Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja przeciwbólowe podaje jak widzę że się młody męczy nawet jak nie ma temperatury.
Kuba dziś ślicznie jadł, rano kaszkę, później zrobiłam sobie na śniadanie jajka sadzone i jedno zrobilam małemu to prawie całe zjadl i do tego trochę bułki z masłem, później tubka pwocowa, na obiad 3 placuchy warzywne i na kolację kaszkę, jestem w szoku! Mam nadzieję że taki stan się utrzyma07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Aga78 wrote:Andzia 123 mòj też pluje. Jak mu daję zupkę to potrafi mi z całej pety plunąć nią w twarz i się potem śmieje.
Gratuluję pierwszych kroczkòw.Mòj Borys jakoś nie pali się do chodzenia chociaż wcześnie zaczął wstawać.
Dziewczyny czym myjecie głòwki Waszym dzieciom?Borysowi ostatnio zaczęły szybko rosnąć włoski.Dzisiaj nawet obudził się potargany.Dotychczas przemyślałam mu głòwkę wacikiem z wodą z płynem do kąpieli z wanny ale chyba czas na szampon.I jak często myjecie głòwki?
Teraz mamy szampon jakiś bio, szwagierka miała dostęp i mi załatwiła, ale już się kończy i zamówiłam z hipp. Zosie teraz kapiemy co drugi dzień a co czwarty myjemy głowę. Ale u niej włosów tyle co nicAga78 lubi tę wiadomość
-
Andzia123 wrote:Ja przeciwbólowe podaje jak widzę że się młody męczy nawet jak nie ma temperatury.
Kuba dziś ślicznie jadł, rano kaszkę, później zrobiłam sobie na śniadanie jajka sadzone i jedno zrobilam małemu to prawie całe zjadl i do tego trochę bułki z masłem, później tubka pwocowa, na obiad 3 placuchy warzywne i na kolację kaszkę, jestem w szoku! Mam nadzieję że taki stan się utrzyma
Zosia zjadła na śniadanie miche kaszki z owocami, później kromkę chleba z pasztetem (teść robił taki domowy), na obiad słoiczek 190 g i między posiłkami a to jakiegoś chrupka, trochę chlebka no i oczywiście podstawa cyc -
acygan wrote:Zosia zjadła na śniadanie miche kaszki z owocami, później kromkę chleba z pasztetem (teść robił taki domowy), na obiad słoiczek 190 g i między posiłkami a to jakiegoś chrupka, trochę chlebka no i oczywiście podstawa cyc07.04.2018 - marzenia się spełniają
zakochana na zabój w Synku
-
My myjemy wlosy zelem do kapieli 2w1 z szamponem Babydream :p U nas wlosow sporo wiec jest co myc xd
Jedzenie tez dzisiaj spoko, rano troche owsianki, pozniej prawie caly jogurt, potem troszke farszu z faszerowanej papryki ode mnie, ryz z sosem pomidorowym i pare czastek mandarynki xd No i cyc kilka razy :pAga78 lubi tę wiadomość
-
Leira wrote:Hej, dziewczyny, widzę, że poruszacie temat ząbkowania i związanej z tym gorączki. U nas nie ma jeszcze zębów, więc na razie tylko zbieram informacje, ale powiedzcie mi, bo nie do końca czaję temat tej temperatury - czemu podajecie środki przeciwgorączkowe? Chodzi o to, żeby ulżyć dziecku (nawet jeśli się normalnie zachowuje, jak niektóre z Was piszą)? Czy chodzi o to, że od ząbkowania temperatura może polecieć w kosmos i może się dziecku stać coś złego? Czy to realne, że od ząbkowania może dojść do jakiegoś przegrzania organizmu, czy jak? I czy są wśród Was osoby, których dzieci gorączkowały przy ząbkowaniu i nic nie podawałyście na zbicie gorączki i było OK?
Moj mial dzis caly dzien temperature, ale zadnych innych objawow, do tego normalny apetyt, normalnie szalal. Za to grzebie w buzi + potoki sliny wiec podejrzewam zeby. Dalam leki bo nie wiem czy to zeby, czy to infekcja... Ja to troche panikuje bo moj maly nie byl chory do tej pory, mial 2 razy temp po szczepionkach ale za kazdym razem spadala po jednej dawce. Nie mam wiec zielonego pojecia co to.
Internety mowia ze moze byc temp na zeby, na zeby moze byc biegunka, oslabienie, katar, kaszel.Leira lubi tę wiadomość
-
My włosy myjemy co drugi dzień szamponem dove baby. Dostałam w szpitalu na wychodne to stwierdziłam, że zuzyje i nawet fajny jest. A tak to przemywam wacikiem z wodą z wanienki. Teraz czasowo go kapiemy w emolium, bo jakieś suche czerwone plamki mu powychodzily, głównie na klatce piersiowej. Odstawilam mleko do kaszki i jogurt naturalny plus posmarowalam mu to hydrocortizonem i lepiej jest. Chyba od mleka krowiego w kaszce to wyszło, już nie będę mu dawać, zresztą i tak zauważyłam, że na samej wodzie mu jednak bardziej smakuje.
A i na zęby nic nie daje tylko zmrozony gryzak starczy. Żadnej temp nie ma a idzie mu kilka na raz. Mamy chyba szczęście po prostu, że tak dobrze to znosi. No może poza tym czestszym budzeniem w nocy. Dziś już było dobrze, tylko dwie pobudki pierwsza o północy druga koło 4 nad ranemi długo spał jak nigdy, bo aż do 7.40
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2019, 20:23
Leira lubi tę wiadomość
-
Ja wloski malemj myje tak co 3-4 dni chyba ze sie przypoci to wtedy czesciej. Ja uzywam z nivea szampon i zel 2 w 1.
A co do jedzenia to u nas rano mm potem kaszka potem zjadl kawal bulki chalki potem sloik owocki, zupa z kasza i mm na dobranocAga78 lubi tę wiadomość
-
Kinga napisz co i jak dalej
Badz silna kochana trzymam kciuki :*
Ja dzis mam prenatalne. Juz jest stres ale wierze ze wszystko ok z malenstwem
I dzis male zakupy wiec mamuska na wychodneKate86 lubi tę wiadomość
-
Moj maly w nocy byl goracy jak piec :o az parzylo od niego :o nawet nie zmierzylam temp tylko od razu czopek z ibuprofenem i oklady. Po 30 min juz bylo ciut lepiej, potem zasnal. O 6.45 jak obudzil sie na mleko to byl juz chlodniutki. I do teraz nie ma temp. O 15 idziemy tak czy inaczej do lekarza. Niech sprawdzi.
-
Kinga. wrote:Op przełożona na wt. Fajnie gdyby ktoś do mnie zadzwonił...
No tak mogliby dać znać
No dawaj znać co zdecydowałaś. Ja nie wiem, co bym zrobiła na Twoim miejscu, miałabym duży dylemat. A może jeszcze powinnaś skonsultować tego naczyniaka z innym neurochirurgiem? No chyba, że ten Twój profesor to jakieś niepodważalne guru i co powie święte.
Tak czy siak modlę się, żeby było dobrze