X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co sie kladzie? Jest jakis konkret czy mniej wiecej co sie chce? Bo mój to pewnie by wszystko zgarnal na raz cos czuje :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 kwietnia 2019, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    A co sie kladzie? Jest jakis konkret czy mniej wiecej co sie chce? Bo mój to pewnie by wszystko zgarnal na raz cos czuje :p

Chyba raczej co się chce. W standardzie idzie kasa, różaniec, książka, dla chłopca często kieliszek, jakieś narzędzie (np.srubokret), my Kini położyliśmy standard+rzeczy powiązane z naszymi zawodami i zainteresowaniami+rzecz z kuchni, że będzie z tych lubiących gotować- nie będzie, bo na to nawet nie spojrzała ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 05:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas w standardzie dla dziewczynki tez kieliszek się kladzie😉 czyli kasa, kieliszek, różaniec, książka albo długopis,

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Normalnie jaram się jak gwizdek 😀 wstałam przed mała i pije kawę sama bez obstawy hahaha a ja bez porannej mega mocnej kawy nie nadaje się do życia. No i trochę stresuje się impreza, czy uda nam się ułożyć odpowiednio drzemkę, bo od tego zależy czy będzie miło czy średnio raczej. A robimy w knajpie, ale takiej z salką zabaw dla maluchów.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 06:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze właśnie sobie uświadomiłam, ze nie wywołałam jeszcze żadnych zdjęć małej i chyba zamówię jej fotoksiazkę w Empiku podsumowująca cały pierwszy rok. Taka godzina, ze gadam sama ze sobą 😀😀😀

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 lat Kalinka!
    No chyba ze dziś tylko impreza? Przypomnij z ktorego jest mala.

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Katy Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzisiaj impreza urodzinowa o 16 :p

W tamtym roku o tej porze leżałam przerazona w szpitalu z odchodzacymi wodami xd Naprawde ten czas niezle zasuwa...

U nas sie nie robi chyba żadnych wrozb, w sumie nie bylam nigdy na roczku żadnym 😂

Agusia_pia lubi tę wiadomość

qdkkj48axof4swbx.png

qb3c2n0af5u2yzmp.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dziękujemy 😀😀😀 dzisiaj tylko impreza, mała jest z 05.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sto lat dla Henia🎂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala ja tylko znam tylko to ze kladzie sie dziecku kilka przedmiotow i co wezmie pierwsze to taka jego droga zyciowa (?). Nie wiem czy nie pomieszalam czegoś :p
    . Uuuuu to mój Belmondo bez zastanowienia sięgnął po kieliszek😂😂😂 jeszcze wyląduje u mamusi na pokoiku, bo go żona wywali jak będzie za dużo imprezował. No cóż serce matki przygarniemy ....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga teraz będę się chwalić 😉 w związku z tym żeby nie być zbyt idealną matką i w celu utrzymania dziecka w pozycji siedzącej karmimy się przy you tubie. No więc włączam jej aktualny hit jedzeniowy „baby baby yes papa” muzyczka się zaczyna a mała mówi „yes” 😳 i jeszcze dzisiaj mąż wychodził i mówi do niej papai a ta do niego „idź” 😀 a ostatnio pisałam ze mamy regres z mówieniem ....

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku pamiętam, jak rok temu czekałam, żeby coś się ruszyło bo termin był na 05.04, wy wszystkie już rodziłyscie (prawie wszystkie) Nawet Katy, a termin miałaś na koniec kwietnia ;*
    Doczekałam sie 11.04 :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest dobrze udało się z drzemka przetrzymac do 11 jakby teraz 2 godziny pocisnęła byłoby idealnie. Zaraz idę się elewacje nakładać i jakieś szmaty z lepszych czasów wyciągnąć, no bo teraz to bardziej matka Polka stajl, a wszystkie buty na robotę wylądowały w piwnicy 😀 fryzjer był wczoraj😀 normalnie już słyszałam te „życzliwe” komentarze: „no jednak tak przy dziecku to kobieta ma mniej czasu dla siebie ....” w domyśle „ wyglądasz jak pół du....t zza krzaka”😂😂😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio sto lat ;)
    Jeju moj za tydz rowno roczek konczy. My obiad i tort szykujemy w swieta :) dzis zamowilam kilka ozdob do domu i kupilam malemu traktor z przyczepka do piaskownicy ;) nie kupujemy malemu teraz nic drogiego/wymyslnego bo wszystko ma a w wakacje zamowimy piaskownice :)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego dla Henia!!! :)

Kala, Katy udanej imprezy! :)

U nas nie ma żadnego wróżenia O.o

Kala, edwarda20 lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkim jubilatom wszystkiego naj naj😄ale też gratsy dla wszystkich Mamus,bo wszystkie wiemy że wychować dziecię to sztuka i ogromny wysiłek.
    My czekamy do 17 a z imprezą do 27.U nas się też wróży:coś czuję że Młody wyciągnie kieliszek 😄

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niko potroił swoją wage jak miał pół roku.
    Wczoraj mieliśmy roczek. Impreza udana :-)

Totoro lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, wszystkiego naj dla Henia!
    Napisz jak udała się impreza i czy losowaliscie coś w końcu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Impreza sie udala. Maly zadowolony. Mnie stres opadl po szklance wina :p mowolismy ze chcemy tylko kase na nowy fotelik ale dostal i kase i prezenty :p dostal 2 zestawy duplo, klocki mega bloks, wieżę parkingowa tut tut i tez z tut tut takie autko-motorek do jezdzenia, nie wiem w sumie jak to nazwac - jak ogarnie to moze sie odpychac nozkami, a tak trzebs go pchac. Nie mamy juz nawet kawałka miejsca w mieszkaniu tyle zabawek...

Jupik nie losowal jednak ;)

Edit. Zapomniałam ze dostał tez zestaw malego lekarza i jest szal :) pokazywalam mu jak sie uzywa wszystkich narzedzi, powtarzał za mna. Sa tez w zestawie nozyczki i pokazywalam mu ze jak pojdziemy do pani fryzjerki to pani bedzie robila nożyczkami ciachu ciachu. To powtarzał cia cia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2019, 17:17

Totoro, Jupik, Kala, Agusia_pia, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ale uroczo :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1583 1584 1585 1586 1587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ