X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahahah :D rzęsy ma dlugasne. Włoski póki co to chyba jej jaśnieją, ja też miałam jasne jak byłam mała. Docelowo pewnie będzie mieć ciemne jak ja i mąż :D

To mówisz, że nadałaby się dla Henia? ;P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Hahahahah :D rzęsy ma dlugasne. Włoski póki co to chyba jej jaśnieją, ja też miałam jasne jak byłam mała. Docelowo pewnie będzie mieć ciemne jak ja i mąż :D

To mówisz, że nadałaby się dla Henia? ;P
    Haha :d no raczej. Z jej uroda i inteligencja tworzyłaby z Heniem pare doskonala :d :d :d

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, musze kupic, bo u nas tez wszystkie sciaga :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, trzymam kciuki.
    Hubert zrobił ostatnio duże postępy w rozwoju ruchowym. W zeszły poniedziałek zaczął raczkować, w środę wstawać przy meblach, ludziach i czym tylko da rade się podeprzeć. Idzie mi to bardzo dobrze, upada sprawnie na pupę czasem jak ma problem i nie wie jak wrócić do parteru to "woła" mnie na pomoc :)
    Zapisaliśmy go do żłobka od sierpnia a od kwietnia docelowo pójdzie do Tagesmutter (tylko musimy jeszcze się z nią umówić na spotkanie zapoznawcze).

Totoro, Kinga., Katy lubią tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj nie ściąga tylko tego ze skip hop, bo sa na te ala guziki. No i kiedys kupilam w lidlu takie na napy ale one byly dobre na piczatku rozszerzania diety. Teraz je sam i żarcie jest wszedzie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S Lila opanowała też ściąganie tego, ale jak jej rękawy podwijam to zapomina o nim i skupia się na jedzeniu xD inne lecą w mig :D

Edwarda hahaha, no to już zaplanowalysmy życie naszym dzieciom xD

Kinga jak będziesz coś wiedzieć daj nam znać, myślimy o Tobie!

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Agusia_pia miałaś jakieś szczególne objawy ciążowe zanim przytestowalas? Albo standardowe przedokresowe? Ciekawa jestem jak to wygląda w drugiej ciąży i czy u Ciebie było podobnie jak przy pierwszej czy inaczej :D
    Wiesz co zadnych. Ja wcale nie czulam sie na ciaze. Tempka spadala i rosla.na zmiane. W dniu testu spadla o 0.2 st wiec test zrobilam bo mialam kupiony. Zreszta <3 byly dwa dni przed owu i w dniu skoku rano i tyle wiec tym bardziej bylam w szoku. Za to teraz bardziej mnie mdli i spiaca jestem a tak to wszystko ok.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly ruchowo ok. Bylismy u ortopedy wszystko dobrze. Maly juz probuje sie puszczac jak stoi przy neblach. Dran stresznie gryzie i ciagnie za wlosy :/ a ma taka sile ze ja jestem cala pogryziona :( i nie idzie go oduczyc... Jeszczr nie rozumie. Ja mysle ze na roczek maly bedzie chodzil.

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiec tak jak się spodziewałam. Przede mną operacja, alternatyw brak. Początkowo lekarz chciał zrobić kwalifikacje na przyszły tydz, ale chce przed pojechac jeszcze do pl. Także umówiona jestem na 20. Po kwalifikacji będzie wyznaczony termin op. Wybrałam wariant ambulatoryjny, więc ze szpitala uciekam tak szybko jak się da. Niestety będę musiała ściągnąć kogoś do pomocy, bo przez 3-4 tyg zero wysiłku i stresu... (Ps juz to widzę przy mojej prawie 3-letniej, temperamentnej córce ;) Także mam miesiąc na zrobienie zapasów mleka). Zobaczymy co będzie z rehabilitacja. Lekarz miał duże obawy o wzrok (może być gorzej ale może też być lepiej. Zobaczymy jak mój mózg zareaguje). Próbował mnie pocieszyć, że mogło być gorzej i powinnam się cieszyć,że to nie nowotwór i ze dowiedziałam się wcześniej, zanim całkowicie nie strzelił. Trochę jestem zaskoczona, że to tak szybko idzie (nastawiałam się ze raczej wykorzystam urlop męża pod koniec marca), a tu prawdopodobnie do tego czasu już będzie po wszystkim (w ogóle on jutro jest pierwszy dzień w nowej pracy i na pewno się ucieszą jak pójdzie na l4 w pierwszym miesiącu...)

Od strony technicznej, to nie mam pojęcia jak rozmawiać ze starsza. Czy poruszać temat możliwych komplikacji czy siedzieć cicho i udawać ze nic się nie dzieje (choć sadzać po jej zachowaniu i tak wyczuwa ze coś jest bardzo nie tak). Chciałam kupić jej fajną książkę o podobnej tematyce, ale nie jest dostępna (a szkoda, bo na pewno by nam trochę to ułatwiła, zwłaszcza, że mi słowa grzęzną w gardle. Do tej pory udało mi się tylko jej przekazać, że jestem chora i być może będę musiała pójść do szpitala. A i na to nie zareagowała dobrze.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja podawałam/ podaje babydream. Wszystko ok.

Kate86 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga, no trudna sytuacja, współczuję. Mam nadzieję, że po operacji wszystko będzie ok. Myślę, że dziecku trzeba mówić prawdę, oczywiście na jej poziomie, w sensie językiem dziecka, ale prawdę. Rozumiem, jakie to musi być dla Ciebie trudne. Dla córki też będzie, ale jeszcze gorsza może być jej niepewność, lęk przed nieznanym itp. Myślę, że będzie jej łatwiej jak jej trochę opowiecie co i jak i porozmawiacie jak się czuje-czy zła, czy się boi itd. Trzeba nazywać z dzieckiem jego uczucia i je potwierdzać, to mu pomaga je przezwyciężyć.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia haha, nieźle :D ja zanim się dowiedziałam, że jestem w ciąży to miałam typowo przedokresowe objawy plus ból okresowy bez krwawienia. Zastanawiałam się jak to będzie przy ewentualnej drugiej ciąży :P super, że tylko mdłości Ci dokuczają, to jest jeszcze do zniesienia:D zdrówka dla Was :)

Ja to dziś w ogóle testowałam :P bo jestem prawie pewna, że miałam owulację, a tu cisza. No ale nic z tego oczywiście :P

Kinga jej, współczuję sytuacji :( ale tak jak lekarz mówił - dobrze, że to tylko krwiak i wykryty w odpowiednim momencie. Dacie radę. Dziewczynki sobie poradzą :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 15:21

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to zaczynacie staranka o druga dzidzie? :)

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Totoro to zaczynacie staranka o druga dzidzie? :)

Nie wiem czy można to nazwać oficjalnie staraniami, bo cykle mi jeszcze nie wróciły, na razie była to raczej próba wykorzystania potencjalnej szansy xD ale fakt faktem chciałabym zajść w ciążę :) nie mam ciśnienia na już, najchętniej to bliżej wakacji, ale nie celujemy konkretnie, zwłaszcza, że u nas nie wiadomo jak to będzie:)

Najśmieszniejsze jest to, że mam aktualnie objawy jak na samym początku pierwszej ciąży. No ale wiadomo, że na etapie objawów to test by mi już wyszedł, gdyby to była ciąża. Muszę wreszcie ruszyć dupsko i badania sobie porobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 16:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja tez bym opowiedziala wszystko malej, cos z tego na pewno zrozumie.

Jupik jak tam malutka?

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga ja też pewnie bym coś małej powiedziała. Musi sie przygotować chociażby na to że będziesz musiała sie oszczędzać po operacji.

Ktoś ma dziecko które chodzi do szkoły czy tylko ja taka stara?

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Kinga ja też pewnie bym coś małej powiedziała. Musi sie przygotować chociażby na to że będziesz musiała sie oszczędzać po operacji.

Ktoś ma dziecko które chodzi do szkoły czy tylko ja taka stara?
    Ja mam. ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek, stara nie jestes. Po prostu wczesniej zaczelas ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 21:26

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też się za stara nie uważam;p mam 28 lat, córkę w wieku 7. Gabrysia 10 msc i planuje jeszcze 1 lub dwójkę;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 01:08

edwarda20 lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja też się za stara nie uważam;p mam 28 lat, córkę w wieku 7. Gabrysia 10 msc i planuje nas,czw 1 lub dwójkę;p

Jeej, ja w tym roku kończę 29 i mam tylko Lilę :) zawsze marzyłam, żeby być młodą mamusią, ale nie było mi dane. No ale nie narzekam jakby co, cieszę się, że wyszło jak wyszło:D a czuję się młodo, więc... ;P

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1506 1507 1508 1509 1510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ