Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My już mamy kolejna czwórkę. To zostały jeszcze dwie. O ile zaraz nie zaczną iść trójki.
No i tatuś doczekał się pierwszego "tata".
acygan, Malyprosiaczek, Katy, Aga78, Andzia123, Totoro, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Dziewczyny mój mały ma wysypke. Nie ma żadnych innych objawów, a jak dotykam ta wysypke to robi się blada. Posmarowalam go wczoraj po kąpieli kremem oilatum a wcześniej wykapalam go płynem oilatum. Wysypka jest w miejsca gdzie smarowalam kremem (zapomniałam posmarować plecy i tam nie ma ani jednej krostki). To uczulenie na krem prawda? Mam schizy z tymi odrami szkarlatynami itd..
-
Malyprosiaczek wrote:Dziewczyny mój mały ma wysypke. Nie ma żadnych innych objawów, a jak dotykam ta wysypke to robi się blada. Posmarowalam go wczoraj po kąpieli kremem oilatum a wcześniej wykapalam go płynem oilatum. Wysypka jest w miejsca gdzie smarowalam kremem (zapomniałam posmarować plecy i tam nie ma ani jednej krostki). To uczulenie na krem prawda? Mam schizy z tymi odrami szkarlatynami itd..
Jeśli smarowalas wczoraj pierwszy raz to z pewnością krem. -
Czy do Was kurierzy Inpostu tez przychodzą tak wczesnie rano? Kuzwa 3 dzien pod rząd kurier przylazi przed 8
Moj maly zazwyczaj spi do 9, a ja razem z nim. Budzi go ten dziad tak wczesnie a on juz potem nie zasypia. Dopiero okolo 12 na drzemke... Dzis zapytalam tego kolesia czy moze do mnie przychodzic po 9. Nie moze, bo tutaj akurat jest przed 8
PS. zamawiam teraz sporo pierdol do nowego mieszkania, tapety, gałki, obrazki itp. Stad codziennie jakis kurier, a ze kuzwa maja do wyboru tylko inpost to nie mam wyjscia
Gosiczek u nas aktualny fotelik jeszcze dobry, ma jakies 5-7 cm zapasu przy glowie. Jak kupimy auto to wtedy podjade do 8 i dobiora cos.
-
edwarda20 wrote:Czy do Was kurierzy Inpostu tez przychodzą tak wczesnie rano? Kuzwa 3 dzien pod rząd kurier przylazi przed 8
Moj maly zazwyczaj spi do 9, a ja razem z nim. Budzi go ten dziad tak wczesnie a on juz potem nie zasypia. Dopiero okolo 12 na drzemke... Dzis zapytalam tego kolesia czy moze do mnie przychodzic po 9. Nie moze, bo tutaj akurat jest przed 8
PS. zamawiam teraz sporo pierdol do nowego mieszkania, tapety, gałki, obrazki itp. Stad codziennie jakis kurier, a ze kuzwa maja do wyboru tylko inpost to nie mam wyjscia
Gosiczek u nas aktualny fotelik jeszcze dobry, ma jakies 5-7 cm zapasu przy glowie. Jak kupimy auto to wtedy podjade do 8 i dobiora cos.
My mamy większy fotelik. Na isofix.
Też mam dylemat odnośnie pracy. W domu juz wariuje, ale zostawić młodego całe dnie z teściową...
-
No cóż, my wstajemy 9.30-10.00, ale przez to, że Kinga znów się późno kładzie. Zatem kurier o 8 by mnie też mega wkurzył. Ja zamawiam albo do paczkomatu (i wtedy mąż wracając z pracy podjeżdża), albo kurier GLS/DHL - a oni u mnie są zawsze ok.11, nigdy wcześniej.
U nas jeszcze fotelik Maxi Cosi daje radę, też ma spory zapas przy główce, myślę że na 2 mce spokojnie, więc my też jak odbierzemy auto podjedziemy do 8* i coś wybierzemy. -
U nas Inpost też jest najwcześniej ze wszystkich. Listonoszka jeździ koło 13, GLS koło 14, DPD i DHL po 16. Inpost zawsze przed 10.
A propo paczek to właśnie przed chwilą przyszła. Podpatrzyłam u Majówek pociąg z Fisher Price i tak mi spodobał, że poszukałam na olx i kupiłam. I kurde nie gra. Jeździ i świeci, a dźwięku brakrozkreciłam to całe i chyba mam winowajce, ale nie mam lutownicy żeby to naprawić i teraz mi smutno
a Mała i tak zaczyna ryczeć jak tylko pociąg zaczyna jechać
ale wcześniej z ośmiornicą uciekającą było to samo, teraz już się nie boi.
Co do fotelika to planuje przed wakacjami zmienić. Chcemy jechać nad morze i chyba Małej będzie wygodniej w takim większym. Także będę czekała na jakieś fajne promki w 8* i wtedy kupięna razie póki nie chodzi to wygodniej mi w łupinie, bo jak gdzieś muszę tylko na chwilkę wejść to wolę wziąć fotelik niż rozkładać wózek na 3 minuty.
Robiłam dziś na śniadanie placki z kaszki Helpa, amarantusa i banana. Wyszło 5 sztuk. Zniknęły tak szybko, że nawet nie zdążyłam w tym czasie przygotować śniadania dla siebieale pyszne były, sama bym zjadła.
-
Wasze dzieci mają ulubione kolory? Kuba na co by nie patrzył jeśli jest kolor zielony to ma zaciesz na twarzy
u nas na śniadanie parówka dziś była, jeju jaki był zadowolony
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e41eee43af55.jpgdarika, acygan, Katy lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
sweetmalenka wrote:Ty się ciesz... u nas pobudki o 5.30-6.
My mamy większy fotelik. Na isofix.
Też mam dylemat odnośnie pracy. W domu juz wariuje, ale zostawić młodego całe dnie z teściową...
Andzia u nas tez jak tylko jest cos zielonego to bierze pierwsze.
Mielismy dzis szczepienie na mengingokoki B. Bylismy zapisani na jutro, ale przeniesli na dzis. Mialam nadzieje ze nie przywioza szczepionki(zaplacilam 429 zl)albo cos i jeszcze sie odwlecze ale niestety ;p Dalam mu od razu ibuprofen i obserwuje. Noc z głowy
Ps. wazy 9kg i 72 cm, wciaz 25 centyl.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 stycznia 2019, 17:39
-
Ja sobie na kartce piszę o której i którą piersią karmilam, bo jestem kompletnie nieprzytomna w nocy i nigdy nie pamiętam którą karmilam a czasami czy w ogóle xD czasami jak rano czytam co tam w nocy zapisałam to potem leję ze śmiechuxD niektóre wpisy wyglądają jakbym je już przez sen robiła
-
Edwarda nie, nie dawałam na noc. Dałam tylko po szczepieniu i obserwowałam. Dałabym dopiero jakby miała gorączkę
Ja wiem o której Młoda się budzi w nocy tylko dlatego, że niania się zapala, a tam jest godzinaa żeby wiedzieć z której piersi mam karmić noszę gumkę do włosów na ręce. W trakcie karmienia sobie przekładam i już
edwarda20 lubi tę wiadomość