Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
hej przepraszam że wczoraj nie odp nic ale po wizycie z mężem pojechaliśmy na zakupy a potem w domu długo mały nie chciał zasnąć. wizyta ok. maleństwo ma 1,58 cm długości, serduszko pięknie bije, wszystko dobrze, wyprzedza nawet o dwa dni wielkością ale jest ok. dostałam skierowanie na badania krwi, po niedzieli muszę ogarnąć sprawy w pracy bo chcę przejść wcześniej na l4 ale nie wiem czy się szef zgodzi bo to tylko jego dobra wola będzie, a kolejna wizyta 1 marca dopiero bo nie było wcześniej terminu ;/ no i na prenatalne będę musiała się umówić jakoś niedługo.
Andzia123, acygan, Aga78, Totoro, edwarda20, White Innocent, Katy lubią tę wiadomość
-
U nas alkohol był.
Wycisnelam dziś sok i rozcienczylam z wodą, podałam butelka to Zosi i wypiła 100 ml dość szybko. Więc to nie kwestia z czego tylko co pije. Podałam później wodę i wyplula
Agusia super, że wszystko ok. Już nie pamiętam jak to jest być w ciążyAga78 lubi tę wiadomość
-
U nas nas na chrzcinach byli tylko nasi rodzice i rodzeństwo i po obiedzie do tortu była lampka wina, ale jakby nie było też zupełnie nie byłoby problemu
na roczku pewnie też będzie winko, sama się chętnie odrobinę napije
Agusia_pia super, że wszystko ok:D aż mi się tęskni do tego stanu...chciałabym zajść w ciążę jeszcze przed wakacjami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:51
Aga78, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
Agusia, fajnie, ze wszystko ok
Ja za ciaza raczej predko nie zatesknie :p
U nas na chrzcinach nie bylo alkoholu, tesciu zawiedziony wrocil do domu za nim sie przyjecie skonczylo. Po za tym nie miałby kto pic nawet jeśli by byl bo szwagierka w ciazy, ja karmiaca, a reszta to kierowcy albo starsi ludzie. Jedynie tesciowie mogli by sie napic, ale nie dalam im tej przyjemnosci bo maja ja co weekendJa wychodzę z zalozenia, ze takie uroczystosci to "impreza" dziecka i alkoholu nie powinno na nich byc, ale wiadomo kazdy robi jak uważa:p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:52
Aga78 lubi tę wiadomość
-
Henio szczepionke na meningo przeszedl super
Nic a nic mu nie bylo uff
Sweetmalenka, Profutura normalnie od 12 mcy. A Ty dajesz to z Babydream?
Jak dobrze, ze temat chrzcin mnie nie dotyczy ;p
Za to na roczku będzie wino i whisky (bo uwielbiam).
Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI
-
Ja na roczek zamówiłam wczoraj balony itd z Ali. Dziewczyny jeśli macie w planach tam zamawiać to radzę już teraz. Niektóre terminy mam podane na koniec marca, a do tego mogą być jeszcze opóźnienia z paczkami. Mój Wiktor będzie miał zloto niebieskie dekoracje. Będą balony z złotym konfetti, girlanda złota z napisem Wiktorek i druga też złota z napisem one która będzie przywiązana do krzesełka. Wikuś będzie bial też złota koronę jeśli da sobie założyć :p muszę jeszcze na babeczki domowic ozdoby. Generalnie mój syn będzie księciem na swojej imprezie dlatego będzie kolor złoty i do tego właśnie korona. Coś ala mały książę :p i alko u nas też będzie
A nas rozłożyło. O tyle co Wiktor ma katar tak mnie boli gardło, zawalony zatoki itd. Masakra z tą pogoda...
Ja mleko daje z hipp i tam jest numer 2 od 6 miesiąca i numer 3 od 12 miesiącaWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:00
-
edwarda20 wrote:
Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI
ja baaaardzo lubię tego bloga, a kanał na youtubie towarzyszy mi często w czasie spacerów jak młody drzemie. Słucham sobie rozmów z ekspertami, czasem się zgadzam, czasem nie.. ale te nagrania o self regu i o dwujęzyczności baaaardzo mi się spodobały
-
Edwarda bardzo fajny artykuł
Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek
-
Totoro wrote:Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek
-
Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.
Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała.. -
Potwierdzone, czytałam w jednej grupie wypowiedzi matki tego dziecka. Było osłabione po innej chorobie i złapało w szpitalu, co nie zmienia faktu, że szczepionka guzik dała. Pewnie normalnie nikt by w mediach o tym nie wspomniał, niestety przesunięto od tego roku dawkę przypominającą mmr z 10 lat na 6, no to trzeba pokazać, że słusznie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:16
-
Jupik wrote:Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.
Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała..
Zamawialam na Łagiewnickiej 118, to jest przy przystanku łagiewnicka - Murarska. Zamawiajac nie podali mi ceny, jakbym wiedziala to bym wyszla ;p A tak, zaskoczyli mnie przy odbiorze, 40minut przed szczepionka.
-
Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.
Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość
-
Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.
Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs
Prawda czy nie, ale przerazajace to...
-
Jupik wrote:Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.
Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.
Polubiłam zamiast zacytować. Tak łagodnie przechodzi, że z początku leżało pod tlenem, bo nie było w stanie samo oddychać a teraz ma powikłanie, zapalenie płuc.
-
edwarda20 wrote:Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.
Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs
Prawda czy nie, ale przerazajace to...
Tak, o tym też czytałam.