X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro my tak samo, wigila we 3 u nas, 1 swięto u tesciowej, 2 u moich rodzicow, a potem ja z Heniem zostajemy pare dni u nich i odpoczywamy.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a u nas stoi żywa choinka, maleńka, na takim stołeczku i jest spoko - tzn K ją sobie ogląda, krzyczy do niej, ale nie kombinuje za bardzo jak ją zjeść czy się wspinać :) a wigilia i święta .. mamy rodziców pietro niżej więc o jedzenie na święta się nie martwię, zrobię ciacha jakieś i już :)
    na wigilię jedziemy do bratowej, tam będą wszyscy, ponad 20 osób, ciekawa jestem jak K w takim tłumie się ogarnie bo u nich zawsze jest bardzo gwarno a on ostatnio ma gorsze dni, a popołudnia to już w ogóle :(

u nas w sypialni nocą też jest chłodno, K śpi w pajacyku i śpiworku cienkim plus kocyk, a jak ja idę spać to już się grzejemy razem ;)

Andzia superancko wyglądasz, nic się nie rzuca w oczy!

my też mieliśmy dzisiaj w domu zdjęcia rodzinne, takie dla nas, na luzie, na pamiątkę tych pierwszych świąt razem :) zobaczcie jak fotografka zębiszcza złapała :) no i foto z ulubioną książką musiało być :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/205131d04e65.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ad8de983c6.png

Katy, Agusia_pia, Andzia123, edwarda20, darika, Totoro, Kinga., Aga78 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W tym roku Wigilia u nas i jestesmy troche w d..z przygotowaniami, ale mam nadzieje, ze sie wyrobimy xd W kazdym razie wiem, ze sie w przyszlym roku nie biore za to :p

Andzia, spoko to wyglada ;) Tez mam po kp asymetrie bo maly chetniej z prawego jadl, ale nie jest bardzo widoczna xd

Andzia123 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi smutno, bo wigilia i pierwszy dzień świąt miał być u nas, a wczoraj wyszło, że nie wszyscy dadzą radę przyjechać, no i zdecydowaliśmy, że jak co roku to my jedziemy do moich rodziców :(
    Jedyny plus jest taki, że nie będę musiała sprzątać w weekend :P
    Ja wczoraj udekorowałam dom od góry do dołu, uwielbiam ten klimat <3

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a kreacje dla dzieciaków na Święta przygotowane? :-D Amela na wigilię chyba ubiore w taką śliczna spodniczke tiulowa i białe body. W pierwszy dzień swiat mamy śliczne body z reniferem i do tego leginsy czerwone ze spódniczka. A w drugi może sukieneczke? :-P

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam w sumie też trzy zestawy, na wigilię czerwone spodnie i bluzka z kamizelką i muszką, na drugi dzień spodnie i koszula plus szelki a na trzeci dzień body z kołnierzykiem w kratkę i spodnie.
    my wigilię mamy u nas wspólną z teściami, na pierwszy lub drugi dzień jedziemy do moich dziadków i tam będą moi rodzice i rodzeństwo i jeden dzień w domu tylko spór trwa w który dzień jechać...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny <3
    My na wigilię idziemy najpierw do moich rodziców a później wracamy do domu z ciocia zjeść jeszcze kolację, a pierwszego dnia zjeżdża sie do nas rodzinka męża, więc coś tam z ciocia poszykujemy, później na kawę i ciacho do moich rodziców i drugi dzień w domku :) na wigilię nakładam Kubie koszule i jeansy, może sweterek jakiś :) a na drugi dzień ten strój elfa którego zdjęcie wstawialam :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 grudnia 2018, 20:42

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 3x swiateczne body z pepco ;p i jeansy. Mam tez bluze z bałwanem jak bedzie chlodniej ;p Takze my na luzie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia czyzby spodnie czerwone z bluzko-kamizelka z pepco? Bo mamy tez takie cosik :D maz kupil malemu na mikolajki :)
    U nas to ubranko z pepco na wigilie, 1 dzień chrzciny Stasia wiec granatowe spodnie, koszulobody, mucha, szelki + kurtka, czapka i buty do koscioła ;) a w 2 swiat koszula w czerwono- biała krate i jakies spodnie ;)

xk81pfk.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na Wigilie zaloze Kamciowi body z napisem My First Christmas i jakies spodenki, a w pozostałe dni jeszcze nie wiem :p Mam jeszcze ubranko z sesji, ale moze mu w nim być za cieplo :) Takie mial:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c7228d3658e6.jpg

Andzia123, AJrin lubią tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też mam body z reserved razy dwa mieli takie fajowe w pingwiny za chyba 15zł, więc wzięłam z myślą o świętach, do tego jakieś spodenki, może te sweterkowe co na fotkach wyżej, może takie lekkie szare.. u nas jeansy i sztywne ciuszki, koszule, kompletnie się nie sprawdzają, musi być wygodnie :)

mamy za to fajną tradycję do której w tym roku K dołącza - 25.12 jemy leniwe śniadanko świąteczne w piżamach :) i już cała trójka ma piżamy świąteczne odszykowane :D i skarpety :P

Andzia123, Aga78 lubią tę wiadomość

mjvy9vvjacooymry.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 20 grudnia 2018, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kaszelkowa wrote:
    a u nas stoi żywa choinka, maleńka, na takim stołeczku i jest spoko - tzn K ją sobie ogląda, krzyczy do niej, ale nie kombinuje za bardzo jak ją zjeść czy się wspinać :) a wigilia i święta .. mamy rodziców pietro niżej więc o jedzenie na święta się nie martwię, zrobię ciacha jakieś i już :)
    na wigilię jedziemy do bratowej, tam będą wszyscy, ponad 20 osób, ciekawa jestem jak K w takim tłumie się ogarnie bo u nich zawsze jest bardzo gwarno a on ostatnio ma gorsze dni, a popołudnia to już w ogóle :(

u nas w sypialni nocą też jest chłodno, K śpi w pajacyku i śpiworku cienkim plus kocyk, a jak ja idę spać to już się grzejemy razem ;)

Andzia superancko wyglądasz, nic się nie rzuca w oczy!

my też mieliśmy dzisiaj w domu zdjęcia rodzinne, takie dla nas, na luzie, na pamiątkę tych pierwszych świąt razem :) zobaczcie jak fotografka zębiszcza złapała :) no i foto z ulubioną książką musiało być :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/205131d04e65.png
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b0ad8de983c6.png
    Ulubiona ksiazeczka to ta ksiega dzwiekow?

małamii89 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 01:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Belly katuje mnie mailami, że mnie tu dawno nie było, więc zgłaszam się. :)
    Chciałabym Wam i Waszym Maluszkom złożyć przy okazji najserdeczniejsze życzenia Zdrowych, a przede wszystkim rodzinnych Świąt Bożego Narodzenia. I pomyśleć, że rok temu wszystkie byłyśmy jeszcze brzuchatkami, a teraz wreszcie pierwsze wspólne święta. :)
    Przesyłamy z Bianką uściski :)

acygan, Totoro, Katy, darika, Andzia123, Aga78, AJrin, gondi lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 02:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, Ciebie Paatka też ściągnęłam tu telepatycznie :D daj znać jak tam żyjecie :) i również wszystkiego dobrego :*

Paatka, AJrin lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez właśnie ostatnio myslalam o dziewczynach, ktore dawno sie tu nie odzywaly :)

Paatka, dla Was tez Wesolych Świąt:*

Paatka lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paatka Tobie również wesołych świąt! Zaglądaj do nas :D

Ja jestem ciekawa co u oli123, znowu mi tak po głowie chodzi...

Paatka lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sylwia tak to to ubranko z pepco :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dużo światecZnych strojów. W tym roku kupiłam im 2 identyczne sukienki, Do tego mam jeszcze 2 podobne z ubiegłego roku, plus 3 mikołajowe body. Także myśle ze znów wystąpię z młodymi w stroju mikołajki ( chyba 3 rok z rzędu), ale myśle ze to już będzie ostatni raz, a poźniej młode przejmą pałeczkę

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie kupowałam Lili świątecznych ubranek. Na wigilię założę jej sukieneczke w szaro-różowo-białą karteczkę, którą dostała od kuzynki na Mikołaja, a w pierwsze święto to właśnie rozkminiam xD miałam jej założyć sukienkę dżinsową z 5 10 15, bo dostanie pod choinkę, ale dostała od męża sukieneczkę, która wygląda jak taka na ramiączkach założona na białą bluzeczkę, w dodatku te ramiączka wyglądają jak królicze uszka i jest tak słodka, że nie wiem czy tej nie założymy xD a w drugi dzień świąt będziemy w domu, więc będzie pewnie w leginsach popylac. Chyba, że ktoś przyjdzie do nas :P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 21 grudnia 2018, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas wszystko ok.
    Bianka jest małym pełzakiem, przybiera pozycję czworaczą już długo, ale jak narazie woli być polerką do podłogi z prędkością światła. Xd Wspina się narazie na kolanka.
    Poza tym mówi mama, tata, baba i papa, ostatnio nauczyła się robić papa - najchetniej sobie samej do lustra. :D Buja się w rytm muzyczki, naśladuje co się da - bujanie w przod, w boki, zamykanie oczu, rzucanie piłeczką. No jest małym rojberkiem ogólnie. A ja szaleje za nią z dnia na dzień coraz bardziej. :)
    Powoli zaczynamy myśleć też nad drugim dzieckiem. Zobaczymy czy los na to pozwoli. ;)

Katy, darika lubią tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
‹‹ 1456 1457 1458 1459 1460 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ