X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej przepraszam że wczoraj nie odp nic ale po wizycie z mężem pojechaliśmy na zakupy a potem w domu długo mały nie chciał zasnąć. wizyta ok. maleństwo ma 1,58 cm długości, serduszko pięknie bije, wszystko dobrze, wyprzedza nawet o dwa dni wielkością ale jest ok. dostałam skierowanie na badania krwi, po niedzieli muszę ogarnąć sprawy w pracy bo chcę przejść wcześniej na l4 ale nie wiem czy się szef zgodzi bo to tylko jego dobra wola będzie, a kolejna wizyta 1 marca dopiero bo nie było wcześniej terminu ;/ no i na prenatalne będę musiała się umówić jakoś niedługo.

Andzia123, acygan, Aga78, Totoro, edwarda20, White Innocent, Katy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas alkohol był.

Wycisnelam dziś sok i rozcienczylam z wodą, podałam butelka to Zosi i wypiła 100 ml dość szybko. Więc to nie kwestia z czego tylko co pije. Podałam później wodę i wyplula :)

Agusia super, że wszystko ok. Już nie pamiętam jak to jest być w ciąży :)

Aga78 lubi tę wiadomość

• Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :) a czy mogę co jakiś czas dać młodemu pierś żeby z niej wypił zamiast laktatorem ciągnąć czy lepiej nie? Młody nie ma problemu z butelkami itd.

U nas na chrzicnach też był alkohol

Aga78 lubi tę wiadomość

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas nas na chrzcinach byli tylko nasi rodzice i rodzeństwo i po obiedzie do tortu była lampka wina, ale jakby nie było też zupełnie nie byłoby problemu :) na roczku pewnie też będzie winko, sama się chętnie odrobinę napije :D

Agusia_pia super, że wszystko ok:D aż mi się tęskni do tego stanu... :) chciałabym zajść w ciążę jeszcze przed wakacjami :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 17:51

Aga78, Agusia_pia lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, fajnie, ze wszystko ok ;) Ja za ciaza raczej predko nie zatesknie :p

U nas na chrzcinach nie bylo alkoholu, tesciu zawiedziony wrocil do domu za nim sie przyjecie skonczylo. Po za tym nie miałby kto pic nawet jeśli by byl bo szwagierka w ciazy, ja karmiaca, a reszta to kierowcy albo starsi ludzie. Jedynie tesciowie mogli by sie napic, ale nie dalam im tej przyjemnosci bo maja ja co weekend ;) Ja wychodzę z zalozenia, ze takie uroczystosci to "impreza" dziecka i alkoholu nie powinno na nich byc, ale wiadomo kazdy robi jak uważa:p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 stycznia 2019, 20:52

Aga78 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas byl alko na chrzcinach. Kto mogl wypil symbolicznie i bylo ok.
    Dzieki dziewczyny.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zobaczcie jak u Was jest mleko nr 3. Od którego msc. Ostatnio będąc w rossmanie rzuciło mi się w oczy mleko babydream "3" że jest od 10 msc ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas na chrzcinach był alkohol

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio szczepionke na meningo przeszedl super :) Nic a nic mu nie bylo uff :)

Sweetmalenka, Profutura normalnie od 12 mcy. A Ty dajesz to z Babydream?

Jak dobrze, ze temat chrzcin mnie nie dotyczy ;p

Za to na roczku będzie wino i whisky (bo uwielbiam).

Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
    https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na roczek zamówiłam wczoraj balony itd z Ali. Dziewczyny jeśli macie w planach tam zamawiać to radzę już teraz. Niektóre terminy mam podane na koniec marca, a do tego mogą być jeszcze opóźnienia z paczkami. Mój Wiktor będzie miał zloto niebieskie dekoracje. Będą balony z złotym konfetti, girlanda złota z napisem Wiktorek i druga też złota z napisem one która będzie przywiązana do krzesełka. Wikuś będzie bial też złota koronę jeśli da sobie założyć :p muszę jeszcze na babeczki domowic ozdoby. Generalnie mój syn będzie księciem na swojej imprezie dlatego będzie kolor złoty i do tego właśnie korona. Coś ala mały książę :p i alko u nas też będzie :D

A nas rozłożyło. O tyle co Wiktor ma katar tak mnie boli gardło, zawalony zatoki itd. Masakra z tą pogoda...

Ja mleko daje z hipp i tam jest numer 2 od 6 miesiąca i numer 3 od 12 miesiąca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 20:00

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • kaszelkowa Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:

Bardzo fajny art wyswietlil mi sie na fb - "Dlaczego HNB nie wyginęły?"
    https://www.wymagajace.pl/dlaczego-high-need-babies-wyginely-dlaczego-aktualnie-trudno-byc-matka/?fbclid=IwAR1jnxmmdusq3RoEEQFIbm_ORhWjHXva6Zpdi3gaUrvV1j7Fef5gJJR72vI

ja baaaardzo lubię tego bloga, a kanał na youtubie towarzyszy mi często w czasie spacerów jak młody drzemie. Słucham sobie rozmów z ekspertami, czasem się zgadzam, czasem nie.. ale te nagrania o self regu i o dwujęzyczności baaaardzo mi się spodobały :)

mjvy9vvjacooymry.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda bardzo fajny artykuł :D

Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Slyszalyscie dziewczyny? - w Łodzi pierwszy przypadek zachorowania na odrę dziecka szczepionego. Pierwszy w Łodzi, ale ogólnie to niepierwszy, bo zdarzają się przypadki przechorowywania chorób mimo szczepień i to wcale nie jakoś rzadko. Dlatego m. in. mam ograniczone zaufanie do szczepionek :/
    Cooooo? W lodzi? I to jeszcze szczepionego? :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.

Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Potwierdzone, czytałam w jednej grupie wypowiedzi matki tego dziecka. Było osłabione po innej chorobie i złapało w szpitalu, co nie zmienia faktu, że szczepionka guzik dała. Pewnie normalnie nikt by w mediach o tym nie wspomniał, niestety przesunięto od tego roku dawkę przypominającą mmr z 10 lat na 6, no to trzeba pokazać, że słusznie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2019, 09:16

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Ja słyszałam. Ale nie wiem czy to w końcu potwierdzili, bo jak czytałam, było, że podejrzewają odrę.

Edwarda,ja zamówiłam Bexsero w Mielissie- za 320. Zobaczymy tylko, czy już jutro będzie (jutro się szczepimy). Jak kupowałas w tej aptece na dole to to zdziercy, że hej. Właśnie pediatra mi na nich wrzucała..

Zamawialam na Łagiewnickiej 118, to jest przy przystanku łagiewnicka - Murarska. Zamawiajac nie podali mi ceny, jakbym wiedziala to bym wyszla ;p A tak, zaskoczyli mnie przy odbiorze, 40minut przed szczepionka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.

Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.

Totoro, Malyprosiaczek lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
    Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.

Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs

Prawda czy nie, ale przerazajace to...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Edwarda, no rozumiem. Dla mnie chamowa, że jest taki rozstrzał cen. Powinien być o 10-20 zl a nie ponad 100.. pediatra mi mówiła, że na głupich kroplach do oczu ma rozrzut 30 zl-specjalnie zrobiła wycieczkę do 5 różnych aptek.

Totoro, żadne szczepienie nie daje 100% skuteczności. Oscylują one na poziomie ok.80% więc zakładanie, że jak zaszczepie NA PEWNO nie zachoruje jest błędne. Niemniej wolę zabezpieczyć swoje dziecko nawet w tych 80%. Po mnie ta informacja spłynęła, szczególnie, że wszyscy pieją, że ojej, było zaszczepione a zachorowało. No odwrocmy. Może dzięki temu, że było zaszczepione przejdzie łagodniej. Może dzięki temu, że rodzice szczepią nie zarazi kolejnych dzieci. Każdy widzi co chce widzieć i kolejne informacje podciąga pod siebie.

Polubiłam zamiast zacytować. Tak łagodnie przechodzi, że z początku leżało pod tlenem, bo nie było w stanie samo oddychać a teraz ma powikłanie, zapalenie płuc.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2019, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja tez jestem za szczepieniami, mimo ze sie boje powiklan.
    Ciesze sie ze szczepilam tymi starymi.

Mam znajoma na fb, ktora jest antyszczepionkowcem i ostatnio wrzucila taki art: https://sekrety-zdrowia.org/szczepionki-falszywe/?fbclid=IwAR0ltDj4dhlg9xaie5eP-kRAZUoR90hTshFH5IIS346iApPhRFd2Af4-cNs

Prawda czy nie, ale przerazajace to...

Tak, o tym też czytałam.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1502 1503 1504 1505 1506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ