X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje.

Jupik lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam malego od razu i czasem mi smutno jak sobie pomysle, ze on tam taki sam biedny lezal i nikt go nie przytulił:( Tzn. nie calkiem sam, ale wiadomo, ze polozne sie jednym dzieckiem nie zajmuja ani nie sa od tulenia...
    Mam nadzieje, ze przy drugim bedzie inaczej :p A porod moglabym miec taki jak pierwszy nawet tylko nie w 36tc xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu po przyjeździe z OIOM u miałam.mLego przy sobie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje! Jak takie wiadomości cieszą! :D

Też jestem na tej grupie, bo ja lubię takie historie czytać z racji zawodu, ale również jestem na wielu innych grupach położniczych. Są tak różne przypadki, ale tak już jest, położnictwo jest nieprzewidywalne. Ja długo się nie mogłam pogodzić z moim cc, potem nastawialam się na vbac a teraz? Już mi to obojętne jak.
    Jedno wiem, że nie dam już sobie oxytocyny podłączyć, żeby nie było powtórki historii

Jupik lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira, a co miałaś po tej oxytocynie?
    Ja swój poród też tragicznie wspominam, też mi walnęli oxytocyne, i też przy następnym się nie zgodzę. Poszła mi szyjka macicy, bo parte miałam 2 godz.i byłam tak wykończona, że jakby mi zamiast dziecka kukłę położyli to bym pewnie nie zauważyła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na nią zbyt wrażliwa i dostałam skurcz teżcowy macicy, była twarda jak kamień i nie puszczala przez kilka min, małemu przez to przestało bic serce i cięcie w 5 min mi zrobili...

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Jestem na nią zbyt wrażliwa i dostałam skurcz teżcowy macicy, była twarda jak kamień i nie puszczala przez kilka min, małemu przez to przestało bic serce i cięcie w 5 min mi zrobili...

Oooo, to może ja też coś takiego miałam??? Bo mi też podpięli oxy i dosłownie po pierwszych kroplach dostałam takiego skurczu, że myślałam, że umrę i nie chciał puścić, taki jednolity bez przerwy. Mi puścił jak mi odpięli. No i urodziłam naturalnie, ale dziecko mi lekarz wypchnal. Generalnie była niedotleniona, urodziła się sina, z wybroczynami, krwiakiem na nerce i pękniętym obojczykiem :( a ja oczywiście popekalam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:45

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to widzę, że u mnie jeszcze tragedii nie było..Ja tam miałam po prostu nasilenie i tak już zaj...mocnych skurczy, które i tak g.. dały, bo Kinia jak nie chciała wyjść tak nie chciała, i okazało się, że siła skurczy nic do rzeczy nie miała i se oxy mogli w d.. wsadzić.W sumie muszę spytać gin.czy pęknięcie szyjki macicy (nie mylić z kroczem..) ma potem jakiś wpływ na drugą ciążę, hmm.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też niestety popekalam wewnątrz... Nie wiem dokąd mi szwy sięgały, nie miałam nigdy odwagi sprawdzić O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisalam się a tu wszytko znikło:(

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ,gratulacje!

Totoro, ja nie mam jeszcze okresu.

W tym roku skończę 32 lata, a zawsze chciałam duża rodzine, tak trójka, czwórka dzieci. Zobaczymy jak to będzie chciałabym do 40 się uwinąć:) myślę że koszty utrzymania dzieci to sprawa bardzo indywidualna. A najwieksze wydatków jeszcze przed nami (jazda konna, prywatne lekcje gry na fortepianie). Być może późniejsze wydatki zweryfikują moje plany.

Acygan, mój też jest po cesarce a nie jest jakimś wymagającym dzieckiem. Jest spokojny, ciekawy świata, rzadko kiedy płacze, nie potrzebował żadnych otulaczy, pieluszek do spania. Teraz mu się trochę odmieniło i chyba zacznę odciągać mleko żeby w nocy karmił tata:) Ale dostałam go od razu jak go oczyścili po cesarce, położyli mi go na klatce piersiowej wtedy też nic nie płakał tylko mruczał. Mnie szyli a mąż pojechał z nim na górę na porodówkę, na ważenie i mierzenie. A później razem leżeliśmy na porodówce, probowalam go do piersi przystawić, w końcu oddałam go mężowi bo byłam tak zmęczona że oczy mi się same zamykały. Kolejne będę próbować vbac

Jupik lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi często wywala tekst jak się doda jakąś emotkę poza tymi podstawowymi. Tutaj działają tylko te: :) :D :/ ;) O.o :(
    Poprawcie mnie jeśli o którejś zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:24

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ogromne gratulacje!

Kinga trzymam kciuki za Ciebie!

Ja swój poród SN też wspominam źle. Zaskoczony kleszczami. I też po podłączeniu oxy miałam jeden wielki skurcz, który nie odpuszczal. Próbowałam ja wyprzec przez 2 h. Aż Młodej spadło tętno i trzeba było natychmiast ją wyciągać. Podobno położyli mi ją na brzuchu (podobno bo byłam nieprzytomna) a mąż przecinal pepowine. Potem zabrali ją na mierzenie, ważenie itp. Jak się ocknelam to dali mi ją na chwilę i zabrali do inkubatora na dogrzanie. Dostałam ją dopiero po 2h jak już byłam na położnictwie.

U nas ostatnio spokojnie. Ostatnia czwórka się przebila i mamy komplet. Młoda przestała marudzić, znowu pięknie się bawi a od tygodnia zaczęła przesypiac całe noce. Budzi się rano na jedzenie dopiero. Ciekawe jak długo to potrwa i czy już tak zostanie ;-). Byliśmy też ostatnio w 8* i kupiliśmy fotelik. Wybór padł na Britax Romer Max Way Plus. Zamontowany z tyłu na środku. Młoda zadowolona, bo wszystko widzi. W drodze powrotnej nawijala, bawiła się i nie patrzyła się na mnie z wyrzutem jak zawsze gdy jechała w lupinie ;-). Ogólnie to żyjemy już wyjazdem w góry (w przyszłą niedzielę). Mnie już głowa boli na samą myśl ile rzeczy mam zabrać, żeby niczego nie brakło :-P. Ale na pewno będzie fajnie bo Amela jest bardzo towarzyska i czym więcej się dzieje, tym lepiej. Uwielbia nowe miejsca, spacery i ludzi ;-). Oprócz niej będzie 4 dzieci (plus 15 dorosłych) i to jeszcze chłopaków a ona uwielbia chłopaków w każdym wieku :-D. Jedyne co mnie martwi to, że jest okropnie wybredna z jedzeniem i niewiele rzeczy jej podchodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:47

Jupik lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwaliłam spokojnym dzieckiem i natychmiast atak marudzenia i płaczu :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Gondi często wywala tekst jak się doda jakąś emotkę poza tymi podstawowymi. Tutaj działają tylko te: :) :D :/ ;) O.o :(
    Poprawcie mnie jeśli o którejś zapomniałam :)

Jeszcze są XD :| B) :P <3 :?

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:46

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temperament dziecka i reszta kształtuje w momencie poczęcia. Moje obie sn. Pierwszy poród łatwiejszy, a dziecko hnb ;)

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jeszcze są XD :| B) :P <3 :?

;)

O widzisz, o części zapomniałam, o części nie wiedziałam :D

White Innocent lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wlasnie najwiecej powikłan jest po porodach sn :( Na ogol jest to wina lekarzy i poloznych, rutyna, cos przeoczą, cos zignorują, za dlugo czekają itp itp.

Jak czytam wasze historie to az mnie brzuch boli, dobrze ze mialam cc i ze mna i z malym wszystko dobrze :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio 3 dzien wydaje potrojne dzwieki: dziam, dzion, bam, dan, niam. I gada i gada i gada :)

A i ostatnio ktoras z Was pisala, ze jej maluch kreci glowa w rytm muzyki. Henio jak slyszy muzyke, ktora lubi, to kladzie sie na brzuchu, kreci glowa gora dol i dupka to samo. Chyba to jego taniec? Strasznie smiesznie to wyglada ale nie jestesmy pewni czy tanczy czy sie wyglupia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:21

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj porod byl naprawde spoko w porównaniu do Waszych. Jedynie pod koniec malemu spadalo tętno i musiala polozna naciac. A tak to raczej wszystko szlo w miare gladko :p

Kamil ostatnio mowi, mniom mniom :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ