X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My cały czas balansujemy między roz.74 a 80. Myślę, że z 80 długo jeszcze nie wyjdzie, szczególnie, że jeszcze nie do końca w nią weszła, bo niektóre 80 są za duże.
    U nas tak samo pomiędzy 74 a 80 w rozmiarówce z hm, pepco bardziej 80, a Lidlaki 74-80 za duże. Na wagę tez dzisiaj postawiłam i mamy 9.9. Wagi nie potroi, ale kurcze gruba by była gdyby się udało, głupota jakaś z tym potrojeniem.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na nas ok. 8,7 kg i lidlaki 74-80 już na styk, tesco, hm itp. 80, a z pepco już jakiś czas kupuje 86. Tylko spodnie jej zjeżdżają z tyłka, chociaż na długość są w sam raz. Chyba wysoka córa mi się szykuje. Mąż ma 193, to ma po kim ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mały klocek 🤨

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala Lila jest nabiałowa po mamusi xD ja bez nabiału nie umiem żyć xD a co do zachcianek to nie widzę u siebie póki co związku, na początku ciąży jadłam pieczarki marynowane i paprykarz szczecinski, później uzależnilam się od kakao i to mi zostało do teraz. Chociaż w sumie jak to czytam teraz to Lila lubi takie wyraziste smaki jak pomidorowa dobrze doprawiona, ogorkowa... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Jupik to u nas tak samo pewnie nocnik bedzie musial zaczekac kilka mc
    Ja nocnik kupiłam jakoś w grudniu i wtedy siedziała i robiła swoje 😀 nie nie miałam zamiaru jeszcze odpieluchowywać, ona kupę wali w conajmniej w 3 ratach ( żadnych konkretów tylko po kawałku) i żeby co chwile nie przebierać to sądziłam na nocnik. Ale od kiedy zaczęła się sprawniej przemieszczać to nocnik kurzem obrasta

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja z kolei z nabiału toleruje tylko ser żółty i masło, po wszystkim innym mam cofki, więc może tez po mamusi 😉 u młodego w sumie tez ostatnio wyszła nietolerancja i musi bardzo uważać, chociaż lubi i wcześniej było ok. A dzisiaj pobudka dopieeero po 6 😀😀😀 i udało się przetrzymać z drzemką do 12. Mogłaby już przejść na jedną, ale jak wstaje o 5 to nierealne

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga za to chyba nadrabia ciążowe braki, bo 1 trym.schudlam 6 kg i żyłam o bułce i serze białym, a potem coś tam już zaczęłam jeść, ale też bez szaleństw. No i u mnie wtedy cała ciąża wstręt do słodyczy i mięsa. Słodyczy jej nie daję, więc nie wiem, choć wszystkie dzieci chyba lubią, a mięsa jako takiego też za dużo nie zje, musi być z czymś przemycone. No ale reszta to w ilościach każdych.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar 86,a spodnie czasami nawet na 92,zależy od firmy.
    Co do smaków to Tomcio lubi wszystko bez wyjątku.Chociaż ostatnio odmówił mi jedzenia twarogu,kupiłam z innej firmy i chyba był za kwaśny.
    U Tomcia za to nocniczek rządzi..

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly dzis zrobil siku po drzemce k nawet nie marudzil na nocniku. Moze jednak sie nauczy??
    U nas bialy ser nie podszedl ale dzis salam mu ser typu wloskiego ten capri i jadl on taki slodkawy jest i lagodny. Za to moje dziecko jest miesne. Nalesniki bleee ale parowki mniam :D ja w ciazy owoce wazywa nabial slodycze a ten mieso! :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia sadzaj na początku tylko po spaniu,ja tak zaczelam i Młody od razu załapał po co jest nocnik.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bedzie maly klocek. No ale nie ma po kim byc duży ;p

Ja zachcianek w ciąży nie mialam. W 3 trymestrze mialam ochote na paczki ale to nie byla zachcianka bo potrafilam podejsc fo witryny, popatrzec jakie ladne pączuchy i sobie pojsc. Henio je wszystko poki co.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    To na nas ok. 8,7 kg i lidlaki 74-80 już na styk, tesco, hm itp. 80, a z pepco już jakiś czas kupuje 86. Tylko spodnie jej zjeżdżają z tyłka, chociaż na długość są w sam raz. Chyba wysoka córa mi się szykuje. Mąż ma 193, to ma po kim ;)
    Modelka rosnie :) wysoka i szczupla :)

White Innocent lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda wagowo ok 9.4, ubranka rozm 80, a niektóre i 74.
    Ja zaczęłam sadzać na nocnik jak usiadła samodzielnie, tak właśnie po spaniu, albo jak pieluszka była długo sucha. Teraz jak zauważe, że ma jakiś czas sucho to na kibelek idziemy i robi siku, a zdaza się i dwójka.
    Ale nie powiem, czasem się pręży i nie chce usiąść, więc nie zmuszam :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jakie emocje przed urodzinami ;p Jutro o 12.00 przyjezdzaja nasi rodzice i bedziemy dmuchac swieczuche ;p

Rok temu o tej porze czekalam na IP zeby zszedl lekarz i przyjal mnie na oddzial. Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze to tak sie zaczyna. Myslalam ze to poczatek i moze zostawia mnie w szpitalu. Wszystko potoczylo sie blyskawicznie. 4 godziny pozniej (00.30) Henio juz byl z nami :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jutro impreza😀 kiedy to zleciało?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 21:22

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was tez się wróży dzieciom na roczek?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Modelka rosnie :) wysoka i szczupla :)

Haha, oby nie :D

My musimy w końcu kupić nocnik, ale chcę ten z ikei, a jakoś nie możemy się wybrać.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po imprezie. Fajnie było, ale padam z nóg. A mąż właśnie poleciał po mm dla Kingi bo nam się skończyło, a przez to wszystko zapomniałam dziś kupić (miałam kupić odbierając tort..).
    Położyliśmy jej trochę rzeczy do tego "wróżenia"- wyciągnęła kalkulator, kasę i taki zestaw długopisów -specjalnie położyliśmy nie taki osobno bo uwielbia długopisy, ale i zapakowany w pudełku i też wzięła ;-)
    No i po imprezie padła, nawet do kąpania nie braliśmy. Ale dzielnie zniosła imprezę, wrzeszczących kuzynów i wszystko. Jestem z niej dumna. I tak pożegnaliśmy pierwszy rok jej życia. Szok.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p

No właśnie ja też tylko to znam i to zrobiliśmy, ale u nas rozszerzamy, żeby dziecko brało sobie ze 3 razy (wszyscy mają większy fun), a u nas Kinga wzięła chyba 7 rzeczy, choć najbardziej przywiązujemy wagę do tych 3 pierwszych, i 3 których nie tknęła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ