Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej..
Jupik gratulacje!
Co do mieszkania bo widzialam ze pisalyscie ze macie dwa pokoje i nie decydujecie sie na drugie dziecko. My obecnie mieszkamy w kawalerce i jak dojdzie kolejne to 4 os w jednym pokoju i nie martwie sie tym. Tak bedziemy mieszkac ok rok zanim sie wprowadzimy do domu ktory zaczynamy dopiero na wiosne stawiac.
Ja przyjechalam na pare dni do rodzicow. Ale maz juz ma o to focha i sa ciche dnion serio nie czai ze ja musze raz na dwa mc zmienic klimat i otoczenie bo zwariuje!
Jupik lubi tę wiadomość
-
Agusia_pia wrote:Hej..
Jupik gratulacje!
Co do mieszkania bo widzialam ze pisalyscie ze macie dwa pokoje i nie decydujecie sie na drugie dziecko. My obecnie mieszkamy w kawalerce i jak dojdzie kolejne to 4 os w jednym pokoju i nie martwie sie tym. Tak bedziemy mieszkac ok rok zanim sie wprowadzimy do domu ktory zaczynamy dopiero na wiosne stawiac.
Ja przyjechalam na pare dni do rodzicow. Ale maz juz ma o to focha i sa ciche dnion serio nie czai ze ja musze raz na dwa mc zmienic klimat i otoczenie bo zwariuje!
Ale takiej perspektywy brak, mooze pokój dodatkowy będzie, Ale kiedy i czy tak to się okaże.
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Ja mam 29lat aaaa nie przepraszam jeszcze przes dwa tygodnie 28. A fakt zaczęłam szybko. Córkę urodziłam mając 19. Teraz juz dorobiłam sie trojeczki.
Pochwalcie się średnimi półrocznymi waszych starszaków. Moja 4klasistka 5.54Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 17:47
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
U mnie tylko opisowe oceny :p
I jakiś wirus panuje. Starsza od piątku gorączka 38 stopni, niczym się nie da zbić A jeśli już to tylko na chwilę. Lekarz stwierdził że chyba grypa, ale lekarstw nie ma w aptekach... Gabrysia też bierze temperatura ale nie wiem czy zeby nie mają coś z tym wspólnego bo wyszły dwie dwójki górne.
U mamy bunt na jedzenie... dziś tylko kawałek jabłka poza mlekiem zjadł;/ i kawałek wafla ryżowego...Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 19:25
-
To mleko babydream musialoby miec jakis magiczny skladnik, zeby dziecko lepiej spalo. Nie wierze w to
Henio na szczescie bardzo lubi jezdzic autem
A od paru dni slina leci strumieniami, ciagle rece w buzi, idzie druga dolna dwojka i chyba gorne czworki, bo wklada te lapki bardzo gleboko. Do tego jest bardzoooo marudny, jeczy, placze, myslaalam ze od zebow, a chyba i zeby i przedostatni skok, opis zachowan sie zgadza... Ciezki dni nadeszly
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 20:42
-
edwarda20 wrote:To mleko babydream musialoby miec jakis magiczny skladnik, zeby dziecko lepiej spalo. Nie wierze w to
Henio na szczescie bardzo lubi jezdzic autem
A od paru dni slina leci strumieniami, ciagle rece w buzi, idzie druga dolna dwojka i chyba gorne czworki, bo wklada te lapki bardzo gleboko. Do tego jest bardzoooo marudny, jeczy, placze, myslaalam ze od zebow, a chyba i zeby i przedostatni skok, opis zachowan sie zgadza... Ciezki dni nadeszly
U mnie podobnie..jojczenie, paluchy w buzi, dziś przy kaszce mi się poryczala, i ręka do buzi, i patrzę w tą buzię i mam wrażenie, że znów góra idzie, a przecież dolnych dwójek jeszcze nie ma.. -
A w ogóle to jacy by teściowie nie byli to mają o niebo lepszy kontakt z Kingą od moich rodziców.. fakt, że są też trochę młodsi, ale dziadek zasuwa z nią po podłodze, babcia nosi na rączkach i by nieba uchyliła, no miło się patrzy. Wprawdzie mają swoje odchyły i na wychowanie się nie nadaja,ale na bycie dziadkami zdecydowanie
-
Jupik zeby moga isc nie po kolei. Takze baardzo mozliwe ze gorne ida.
U nas tesciowie sie nie nadaja do wychowania. Do bycia dziadkami poki co tez srednio. Za to moi rodzice to najlepsza babcia i dziadektacy typowi, zakochani we wnuczki, zabawa na calego ale i pieluchs, i karmienie, kapiel itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2019, 22:27
Jupik lubi tę wiadomość
-
Jupik wrote:U mnie podobnie..jojczenie, paluchy w buzi, dziś przy kaszce mi się poryczala, i ręka do buzi, i patrzę w tą buzię i mam wrażenie, że znów góra idzie, a przecież dolnych dwójek jeszcze nie ma..
Jeśli chodzi o górne dwójki to teoretycznie one wychodzą właśnie przed dolnymichyba, że mówisz o czwórkach już, no to wtedy praktyka nie zgra się z teorią
Tu fajny obrazek z kolejnością wychodzenia zębów:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/3b7b9b041b88.jpgJupik, Agusia_pia lubią tę wiadomość
-
No właśnie górne dwójki mamy. Mówię o czwórkach
no nic, jutro spróbuję się jeszcze raz przyjrzeć.
Edwarda, zazdroszczę rodzicówtzn.ich podejścia do wnuków.
Edit. WnukA . Nie wiem czemu napisałam w l.mn. To znakWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2019, 00:30
White Innocent lubi tę wiadomość
-
Lili pierwsze wyszły dolne jedynki, potem górne dwójki, górne jedynki i czekam co dalej
znowu zaczęła się ślinić mocniej i pchać do buzi wszystko. Ale poza tym odpukać innych objawów brak, zaczęła wreszcie trochę lepiej jeść, ładnie spać... Chyba jednak przestawia się na 1 drzemkę. 3 albo 4 dni pod rząd robiła drzemkę tylko między 11 a 13,wczoraj w ogóle tylko 10-11 i cały dzień już nic, a na noc chodziła spać przed 19.
-
To u nas zeby ida poki co ksiazkowo :p
My mieszkamy z tesciami, tesc ma Kamila gdzies, tesciowa cos tam sie interesuje, ale ja niechetnie z nia zostawiam malego, najchętniej bym w ogole nie pozwalała na kontakt z nimi, ale niestety nie mam jak :p
Moja mama ma sparalizowana reke wiec ma troche ograniczone mozliwosci, ale bierze Kamila na kolana, kupuje mu rozne rzeczy i sie stara przynajmniej xd
-
U nas tez poki co zeby ksiazkowo ida.
U nas tescie ok. Bawia malego nosza na rekach itp. Ale mama moja mnie zaskoczyla. Bo ja teraz w ciazy i mama sie pyta czy tesciowa mi pomaga teraz przy malym? Ja szok no mowie ze tak jak mi trzeba po zakupy to zostanie a moja mama dalej pyta "no a przy kapieli Ci pomaga wode przyniesc czy malego podniesc?" a ja ze NIE, radze sobie jakos sama(maz w delegacjach na codzien). I tak mi sie zrobilo dziwnie ze w sumie moja tesciowa ok pomaga z malym posiedzi czy ponosi ale o tak zeby Wlasnie wieczorem przy kapieli przyjsc pomoc to juz nie... Ciekawe jak bedzie jak bedze miala wiekszy brzuch... Zobaczymy.
Z mezem dalej ciche dni. Dzis nawet nie zapytal jak syn i jak ja sie czujepieprzony egoista! Wrrr
-
Agusia to może poproś teściową o pomoc przy kąpieli.Z doświadczenia wiem, że ludzie rzadko się domyślają czego potrzebujemy.Lepiej głośno o tym powiedzieć.
U nas skok pełną parą. I chyba jeszcze jakieś zeby idą bo polik czerwony.
Od dwòch dni krzyki i niespokojne noce.Dodatkowo awersja do wózka. Borys płacze jakby go torturowali.Dzisiaj tylko wytrzymał 10 minut i ryk.Piesek zawiedziony bo wracaliśmy biegiem do domu.
A ja mam dzisiaj wychodne.Jafę na pedicure ale trochę się martwię jak przy tym skoku mąż sobie poradzi.Pierwszy raz mnie tak długo nie będzie bo to około 1,5 h.Zawsze tak wyskakiwała na godzinkę niecałą.
I dziś Borys kończy 10 miesięcy:)
Jupik, Andzia123, Totoro, acygan, Katy lubią tę wiadomość