X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy któraś z Was ma śpiworek do spania że stópkami? Bo chce Małej kupić z Slumbersac, ale nie mogę znaleźć opinii o nich. I ogólnie się zastanawiam czy to się sprawdzi. Bo teraz jak Mała usypia to na początku chwilę się kręci, wstaje przy szczebelkach, no i w normalnym śpiworku się wywraca. A kołdra nie zda egzaminu jeszcze, bo w nocy są wędrówki po całym łóżeczku, więc w moment byłaby odkryta ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:58

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Makira Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Makira kleik robisz na wodzie czy mleku?

Kleik tylko na wodzie, żeby na noc bardziej lekkostrawne było :)

gg646iye46nicebi.png
  • Malyprosiaczek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Malyprosuaczek ta grupa to na fb? Ja nigdzie na fb nie naleze bo dbam o swoja prywatnośc ;)

Tak na fb. Są tam mamy dzieci które urodziły się w kwietniu 2018. Jest 1500 osób na tej grupie i chciałam wiedzieć z ciekawości czy któraś z Was tam należy :P

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Tak na fb. Są tam mamy dzieci które urodziły się w kwietniu 2018. Jest 1500 osób na tej grupie i chciałam wiedzieć z ciekawości czy któraś z Was tam należy :P
    Ja nie, jestem w tej 2016 (jest mała i kameralna, bo nieaktywne osoby są usuwane). Do kolejnej nie chcialam dołączać, ze wzgl na brak czasu. A jeśli ma 1500 os, to już w ogóle...

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja nie wiem czy robię jakoś źle te zupy dla małego czy o co chodzi że jeść ich nie chce, poratujcie jakimiś przepisami, na kuchni za bardzo się nie znam, zwłaszcza na zupach, więc może rzeczywiscie robię coś nie tak..

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak robisz zupy? Ogólnie to każdą zupę robi się tak samo, tylko różnią się dodatki do niej :D nie wiem czy gotujesz już na mięsie czy nie. Jeśli nie to alaantkowe ma fajny przepis na bulion warzywny, jest mega aromatyczny. Jak masz bulion to wtedy dodajesz do niego co tam uważasz: ogórki kiszone, paprykę, kapustę, kaszę, ziemniaki, pomidory, buraki - zależy jaką chcesz zupę ;) ja podaję z tymi warzywami z bulionu.
    Jeśli nie gotujesz na mięsie, ale chcesz do zupy je dodać, to ugotuj osobno pierś z indyka np. i dodaj już na talerzu do tej zupy. Chociaż ja tam gotuje normalnie bulion na mięsie, tyle, że bez kości właśnie :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI nie znam tej firmy. I nie pomoge bo mojemu nic nie przeszkadza ;p W spiworku normalnie siada, wstaje, chodzi przy szczebelkach, ucieka itp ;p

Andzia to moze zamiast zup po prostu mieso na talerzyku i warzywa? Ja czasami daje wlasnie tak, na tacce, a czasami ugotuje warzywa jakie mam i wrzucam do zupy z miesem. Je wszystko poki co.

Wczoraj zrobilam malemu zupe z brokulem, sporo go bylo nie powiem, ale 1 raz mial ewidentne wzdecia, gazy, brzus go bolal :( Zrobilismy mu ciepla kapiel, lezal na brzuchu w wannie, masowalam go i jakos zasnal. W nocy bylo ok. Rano jak walnal kuuuuuupeeee to pobil swoj rekord smrodu ;p ;p ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek ja należałam jeszcze kilka dni temu, niezly syf się tam zrobił, przeniosłam się na drugą ta bardziej kameralna :)

Ja gotuję zupy na wloszczyznie i dodaje dodatki w zależności jaka tam zupę chce uzyskać :)

Zapisałam Zosie w końcu na zaległe szczepienie za dwa tyg. Juz sram w gacie.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Andzia123 moja też nie przepada za zupami. Jak jeszcze miała apetyt między ząbkowaniem a ząbkowaniem to bardzo lubiła pomidorową a teraz to oczywiście mało co je, chociaż zupę ogórkową udało mi się jej dziś wcisnąć, parę łyżeczek oczywiście. Miałam zamrozona, bo jak nie ma apetytu to nawet nie mam ochoty gotować świeżej... I tak wyląduje w zamrażarce :/ Ogórkową robiłam na bazie przepisu z alaantkowe, ale pamiętam, że coś tam zmieniałam.

Ja nie należę do żadnej grupy mamusiowej, wolę być anonimowa :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 18:01

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    WI ja nie mam ale na IG obserwuje profil gdzie dziewczyna ma dla roczniaka te spiworki i sobie mega chwali :)

White Innocent lubi tę wiadomość

xk81pfk.png
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek jestem na tej grupie ale nie udzielam sie , raczej tylko podczytuje.

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na fb nie naleze do tej grupy. Ja na fb w sumie malo sie udzielam :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie, niezły syf na tej grupie. Nie wiedziałam już czy się śmiać czy płakać :D

Edwarda dałam młodemu dziś butle w ciągu dnia. Jak na razie śpi 2 h zobaczymy co będzie w nocy. Ale wszystko do ostatniej kropelki wypijal xd

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malyprosiaczek wrote:
    Właśnie, niezły syf na tej grupie. Nie wiedziałam już czy się śmiać czy płakać :D

Edwarda dałam młodemu dziś butle w ciągu dnia. Jak na razie śpi 2 h zobaczymy co będzie w nocy. Ale wszystko do ostatniej kropelki wypijal xd
    Daj znac jutro ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, mnie dziś Kinga pierwszy raz ugryzła ;-) gadałam przez tel.i ona stanęła nade mną i wrzeszczy, ja pełen ignor i dalej gadam, patrzę co ona robi, a ta zęby wbija mi w rękę :-P tak więc zdecydowanie sposób, żeby zwrócić na nią uwagę ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2019, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Edwarda, mnie dziś Kinga pierwszy raz ugryzła ;-) gadałam przez tel.i ona stanęła nade mną i wrzeszczy, ja pełen ignor i dalej gadam, patrzę co ona robi, a ta zęby wbija mi w rękę :-P tak więc zdecydowanie sposób, żeby zwrócić na nią uwagę ;-)
    No kurde!
    Co te bobasy?!

dqprqps6kaqxmc83.png

Wysłany: 12 lutego 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też gryzie. Nawet jak mówię żeby dał buzi w policzek to najpierw wylizuje mi cały policzek, a potem nagle gryzie. W stopy też potrafi gryźć - w duże paluchy! :D

f2wlqps6jdpv4xb3.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 05:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gryzienie i bicie to sposób na radzenie sobie z emocjami np ze złością i frustracją, ale czasem też zpozytywnymi. zwykle pojawia się później. Warto się zastanowić czy same nie pokazałyscue tego sposobu (np podgryzając nóżki w czasie przewijania, bo wiele mam/babć robi to nieświadomie, a poźniej dziecko uczy się że tak można inicjować zabawę. Czasem to kwestia bolesnego ząbkowania. Jakby to śmieszni to nie wyglądało, trzeba znaleźć powód i pokazać jakiesternatywne zachowania lub dać inne przedmioty do gryzienia, bo jeśli się utrwali, to będzie prawdopodobnie problem z późniejszym gryzieniem rówieśników. Mimo, że to rozwojowka, to żaden rodzic nie pozwoli na regularne gryzienie swojego dziecka, wiec czytalam już o groźbach wyrzucenia ze żłobka itp ze wzgledy na takie zachowania.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas często buziaki właśnie kończyły się ugryzieniem. Później Lili to minęło i już długo było ok, za to gryzienie pojawiało się przy przytulaniu, ale nie za często. Z kolei od chyba dwóch dni Lila więcej gryzie, np. gdy się do mnie przytula, gryzie mnie powyżej ramienia, tu gdzie opiera główkę. Wczoraj to w ogóle potrafiła stać przy mnie, po czym ugryźć mnie w cycka, w brzuch... O.o nie wiem czy u nas to właśnie nie ma związku z ząbkowaniem.

Lila miała kolejną świetną noc, spałam jak zabita, do tego stopnia, że nie mogła mnie biedna dobudzic na cycka xD wlazla na mnie łapkami i szarpala za koszulę, żeby się do cycka dostać xD miała tylko jeden incydent, przed 5, nie mogla zasnąć, ale nie płakała, uspilam ją drapaniem po pleckach :) w ogóle wczoraj zauważyłam, że jak tylko zaczyna się kręcić i rzucać, to wystarczy w większości przypadków ją przytulić i śpi spokojnie.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 13 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zosia też potrafi ugryźć, ale najczęściej mnie szczypie. Dziś tak mnie uszczypala że aż krzyknęłam A ona biedna się wystraszyła i zaczęła mocno płakać :( w ogóle ostatnio znów taka wystraszona jest. Nie wiem czy popełniłam gdzieś błąd czy to wina skoku czy zębów. Szkoda mi jej :(

‹‹ 1524 1525 1526 1527 1528 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ