X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    My cały czas balansujemy między roz.74 a 80. Myślę, że z 80 długo jeszcze nie wyjdzie, szczególnie, że jeszcze nie do końca w nią weszła, bo niektóre 80 są za duże.
    U nas tak samo pomiędzy 74 a 80 w rozmiarówce z hm, pepco bardziej 80, a Lidlaki 74-80 za duże. Na wagę tez dzisiaj postawiłam i mamy 9.9. Wagi nie potroi, ale kurcze gruba by była gdyby się udało, głupota jakaś z tym potrojeniem.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na nas ok. 8,7 kg i lidlaki 74-80 już na styk, tesco, hm itp. 80, a z pepco już jakiś czas kupuje 86. Tylko spodnie jej zjeżdżają z tyłka, chociaż na długość są w sam raz. Chyba wysoka córa mi się szykuje. Mąż ma 193, to ma po kim ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi mały klocek 🤨

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala Lila jest nabiałowa po mamusi xD ja bez nabiału nie umiem żyć xD a co do zachcianek to nie widzę u siebie póki co związku, na początku ciąży jadłam pieczarki marynowane i paprykarz szczecinski, później uzależnilam się od kakao i to mi zostało do teraz. Chociaż w sumie jak to czytam teraz to Lila lubi takie wyraziste smaki jak pomidorowa dobrze doprawiona, ogorkowa... O.o

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Jupik to u nas tak samo pewnie nocnik bedzie musial zaczekac kilka mc
    Ja nocnik kupiłam jakoś w grudniu i wtedy siedziała i robiła swoje 😀 nie nie miałam zamiaru jeszcze odpieluchowywać, ona kupę wali w conajmniej w 3 ratach ( żadnych konkretów tylko po kawałku) i żeby co chwile nie przebierać to sądziłam na nocnik. Ale od kiedy zaczęła się sprawniej przemieszczać to nocnik kurzem obrasta

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja z kolei z nabiału toleruje tylko ser żółty i masło, po wszystkim innym mam cofki, więc może tez po mamusi 😉 u młodego w sumie tez ostatnio wyszła nietolerancja i musi bardzo uważać, chociaż lubi i wcześniej było ok. A dzisiaj pobudka dopieeero po 6 😀😀😀 i udało się przetrzymać z drzemką do 12. Mogłaby już przejść na jedną, ale jak wstaje o 5 to nierealne

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga za to chyba nadrabia ciążowe braki, bo 1 trym.schudlam 6 kg i żyłam o bułce i serze białym, a potem coś tam już zaczęłam jeść, ale też bez szaleństw. No i u mnie wtedy cała ciąża wstręt do słodyczy i mięsa. Słodyczy jej nie daję, więc nie wiem, choć wszystkie dzieci chyba lubią, a mięsa jako takiego też za dużo nie zje, musi być z czymś przemycone. No ale reszta to w ilościach każdych.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas rozmiar 86,a spodnie czasami nawet na 92,zależy od firmy.
    Co do smaków to Tomcio lubi wszystko bez wyjątku.Chociaż ostatnio odmówił mi jedzenia twarogu,kupiłam z innej firmy i chyba był za kwaśny.
    U Tomcia za to nocniczek rządzi..

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas maly dzis zrobil siku po drzemce k nawet nie marudzil na nocniku. Moze jednak sie nauczy??
    U nas bialy ser nie podszedl ale dzis salam mu ser typu wloskiego ten capri i jadl on taki slodkawy jest i lagodny. Za to moje dziecko jest miesne. Nalesniki bleee ale parowki mniam :D ja w ciazy owoce wazywa nabial slodycze a ten mieso! :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia sadzaj na początku tylko po spaniu,ja tak zaczelam i Młody od razu załapał po co jest nocnik.

Agusia_pia lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez bedzie maly klocek. No ale nie ma po kim byc duży ;p

Ja zachcianek w ciąży nie mialam. W 3 trymestrze mialam ochote na paczki ale to nie byla zachcianka bo potrafilam podejsc fo witryny, popatrzec jakie ladne pączuchy i sobie pojsc. Henio je wszystko poki co.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    To na nas ok. 8,7 kg i lidlaki 74-80 już na styk, tesco, hm itp. 80, a z pepco już jakiś czas kupuje 86. Tylko spodnie jej zjeżdżają z tyłka, chociaż na długość są w sam raz. Chyba wysoka córa mi się szykuje. Mąż ma 193, to ma po kim ;)
    Modelka rosnie :) wysoka i szczupla :)

White Innocent lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda wagowo ok 9.4, ubranka rozm 80, a niektóre i 74.
    Ja zaczęłam sadzać na nocnik jak usiadła samodzielnie, tak właśnie po spaniu, albo jak pieluszka była długo sucha. Teraz jak zauważe, że ma jakiś czas sucho to na kibelek idziemy i robi siku, a zdaza się i dwójka.
    Ale nie powiem, czasem się pręży i nie chce usiąść, więc nie zmuszam :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach jakie emocje przed urodzinami ;p Jutro o 12.00 przyjezdzaja nasi rodzice i bedziemy dmuchac swieczuche ;p

Rok temu o tej porze czekalam na IP zeby zszedl lekarz i przyjal mnie na oddzial. Wtedy jeszcze nie wiedzialam ze to tak sie zaczyna. Myslalam ze to poczatek i moze zostawia mnie w szpitalu. Wszystko potoczylo sie blyskawicznie. 4 godziny pozniej (00.30) Henio juz byl z nami :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez jutro impreza😀 kiedy to zleciało?????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 21:22

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy u Was tez się wróży dzieciom na roczek?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Modelka rosnie :) wysoka i szczupla :)

Haha, oby nie :D

My musimy w końcu kupić nocnik, ale chcę ten z ikei, a jakoś nie możemy się wybrać.

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po imprezie. Fajnie było, ale padam z nóg. A mąż właśnie poleciał po mm dla Kingi bo nam się skończyło, a przez to wszystko zapomniałam dziś kupić (miałam kupić odbierając tort..).
    Położyliśmy jej trochę rzeczy do tego "wróżenia"- wyciągnęła kalkulator, kasę i taki zestaw długopisów -specjalnie położyliśmy nie taki osobno bo uwielbia długopisy, ale i zapakowany w pudełku i też wzięła ;-)
    No i po imprezie padła, nawet do kąpania nie braliśmy. Ale dzielnie zniosła imprezę, wrzeszczących kuzynów i wszystko. Jestem z niej dumna. I tak pożegnaliśmy pierwszy rok jej życia. Szok.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p

No właśnie ja też tylko to znam i to zrobiliśmy, ale u nas rozszerzamy, żeby dziecko brało sobie ze 3 razy (wszyscy mają większy fun), a u nas Kinga wzięła chyba 7 rzeczy, choć najbardziej przywiązujemy wagę do tych 3 pierwszych, i 3 których nie tknęła ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1582 1583 1584 1585 1586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ