X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia, Henio dostaje 2 razy mleko 240ml wody i 8 miarek. Tego w srodku dnia juz nie chce pic, czasami jak go poniesie to 120ml moze wypije.

Sweetmalenka tak jak napisalam, kazdy ma swoje standardy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jakiej grupie mówicie? Naturalnie po cesarce?

Jupik gratulacje :)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, nie piszesz głupot, tylko jakoś tak śmiesznie mi to brzmi, no wiesz, 2 mieszkania, zarabiacie, Henio ma wszystko z najwyższej półki, a na drugie was nie stać ;-) Żeby tak każdego nie było stać na 2 dziecko :-)

Ech te łódzkie spryciule ;-) Tak, jestem na październiku 2019. W dniu kiedy mi tak śmieszno z powodu Twojego cielaka było zrobiłam test, a tam 2 kreski. Myślałam, że zejdę ze śmiechu.. Przypomnę, o Kingę staraliśmy się ponad 5 lat i udało się z inseminacji. A teraz się o nic nie staraliśmy. Ja już żłóbków zaczęłam szukać i planować wychowawczy i robić w głowie oszczędności. A tu "mała" niespodzianka. Oczywiście nie można powiedzieć do końca, że to wpadka, bo się nie zabezpieczaliśmy, ale generalnie jadąc jakieś 6 lat bez zabezpieczenia celując w owulację srację i temperatury i to bez rezultatu człowiek ma w głowie, że brak zabezpieczenia w tym przypadku i tak jest świetną metodą zabezpieczenia ;-). No jednak nie, a ja nawet nie wiem kiedy owu teraz była ;-)
    A się nie chwaliłam, bo to początek. Nawet na usg jeszcze czekam, żeby potwierdzić czy coś tam jest. Tylko mąż wie (też zszedł ze śmiechu), na razie póki nie rzygam nikomu nie mówimy..

edwarda20, White Innocent, Andzia123, Sylwiaa95, Aga78, acygan, Malyprosiaczek, Kate86, gondi, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas problem byłby przede wszystkim z miejscem, bo mamy tak naprawdę 2 pokoje - sypialnię i salon, ciężko będzie nawet wygospodarować miejsce Kubie na pokoik, podobno na wiosnę teściowa planuje generalny remont domu, ocieplenie itd i jest w planach zabudowa balkonu żeby zrobić tam pokój dodatkowy, Ale co z tego wyjdzie to nie wiem, zobaczymy.
    Jupik No wlasnie co się nie Chwalisz ? Gratulacje :)

Jupik, J.S lubią tę wiadomość

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Jupik ;)

Na majowkach tez jedna dziewczyna po in vitro teraz zaszla bez problemu przypadkiem, ze tak powiem xd

My mieszkaniowo mamy podobnie, tylko juz mini pokoik Kamila jest wygospodarowany xd

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:32

Jupik lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Edwarda, nie piszesz głupot, tylko jakoś tak śmiesznie mi to brzmi, no wiesz, 2 mieszkania, zarabiacie, Henio ma wszystko z najwyższej półki, a na drugie was nie stać ;-) Żeby tak każdego nie było stać na 2 dziecko :-)

Ech te łódzkie spryciule ;-) Tak, jestem na październiku 2019. W dniu kiedy mi tak śmieszno z powodu Twojego cielaka było zrobiłam test, a tam 2 kreski. Myślałam, że zejdę ze śmiechu.. Przypomnę, o Kingę staraliśmy się ponad 5 lat i udało się z inseminacji. A teraz się o nic nie staraliśmy. Ja już żłóbków zaczęłam szukać i planować wychowawczy i robić w głowie oszczędności. A tu "mała" niespodzianka. Oczywiście nie można powiedzieć do końca, że to wpadka, bo się nie zabezpieczaliśmy, ale generalnie jadąc jakieś 6 lat bez zabezpieczenia celując w owulację srację i temperatury i to bez rezultatu człowiek ma w głowie, że brak zabezpieczenia w tym przypadku i tak jest świetną metodą zabezpieczenia ;-). No jednak nie, a ja nawet nie wiem kiedy owu teraz była ;-)
    A się nie chwaliłam, bo to początek. Nawet na usg jeszcze czekam, żeby potwierdzić czy coś tam jest. Tylko mąż wie (też zszedł ze śmiechu), na razie póki nie rzygam nikomu nie mówimy..

No wlasnie i dalej chcemy zeby nas bylo stac na wszystko z najwyzszej polki ;p Egoistyczne? Moze. Ale nie mam tego wszystkiego bo mam szczescie czy bogatych rodzicow, tylko studiowalam i pracowalam od początku, zrobilam 5 dyplomow i x kursow i szkolen. Byl czas ze wszystkiego sobie odmawialam bo zbieralam np na kolejny kurs. Po 5 latach (mieszkania w akademiku) mialam na tyle dobra prace, ze moglam kupic na kredyt kawalerke. Takze wiesz, nie lezalam i nie czekalam na ksieca z bajki tylko zapierdzielalam ostro ;p Dlatego chce utrzymac dobry standard zycia jaki mialam do tej pory.

Gratulacje ogromne!! czyzby sie udalo na kanarach? ;p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 16:48

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, no szacun za wysiłek i Twoja pracę :-)
    Nie, nie Kanary. Gdzieś w styczniu, ale kiedy, nie mam pojęcia. Czekam jak na szpilkach na USG, wtedy będę wiedziała więcej. A ono dopiero za tydzień.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik gratulacje :)

Edwarda, ja mam podobne podejscie. Pewnie nas stac na drugie dziecko bo w miare dobrze oboje zarabiamy ale ja po prosti nie chce, kompletnie tego nie czuje. Chce zapewnic mojemu synowi wszystko co najlepsze, wakacje, rozwijac jego pasje, wspomoc go w roznych kwestiach i tych finansowych takze. Zreszta ja sie smieje, ze nie wiem czy dalabym rade pokochac drugie dziecko rownie mocno jak jego, jakos nie wyobrazam sobie rozkladac tej milosci, wiem glupie XD

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    U nas maly ruchowo ok. Bylismy u ortopedy wszystko dobrze. Maly juz probuje sie puszczac jak stoi przy neblach. Dran stresznie gryzie i ciagnie za wlosy :/ a ma taka sile ze ja jestem cala pogryziona :( i nie idzie go oduczyc... Jeszczr nie rozumie. Ja mysle ze na roczek maly bedzie chodzil.
    Z tym gryzieniem to i mój Kuba dziabie tak że w siniakach chodze, też silny bardzo jest a włosy całe szczęście mam krótkie to nie ma co ciągać :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Edwarda, ja mam podobne podejscie. Pewnie nas stac na drugie dziecko bo w miare dobrze oboje zarabiamy ale ja po prosti nie chce, kompletnie tego nie czuje. Chce zapewnic mojemu synowi wszystko co najlepsze, wakacje, rozwijac jego pasje, wspomoc go w roznych kwestiach i tych finansowych takze. Zreszta ja sie smieje, ze nie wiem czy dalabym rade pokochac drugie dziecko rownie mocno jak jego, jakos nie wyobrazam sobie rozkladac tej milosci, wiem glupie XD
    Dokladnie tak samo.
    Tez sobie nie wyobrazam, ze mozna rownie mocno kochac dwie istoty. Ale jakos mozna jak sie okazuje, nie wiem jak ;p
    My sobie kupimy szczeniaka za pare lat, to bedzie jak dzidzius ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Gratulacje ;)

Jupik lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My na kolację też głównie jakieś kanapki z serkiem.
    WI, dzięki za omleta, muszę też spróbować.
    No Kinga dluugo była na rozmiarze 62. Potem wskoczyła w 68 i dość szybko z niego wyskoczyła. A teraz powoli żegnamy się z 74 i już zaczyna nosić 80. Ale fakt, ma długie nogi- po mamusi ;-)
    Jakoś tak czytam Was i czy nie wyszło, że ja tu kurde najstrasza jestem? Hmm..
    Jupik,ja najstarsza-40 stka mi już stuknęła, także luz.

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oooo, teraz doczytałam: Jupik, wielkie gratulacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 17:48

Jupik lubi tę wiadomość

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga78 wrote:
    Jupik,ja najstarsza-40 stka mi już stuknęła, także luz.

Aaa, no fakt, ale spoko ja mam srebro. Edwarda z brązem też na podium ;-)

edwarda20, Aga78 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) mam nadzieję, że będzie dobrze i będę mogła niedługo napisać, że już widziałam tego mojego robaczka :-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ogromne gratulacje :)

WI tak, naturalnie po cesarce.

Podobno to co się stało z Kasią nie było spowodowane stanem po cc. Tego pewnie się nie dowiemy.

Katy ja też źle się czułam w ciąży, bardzo, ale liczę na to, że druga będzie lagodniejsza :)

Co do finansów to uważam, że dziś mogę nie mieć nic A za 10 lat wszystko i na odwrót, tylko wtedy na dzieci będzie za późno. No i rodzeństwo to najlepsze, co mogę dac mojemu dziecku. Takie moje zdanie :)

Ja nie chce dużej różnicy wieku chociażby ze względu na to, że jak Zosia pójdzie do przedszkola, to będzie znosić choroby. Im większe będzie drugie dziecko, tym lepiej.

Ja mam wyrzuty sumienia ze względu też na to, że Zosia przez pierwsze 24 h nie była prawie w ogóle ze mną, zresztą nawet jej nie zobaczyłam po cc. A wtedy Zosia najbardziej mnie potrzebowała.

Jupik lubi tę wiadomość

• White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kurcze cały czas się wstrzymuje z dołączeniem do tej grupy, bo to później się wyświetla na fb, a ja mam w znajomych kierownictwo XD ja się właśnie w ten sposób "dowiedziałam", że koleżanka spodziewa się drugiego dziecka ;)

A co się stało z tą dziewczyną?

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Ja kurcze cały czas się wstrzymuje z dołączeniem do tej grupy, bo to później się wyświetla na fb, a ja mam w znajomych kierownictwo XD ja się właśnie w ten sposób "dowiedziałam", że koleżanka spodziewa się drugiego dziecka ;)

A co się stało z tą dziewczyną?

Zmarła razem ze swoim dzieckiem podczas próby vbac :(

Ja tam się nie udzielam, tylko czytam te piekne historie :) można zaczerpnąć też naprawdę bardzo dużo przydatnych informacji.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik o rany, gratulacje!!! Dajesz nadzieję, my się staraliśmy 4,5roku i właśnie się zastanawiam czy czeka nas drugie tyle czy uda się to też jakos znienacka.

Co do porodów, to ja rodziłam naturalnie, koszmarnie i sądzę, że drugi raz zrobiłabym to lepiej :P

Acygan, ja też nie miałam Lili zaraz po porodzie, wprawdzie 2h, ale za to potem jak miała zoltaczke to 2x po 24h:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 19:17

Jupik lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, to mamy takie samo podejscie :)

Acygan, ja tez mam wyrzuty sumienia.. Moj maly byl dwa dni w inkubatorze po porodzie, ja po cc nie moglam do niego osc, strasznie to przezywalam i nadal w glebi duszy mi przykro, ze tak wyszlo

Straszna ta historia z ta dziewczyna... :(

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1509 1510 1511 1512 1513 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ