Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Agusia_pia, rozumiem Cię.. mój mąż też w kółko w robocie, czasem uda mu się tak wrócić, żeby na wieczór Kinie przejąć, pobawić się i wykąpać ją, no a u mnie właśnie wieczory najgorsze.. Dziś wyjechał (wraca w nocy) i 5 min.po uśpieniu dziecka puściłam hafta
teściowa mi czasem wpadnie wziąć ją na spacer i tyle, idę wtedy spać, no dzięki temu chociaż Kinga ma spacer, bo jak nie przychodzi ja ją tylko wrzucam na drzemkę do łóżeczka i śpi w domu, na spacer nie mam siły. Ale nic nie wpadnie, żeby pomóc czy z dzieckiem posiedzieć, bo w kółko taka niby zajęta (a nie pracuje), a niby rozumie co przechodzę, bo z córką też wymiotowała.. no skoro rozumie mogłaby pomóc.. Moją mamę chociaż rozumiem, no jest starsza i pracuje, więc jest bardziej zrabana, raz może mi wpadła pomóc, tak jestem skazana na siebie. W ogóle nie wiem jak to będzie jak mi brzuch urośnie, chyba wolę sobie tego nie wyobrażać..
-
Dziewczyny, trzymajcie się. A może poproście wprost o pomoc.Wiem, że to trudne bo sama mam z tym problem,ale u Was sytuacja jest wyjątkowa.Jesteście w ciąży, musicie dbać o siebie i maleństwa.Ja przy jednym jestem wykończona a co dopiero by było z dolegliwościami ciążowymi.
Czy Kinga już się odezwała po operacji?
Bo nie widziałam postu od niej ale może coś przeoczyłam .Myślę o niej, czy wszystko ok... -
Trzymajcie się dziewczyny, dacie radę
Wierzę, że jest ciężko, ale zleci i będziecie mieć drugi cud przy sobie
Kinga jeszcze się nie odzywała, ale dziewczyny widziały, że chyba wczoraj była aktywna jakiś czas na messengerzeteż cały czas o niej myślę, mam nadzieję, że się odezwie niebawem
Edwarda, jak tam się trzymacie?
Lila poszła dziś spać 22.20. I to po ciężkich trudach. Ale i tak nie jest źle jak na taką późną drzemkę. Tylko myślę teraz jak tu ją nawrócić na poprzednie spanie. Myślałam, żeby ją jutro obudzić po 8, ale kurcze... To jest takie przykre jak śpi sobie tak słodko a my ją budzimy...zresztą też jest zmęczona
no nic, zobaczymy. A nuż zrobi niespodziankę i wstanie wcześnie.
Z weselszych rzeczy - cały czas ma fazę na dawanie i przesyłanie buziakow. No komedia nieziemska xD o ile do niedawna chciała wycalowac wszystkich, których miała pod ręką, włącznie z chłopami w poczekalni u dentysty, tak teraz chce całować już wszystko. Czego bym jej nie pokazała, jest tak szczęśliwa i zaaferowana, że chce to całować. Dziś np. był to walec i helikopter.a że niestety widziała je tylko przez okno (a może stety
), to wszystkie buziaki lądowały na szybie. Możecie sobie wyobrazić jak wyglądają moje okna xD
-
Agusia_pia wrote:Jupik ja tez nie wiem jak to bedzie pod koniec ciazy ost 10 tyg
No cóż, jedziemy na tym samym wózku.. zobaczymy, jakoś musimy wytrwać, lekko nie będzie.
Aga78, no ja dzwonię do mojej mamy po pomoc jak jest sytuacja podbramkowa. Nie chcę tego nadużywać, bo wiem, że i ona zmęczona.
Teściowa to inna para kaloszy..jej wolę nie prosić.
Szczerze mówiąc cały czas myślę o Kindze- nic nie pisałajuż nawet zaczęłam żałować, że jej nie powiedzialysmy, żeby poinstruowała męża, żeby po operacji się zalogował i napisał nam co i jak
-
Jupik o tym samym myślałam przed jej operacją - żeby dała mężowi dostęp do konta i napisał nam czy wszystko ok. Tylko jakoś tak mi głupio było o to prosić
Pewnie jeszcze dochodzi do siebie. Operacja była we wtorek, a to jednak była operacja głowynie mam pojęcia ile i jak się wraca do sprawności po takim czymś
-
Totoro u nas buziaki w szybę to już norma
. A to pieskowi, który przyszedł, a to babci, która idzie do kur, a to tatusiowi, który pędzi do domu... Także u nas szyby wyglądają pewnie podobnie
. A najchętniej to daje buzi sobie w lustrze
.
Totoro lubi tę wiadomość
29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Totoro ja i Henio lepiej, maz sie broni. Jutro jade z malym do rodzicow na tydzień to maz sobie odpocznie.
Lila hahaha, jestem jej fanka :p
Moj nie daje buziakow, jedynie tuli sie do wszystkich i wszystkiego np do kapcia, do ksiazeczki, do kubka, do autka, do skarpatki, do mojej stopy, ostatnio do odkurzacza i szafki.
Wczoraj na sobie pokazal gdzie ma włosy, brzuszek, reke i nogę. Na nas od dawna pokazuje oko, nos i ucho.Totoro, Aga78 lubią tę wiadomość
-
U nas podejrzenie atopowego zapalenia skóry.
Albo to albo alergia.
No i mam taki mały problemek. Chce małemu wprowadzić kaszke na kolację ale taką bezmleczną a na każdej pisze ze dodać mleko modyfikowane albo ma już w składzie mleko modyfikowane. Znacie typowe bezmleczne?Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Gosiaczek ja wszystkie bezmleczne od samego początku robię po prostu na wodzie, nie sugeruje się tym co napisali na opakowaniu
U nas dziś super noc - od 20 do 6, tylko szkoda, że o tej 6 po cycku jeszcze nie przysnęła chociaż na chwilkędo 7 bawiliśmy się w łóżku licząc, że jeszcze się położy, ale się nie udało. Mąż ja zabrał na dół, a mi kazał spać
obudziłam się o 10, Mała ma pierwszą drzemkę, a ja w ciszy i bez pośpiechu zjadłam śniadanie. Ale czad
szkoda, że za oknem wichura i deszcz, bo przydałoby się słonko do kompletu
U nas Mała łapie w mig teraz, wystarczy jej coś raz pokazać i od razu powtarza, dużo się chichra, wyraźnie pokazuje, że chce iść spać albo jeść, super jest. Ekstra czas -
Buziaki wymiatają, ale czeka mnie porządne mycie okien xD a roczek już w przyszłą niedzielę
w starym mieszkaniu miałam 2 okna, jeszcze te stare, podwójne drewniane, teraz mam pół salonu przeszklone plus 3 zwykle okna xD na szczęście z zewnątrz mąż myje xD
To jakie dzieci są bystre na tym etapie jest niesamowite. Aż czasami się zastanawiam czy dobrze to wykorzystuję, czy nie uczę jej za mało, może coś więcej mogłabym jej przekazać już... Ale to chyba wszystko samo, tak naturalnie przychodzi, nie?
Gosiczek jak Wam się objawia to AZS? Zaczynam się zastanawiać czy u nas nie ma problemu... Policzki cały czas suche, wręcz spierzchniete, sucha skóra na rączkach od łokcia do nadgarstka i na wierzchu dłoni, okresowo też na nóżkach.. Nie wiem
-
Totoro Amela ma stwierdzone AZS. Na początku miała krostki a potem takie suche place na całym ciele. Na początek na te najgorsze zmiany dostaliśmy maść ze sterydem i jak teraz coś wyskakuje to też mamy smarować od razy żeby się nie rozkrecilo. Oprócz tego kąpiel w emolientach i smarowanie całego ciała dwa razy dziennie i na razie na szczęście jest ok.29.09.2016 Aniołek (10 tc)
09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
-
Kurde, u nas na początku była taka gesia skórka na rączkach i nóżkach, potem schodziło, za jakiś czas znowu się pojawiało, a teraz te non stop mega suche policzki, nie pomagają emolienty, codziennie jej to smaruję
cały czas się zastanawiam czy to nie od zębów, bo jak tylko zaczyna się któryś przebijac to ma bordowe policzki, strasznie gorące.. No ale na rączkach też taka sucha skóra prawie cały czas... Chciałam się do lekarza wybrać, ale trochę mi się nie uśmiecha tam teraz iść gdy sezon grypowy w pełni
a dodatkowo odra w sąsiedniej miejscowości, więc w ogóle chciałabym omijać przychodnie szerokim łukiem.