WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy, w sumie na początek tak żeby gdzieś w galerii albo jakimś innym pomieszczeniu gdzie w skarpetkach czy rajstopach bym nie puściła to są spoko, ale na podwórko nie puszczę w nich, więc też muszę coś kupić już, bo cieplej się zrobiło i już w kombinezon nie będę chyba a małego pakować :p

07.04.2018 - marzenia się spełniają <3 zakochana na zabój w Synku :)
    qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja właśnie wróciłam od lekarza z Zosia i osluchowo też jest czysta, gardło ok, ale katar ma naprawdę niefajny. Dostalismy steryd do inhalacji i syrop jakiś przeciwalergiczny czy coś, że ma niby pomoc na katar. Mam nadzieję, że szybko się uporamy z problemem.

Tak bardzo się cieszę, że tu wiosna za pasem :)

A buciki to ja chyba będę kupować elefanteny (jak nie mylę nazwy) albo coś z Bartka może zobaczę bo mam w swoim mieście sklep. Na razie nam daleko do chodzenia więc jeszcze mam chwilę na zastanowienie się :)

• Totoro Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja myślałam nad butami na ten roczek, ale w końcu do kościoła wezmę Lilę w niechodkach, mszę mamy w sobotę wieczorem, pol godzinki, to raczej nie będzie potrzeby jej stawiać nigdzie, a sam roczek w niedzielę będzie najpierw w restauracji - obiad, a potem już u nas w domu, więc obejdzie się bez butów :D kupię jak zacznie chodzić :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2019, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj kupiłam małemu buciki :D co prawda o rozmiar za duże ale to jutro wymienię :D smiesznie w nich chodzi, ale to trochę czasu na pewno będzie potrzebował na ogarnięcie tego :D ogólnie płaczliwy jest bardzo przez te zeby, ostatniej nocy budził się co godzina.. mam nadzieję że dziś będzie lepiej, bo jestem zombiakiem po takiej nocce.

qb3ci09k2rozqy86.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak tam Henio ?

qb3ci09k2rozqy86.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki ze pytasz. Juz lepiej. Katar mniejszy, kaszel mniejszy, jedynie rzezi caly czas bo nie moze odkrztusic tej wydzieliny. Ale humor dobry, powrocil do popylania takze juz blizej niz dalej ku normalności. Mnie meczy suchy kaszel. I meza zarazilismy biednego :( a tak dzielnie sie nami opiekowal.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 marca 2019, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda zdrówka dla całej Waszej trójki :* Dobrze, że Heniowi chociaż lepiej.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kobitki wszystkiego najlepszego! :)

Katy lubi tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy Agusia i wzajemnie :)

Edwarda super że jest lepiej, u nas wręcz przeciwnie, doszła gorączka :( dziś chyba jakiś lekarz prywatnie, bo chciałabym spr uszy, nasza pediatra nie ma tego przyrządu.

• Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla nas wszystkich! :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Andzia123 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla nas i waszych małych kobietek też :)

qb3ci09k2rozqy86.png
  • acygan Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik jak u Was z waga? My w końcu mamy 8400 :) ładnie przybrala :)

No i do lekarza pedzilam jednak z samego rana, bo Zosia zwymiotowala. Na szczęście dalej czysto a wymioty pewnie od syropu. Mamy obserwować.

• Jupik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    acygan wrote:
    Jupik jak u Was z waga? My w końcu mamy 8400 :) ładnie przybrala :)

No i do lekarza pedzilam jednak z samego rana, bo Zosia zwymiotowala. Na szczęście dalej czysto a wymioty pewnie od syropu. Mamy obserwować.

No my już podchodzimy pod 9 kg- aż się boję sprawdzić, który to centyl ;-) Kinga jest zarta jak nie wiem. Kończy się day up (jednak kupujemy)- ryk. Mama coś je- ryk dopóki jej nie dam. Nie wiem, czy jest coś czego nie lubi, co jej dam zje. U nas największy przyrost jednak jak rozszerzyliśmy dietę i je już normalnie wszystkie posiłki łącznie z kolacją. Teraz wręcz pilnuję, żeby nie jadła za dużo.. w nocy jeśli się budzi (czasem jeszcze jej się zdarzy, ale już rzadko i raz) dostaje zwykłą wodę, a i tak ją pije. No mąż się śmieje, że dopóki ruchowo sobie świetnie radzi niech je, ale jak zobaczy, że sprawnościowo zacznie kuleć to dieta ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik zazdroszczę, moja taki niejadek...:/

Lila wstała dziś 9.35. Liczyłam na to, że uda mi się ją przetrzymac bez drzemki, a tu właśnie usnęła :/ jak pójdzie spać koło północy to będzie dobrze :(

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro, Lila wytrzymuje cały dzień bez drzemki? U nas 1 musi być, wczoraj nawet 2 zrobilam, ale ze względu na mnie, bo tak się fatalnie czułam i mnie ścięło że musiałam się położyć, więc ją wrzuciłam do łóżeczka i też zasnęła.

Teraz doceniam też bardziej te drzemki, bo jak ona idzie spać, ja też- inaczej nie dałabym rady. W ogóle dziewczyny, które planujecie drugie- ciężko jest w tym 1 trym.z maluchem u boku :-/ niby jest lepiej niż w ciąży z Kinga, ale i tak mam mdłości, wymiotuję wieczorami, i jak męża nie ma kaplica, czy chce mi się spać czy haftować muszę się zająć dzieckiem. To już nie to co za 1 razem, że człowiek czuł się fatalnie, ale mógł leżeć/spać do woli. Momentami jest mi naprawdę bardzo ciężko. Niestety trzeba się z tym liczyć :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u mnie tak samo wygląda. Jeśli ja coś jem to zaraz jest koło mnie i paszcza rozdziawiona i "matka deeeeej" XD a wagowo dalej 8.5. Się śmieje, że w następny fotelik to my wskoczymy na drugie urodziny.

A co do drugiej ciąży to właśnie tego się strasznie obawiam. U mnie 1 trymestr to było spanie i rzyganie. Tylko i wyłącznie. Nie wiem jak to ogarnę z Małą jeśli scenariusz się powtórzy :(

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik no właśnie nie wytrzymała bez drzemki :/ usnęła o 13, wstała 14.10, więc pewnie koło 23 pójdzie spać dopiero :/ już tak fajnie miałyśmy ułożone wszystko, codziennie drzemka ok 11, spanie 19-20, a tu się przez zęby popierdzielilo :/ jutro znowu rano będzie spała nie wiadomo do której i tak w kółko. Musimy wrócić na wcześniejszy grafik delikatnie.

Co do drugiej ciąży, to jeśli będę ją znosić tak jak pierwszą, to mogę już zachodzić :D współczuję objawów, nie wyobrażam sobie funkcjonować z Lilą przy takim samopoczuciu :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:47

Totoro, Andzia123, acygan, darika, Katy lubią tę wiadomość

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    yvonneSW wrote:
    Ja póki co dobrze się czuje i modlę się żeby tak było dalej. Z synkiem ciąża bezobjawowa mogłam góry przenosić błagam o drugą taką samą 🙏

A to Ty też w ciąży- gratuluję :-)
    Życzę ciąży bezobjawowej, ileż ja bym za taką dała, ech..

yvonneSW lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kolejna ciezarna? Super gratulacje.
    Jupik wiem co czujesz. Mnie szlak juz trafia na tesciowa! Ja jestem pod koniec 14 tyg. Czuje sie dobrze. Mdlosci przeszly itp. Ale juz czuje jak mi brzuch twardnieje. Jak po calym dniu malego ogarniam sama (maz w delegacji) nosze karmie usypiam biore na spacer kapie itp to mam juz twardnienia brzucha i biore nospe. A moja tesciowa nic nie robi a zeby cos pomogla? Wziela go na spacer? Zapytala chociaz? Nie! Po co. Przyjdzie chwile pobawi sie zaczepi jak sie bawi co tez mnie trafia juz i idzie do siebie i tyle. Jak bym sama mieszkala to chyba bym przynajmniej wiedziala ze nie ma mi kto pomoc a tam tym bardziej mnie trafia szlak!
    Musialam sie wyzalic...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
‹‹ 1549 1550 1551 1552 1553 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ