X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie jakie kumate już się te dzieciaczki robią 😀 my już tez po imprezie, mała była dzielna tylko powrót już na sygnale. Padła już po 17 na noc. Prezenty fajne, na szczęście nie za dużo ,trochę kasy na wózek. Dostała m.in białe drewniane łóżeczko dla lalek, czarnobiale matrioszki i to był hit, no ale dostaliśmy tez 2 pchacze z klockami little dutch - zabawka jest super już złożona czeka na małą, ale dwie??? Jakoś tak głupio teraz pytać gości czy mogą jeszcze zwrócić. Chwyciła w pierwszej kolejności różaniec, potem kieliszek, kasę wyrzuciła, a na długopis nawet nie spojrzała. Wniosek: zakonnica będzie z księdzem winko mszale popijała 😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas sama kasa na roczek. Mały wybrał pieniądze i to dwa razy:-) później przewrócił kieliszek i wziął książeczkę

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa i zapomnialam: tesciowa taka wzruszona byla ;p w koncu synek jej naukochanszego, jedynego syneczka ;p
    Pokazala mi ze ma dla Henia cala szafe zabawek, na rozne okazje, od noworodka, po kilka lat. I mowi do mnie, ze ona zaczela kupowac zabawki jeszcze zanim mąz mnie poznal :o :o :o whaaaattt?! ;p Mowie do niej, a co gdyby byla dziewczynka? Nie nie, ona wiedziala ze bedzie chlopiec. Swietnie ;p Mogla mnie uprzedzic to bym sie nie nastawiala na corke ;p ;p

Katy, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda 😂😂😂😂 padłam

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To moja teściowa w drugą stronę, dopóki się Kinia nie urodziła NIC jej nie kupiła, bo to przynosi nieszczęście i na pewno coś by się stało..Nie ważne, że w ciąży dostałam od siory z UK 2 paczki po 30 kg, każdy coś mi dawał, bo wyprawkę kompletowałam, teściowa nic nie dorzuciła, bo to zapeszanie i nieszczęście gwarantowane..Już miałam ją strzelić, bo te bzdury też usłyszałam jak do fryzjera w ciąży poszłam- dziecko mi się pępowiną udusi i ona w ciąży do fryzjera nie chodziła. Dzisas. Niemniej jak tak myślę, to w ogóle Kinga tylko kasę od teściów dostaje i nawet nic symbolicznego jak się urodziła jej nie dali :-/ tak więc dla mnie szafa zabawek u teściowej kupiona na zaś to science fiction ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik dla mnie tez science fiction ;p

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My od teściowej stały prezent-emolium,
    wiem, że trochę To kosztuje, ale tez symbolicznie, żadnej zabawki...

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Veruka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 23:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zdrówka i szczęścia dla świętujących! U nas urodzinki za 2 dni ale impreza w weekend:)
    Co do prezentów od teściów to u nas też dziwna sprawa - dość często mała dostaje od nich używane zabawki 😒 i to nie raz dość mocno zużyte :/ nie wiem o co chodzi bo na brak kasy narzekać nie mogą, nie wiem nawet skąd oni je biorą.
    No ale szafa z zabawkami jest dziwna...mocno dziwna! 😄

3i499vvjwdixpa2l.png

iv09f71xe0b0j8js.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja teściowa póki Lila się nie urodziła też nic nie kupowała. Potem dostaliśmy coś od moich rodziców, siostry, to ubranko, to coś do kąpieli, kocyk itd. i dopiero zaczęła kupować xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ktore nie karmia w nocy- dajecie dzieciom wode? Bo zastanawiam sie nad tym bardzo. Od paru dni jest u nas w mieszkaniu bardzo cieplo, maly budzi sie po kilka razy w nocy, a rzadko sie to zdarza. Myslalam ze zeby lub kolejny skok ale dzis rano wypil mleko a potem dalam mu jak codziennie caly bidon wody 240 ml, w zamysle zeby sobie pil kiedy chce a ten jak sie rzucil to wypil 200 ml :o wiec moze jednak budzi sie bo chce mu sie pic? Tylko znowu jak mu dac przez sen?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tez glownie kasa na roczek bo chcielismy na fotelik, moja babcia jeszcze kupila zabawke co prawda przeznaczoną dla dwulatka, ale teraz tez sie nada xd

Moja tesciowa nic nie kupowala przed urodzeniem Kamila tylko nam 500zl dolozyla do wyprawki i jakies uzywane ciuchy przynosiła od koleżanek z pracy xd

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ciazy od tesciowej nic nie dostawalam ale jak sie urodzil maly to sporo ladnych ubranek dostal i teraz co gdzis jezdzi co mu kupuje a to samochodzik a to balonik jak byl mlodszy takze nie moge narzekac.

Ja zaczynam dzis 19 tc i wizyta u dentysty bo zab przy sniadaniu sie wykruszyl i sie rusza :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Kamilek!

Katy lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Dziewczyny, ktore nie karmia w nocy- dajecie dzieciom wode? Bo zastanawiam sie nad tym bardzo. Od paru dni jest u nas w mieszkaniu bardzo cieplo, maly budzi sie po kilka razy w nocy, a rzadko sie to zdarza. Myslalam ze zeby lub kolejny skok ale dzis rano wypil mleko a potem dalam mu jak codziennie caly bidon wody 240 ml, w zamysle zeby sobie pil kiedy chce a ten jak sie rzucil to wypil 200 ml :o wiec moze jednak budzi sie bo chce mu sie pic? Tylko znowu jak mu dac przez sen?
    Mój też ostatnio bardzo dużo pije i też często budzi się w nocy..też myślałam że to skok lub ząbki,ale spróbuję podac wodę..nigdy by mi do glowy nie przyszlo ze moze to pragnienie..
    W ogóle mój od dwóch dni jest nie do zniesienia,ciągle marudzi,popada w furie jak mu zabiorę rzeczy niedozwolone np.ostatnio po całym domu szuka kluczy,próbuje je wyciągać z dolnego zamka drzwi,płacze bo nie sięga..no makabra ostatnio..zawsze był w miarę grzeczny ale teraz to masakra.

Wszystkiego naj dla Kamila😄

Katy lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili właśnie moj tez jakiś taki rozdrazniony i tez czesto sie drze o cos. Internety mowia ze teraz wypada kolejny skok. Cos moze w tym byc.

Pokażę wam mojego roczniaka. Nie cytujcie prosze, usune wieczorem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 22:17

Kala, Totoro, Agusia_pia, Jupik lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Henio śliczny..cudne włosy

Edwarda uwierz mi nie poznaje ostatnio mojego dziecka..mam nadzieję ze to skok,a po nim pojawia się nowe umiejętności😄

• Katy Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękujemy za zyczenia 😘

My za to mamy jakies problemy z usypianiem :/

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o matko cudo 😀😀😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katy i nas też usypianie się popsulo..muszę go nawet nosić na rękach..

• Kala Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj masakra. próbuje biegać a jeszcze dobrze nie chodzi, drzwi tez są hitem zamykanie i otwieranie, wiec paluchy w niebezpieczeństwie, czwóreczki górne w natarciu.... jeszcze się dzisiaj miałyśmy pierwszy krwawy wypadek, dziąsło u góry rozwaliła, strasznie to wyglądało brrrr

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1584 1585 1586 1587 1588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ