Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Mi jak wyrabialam dowod to w gminie rsdzil zeby wymienic jak sie bardzo budzia zmieni u maluszka bo moga sie czepiac na lotnisku. Ja sama pamietam jak lecialam do londynu i mialam stare zdjecie mocno Nie aktualne i sie czepiali czy ja to ja hahha
-
Dziecko spi, powinnam z nim, ale nie moge zasnac. Czytam forum... Przeczytalam ze marcowki daja dzieciom wedline (codziennie) i parowki... Przeczytalam kilka stron pazdziernikowek 2019 i no coz, Jupik podziwiam cie ze chce ci sie im odpisywac, to nie na moje nerwy... :p I
Jupik, Katy, pola80 lubią tę wiadomość
-
Notabene przyszły kredki, pierwsze co to się wkurzyłam, bo na pudełku jest, że nieodpowiednie dla dzieci 0-3.. a jakoś na polskich stronach reklamują, że to dla najmłodszych bo z naturalnych składników..
Mniejsza. Kinia też za mała, bo pierwsze co to do buzi, próba wyjęcia i ryk. Dopiero za 3 razem przestała pchać do buzi i patrzyła jak rysuję i sama próbowała wziąć do ręki.
I tu mam zagwozdko-pytanie. Wasze dzieci są praworęczne? Bo u nas chyba będzie leworęczna.. już od malutkiego widziałam, że woli używać lewej, bo mi moja matka mówiła, że jej pcham wszystko do lewej i prawej przez to nie ćwiczy (bzdura). Ja jakoś przestałam w ogóle na to zwracać uwagę, ale ostatnio znów teść do mnie, czy ona stawia klocki tylko lewą ręką i żeby jej położyć bliżej prawej..no rzesz. Gdzie jej kurna nie postawię to i tak buduje sobie lewą ręką. No i z tymi kredkami to samo. Bierze w lewą rączkę. Tak więc chyba będzie leworęczna. -
U nas też łyżeczką próbuje do buzi jeść lewą rączką.Prawą jakoś niewygodnie.
Ale ja z tym absolutnie nie walczę.Zresztą jak byliśmy na USG głòwki to lewa półkula była większa..może to od tego.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:33
-
Dominująca strona ustala się dość późno, nie pamiętam dokładnie, ale teraz to nie ma aż takiego znaczenia. Zresztą jak dziecko ma być leworęczne to nie zmienisz tego na siłę, a przynajmniej nie powinno się tego robić
zaniepokoić może jak dziecko robi coś na zmianę obydwoma rękami, a żadną nie potrafi robić tego dobrze.
A moja częściej też robi lewą ręką różne rzeczyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 marca 2019, 11:38
-
No właśnie ja w ogóle nic jej na siłę nie próbuję zmieniać, niech se robi którą rączką chce. Ale widzę, że rodzice/teściowe traktują bycie leworęcznym jak jakiś wyrok i ułomność i mi mówią, że mam stymulować prawą rękę. Bez sensu. Dla mnie to też ma związek z rozwojem polkol mózgowych i jak ma być leworęczna to i tak nic z tym nie zrobię.
-
A w ogóle ja właśnie po usg gen. Wszystko ok
małe ma 7 cm, markery w normie, budowa wydaje się ok, patrzyło sobie na nas, machało rączkami i nóżkami. Super
No i Edwarda, lekarz wstępnie określił, że jednak witamy się z... chłopcemAgusia_pia, White Innocent, edwarda20, Andzia123, J.S, Aga78, Totoro, darika, Katy, acygan lubią tę wiadomość
-
Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...
-
Agusia_pia wrote:Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...
-
Agusia_pia wrote:Moj maz jest chamem jakich malo. Dzis sie dowiedzialam ze ja nic nie robie a utrzymanie domu opieka nad dzieckiem pranie gotowanie zakupy i ciaza to NIC! Cichych dni ciag dalszy...
To mu zostaw dziecko na jakiś czas. To zobaczy jak to przy dziecku się nic nie robi. Mi niedawno mąż przejął dziecko na cały wieczór, żebym mogła odpocząć (zamknęłam się w drugim pokoju i nara). Jak ją położył to był tak zryty, że hej. -
Hahaha, mòj M.jak ma do wyboru zająć się małym to woli całą chatę wysprzątać niż to zrobić.Teraz też miał do wyboru, albo umyć okna albo Borys..wybrał okna😉
Agusia, dziewczyny dobrze radzą,zostaw synka z mężem to doceni Twoją pracę.Jupik lubi tę wiadomość