X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kinga ja tez bym opowiedziala wszystko malej, cos z tego na pewno zrozumie.

Jupik jak tam malutka?

Lepiej. W ciągu dnia ok.37.5, ale z czasem jej schodzilo i wieczorem już było ok :-)
    Dzięki że zapytałaś :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2019, 23:43

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, ja mam 34 i też nie czuję się staro :-) wręcz przeciwnie. Duch się liczy, metryka nie ma znaczenia :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zaraz 33 i tez mloda niunia :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2019, 08:45

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O rany. Dostałam @. Brzuch mnie cmi. Ciekawe czy mnie powali czy raczej i tym razem będzie łagodnie... Póki co mnie cmi, ale da się żyć.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, która oprócz mnie jeszcze nie ma okresu? XD

gondi lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w kwietniu bede miec 23 i mam nadzieje, ze do 30-stki bede miala juz dwojke :p

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam 27 lat w tym roku :)

Kinga kciuki żeby wszystko było w jak najlepszym porządku :*

Dziś w Pytanie na śniadanie było o kaszkach na dobranoc i pabj dietetyk powiedziała, że takie dzieci jak nasze już mogą jeść jakieś pożywne kolację, jeśli kaszki to pełnoziarniste, a najbardziej zachęcała do białka, np omlety. Nk i jednym ze sposobów na to, żeby dzieci się tak nie budziły w nocy to karmienie na nocnych pobudkach przez tatusia odciagnietym mlekiem w przypadku kp. Podobno dzieci rzadziej się wzbudzają wtedy, bo chodzi tu o bliskość z matka. Nie wiem w sumie co o tym myśleć.

Ostatnio puszczalam Zosi banki mydlane, mina bezcenna :)

A wczoraj jadła paluszkami pokruszone chrupki no i się wkurzala, bo nie zawsze trafiała do buzi, to zaczęła bezpośrednio buzia zlizywac z tacki, myślałam, że się posikam :)

Te dzieci tak szybko rosną, robią się takie mądre, że aż trudno się z tym pogodzić.

I czy Wy też tak czekacie na wiosnę? Mam dosyć tych kurtek, kombinezonow i kiepskich spacerów. Się rozmarzylam :D

Katy lubi tę wiadomość

• Totoro Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mogę sobie robić omlety, a Lila w ogóle jajek nie lubi :/ pewnie jej to minie, bo my z mężem to byśmy zarli jajka pod każdą postacią, ale póki co lipa.

"Ja chcę wiosnę" to chyba najczęściej wypowiadane przeze mnie zdanie w ostatnim czasie. U nas cały czas śnieg i lód, pchanie wózka to koszmar, codziennie wracam ze spaceru wykończona :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga trzymam kciuki za Twoje zdrowie! Będzie dobrze! Ta operacja w Niemczech będzie? Tam się na pewno znają na swojej robocie!
    To będzie jakaś metoda mało inwazyjna czy raczej bardziej?

No spacery ostatnio to tragedia jak jest na minusie to się wychodzić nie chce, żadnej przyjemności, ja ogólnie jestem zmarzluch i uwielbiam ciepelko :D
    Mój też nie lubi jajek, akceptuje tylko w nalesnikach, a tak to pluje nim :D

gg646iye46nicebi.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Acygan, Kinga już wcina kolacje, notabene coraz większe. I i tak budzi mi się niemal idealnie zawsze o tych samych porach (2 razy, czasem raz). O omlecie nie pomyślałam, muszę spróbować. I chcę właśnie wprowadzić usypianie przez tatę, no my i tak na noc już nie kp. Choć chyba od marca, bo mi akurat mąż niedługo wyjeżdża. Też mam czasem wrażenie, że ona się nie budzi z głodu tylko już z takiego przyzwyczajenia i potrzeby, żeby poczuć, że jestem gdzieś blisko i spokojnie spać dalej. Musimy nad tym popracować.
    Notabene Kinga waży 8400 -50 centyl, i ma 74 cm -75 centyl. Główka i obwód klatki wielkie, na 97 centyl. Główka to od urodzenia, klatka pierwszy raz tak wyszła, może baba źle sprawdziła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Makira wrote:
    Kinga trzymam kciuki za Twoje zdrowie! Będzie dobrze! Ta operacja w Niemczech będzie? Tam się na pewno znają na swojej robocie!
    To będzie jakaś metoda mało inwazyjna czy raczej bardziej?

No spacery ostatnio to tragedia jak jest na minusie to się wychodzić nie chce, żadnej przyjemności, ja ogólnie jestem zmarzluch i uwielbiam ciepelko :D
    Mój też nie lubi jajek, akceptuje tylko w nalesnikach, a tak to pluje nim :D
    Standardowa, jedynie z neuronawigacją. Tu będzie robiona, bo nie chce mi się załatwiać całej papierologii związanej z leczeniem w innym kraju, zwłaszcza ze to trwa, a teoretycznie nie powinnam czekać ( te 2 tyg to moje życzenie, by załatwić młodym opieke itp)

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez marze juz o wiosnie :p Chociaz to nie gwarantuje nam lepszych spacerow..No, ale lepiej wyjsc na 30min bez tego całego ubierania sie xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Aga78 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Kurde, która oprócz mnie jeszcze nie ma okresu? XD
    Ja..ale nie czekam:)

14.11.2015- 1 IUI:( 14.01.2016 2 IUI:(
    11.05.2016-INF-I Transfer :(
    06.12.2016 - CRIO II Transfer
    04.05.2017- ciąża naturalna Aniołek [*] 9 tydz
    3jvzi09kjtx66r5t.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj odpukac, poki co lubi wszystko oprocz szpinaku. Jajka wsuwa.

Jupik to dluga jest Kinga :)
    Henio tez mial sporo glowe od urodzenia, ostatnio mu nie mierzyla, tylko wage i wzrost. Ale chyba juz jest w normie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Ja w kwietniu bede miec 23 i mam nadzieje, ze do 30-stki bede miala juz dwojke :p
    Do 30stki to czworke mozesz miec :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym roku 29 koncze i zapowiada sie dwojka do 30 czyli tak jak chcialam :)
    Oj i ja chce juz wiosne i lzej sie ubierac.

edwarda20, Katy lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Zosia też mam wrażenie, że "podrosla" trochę, ale jestem niemal pewna, że u nas to była wina żelaza. Odkąd zmieniłam preparat, daje jej systematycznie od około 1.5 miesiąca to apetyt jej się baaaardzo poprawił, potrafi zjeść prawie cały duży słoiczek, więc sporo. No i wprowadzam jej trzeci posiłek. Wchodzimy w rozmiar 80, wagowo nie wiem jak stoimy, bo dawno się nie wazylismy :)

• Katy Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Do 30stki to czworke mozesz miec :p

Tak raczej szalec nie bede :p Myslalam ewentualnie o 3, ale raczej to pozostanie w sferze marzen bo chyba nas stac nie bedzie xd

edwarda20 lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy wrote:
    Tak raczej szalec nie bede :p Myslalam ewentualnie o 3, ale raczej to pozostanie w sferze marzen bo chyba nas stac nie bedzie xd
    U nas podobnie, marzy się nam 3 ale narazie nawet z 2 trzeba troszkę poczekać :(

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2019, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja w tym roku 28 lat. Do 30 chciałabym drugie i do max 35 trzecie, ale mam nadzieję, że uwiniemy się szybciej XD

U nas już 3 pełne posiłki i jedna przekąska zawsze. Czasami dwie, chociaż póki co rzadko.

Ja też już marzę o wiośnie. Ja jestem umordowana zanim w ogóle wyjdziemy z domu, bo Mała nie lubi się ubierać (zresztą się nie dziwie, ja też nienawidzę kurtek zimowych, szalików, a czapki uważam za zło wcielone :P)

Ja będę dziś robić puszysty omlet z alaantkowe, ostatnio dziewczyny wrzucały go na insta i mi się zachciało :P

Przyszedł dziś komplet na roczek dla Małej, szybko, 2.5 tyg. Mam nadzieję, że będzie dobry za dwa miesiące, bo w sumie body to takie 80, czyli to co teraz nosi :P

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/980432fde671.jpg

Dziewczyny, rozliczałyście już pity? Pytanie do tych, którym płacił pracodawca, a nie ZUS - zasiłek macierzyński macie gdzieś osobno podany czy wszystko w jednej komórce "przychód" (nr 29)? Bo gdzieś czytałam, że niby zasiłek macierzyński powinno się rozliczać osobno jako "inne źródła" czy jakoś tak, ale nie pamiętam dokładnie i w sumie nie wiem czy mam rozliczać jak zwykle czy coś kombinować :D

Katy lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
‹‹ 1507 1508 1509 1510 1511 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ