Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
My już po szczepieniu Mmr + ospa. Teraz śpi. Waga 9.8 75 centyl wzrost 75 cm pomiędzy 50 a 75, mały klocek 🤨 pewnie tak się upasła na tym mleku nocnym, próbowałam wodę podawać ale d....może spróbuje zmniejszać porcje hmmm. Ona zasypia około 18 o 17 zjada kaszkę ze 150 ml mleka przed spaniem dopija jeszcze 100 ml i budzi się około 23 i 2 wtedy daje jej 100-120 ml i nad ranem tez tyle i w dzień przed drzemka tez 100 ml. To wychodzi około 650 na dobę. Dużo? Jak myślicie?
-
Edwarda, no zdjęcie mega
Kinia pije sporo wody w dzień i w nocy już się nie budzi, ale był moment jak ją odzwyczajalam od nocnych pobudek, że jak się budziła dostawała wodę, ale brała parę łyków. I potem już przestała się budzić.
Notabene wczoraj się zaśmiała, ja patrzę a tam dolna czwórkapróbowałam wyczaic czy już obie przebite, ale nie dała dotknąć, wydaje mi się, że z jednej strony tą co widziałam jest już sporo, ale z drugiej ledwo co przebita. Przynajmniej to tłumaczy jej humory, bo przez ostatnie dni potrafiła marudzić przy kaszce, choć widziałam, że głodna i chce, to zaraz płakała i pluła. Nawet myślałam, czy to nie gardło ją boli, bo raptem parę dni temu miała szczepienie i nie było mowy że jej zęby idą, a pediatra zawsze sprawdza. Więc u nas znów zęby dolne wychodzą na tajniaka- ze wszystkimi dolnymi tak było
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:My już po szczepieniu Mmr + ospa. Teraz śpi. Waga 9.8 75 centyl wzrost 75 cm pomiędzy 50 a 75, mały klocek 🤨 pewnie tak się upasła na tym mleku nocnym, próbowałam wodę podawać ale d....może spróbuje zmniejszać porcje hmmm. Ona zasypia około 18 o 17 zjada kaszkę ze 150 ml mleka przed spaniem dopija jeszcze 100 ml i budzi się około 23 i 2 wtedy daje jej 100-120 ml i nad ranem tez tyle i w dzień przed drzemka tez 100 ml. To wychodzi około 650 na dobę. Dużo? Jak myślicie?
A je normalnie w dzień coś innego? Normalny obiadek, jakaś kanapkę na kolację? Bo bez kontekstu faktycznie wydaje się tego coś sporo, raczej jak dziecko najada się porządnie w dzień to już w nocy aż tyle nie je. -
No właśnie jje rano kaszka z owocami, potem zupa co drugi dzień z jajkiem, drugie danie i ostatnio kaszka na kolacje na 150 ml i 100 ml przed spaniem i wydaje mi ze to powinno jej w zupełności wystarczyć. Jeszcze póki dostawała tylko moje mleko to spoko na zdrowie ale mm wolałabym jej w nocy nie dawać. Przekąsek nie dostaje, i póki co głównie na papkach przez te cholerne zęby. Dwa dni był spokój i już góra ruszyła znowu!!!!
-
Jupik wrote:Edwarda, no zdjęcie mega
Kinia pije sporo wody w dzień i w nocy już się nie budzi, ale był moment jak ją odzwyczajalam od nocnych pobudek, że jak się budziła dostawała wodę, ale brała parę łyków. I potem już przestała się budzić.
Notabene wczoraj się zaśmiała, ja patrzę a tam dolna czwórkapróbowałam wyczaic czy już obie przebite, ale nie dała dotknąć, wydaje mi się, że z jednej strony tą co widziałam jest już sporo, ale z drugiej ledwo co przebita. Przynajmniej to tłumaczy jej humory, bo przez ostatnie dni potrafiła marudzić przy kaszce, choć widziałam, że głodna i chce, to zaraz płakała i pluła. Nawet myślałam, czy to nie gardło ją boli, bo raptem parę dni temu miała szczepienie i nie było mowy że jej zęby idą, a pediatra zawsze sprawdza. Więc u nas znów zęby dolne wychodzą na tajniaka- ze wszystkimi dolnymi tak było
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2019, 14:12
-
Jupik wrote:A je normalnie w dzień coś innego? Normalny obiadek, jakaś kanapkę na kolację? Bo bez kontekstu faktycznie wydaje się tego coś sporo, raczej jak dziecko najada się porządnie w dzień to już w nocy aż tyle nie je.
-
Kala wrote:My już po szczepieniu Mmr + ospa. Teraz śpi. Waga 9.8 75 centyl wzrost 75 cm pomiędzy 50 a 75, mały klocek 🤨 pewnie tak się upasła na tym mleku nocnym, próbowałam wodę podawać ale d....może spróbuje zmniejszać porcje hmmm. Ona zasypia około 18 o 17 zjada kaszkę ze 150 ml mleka przed spaniem dopija jeszcze 100 ml i budzi się około 23 i 2 wtedy daje jej 100-120 ml i nad ranem tez tyle i w dzień przed drzemka tez 100 ml. To wychodzi około 650 na dobę. Dużo? Jak myślicie?
-
No właśnie nie i tez o tym myślałam. A mój syn to wogóle nic nie pił do drugiego roku życia. Ten to był ewnenement, jak miał 7 miesięcy odstawił się od piersi, a jak miał 9 totalnie odrzucił tez butle. I z niczego nic nie pił ani mleko ani woda nic. Noce przysypiał. Na początku próbowałam strzykawka go dopijać po trochu, ale nie był odwodniony, dużo sikał wiec dałam spokój. A potem zaskoczył ale jak wielbłąd wypijał np 2 kubki pod rząd i potem 3 dni nic
-
A ja pokaze Wam drugiego synka w brzuszku
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d5f887e23ba4.jpgJupik, edwarda20, Kala, Totoro, gondi, White Innocent, Veruka, Andzia123, darika lubią tę wiadomość