X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje.

Jupik lubi tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie mialam malego od razu i czasem mi smutno jak sobie pomysle, ze on tam taki sam biedny lezal i nikt go nie przytulił:( Tzn. nie calkiem sam, ale wiadomo, ze polozne sie jednym dzieckiem nie zajmuja ani nie sa od tulenia...
    Mam nadzieje, ze przy drugim bedzie inaczej :p A porod moglabym miec taki jak pierwszy nawet tylko nie w 36tc xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od razu po przyjeździe z OIOM u miałam.mLego przy sobie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje! Jak takie wiadomości cieszą! :D

Też jestem na tej grupie, bo ja lubię takie historie czytać z racji zawodu, ale również jestem na wielu innych grupach położniczych. Są tak różne przypadki, ale tak już jest, położnictwo jest nieprzewidywalne. Ja długo się nie mogłam pogodzić z moim cc, potem nastawialam się na vbac a teraz? Już mi to obojętne jak.
    Jedno wiem, że nie dam już sobie oxytocyny podłączyć, żeby nie było powtórki historii

Jupik lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira, a co miałaś po tej oxytocynie?
    Ja swój poród też tragicznie wspominam, też mi walnęli oxytocyne, i też przy następnym się nie zgodzę. Poszła mi szyjka macicy, bo parte miałam 2 godz.i byłam tak wykończona, że jakby mi zamiast dziecka kukłę położyli to bym pewnie nie zauważyła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na nią zbyt wrażliwa i dostałam skurcz teżcowy macicy, była twarda jak kamień i nie puszczala przez kilka min, małemu przez to przestało bic serce i cięcie w 5 min mi zrobili...

gg646iye46nicebi.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 23:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Jestem na nią zbyt wrażliwa i dostałam skurcz teżcowy macicy, była twarda jak kamień i nie puszczala przez kilka min, małemu przez to przestało bic serce i cięcie w 5 min mi zrobili...

Oooo, to może ja też coś takiego miałam??? Bo mi też podpięli oxy i dosłownie po pierwszych kroplach dostałam takiego skurczu, że myślałam, że umrę i nie chciał puścić, taki jednolity bez przerwy. Mi puścił jak mi odpięli. No i urodziłam naturalnie, ale dziecko mi lekarz wypchnal. Generalnie była niedotleniona, urodziła się sina, z wybroczynami, krwiakiem na nerce i pękniętym obojczykiem :( a ja oczywiście popekalam..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 23:45

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, to widzę, że u mnie jeszcze tragedii nie było..Ja tam miałam po prostu nasilenie i tak już zaj...mocnych skurczy, które i tak g.. dały, bo Kinia jak nie chciała wyjść tak nie chciała, i okazało się, że siła skurczy nic do rzeczy nie miała i se oxy mogli w d.. wsadzić.W sumie muszę spytać gin.czy pęknięcie szyjki macicy (nie mylić z kroczem..) ma potem jakiś wpływ na drugą ciążę, hmm.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 00:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja też niestety popekalam wewnątrz... Nie wiem dokąd mi szwy sięgały, nie miałam nigdy odwagi sprawdzić O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozpisalam się a tu wszytko znikło:(

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ,gratulacje!

Totoro, ja nie mam jeszcze okresu.

W tym roku skończę 32 lata, a zawsze chciałam duża rodzine, tak trójka, czwórka dzieci. Zobaczymy jak to będzie chciałabym do 40 się uwinąć:) myślę że koszty utrzymania dzieci to sprawa bardzo indywidualna. A najwieksze wydatków jeszcze przed nami (jazda konna, prywatne lekcje gry na fortepianie). Być może późniejsze wydatki zweryfikują moje plany.

Acygan, mój też jest po cesarce a nie jest jakimś wymagającym dzieckiem. Jest spokojny, ciekawy świata, rzadko kiedy płacze, nie potrzebował żadnych otulaczy, pieluszek do spania. Teraz mu się trochę odmieniło i chyba zacznę odciągać mleko żeby w nocy karmił tata:) Ale dostałam go od razu jak go oczyścili po cesarce, położyli mi go na klatce piersiowej wtedy też nic nie płakał tylko mruczał. Mnie szyli a mąż pojechał z nim na górę na porodówkę, na ważenie i mierzenie. A później razem leżeliśmy na porodówce, probowalam go do piersi przystawić, w końcu oddałam go mężowi bo byłam tak zmęczona że oczy mi się same zamykały. Kolejne będę próbować vbac

Jupik lubi tę wiadomość

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gondi często wywala tekst jak się doda jakąś emotkę poza tymi podstawowymi. Tutaj działają tylko te: :) :D :/ ;) O.o :(
    Poprawcie mnie jeśli o którejś zapomniałam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:24

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ogromne gratulacje!

Kinga trzymam kciuki za Ciebie!

Ja swój poród SN też wspominam źle. Zaskoczony kleszczami. I też po podłączeniu oxy miałam jeden wielki skurcz, który nie odpuszczal. Próbowałam ja wyprzec przez 2 h. Aż Młodej spadło tętno i trzeba było natychmiast ją wyciągać. Podobno położyli mi ją na brzuchu (podobno bo byłam nieprzytomna) a mąż przecinal pepowine. Potem zabrali ją na mierzenie, ważenie itp. Jak się ocknelam to dali mi ją na chwilę i zabrali do inkubatora na dogrzanie. Dostałam ją dopiero po 2h jak już byłam na położnictwie.

U nas ostatnio spokojnie. Ostatnia czwórka się przebila i mamy komplet. Młoda przestała marudzić, znowu pięknie się bawi a od tygodnia zaczęła przesypiac całe noce. Budzi się rano na jedzenie dopiero. Ciekawe jak długo to potrwa i czy już tak zostanie ;-). Byliśmy też ostatnio w 8* i kupiliśmy fotelik. Wybór padł na Britax Romer Max Way Plus. Zamontowany z tyłu na środku. Młoda zadowolona, bo wszystko widzi. W drodze powrotnej nawijala, bawiła się i nie patrzyła się na mnie z wyrzutem jak zawsze gdy jechała w lupinie ;-). Ogólnie to żyjemy już wyjazdem w góry (w przyszłą niedzielę). Mnie już głowa boli na samą myśl ile rzeczy mam zabrać, żeby niczego nie brakło :-P. Ale na pewno będzie fajnie bo Amela jest bardzo towarzyska i czym więcej się dzieje, tym lepiej. Uwielbia nowe miejsca, spacery i ludzi ;-). Oprócz niej będzie 4 dzieci (plus 15 dorosłych) i to jeszcze chłopaków a ona uwielbia chłopaków w każdym wieku :-D. Jedyne co mnie martwi to, że jest okropnie wybredna z jedzeniem i niewiele rzeczy jej podchodzi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 08:47

Jupik lubi tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • gondi Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się pochwaliłam spokojnym dzieckiem i natychmiast atak marudzenia i płaczu :)

3jvz3e5e9hsogjgk.png

qdkkanlis2ttu8uo.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Gondi często wywala tekst jak się doda jakąś emotkę poza tymi podstawowymi. Tutaj działają tylko te: :) :D :/ ;) O.o :(
    Poprawcie mnie jeśli o którejś zapomniałam :)

Jeszcze są XD :| B) :P <3 :?

;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 09:46

Totoro lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny temperament dziecka i reszta kształtuje w momencie poczęcia. Moje obie sn. Pierwszy poród łatwiejszy, a dziecko hnb ;)

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Jeszcze są XD :| B) :P <3 :?

;)

O widzisz, o części zapomniałam, o części nie wiedziałam :D

White Innocent lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety wlasnie najwiecej powikłan jest po porodach sn :( Na ogol jest to wina lekarzy i poloznych, rutyna, cos przeoczą, cos zignorują, za dlugo czekają itp itp.

Jak czytam wasze historie to az mnie brzuch boli, dobrze ze mialam cc i ze mna i z malym wszystko dobrze :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio 3 dzien wydaje potrojne dzwieki: dziam, dzion, bam, dan, niam. I gada i gada i gada :)

A i ostatnio ktoras z Was pisala, ze jej maluch kreci glowa w rytm muzyki. Henio jak slyszy muzyke, ktora lubi, to kladzie sie na brzuchu, kreci glowa gora dol i dupka to samo. Chyba to jego taniec? Strasznie smiesznie to wyglada ale nie jestesmy pewni czy tanczy czy sie wyglupia :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 12:21

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moj porod byl naprawde spoko w porównaniu do Waszych. Jedynie pod koniec malemu spadalo tętno i musiala polozna naciac. A tak to raczej wszystko szlo w miare gladko :p

Kamil ostatnio mowi, mniom mniom :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
‹‹ 1510 1511 1512 1513 1514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ