Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Andzia bardzo Ci współczuję. Ja też myślałam, że trzeba rozgrzewac, siedziałam pod prysznicem i w zasadzie dopiero po tym pojawił mi się ten biały punkcik. Zosia zaraz po tym zjadła z tej piers, na drugiej pobudce znowu i już było ok
Bałam się właśnie tego, że będę musiała brać antybiotyk. -
Dzięki dziewczyny, olalam to wszystko, ale przykro mi było.
Mi na mdłości pomagały naleśniki z dżemem albo chleb tostowy z dżemem Hahaha. Po wszystkim innym wymiotowalam. Nawet po szklance wody
Dziewczyny, a ja mam pytanko. Czy Wasze dzieci też tak dużo jedzą? Ja młodemu daje butle 250ml na noc - kropelki nawet nie zostawi. Potem obudzi się o 24,3, 6 i za każdym razem dostaje butle 250ml i wszystko wypija. O 9 dostaje śniadanie - 2 kromki chleba z szyneczka potrafi zjeść na raz, potem jakieś ciasteczka, flipsy, owoce, a o 14 zje 220g obiadu. Po 16 znowu jakieś owoce, deserki, flipsy i potem od 19 znowu ta butle 250ml. Zastanawiam się co to będzie jak te 250nl będzie za mało, a moja butla avent więcej niż 260ml już nie zmieści xd -
Malyprosiaczek tak wyglada Wasz harmonogram jedzenia? Jesli tak, to zastanawiam sie czy on po prostu nie nadrabia kalorii w nocy. Bo tak sobie mysle, ze kanapki, ciastka, flipsy i owoce to raczej przekaski. Miedzy 9 a 14 az 5 godzin nie je?
Te 250 mleka to 240 wody i 8 miarek?
Henio nie budzi sie w nocy na jedzenie od 5 mca zycia. Teraz je ostatni posilek o 19-19.30 - mleko 240 ml + 8 miarek. Budzi sie okolo 6.30-7.00 - je 240 + 8 miarek. O 10.00 dostaje kaszke - 200ml wody + 5 lyzek kaszki + owoc lub tubka, o 13.00 je albo mleko (juz nie chce wiec wypija max 120ml) albo jogurt, albo serek z czyms, ew. kanapka, o 16.00 obiad, mieso z warzywami+ ryz, makaron lub kasza - minimim 250ml, a czesto wiecej. No i potem 19 mleko. W miedzyczasie dostaje chrupki lub owoc.
-
Malyprosiaczek wrote:Edwarda zapomniałam o kaszce o 11 haha 150 ml wody i 3 łyżki kaszki. Mleko u nas z hipp 210ml wody + 7 miarę mleka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:17
-
edwarda20 wrote:No to wedlug mnie normalnie je, porownywalnie do mojego tyle ze czesciej + w nocy
My jesteśmy od 2 tyg na samym mm bo wcześniej karmilam piersią i zastanawiam się czy właśnie w ciągu dnia nie powinnam mu też dawać butli z mm? Z cyckiem było łatwiej bo ciągle mu przystawialam, a teraz z tym mm to nie wiem jak mu dawać. Wcześniej budził się tylko raz o 3 na cycusia, a teraz jak daje mm to budzi się dwa razy hmm -
Co ja czytam
Jadlospis Lili: ok. 7 rano, po przebudzeniu cycek no i potem na żądanie, zazwyczaj co 2, max 3h. Po 8 śniadanie - serek bieluch z owocami/płatki owsiane z owocami/kasza jaglana lub kukurydziana z owocami - co by to nie było, to zje kilka lyzeczek max, a dziś już prawie w ogóle. Obiad zupa z mięsem lub warzywa z mięsem i jakaś kasza - zupy kilka lyzeczek, a jeśli coś innego to tyle ile sama poskubie, koło 16 mandarynka/inny owoc, oczywiście kawałek. Czasem wieczorem skórka z chleba.
No i tak jak myślałam, zaczyna się akcja zęby, już się przy usypianiu uplakala jak nie wiem i pchala do buzi na zmianę swojego pajacyka, moją bluzkę, kocyk i stopę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:38
-
To u nas jest tak (zacznę od nocy, bo mi łatwiej
): cycek do spania, kolejny raz ok 6-7, i później różnie, bo czasami jeszcze o 9, a czasami już o tej 9 je tylko śniadanie (dziś np. omlet z owocami, zjadła 1/3 takiej patelni 26 cm). Koło 11 wychodzę na spacer i jeśli nie jadła mleka o tej 9 to wtedy karmie przed wyjściem, jeśli jadła to po prostu wychodzimy. Po powrocie zupa (jeśli mam), albo owoc. Później koło 15 obiad, je to co my (dziś pulpety z indyka w sosie pomidorowym z ryżem). Koło 16 je mleko i za jakiś czas idzie na drzemkę. Jak się obudzi to je jakąś przekąskę, a ok 19.30 kaszkę z owocem. Poniżej kąpiel i cycek do spania
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:48
-
Malyprosiaczek wrote:My jesteśmy od 2 tyg na samym mm bo wcześniej karmilam piersią i zastanawiam się czy właśnie w ciągu dnia nie powinnam mu też dawać butli z mm? Z cyckiem było łatwiej bo ciągle mu przystawialam, a teraz z tym mm to nie wiem jak mu dawać. Wcześniej budził się tylko raz o 3 na cycusia, a teraz jak daje mm to budzi się dwa razy hmm
-
Dzięki dziewczyny za wszystkie rady co do tych mdłości
U mnie póki co sprawdza się jedzenie i nie dopuszczanie do głodu, bo od razu mam nudności. Problem w tym, że już mnie coraz bardziej odrzuca od wszelkiego żarcia i zmuszam się do zjedzenia czegokolwiek, a teraz wieczorem nic mi to nie dało i dalej mdlino masakra. Wszystko mi śmierdzi. Kupię na pewno tą opaskę, może też coś pomoże. Mówi się, że każda ciąża inna, a ta mi pachnie dokładnie jak tamta
to tak jakby się która łudziła, że może przy drugiej będzie lepiej. Taaaa..
-
To u nas jest tak rano butla 180/210 mln wody plus 6/7 miarek mm kolo 7 godz. Potem kaszka kolo 10 porcja jak na opakowaniu. Po kaszce drzemka. Ok 12:30-13 owoc saszetka lub zupa kolo 13:30-14. Zupa z miesem/ryba warzywa i kasza/makaron/ryz. Zjada ok 3/4 miseczki o pojemnosci 300 mln. Potem kolo 16/17 kanapka z szynka/serkiem lub jogurt z owocami albo jajko z chlebem a na noc mm tyle co rano. I e nocy sie nie budzi. W miedzy czasie miedzy posilkami jak marudzi czasem daje mu biszkopta albo bulki troche samej albo plaserek wedliny bo on ma tak ze czasem jak widzi ze jem to nie odpusci hehe.
Mam pytanie do doswiadczonych z kp. Otoz mam duze plaskie brodawki i nie karmilam synka w sumie wcale tyle jadl.mojego co mu sciagnelam laktatorem. Teraz przy drugim bym chciala dluzej kp. Moze mozecie polecic jakies nakladki do korekty tych brodawek zeby sie wyciagnely i zebym mogla kp?? -
Jupik współczuję, mi nic nie pomagało. Na sama myśl mi niedobrze
Zosia znów się "psuje", pewnie skok i widzę że zsuwaja się górne dwójki, ręce non stop w buziteraz śpi, ale zanim zasnela to była masakra
Agusia może na fb dołącz do grupy "kwartalnik laktacyjny", myślę że tam dostaniesz fachową poradę. Ja nie miałam tego problemu, więc nie pomogę.
U nas cyc jest co chwilę, bo ciągle marudzi. W nocy też milion razy. Rano około 9 kaszka z owocem, 13-14 jakaś zupa z mięsem, ryba, lub po prostu sama zupa na warzywach. Obiadek w kawałkach jadła raz w sobotę, rybę z ziemniakiem i marchewka, coraz lepiej jej to wychodzi, więc będę miała większe pole do popisu niż tylko papki. Około 17 dostaje owoc ze słoiczka najczęściej. A tak to tylko cyc, cyc i jeszcze raz cycWiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 09:47
-
A ja nie wiem co się dzieje z moim dzieckiem zasnął wczoraj o 17.30 myślałam, że zrobił sobie drzemke, bo ta druga zawsze tak przypada, a on zasnął już na noc.. Masakra o 4 rano miał ok 30 min aktywności, ale dalej zasnął i spalismy do 7. Ja nie wiem co mu się dzieje, podobna sytuacja była w piątek, ale to spał od 18.
U nas to wygląda tak, jak nie ma żadnych odstepstw jak dziś to o 6 cyc i 7.30 już jest pobudka, do 8 lezymy w łóżku i idziemy na śniadanko kaszka z owocem. Robię pół na pół woda z mlekiem. O 10.30 zawsze drzemka, zasypia przy cycu. O 12 wciąga Day upa lub owoc do ręki plus czasami ma jeszcze apetyt to zje chrupke. Później cyc na żądanie, o 15-16 obiadek już robię wymiennie raz zblendowana zupa, raz mu daje w kawałkach lub to co my jemy,ale jeszcze średnio mu idzie. Potem cyc znowu, na pewno do drugiej drzemki i o 19.30 kolacja zazwyczaj bułka z serkiem lub kleik ryżowy a ostatnio to był i kleik i jeszcze bułka bo miał taki apetyt hahapo 20 ma kąpiel i zasypia znów przy cycu, w nocy dwie pobudki średnio na cyca
-
Dzięki dziewczyny. Dzisiaj spróbuję troszkę inaczej karmić młodego. Ma już za sobą 250ml mm o 6 rano, o 9 zjadł 200ml wody i 4 łyżki kaszki jaglanej, a przed chwilą zjadł 2 kawałki chleba z szynka i padł. Ma właśnie drzemke. Jak wstanie to chce mu dać butle z mm i obiadek przesunięty o godzinę. Może to kwestia tej jednej jedynej, a jak ważnej butli z mm
PS. Należycie do grupy kwietniowe mamy 2018? -
U nas tak
Mleko 180 ml i 6 miarek
Kaszka ze 180 ml z owocem lub sama/jogurt z owocem/owsianka
Mleko 180+6 miarek
Obiad 200g
Mleko 180+6 miarek
Czasem pomiedzy posilkami tubka owocowa lub swiezy owoc, chlebek. Jak zacznie lepiej jesc kawalki wprowadze jakas kolacje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2019, 12:23