X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie kladzie? Jest jakis konkret czy mniej wiecej co sie chce? Bo mój to pewnie by wszystko zgarnal na raz cos czuje :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A co sie kladzie? Jest jakis konkret czy mniej wiecej co sie chce? Bo mój to pewnie by wszystko zgarnal na raz cos czuje :p

Chyba raczej co się chce. W standardzie idzie kasa, różaniec, książka, dla chłopca często kieliszek, jakieś narzędzie (np.srubokret), my Kini położyliśmy standard+rzeczy powiązane z naszymi zawodami i zainteresowaniami+rzecz z kuchni, że będzie z tych lubiących gotować- nie będzie, bo na to nawet nie spojrzała ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w standardzie dla dziewczynki tez kieliszek się kladzie😉 czyli kasa, kieliszek, różaniec, książka albo długopis,

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jaram się jak gwizdek 😀 wstałam przed mała i pije kawę sama bez obstawy hahaha a ja bez porannej mega mocnej kawy nie nadaje się do życia. No i trochę stresuje się impreza, czy uda nam się ułożyć odpowiednio drzemkę, bo od tego zależy czy będzie miło czy średnio raczej. A robimy w knajpie, ale takiej z salką zabaw dla maluchów.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie sobie uświadomiłam, ze nie wywołałam jeszcze żadnych zdjęć małej i chyba zamówię jej fotoksiazkę w Empiku podsumowująca cały pierwszy rok. Taka godzina, ze gadam sama ze sobą 😀😀😀

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Kalinka!
    No chyba ze dziś tylko impreza? Przypomnij z ktorego jest mala.

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj impreza urodzinowa o 16 :p

W tamtym roku o tej porze leżałam przerazona w szpitalu z odchodzacymi wodami xd Naprawde ten czas niezle zasuwa...

U nas sie nie robi chyba żadnych wrozb, w sumie nie bylam nigdy na roczku żadnym 😂

Agusia_pia lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dziękujemy 😀😀😀 dzisiaj tylko impreza, mała jest z 05.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Henia🎂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p
    . Uuuuu to mój Belmondo bez zastanowienia sięgnął po kieliszek😂😂😂 jeszcze wyląduje u mamusi na pokoiku, bo go żona wywali jak będzie za dużo imprezował. No cóż serce matki przygarniemy ....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga teraz będę się chwalić 😉 w związku z tym żeby nie być zbyt idealną matką i w celu utrzymania dziecka w pozycji siedzącej karmimy się przy you tubie. No więc włączam jej aktualny hit jedzeniowy „baby baby yes papa” muzyczka się zaczyna a mała mówi „yes” 😳 i jeszcze dzisiaj mąż wychodził i mówi do niej papai a ta do niego „idź” 😀 a ostatnio pisałam ze mamy regres z mówieniem ....

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku pamiętam, jak rok temu czekałam, żeby coś się ruszyło bo termin był na 05.04, wy wszystkie już rodziłyscie (prawie wszystkie) Nawet Katy, a termin miałaś na koniec kwietnia ;*
    Doczekałam sie 11.04 :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze udało się z drzemka przetrzymac do 11 jakby teraz 2 godziny pocisnęła byłoby idealnie. Zaraz idę się elewacje nakładać i jakieś szmaty z lepszych czasów wyciągnąć, no bo teraz to bardziej matka Polka stajl, a wszystkie buty na robotę wylądowały w piwnicy 😀 fryzjer był wczoraj😀 normalnie już słyszałam te „życzliwe” komentarze: „no jednak tak przy dziecku to kobieta ma mniej czasu dla siebie ....” w domyśle „ wyglądasz jak pół du....t zza krzaka”😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio sto lat ;)
    Jeju moj za tydz rowno roczek konczy. My obiad i tort szykujemy w swieta :) dzis zamowilam kilka ozdob do domu i kupilam malemu traktor z przyczepka do piaskownicy ;) nie kupujemy malemu teraz nic drogiego/wymyslnego bo wszystko ma a w wakacje zamowimy piaskownice :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Henia!!! :)

Kala, Katy udanej imprezy! :)

U nas nie ma żadnego wróżenia O.o

Kala, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim jubilatom wszystkiego naj naj😄ale też gratsy dla wszystkich Mamus,bo wszystkie wiemy że wychować dziecię to sztuka i ogromny wysiłek.
    My czekamy do 17 a z imprezą do 27.U nas się też wróży:coś czuję że Młody wyciągnie kieliszek 😄

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niko potroił swoją wage jak miał pół roku.
    Wczoraj mieliśmy roczek. Impreza udana :-)

Totoro lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, wszystkiego naj dla Henia!
    Napisz jak udała się impreza i czy losowaliscie coś w końcu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impreza sie udala. Maly zadowolony. Mnie stres opadl po szklance wina :p mowolismy ze chcemy tylko kase na nowy fotelik ale dostal i kase i prezenty :p dostal 2 zestawy duplo, klocki mega bloks, wieżę parkingowa tut tut i tez z tut tut takie autko-motorek do jezdzenia, nie wiem w sumie jak to nazwac - jak ogarnie to moze sie odpychac nozkami, a tak trzebs go pchac. Nie mamy juz nawet kawałka miejsca w mieszkaniu tyle zabawek...

Jupik nie losowal jednak ;)

Edit. Zapomniałam ze dostał tez zestaw malego lekarza i jest szal :) pokazywalam mu jak sie uzywa wszystkich narzedzi, powtarzał za mna. Sa tez w zestawie nozyczki i pokazywalam mu ze jak pojdziemy do pani fryzjerki to pani bedzie robila nożyczkami ciachu ciachu. To powtarzał cia cia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 17:17

Totoro, Jupik, Kala, Agusia_pia, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ale uroczo :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ