X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 26 lat do 30 jeszcze jedno i koniec, o 3 nie ma mowy :D

Podajcie jakieś inspiracje na kolacje, bo ja już nie wiem co mu dawać. Rano je kaszke to na kolacje już nie będę dawac, smażone go omleta to też na nic nie za bardzo, a nie chce mu codziennie dawać bulki z serem, bo narazie tak je.

gg646iye46nicebi.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas kaszka jest nawet 4 razy dziennie. Tzn dodaje do mleka. Jajkami pluje. Nie ma mowy k jakimś "śniadaniu ", "kolacji". Jak cis uda mi się mu między mlekiem wcisnąć to jest dobrze. Zresztą na zrobienie tego śniadania potrzebowalabym czasu A Gabryś mi gi nie daje.
    Ja do 30 mam nadzieję z 3 się uwinac.
    I szczerze dziwi mnie stwierdzenie że na 3 dziecko nie stać. Tzn zależy kto ma jakie standardy oczywiście ale myślę że jeśli wszyztko odpowiednio ułożyć to znalazłyby siępieniądze.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To u nas kaszka jest nawet 4 razy dziennie. Tzn dodaje do mleka. Jajkami pluje. Nie ma mowy k jakimś "śniadaniu ", "kolacji". Jak cis uda mi się mu między mlekiem wcisnąć to jest dobrze. Zresztą na zrobienie tego śniadania potrzebowalabym czasu A Gabryś mi gi nie daje.
    I szczerze dziwi mnie stwierdzenie że na 3 dziecko nie stać. Tzn zależy kto ma jakie standardy oczywiście ale myślę że jeśli wszyztko odpowiednio ułożyć to znalazłyby siępieniądze.

Też jestem tego zdania, tym bardziej, że cała wyprawkę tak naprawdę już mamy :)
    Ja będę też starać się o trojke, a kto wie, może i czwórkę :D czas pokaże, nie da się wszystkiego zaplanować. Będę chciała próbować vbac, nie wiem co z tego wyjdzie :)

• sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Też jestem tego zdania, tym bardziej, że cała wyprawkę tak naprawdę już mamy :)
    Ja będę też starać się o trojke, a kto wie, może i czwórkę :D czas pokaże, nie da się wszystkiego zaplanować. Będę chciała próbować vbac, nie wiem co z tego wyjdzie :)

To widzę że bardzo podobne jesteśmy. Ja będę chciała próbować vbac2cc i zobaczymy co z tego wyjdzie ;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:

I w tej kwestii zazdroszczę wczesnego macierzyństwa. To jest bardzo duży plus moim zdaniem, że w momencie jak my będziemy nadal w pieluchach to Ty będziesz miała już odchowane dzieci i zaczniesz odpoczywać ;) chociaż osobiście, nie zdecydowałabym się na dziecko (świadomie) w tak młodym wieku. Ale oczywiście to każdego indywidualna sprawa :)

Ja też bym chciała vbac.

acygan lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze i da sie to ogarnąć, ale poki co sobie tego nie wyobrazam :p Jak bede miala dwojke i będziemy zyc komfortowo to pomyśle o trzecim i tez wolalabym sie wtedy do 30-stki wyrobic bo w pozniejszym wieku juz nie chce miec dzieci :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku koncze 25, ale to juz koniec, nie zdecyduje sie na drugie raczej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 15:16

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    To widzę że bardzo podobne jesteśmy. Ja będę chciała próbować vbac2cc i zobaczymy co z tego wyjdzie ;p

Bardzo Ci kibicuje :) ja dzięki grupie na fb zrozumiałam, jakie znaczenie szczególnie dla dziecka ma poród sn. Choć dla kobiety również. Czasem się zastanawiam, czy moje cc miało wpływ na obecne zachowanie Zosi. No coz, czasu nie cofne, choć wiele rzeczy zrobilabym inaczej.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na kolację też głównie jakieś kanapki z serkiem.
    WI, dzięki za omleta, muszę też spróbować.
    No Kinga dluugo była na rozmiarze 62. Potem wskoczyła w 68 i dość szybko z niego wyskoczyła. A teraz powoli żegnamy się z 74 i już zaczyna nosić 80. Ale fakt, ma długie nogi- po mamusi ;-)
    Jakoś tak czytam Was i czy nie wyszło, że ja tu kurde najstrasza jestem? Hmm..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wlasnie, wszystko zalezy od tego kto ma jakie standardy, do czego jest przyzwyczajony i czego oczekuje od zycia. My z męzem zarabiamy dobrze, mamy 2 mieszkania itp ito, ale uwazam ze wychowanie dziecka to bardzo duzy wydatek, dlatego uwazam ze na drugie dziecko mnie nie stac.

Jupik, J.S lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Bardzo Ci kibicuje :) ja dzięki grupie na fb zrozumiałam, jakie znaczenie szczególnie dla dziecka ma poród sn. Choć dla kobiety również. Czasem się zastanawiam, czy moje cc miało wpływ na obecne zachowanie Zosi. No coz, czasu nie cofne, choć wiele rzeczy zrobilabym inaczej.

Acygan, nie myśl w ten sposób. Twoja Zosia ma taki charakter. Kinga była rodzona naturalnie i jakoś niedaleko jej do Zosi ;-) Poza tym moja siostra miała CC 3 razy (!) i pod żadnym względem nie uważam, żeby jej dzieci były hmm, nadpobudliwe, miały problemy logopedyczne tudzież ze spaniem (wręcz przeciwnie) tudzież cokolwiek co się pisze o dzieciach po CC. Owszem, też uważam, że co natura to natura, ale czasem wyboru nie ma, a po siostrze widzę, że dużo większe znaczenie ma charakter dziecka i jego wychowanie- a nie którą stroną dziecko wyszło..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, no co Cię czytam to się śmieję :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no wez bo mi glupio ze glupoty jakies pisze :(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Acygan, nie myśl w ten sposób. Twoja Zosia ma taki charakter. Kinga była rodzona naturalnie i jakoś niedaleko jej do Zosi ;-) Poza tym moja siostra miała CC 3 razy (!) i pod żadnym względem nie uważam, żeby jej dzieci były hmm, nadpobudliwe, miały problemy logopedyczne tudzież ze spaniem (wręcz przeciwnie) tudzież cokolwiek co się pisze o dzieciach po CC. Owszem, też uważam, że co natura to natura, ale czasem wyboru nie ma, a po siostrze widzę, że dużo większe znaczenie ma charakter dziecka i jego wychowanie- a nie którą stroną dziecko wyszło..
    Zgadzam sie :)

Moj tez po cc a spokojny, zdrowy, je, śpi. I nie kp, nie noszony itp itp.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u nas nadal pierwszy i ostatni posilek to mleczko na drugi posilek ma kaszke potem owoce zupka a po poludniu to roznie kanapka jajko jogurt albo tez mleko. Musze mu wprowadzic jakis serek wlasnie do kanapek.
    Ile dajecie porcji mm? U nas 2-3 na dobe.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej Jupik! Co robisz na pazdziernikowkach 2019 ?! Co sie nie chwalisz?!!!

Katy, Andzia123 lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mleko samo 2 razy 180 ( czasem sie zdarzy i 3 ) i do wody 180ml na kaszke daje 4 miarki mleka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:19

xk81pfk.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja ostatnio miałam takie myśli, czy to moje cc nie było na wyrost. Wiecie, to był wielki piątek, może chcieli mieć mnie szybko z głowy. Nie lubię gdybać, ale jakoś tak coraz częściej mnie taki myśli nachodzą, że może mogłam jeszcze poczekać, spróbować. Jak mnie pytali o zgodę, to zapytałam lekarki czy już nie ma szans na SN, powiedziała, że mogę próbować, ale pewnie i tak się skończy na CC. I wiem, że to jest głupie i ze pewnie dobrze, że tak się skończyło, bo później mogła być nagła cesarka, więc i większe ryzyko, ale wiecie jak to jest, takie myśli same krążą po głowie i czasami nie chcą odpuścić. A przejmuje się tym nie dlatego, że uważam wyższość SN nad CC czy coś, tylko dlatego, że w planach mamy 3 i boję się że jak już raz była cesarka to kolejne dwa razy będzie również. A 3xCC jakoś mnie przeraża :(

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sumie u mnie dochodzi tez kwestia samopoczucia w ciazy bo jesli w drugiej czulabym sie tez tak masakrycznie jak w pierwszej to nie wiem czy dam rade to przejsc kolejny raz :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan-też jestem na tej grupie. I to co się Kasi stało to jedyne co mnie nie przekonuje do vbac. Ja mam córkę i syna z cc i dwa przeciwieństwa. To która droga dziecko zostało urodzone nie ma znaczenia jaki ma charakterek.
    Ja zarabiam najniższą krajową, będąc w ciąży z córką i na macierzyńskim nie zarabiają nic . Nie uważam ażeby dziecko dużo kosztowało. Chyba że czasu, cierpliwości i miłości:p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 1508 1509 1510 1511 1512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ