X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy kolejna czwórkę. To zostały jeszcze dwie. O ile zaraz nie zaczną iść trójki.
    No i tatuś doczekał się pierwszego "tata" :-D.

acygan, Malyprosiaczek, Katy, Aga78, Andzia123, Totoro, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga polecalas mi jakiś czas temu budyn na śniadanie dla Zosi, ale przeglądam przepisy na taki swój robiony, to wszędzie mleko, Ty też z mlekiem takim zwykłym lub mm robisz?

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mój mały ma wysypke. Nie ma żadnych innych objawów, a jak dotykam ta wysypke to robi się blada. Posmarowalam go wczoraj po kąpieli kremem oilatum a wcześniej wykapalam go płynem oilatum. Wysypka jest w miejsca gdzie smarowalam kremem (zapomniałam posmarować plecy i tam nie ma ani jednej krostki). To uczulenie na krem prawda? Mam schizy z tymi odrami szkarlatynami itd..

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Kinga polecalas mi jakiś czas temu budyn na śniadanie dla Zosi, ale przeglądam przepisy na taki swój robiony, to wszędzie mleko, Ty też z mlekiem takim zwykłym lub mm robisz?
    Ja robię na roślinnym.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:

Kto już kupił większy fotelik?
    Emi przesiadła się przed świętami na concorda reverso+

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Dziewczyny mój mały ma wysypke. Nie ma żadnych innych objawów, a jak dotykam ta wysypke to robi się blada. Posmarowalam go wczoraj po kąpieli kremem oilatum a wcześniej wykapalam go płynem oilatum. Wysypka jest w miejsca gdzie smarowalam kremem (zapomniałam posmarować plecy i tam nie ma ani jednej krostki). To uczulenie na krem prawda? Mam schizy z tymi odrami szkarlatynami itd..

Jeśli smarowalas wczoraj pierwszy raz to z pewnością krem.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darika wow jak szybko te zęby u was idą!

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy do Was kurierzy Inpostu tez przychodzą tak wczesnie rano? Kuzwa 3 dzien pod rząd kurier przylazi przed 8 :/ Moj maly zazwyczaj spi do 9, a ja razem z nim. Budzi go ten dziad tak wczesnie a on juz potem nie zasypia. Dopiero okolo 12 na drzemke... Dzis zapytalam tego kolesia czy moze do mnie przychodzic po 9. Nie moze, bo tutaj akurat jest przed 8 :/

PS. zamawiam teraz sporo pierdol do nowego mieszkania, tapety, gałki, obrazki itp. Stad codziennie jakis kurier, a ze kuzwa maja do wyboru tylko inpost to nie mam wyjscia :/

Gosiczek u nas aktualny fotelik jeszcze dobry, ma jakies 5-7 cm zapasu przy glowie. Jak kupimy auto to wtedy podjade do 8 i dobiora cos.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Czy do Was kurierzy Inpostu tez przychodzą tak wczesnie rano? Kuzwa 3 dzien pod rząd kurier przylazi przed 8 :/ Moj maly zazwyczaj spi do 9, a ja razem z nim. Budzi go ten dziad tak wczesnie a on juz potem nie zasypia. Dopiero okolo 12 na drzemke... Dzis zapytalam tego kolesia czy moze do mnie przychodzic po 9. Nie moze, bo tutaj akurat jest przed 8 :/

PS. zamawiam teraz sporo pierdol do nowego mieszkania, tapety, gałki, obrazki itp. Stad codziennie jakis kurier, a ze kuzwa maja do wyboru tylko inpost to nie mam wyjscia :/

Gosiczek u nas aktualny fotelik jeszcze dobry, ma jakies 5-7 cm zapasu przy glowie. Jak kupimy auto to wtedy podjade do 8 i dobiora cos.
    Ty się ciesz... u nas pobudki o 5.30-6.
    My mamy większy fotelik. Na isofix.
    Też mam dylemat odnośnie pracy. W domu juz wariuje, ale zostawić młodego całe dnie z teściową...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No cóż, my wstajemy 9.30-10.00, ale przez to, że Kinga znów się późno kładzie. Zatem kurier o 8 by mnie też mega wkurzył. Ja zamawiam albo do paczkomatu (i wtedy mąż wracając z pracy podjeżdża), albo kurier GLS/DHL - a oni u mnie są zawsze ok.11, nigdy wcześniej.

U nas jeszcze fotelik Maxi Cosi daje radę, też ma spory zapas przy główce, myślę że na 2 mce spokojnie, więc my też jak odbierzemy auto podjedziemy do 8* i coś wybierzemy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Inpost też jest najwcześniej ze wszystkich. Listonoszka jeździ koło 13, GLS koło 14, DPD i DHL po 16. Inpost zawsze przed 10.

A propo paczek to właśnie przed chwilą przyszła. Podpatrzyłam u Majówek pociąg z Fisher Price i tak mi spodobał, że poszukałam na olx i kupiłam. I kurde nie gra. Jeździ i świeci, a dźwięku brak :( rozkreciłam to całe i chyba mam winowajce, ale nie mam lutownicy żeby to naprawić i teraz mi smutno :P a Mała i tak zaczyna ryczeć jak tylko pociąg zaczyna jechać XD ale wcześniej z ośmiornicą uciekającą było to samo, teraz już się nie boi.

Co do fotelika to planuje przed wakacjami zmienić. Chcemy jechać nad morze i chyba Małej będzie wygodniej w takim większym. Także będę czekała na jakieś fajne promki w 8* i wtedy kupię :) na razie póki nie chodzi to wygodniej mi w łupinie, bo jak gdzieś muszę tylko na chwilkę wejść to wolę wziąć fotelik niż rozkładać wózek na 3 minuty.

Robiłam dziś na śniadanie placki z kaszki Helpa, amarantusa i banana. Wyszło 5 sztuk. Zniknęły tak szybko, że nawet nie zdążyłam w tym czasie przygotować śniadania dla siebie :P ale pyszne były, sama bym zjadła.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze dzieci mają ulubione kolory? Kuba na co by nie patrzył jeśli jest kolor zielony to ma zaciesz na twarzy :D u nas na śniadanie parówka dziś była, jeju jaki był zadowolony :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e41eee43af55.jpg

darika, acygan, Katy lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ty się ciesz... u nas pobudki o 5.30-6.
    My mamy większy fotelik. Na isofix.
    Też mam dylemat odnośnie pracy. W domu juz wariuje, ale zostawić młodego całe dnie z teściową...
    U nas budzi się o 6.30 na mleko (maz go ogarnia i idzie do pracy) i dalej idzie spac do tej 9 wlasnie.

Andzia u nas tez jak tylko jest cos zielonego to bierze pierwsze.

Mielismy dzis szczepienie na mengingokoki B. Bylismy zapisani na jutro, ale przeniesli na dzis. Mialam nadzieje ze nie przywioza szczepionki(zaplacilam 429 zl :O)albo cos i jeszcze sie odwlecze ale niestety ;p Dalam mu od razu ibuprofen i obserwuje. Noc z głowy :(

Ps. wazy 9kg i 72 cm, wciaz 25 centyl.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:39

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale przebitka!!! Ja płacę 329 :O

Jakie to prawdziwe, że wszystko da się naprawić taśmą klejącą, może być tylko za mało taśmy XD pociąg jeździ, gra i świeci, obyło się bez lutowania chwilowo XD

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI tez sie zakoczylam cena, no ale co zrobic.
    Podawałas na noc leki przeciwgorączkowe? czy tylko ten raz od razu po szczepieniu a potem czekalas na temperature?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pobudki są ok 12, 3 lub 4 I przed 6 wstaje:/

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko ja nie sprawdzam już nawet godzin i nie liczę ile razy się budzi młody w nocy? Xd

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie na kartce piszę o której i którą piersią karmilam, bo jestem kompletnie nieprzytomna w nocy i nigdy nie pamiętam którą karmilam a czasami czy w ogóle xD czasami jak rano czytam co tam w nocy zapisałam to potem leję ze śmiechuxD niektóre wpisy wyglądają jakbym je już przez sen robiła :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nie, nie dawałam na noc. Dałam tylko po szczepieniu i obserwowałam. Dałabym dopiero jakby miała gorączkę :)

Ja wiem o której Młoda się budzi w nocy tylko dlatego, że niania się zapala, a tam jest godzina :P a żeby wiedzieć z której piersi mam karmić noszę gumkę do włosów na ręce. W trakcie karmienia sobie przekładam i już :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 23 stycznia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, Jak ja karmię z jednej tylko to nie mam tego problemu :p

qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1497 1498 1499 1500 1501 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ