X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela jak słyszy muzykę to wymachuje dwoma rączkami :-D.

A no i jeszcze ogólnie Młoda była źle ułożona do porodu, w sensie głowy nie przekrecila (twarzą do góry) i mi ją ręcznie przekrecali. Możecie sobie wyobrazić jakie to było nieprzyjemne...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Lila tak tańczy :D pozycja do raczkowania i główka góra - dół jak metalowiec xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam dziś coś niemozliwego dla mnie :D zostawiłam dziecko na 3 godz z moja mama i pojechałam na zakupy, wydalam kilka stowek, odpoczelam psychicznie :) i wiecie co? Byłam nadzwyczajnie spokojna o Zosie :) A ona nawet w tym czasie zasnęła u babci na ręku bez cyca, co myślałam, że jest niemozliwoscia :D

Jedynie nie zrobiłam badań na tarczyce, bo kolejka była i nie wypaliło :( ale mam pretekst żeby wyjść jeszcze raz ;)

Totoro, gondi lubią tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda swoją drogą jak Ty Jupik namierzylas tam na październikowych mamusiach? ;D jak detektyw! :D

A ja jestem w szoku, bo Maz wziął Juliana i położyli się spać i zasneli oboje, też bez cyca się udało, jaki komfort leżę i nic nie robię, nie pamiętam kiedy tak miałam :D

gondi lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no wlasnie :) Czyli to taniec :)

Makira, jak weszlam na glowna stronę to wyswietlilo mi sie, ze Jupik skomentowala cos na pazdziernikowkach 2019. A że wrodzona ciekawosc... ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 16:02

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez dzisiaj zasnal dosc niespodziewanie, u taty na kolanach xd

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zasnal w nietypowy sposob: wyszlam zobaczyc remont w trakcie i pogadac z szefem ekipy, Henio zostal z tata. Wracam, maly spi, maż mowi ze wzial go na rece zeby potanczyc przy mega skocznej muzyce, po chwili patrzy a ten przysypia na ramieniu :) Odlozyl go do lozeczka i godzine spal :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u mojej przyjaciółki w nowym mieszkaniu, Kuba sobie pohasal :) przeszedł dziś ok 0,5m sam <3 a co do zasypiania to mi się śniło że zasnął sam, Ale mąż położył się obok niego i go przytulil i obudzil xd

Totoro, Katy lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86- edit. Dzis spróbowałam mleka z rosmanna "3" I smakuje jak... woda ;/ bebiko dla porównania o niebo lepsze

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila zasypia niezmiennie przy cycku albo na spacerze xD za to dziś pierwszy raz wyciągnęła ręce do mojego taty, żeby ją wziął :D i to ode mnie :D zmieniałam jej pieluchę, tata ją zagadywal, żeby się nie kręciła bardzo, wzięłam ją na ręce po wszystkim, a ta rączki do taty i nara xD pierwszy raz ode mnie uciekła do kogoś :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś wyjątkowy dzień dziś mają nasze maluchy :)

Katy, Totoro lubią tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jakiś wyjątkowy dzień dziś mają nasze maluchy :)
    Prawda, Kuba przed kąpielą pobił swój nowo ustalony dzisiejszy rekord i przeszedł metr, od kanapy do stołu <3

acygan, Totoro, Aga78 lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Totoro tak jak pisałaś o Lili że na wszystko pokazuje rączką i trzeba Po mieszkaniu chodzić i nazywać różne rzeczy to Kuba od wczoraj tak robi :D

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie takie rozwinięte dzieci, a ja sie ciesze jak Kamil wlacza sobie dzwiek w zabawce albo pstrzy na psa jak pytam gdzie jest xd

White Innocent lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio jest w sumie miesiac do tylu wiec ma czas :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Wy macie takie rozwinięte dzieci, a ja sie ciesze jak Kamil wlacza sobie dzwiek w zabawce albo pstrzy na psa jak pytam gdzie jest xd
    Nie przejmuj się. Gabryś też nie pokazuje co chce, ani nie chodzi itd

Katy lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Nie przejmuj się. Gabryś też nie pokazuje co chce, ani nie chodzi itd
    Z chodzeniem to bez przesady ;p Sa dzieciaczki, ktore zaczynaja sporo wczesniej od innych, ale standardowo to tak po roczku sie puszczaja dopiero.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 brawa dla Kubusia!!! :D
    A z tym pokazywaniem to fajna sprawa, nie? :D chociaż momentami staje się uciążliwe:P moja chciała być kolejny dzień tylko na rączkach i cały czas wszystko pokazywała. Doszlo do tego teraz jeszcze pokazywanie tego co ma w rączce po prostu non stop xD dziś był u nas mój tata to chyba nieźle go wyeksploatowala xD prawie cały czas ją nosił, nie dała się odkładać i cały czas pokazywała mi zabawkę, którą miała w rączce, robiła "eeeyyyee!" bardzo rozemocjonowana i pokazywała, a ja musiałam cały czas, do znudzenia mówić jaką ma piękną sówkę xD potem doszło jeszcze oczywiście wyciąganie łapki, żeby mi dać sówkę i ucieczka jak próbowałam ją wziąć xD nie wiem ile się tak bawiła, ale w końcu zaprzestalismy zabawy, żebym mogła cokolwiek ogarnąć jak miałam "nianię" :D

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest indywidualistą, pelza do przodu, ale w taki dziwny sposób. Najlepiej wychodzi mu na panelach, rozhuśta sobie miednice na prawo i lewo, że mu nogi jak takie wahadło latają i odpycha się i jakoś idzie do przodu haha takie śmieszne to jest, "poszedł" tak za mną do łazienki ostatnio.
    Widzę też, że zaczyna rozumieć co mówię, np. jak pokazalam mu chrupke i zapytałam czy chce to pokręcił głowa, że nie. Dziś jedliśmy wszyscy kaszke na śniadanie, zjadłam pierwsza i mówię zobacz zjadłam wszystko chyba należy mi się za to brawo i on zaczal mi klaskać haha nauczył się, bo ja mu też zawsze bije brawo jak wszystko zje :)

Totoro lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kuba torpeda jest, od samego początku był bardzo silny i tak czulam podświadomie, że szybko pójdzie, Ale jest to zdecydowanie kosztem mówienia, już sobie drepta a mówić mówi tylko o ou uu baba i straszy nas agrggrgghrgg :p teraz to dopiero wszędzie będzie go pełno :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:02

qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ