Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Totoro wrote:Nie no Henio wymiata tą czuprynką
Lili niedługo też zaczną wchodzić do oczek, ale póki co ma prostechcę jej kupić spineczki jakieś, chociaż naiwna jestem, wiadomo jak to się będzie kończyć...
Ah spineczki, kiteczki, warkoczyki...Rozmarzylam sie. Ale mam taka namiastke, Henio ma buzke jak dziewczynka i tyyyyleeee wloooosoooowww. Chociaz do jedzenia moge kitke zrobic ;p Za to mąz nie moze patrzec na te fryzury i chce mu obciac
Wiem ze i tak musze, bo jak mu sie przyliza np od czapki to ma je juz prawie do ust, a z tylu do lopatek
-
A to moze tez sie wybierzemy do fryzjera niedlugo w takim razie. Chociaz wlasnie ja tez lubię te jego wloski, przez nie czesto go biora za dziewczynke :p Raz mu zrobilam kucyka to juz w ogole wygladal jak Kamila, a nie Kamil
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
My roczek robimy w domu. Zapraszamy tylko dziadków i chrzestnych. Torta zamówię z naszej ulubionej cukierni, dla Małej sama upiekę jakąś muffinkę, trochę zdrowszą niż sam tort
i postawie na środku razem ze świeczką. Dekoracje już pozamawiałam na Ali, mam nadzieję, że przyjdą na czas
My po bilansie. Na wadze 8.3, więc przez 3 miesiące nawet kilogram nie doszedł, ale na tyle co ona hasa to się nie dziwięjakiś kocioł dzisiaj był w przychodni i dopiero jak wyszliśmy to się zorientowałam, że nam jej nie zmierzyli. Więc nie wiem ile ma wzrostu, chociaż na pewno więcej niż 70 cm, bo mi z przewijaka wystaje
jesteśmy też po drugiej dawce na MenB, na razie bez gorączki, obrzęku czy bólu w miejscu wkłucia. W kwietniu MMR + pneumokoki i na oddzielnej wizycie MenAWCY. Po tym spokój na pół roku
Czaderskie loki. Henio niejedno serce złamie!ja obcinałam sama Małej włosy, ale tylko grzywkę, bo jej wchodziła do oczu. Tak całościowo bym nie umiała i też bym wybrała fryzjera
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 stycznia 2019, 21:52
-
edwarda20 wrote:Ah spineczki, kiteczki, warkoczyki...
Rozmarzylam sie. Ale mam taka namiastke, Henio ma buzke jak dziewczynka i tyyyyleeee wloooosoooowww. Chociaz do jedzenia moge kitke zrobic ;p Za to mąz nie moze patrzec na te fryzury i chce mu obciac
Wiem ze i tak musze, bo jak mu sie przyliza np od czapki to ma je juz prawie do ust, a z tylu do lopatek
Jeej, takie dlugasneteż byłoby mi szkoda obcinać, musi wyglądać jak aniołek
Lila ma krótkie, ale "grzywka" już coraz dłuższa, więc niedługo zacznie wchodzić do oczek
co do kitek, warkoczykow itp. to nie robię sobie przesadnie nadziei...
to jest taki niecierpliwiec, że jak mi da włosy rozczesac chociaz to już będzie sukces xD
-
Edwarda, Henio wymiata, takie loki !!!
po kim to ma? Skoro tacie się nie podoba to chyba po Tobie? Mój mąż ma bujniejsze włosy ode mnie i też takie kędziory jak ma dłuższe, ale Kinga póki co dość skromnie w tym względzie, choć też mam wrażenie, że jej nie rosną proste, tylko takie lekkie kędziory. Ale do Henia to lata świetlne
Agusia_pia, jak tam wizyta? Mam nadzieję, że wszystko ok i coś tam dziś zobaczyłaś.Malyprosiaczek, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny podczytuje Was, ale nie mam czasu pisać.
My chrzciny mieliśmy duże bo na 30 osób w restauracji, a roczek robimy w domu dla dziadków i chrzestnych. Robię obiad i kawa z ciachem i tortem. Dekoracje zamawiam dzisiaj na Alimyslalyscie nad prezentem na roczek?
Mam pytanie. Zakończyła KP, a raczej młody nie chciał już piersi. I teraz moje pytanie. Czy ja muszę iść do lekarza na usg piersi? Czy muszę odczekać? Czy muszę iść po jakieś tabletki aby laktacja nie produkowała się dalej mimo, że tego pokarmu na już niewiele miałam? Czy po prostu odstawilam i nic nie robić? -
Jupik wrote:Edwarda, Henio wymiata, takie loki !!!
po kim to ma? Skoro tacie się nie podoba to chyba po Tobie? Mój mąż ma bujniejsze włosy ode mnie i też takie kędziory jak ma dłuższe, ale Kinga póki co dość skromnie w tym względzie, choć też mam wrażenie, że jej nie rosną proste, tylko takie lekkie kędziory. Ale do Henia to lata świetlne
Agusia_pia, jak tam wizyta? Mam nadzieję, że wszystko ok i coś tam dziś zobaczyłaś.
To kinga tez pewnie bedzie miala kreconeMoja mama mowila ze dlugi bylam lysa a jak cos tam zaczelo rosnac to tez od razu widziala ze nie sa proste.
-
U Kuby proste jak druty włoski, nie wiem po kim
teraz niby mam proste ale jak w końcu mi urosły pierwsze włoski jak miałam 2 latka (tak, 2 lata łysa chodziłam, babcia biadoliła że co to będzie jak nie urosną w ogóle włosy xd) to urosło mi afro dosłownie, wyprostowaly się jakoś jak miałam 9lat, a mój mąż jak był mały to blond loczki miał, kędziorki takie, teraz jak ma dłuższe troszkę jeszcze mu się wywijaja ale nie tak jak kiedyś
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Dziewczyny, tak mi się dziś przypomniało, że na początku lutego Chińczycy świętują nowy rok i tam przez parę dni, w porywach do paru tygodni
nikt nie pracuje. Więc jak chcecie zamawiać na Ali to najlepiej teraz, bo później nie wiadomo czy dojdzie wszystko na czas
Malyprosiaczek usg można normalnie robić podczas karmienia, więc myślę, że możesz po prostu pójść. Ostatnio pytałam moją gin też o to, to mówiła, że właściwie przez całą laktacje można robić, tylko na samym początku jak laktacja jest jeszcze nieustabilizowana to mogłoby być ciężko. A jeśli się zastanawiasz czy w ogóle iść to idź! Raz w roku cytologia i usg piersi!
A co do prezentów to ja myślę o odkrywczym domku z Dumela, Arce Noego też z Dumela, gumowych klockach z B. Toys i strasznie mi się podobają zabawki bujane z Nattou. Oczywiście nie wszystko od nas, tylko jak będą nas pytać co kupić
Najpierw myślałam, żeby mówić, że zbieramy na nowy fotelik zamiast zabawek, ale później stwierdziliśmy razem, że i tak jesteśmy przygotowani na wydatek na fotelik, więc nie będziemy zabierać frajdy z zabawek. Zwłaszcza, że Malutka się robi coraz bardziej kumata i myślę, że będzie się super bawić tym wszystkim
Agusia daj znać czy wszystko ok!Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 09:39
-
Andzia ja tez do okolo 8-9 roku zycia mialam total barana na glowie (jak Sara Kingi), do tego bialy blond a potem nagle sie zrobily lekko krecone i sciemnialy. Tak jakby to bylo polaczone moze troche z okresem dojrzewania? A wlosy to tez mieszanka genow- moja babcia miala 11 rodzenstwa i tylko dwoje z nich mialo kręcone, w tym moja babcia. Potem odziedzixzyl mój tata, reszta rodzeństwa juz nie. I ja mam, a moja siostra proste druty. A znowu mojej kolezanki córeczka ma loczki jak sie okazuje po pradziadku bo ani rodzice ani dziadkowie nie maja. Takze takie mixy genetyczne
-
WI usg piersi i cytologia to koniecznie. Robię co roku zwłaszcza, że moja babcia miała raka piersi więc sprawdzam co roku
tylko nie wiem jak to jest jak zakończyła karmienie czy właśnie już mogę iść i czy muszę iść po jakieś tabletki do gin na zatrzymanie laktacji. Słyszałam, że takie się dostaje, ale skoro mały już nic nie ciągnął tam prawie, bardzo mało leciało to muszę mimo tego iść po takie tabletki żeby wysuszyć pokarm? Dziewczyny jak to jest?
-
Malyprosiaczek usg piersi podczas laktacji nie jest przeciwwskazane. Mozesz iść zrobić, tylko uprzedz lekarza, że właśnie skończylas karmić.
Lekarze przepisuja tabletki, ale jak sama mówisz, że masz mało pokarmu to tak jak mówi Andzia najpierw spróbuj lagodniejszych metod, właśnie szałwia i odciaganie tylko do uczucia ulgi. Trzeba pamiętać, że wygaszenie laktacji to też długotrwały proces i nie nastąpi to z dnia na dzień.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 15:32
-
Dziewczyny mam pytanie odnośnie chrzcin. Czy był u Was jakiś alkohol? Mòj tata był troszkę zawiedziony, że nie będzie lampki wina do obiadu.Delikatnie mi zasegurował to jako mały nietakt. Ja nawet o tym nie pomyślałam.Chrzest to dla mnie uroczystość kościelna.Obiad jest o 12 stej, będzie kawa, herbata woda i soki, ciasto,wszyscy będą samochodami.Jest to święto dla dziecka..o winie nie pomyślałam .Jak u Was było?
-
Aga78 u nas chrzciny były w lokalu i tez wyszliśmy z takiego samego założenia co Ty i też niektórym się to nie podobało, mój brat zamówił sobie przy barze drinka i sobie tam wypił a siostra mojego męża pod stołem rozlewala flache.. Nie wspominam tego dobrze, bo po co taką szopkę odstawiac żeby spod stołu wódkę pić, wiadomo że jak ktoś chce to sobie może drinka zamówić przy barze tak jak mój brat i kulturalnie wypić.. No ale cóż, różni są ludzie, ogólnie decyzji o braku alkoholu bym nie zmieniła.
Aga78, Kate86 lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku