nią z dnia na dzień coraz bardziej. :)
    Powoli zaczynamy myśleć też nad drugim dzieckiem. Zobaczymy czy los na to pozwoli. ;)

Katy, darika lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ