X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • darika Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amela jak słyszy muzykę to wymachuje dwoma rączkami :-D.

A no i jeszcze ogólnie Młoda była źle ułożona do porodu, w sensie głowy nie przekrecila (twarzą do góry) i mi ją ręcznie przekrecali. Możecie sobie wyobrazić jakie to było nieprzyjemne...

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Lila tak tańczy :D pozycja do raczkowania i główka góra - dół jak metalowiec xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zrobiłam dziś coś niemozliwego dla mnie :D zostawiłam dziecko na 3 godz z moja mama i pojechałam na zakupy, wydalam kilka stowek, odpoczelam psychicznie :) i wiecie co? Byłam nadzwyczajnie spokojna o Zosie :) A ona nawet w tym czasie zasnęła u babci na ręku bez cyca, co myślałam, że jest niemozliwoscia :D

Jedynie nie zrobiłam badań na tarczyce, bo kolejka była i nie wypaliło :( ale mam pretekst żeby wyjść jeszcze raz ;)

Totoro, gondi lubią tę wiadomość

• Makira Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda swoją drogą jak Ty Jupik namierzylas tam na październikowych mamusiach? ;D jak detektyw! :D

A ja jestem w szoku, bo Maz wziął Juliana i położyli się spać i zasneli oboje, też bez cyca się udało, jaki komfort leżę i nic nie robię, nie pamiętam kiedy tak miałam :D

gondi lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no wlasnie :) Czyli to taniec :)

Makira, jak weszlam na glowna stronę to wyswietlilo mi sie, ze Jupik skomentowala cos na pazdziernikowkach 2019. A że wrodzona ciekawosc... ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 16:02

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamil tez dzisiaj zasnal dosc niespodziewanie, u taty na kolanach xd

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj tez zasnal w nietypowy sposob: wyszlam zobaczyc remont w trakcie i pogadac z szefem ekipy, Henio zostal z tata. Wracam, maly spi, maż mowi ze wzial go na rece zeby potanczyc przy mega skocznej muzyce, po chwili patrzy a ten przysypia na ramieniu :) Odlozyl go do lozeczka i godzine spal :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dziś byliśmy u mojej przyjaciółki w nowym mieszkaniu, Kuba sobie pohasal :) przeszedł dziś ok 0,5m sam <3 a co do zasypiania to mi się śniło że zasnął sam, Ale mąż położył się obok niego i go przytulil i obudzil xd

Totoro, Katy lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate86- edit. Dzis spróbowałam mleka z rosmanna "3" I smakuje jak... woda ;/ bebiko dla porównania o niebo lepsze

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja Lila zasypia niezmiennie przy cycku albo na spacerze xD za to dziś pierwszy raz wyciągnęła ręce do mojego taty, żeby ją wziął :D i to ode mnie :D zmieniałam jej pieluchę, tata ją zagadywal, żeby się nie kręciła bardzo, wzięłam ją na ręce po wszystkim, a ta rączki do taty i nara xD pierwszy raz ode mnie uciekła do kogoś :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakiś wyjątkowy dzień dziś mają nasze maluchy :)

Katy, Totoro lubią tę wiadomość

• Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jakiś wyjątkowy dzień dziś mają nasze maluchy :)
    Prawda, Kuba przed kąpielą pobił swój nowo ustalony dzisiejszy rekord i przeszedł metr, od kanapy do stołu <3

acygan, Totoro, Aga78 lubią tę wiadomość

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i Totoro tak jak pisałaś o Lili że na wszystko pokazuje rączką i trzeba Po mieszkaniu chodzić i nazywać różne rzeczy to Kuba od wczoraj tak robi :D

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy macie takie rozwinięte dzieci, a ja sie ciesze jak Kamil wlacza sobie dzwiek w zabawce albo pstrzy na psa jak pytam gdzie jest xd

White Innocent lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcio jest w sumie miesiac do tylu wiec ma czas :)

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Wy macie takie rozwinięte dzieci, a ja sie ciesze jak Kamil wlacza sobie dzwiek w zabawce albo pstrzy na psa jak pytam gdzie jest xd
    Nie przejmuj się. Gabryś też nie pokazuje co chce, ani nie chodzi itd

Katy lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Nie przejmuj się. Gabryś też nie pokazuje co chce, ani nie chodzi itd
    Z chodzeniem to bez przesady ;p Sa dzieciaczki, ktore zaczynaja sporo wczesniej od innych, ale standardowo to tak po roczku sie puszczaja dopiero.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 brawa dla Kubusia!!! :D
    A z tym pokazywaniem to fajna sprawa, nie? :D chociaż momentami staje się uciążliwe:P moja chciała być kolejny dzień tylko na rączkach i cały czas wszystko pokazywała. Doszlo do tego teraz jeszcze pokazywanie tego co ma w rączce po prostu non stop xD dziś był u nas mój tata to chyba nieźle go wyeksploatowala xD prawie cały czas ją nosił, nie dała się odkładać i cały czas pokazywała mi zabawkę, którą miała w rączce, robiła "eeeyyyee!" bardzo rozemocjonowana i pokazywała, a ja musiałam cały czas, do znudzenia mówić jaką ma piękną sówkę xD potem doszło jeszcze oczywiście wyciąganie łapki, żeby mi dać sówkę i ucieczka jak próbowałam ją wziąć xD nie wiem ile się tak bawiła, ale w końcu zaprzestalismy zabawy, żebym mogła cokolwiek ogarnąć jak miałam "nianię" :D

Andzia123 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój jest indywidualistą, pelza do przodu, ale w taki dziwny sposób. Najlepiej wychodzi mu na panelach, rozhuśta sobie miednice na prawo i lewo, że mu nogi jak takie wahadło latają i odpycha się i jakoś idzie do przodu haha takie śmieszne to jest, "poszedł" tak za mną do łazienki ostatnio.
    Widzę też, że zaczyna rozumieć co mówię, np. jak pokazalam mu chrupke i zapytałam czy chce to pokręcił głowa, że nie. Dziś jedliśmy wszyscy kaszke na śniadanie, zjadłam pierwsza i mówię zobacz zjadłam wszystko chyba należy mi się za to brawo i on zaczal mi klaskać haha nauczył się, bo ja mu też zawsze bije brawo jak wszystko zje :)

Totoro lubi tę wiadomość

gg646iye46nicebi.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Kuba torpeda jest, od samego początku był bardzo silny i tak czulam podświadomie, że szybko pójdzie, Ale jest to zdecydowanie kosztem mówienia, już sobie drepta a mówić mówi tylko o ou uu baba i straszy nas agrggrgghrgg :p teraz to dopiero wszędzie będzie go pełno :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2019, 22:02

qb3ci09k2rozqy86.png
‹‹ 1511 1512 1513 1514 1515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ