Planujesz zajść w ciążę jesienią?

Odkryj dopasowaną formułę z aktywnym folianem na czas starań o dziecko.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej przepraszam że wczoraj nie odp nic ale po wizycie z mężem pojechaliśmy na zakupy a potem w domu długo mały nie chciał zasnąć. wizyta ok. maleństwo ma 1,58 cm długości, serduszko pięknie bije, wszystko dobrze, wyprzedza nawet o dwa dni wielkością ale jest ok. dostałam skierowanie na badania krwi, po niedzieli muszę ogarnąć sprawy w pracy bo chcę przejść wcześniej na l4 ale nie wiem czy się szef zgodzi bo to tylko jego dobra wola będzie, a kolejna wizyta 1 marca dopiero bo nie było wcześniej terminu ;/ no i na prenatalne będę musiała się umówić jakoś niedługo.

Andzia123, acygan, Aga78, Totoro, edwarda20, White Innocent, Katy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas alkohol był.

Wycisnelam dziś sok i rozcienczylam z wodą, podałam butelka to Zosi i wypiła 100 ml dość szybko. Więc to nie kwestia z czego tylko co pije. Podałam później wodę i wyplula :)

Agusia super, że wszystko ok. Już nie pamiętam jak to jest być w ciąży :)

Aga78 lubi tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) a czy mogę co jakiś czas dać młodemu pierś żeby z niej wypił zamiast laktatorem ciągnąć czy lepiej nie? Młody nie ma problemu z butelkami itd.

U nas na chrzicnach też był alkohol

Aga78 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nas na chrzcinach byli tylko nasi rodzice i rodzeństwo i po obiedzie do tortu była lampka wina, ale jakby nie było też zupełnie nie byłoby problemu :) na roczku pewnie też będzie winko, sama się chętnie odrobinę napije :D

Agusia_pia super, że wszystko ok:D aż mi się tęskni do tego stanu... :) chciałabym zajść w ciążę jeszcze przed wakacjami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:51

Aga78, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, fajnie, ze wszystko ok ;) Ja za ciaza raczej predko nie zatesknie :p

U nas na chrzcinach nie bylo alkoholu, tesciu zawiedziony wrocil do domu za nim sie przyjecie skonczylo. Po za tym nie miałby kto pic nawet jeśli by byl bo szwagierka w ciazy, ja karmiaca, a reszta to kierowcy albo starsi ludzie. Jedynie tesciowie mogli by sie napic, ale nie dalam im tej przyjemnosci bo maja ja co weekend ;) Ja wychodzę z zalozenia, ze takie uroczystosci to "impreza" dziecka i alkoholu nie powinno na nich byc, ale wiadomo kazdy robi jak uważa:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:52

Aga78 lubi tę wiadomość

K - 08.04.2018 2520g 49cm (36+5tc)

K- 26.02.2020 3060g 51cm (39+2tc)
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas byl alko na chrzcinach. Kto mogl wypil symbolicznie i bylo ok.
    Dzieki dziewczyny.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie jak u Was jest mleko nr 3. Od którego msc. Ostatnio będąc w rossmanie rzuciło mi się w oczy mleko babydream "3" że jest od 10 msc ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach był alkohol

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio szczepionke na meningo przeszedl super :) Nic a nic mu nie bylo uff :)

Sweetmalenka, Profutura normalnie od 12 mcy. A Ty dajesz to z Babydream?

Jak dobrze, ze temat chrzcin mnie nie dotyczy ;p

Za to na roczku będzie wino i whisky (bo uwielbiam).

Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
    https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na roczek zamówiłam wczoraj balony itd z Ali. Dziewczyny jeśli macie w planach tam zamawiać to radzę już teraz. Niektóre terminy mam podane na koniec marca, a do tego mogą być jeszcze opóźnienia z paczkami. Mój Wiktor będzie miał zloto niebieskie dekoracje. Będą balony z złotym konfetti, girlanda złota z napisem Wiktorek i druga też złota z napisem one która będzie przywiązana do krzesełka. Wikuś będzie bial też złota koronę jeśli da sobie założyć :p muszę jeszcze na babeczki domowic ozdoby. Generalnie mój syn będzie księciem na swojej imprezie dlatego będzie kolor złoty i do tego właśnie korona. Coś ala mały książę :p i alko u nas też będzie :D

A nas rozłożyło. O tyle co Wiktor ma katar tak mnie boli gardło, zawalony zatoki itd. Masakra z tą pogoda...

Ja mleko daje z hipp i tam jest numer 2 od 6 miesiąca i numer 3 od 12 miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:00

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
    https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI

ja baaaardzo lubię tego bloga, a kanał na youtubie towarzyszy mi często w czasie spacerów jak młody drzemie. Słucham sobie rozmów z ekspertami, czasem się zgadzam, czasem nie.. ale te nagrania o self regu i o dwujęzyczności baaaardzo mi się spodobały :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda bardzo fajny artykuł :D

Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek :/
    Cooooo? W lodzi? I to jeszcze szczepionego? :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.

Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzone, czytałam w jednej grupie wypowiedzi matki tego dziecka. Było osłabione po innej chorobie i złapało w szpitalu, co nie zmienia faktu, że szczepionka guzik dała. Pewnie normalnie nikt by w mediach o tym nie wspomniał, niestety przesunięto od tego roku dawkę przypominającą mmr z 10 lat na 6, no to trzeba pokazać, że słusznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.

Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała..

Zamawialam na Łagiewnickiej 118, to jest przy przystanku łagiewnicka - Murarska. Zamawiajac nie podali mi ceny, jakbym wiedziala to bym wyszla ;p A tak, zaskoczyli mnie przy odbiorze, 40minut przed szczepionka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.

Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.

Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
    Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.

Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs

Prawda czy nie, ale przerazajace to...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.

Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.

Polubiłam zamiast zacytować. Tak łagodnie przechodzi, że z początku leżało pod tlenem, bo nie było w stanie samo oddychać a teraz ma powikłanie, zapalenie płuc.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
    Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.

Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs

Prawda czy nie, ale przerazajace to...

Tak, o tym też czytałam.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ