Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
💯 lat dla Jagody i Kajtka:-)
Totoro my też jutro próbujemy z badaniami wczoraj miałam zawieść mocz ale worek się odkleił i wszystko poszło do pampersa z drugim mówię ok założymy drugi może do 10 się wysika (do tej godzinie można u nas dostarczyć materiał do badań)oczywiście siku bylo ale grubo po czasieBlueberry lubi tę wiadomość
-
Rene wrote:💯 lat dla Jagody i Kajtka:-)
Totoro my też jutro próbujemy z badaniami wczoraj miałam zawieść mocz ale worek się odkleił i wszystko poszło do pampersa z drugim mówię ok założymy drugi może do 10 się wysika (do tej godzinie można u nas dostarczyć materiał do badań)oczywiście siku bylo ale grubo po czasie
Co do pobierania moczu to polecam napoić dziecko, poczekać 5-10 min, położyć w wannie, albo postawić i prysznicem polewać ciepłą wodą po stopach, u nas po ok. 2-3 minutach łapiemy już siuśkiDługo szukałam optymalnej metody, bo nasza pediatra odradza worki, jako, że mogą zaburzać badania moczu, zwłaszcza posiewy.
Rene lubi tę wiadomość
-
"Lubię" za życzenia i bardzo dziekujemy
Mieszkamy na razie z moimi rodzicami i mlodszymi siostrami, dzisiaj rano weszły do pokoju i spiewaly Jagodzie 100 lat, mała była taka szczęśliwa, biła brawo i tańczyła- strasznie urocze to było:)
Dzisiaj mamy imprezę nr 1 - przychodzą moi dziadkowie i ciocie z najbliższego sąsiedztwa, a w święta impreza nr 2 bo wraca mój mąż i tata, więc będzie komplet dziadków, cioc i chrzestniKala lubi tę wiadomość
-
Borys też jeszcze nie chodzi, pomimo tego ,że wcześnie zaczął wstawać przy meblach.Miach chyba 6 m-cy.Chodzi krokiem dostawnym przy meblach ale kroczków do przodu nie robi.Cala rodzina mnie się ciągle pyta czy Borys już chodzi i czemu go za rączki nie prowadzam😤.Ja uważam ,że ma na to czas i pójdzie jak będzie gotowy.
U nas z mową szału nie ma.Wczoraj było małe zaskoczenie przy czytaniu Pucia.Borysek powtórzył jak robi gołąbek:gruuu😃 i naśladuje Bobo:łeeee hahaha wybrał sobie najłatwiejsze słówka.
Edwarda ja też używam cały czas monitora.Tylko my mamy taki z czujnikiem pod materac.W ciągu dnia nie włączam ale na noc tak.Teraz Borys miał gesty katar i się nim zakrztuszał to byłam spokojniejsza, no i raz przechodziliśmy zapalenie krtani, które lubi pojawiać się nagle w nocy, więc wolę mieć go włączonego.Ale myślę, że jakby włączył by mi się bez powodu i bym z niego zrezygnowala, bo pewnie zawału bym dostała.Raz wyczerpała mi się bateria i dioda zaczęła świecić na czerwono,ale bez żadnego dźwięku.Zanim uświadomiłam sobie co się stało to nogi mi się zrobiły jak z waty i dostałam uderzenia gorąca jak przy menopauzie.wiec stres był konkretny. -
Kuba rozłożył mnie dziś na łopatki. Nałożyłam taki lekki sweterek gdzie trochę stanik prześwituje, on tak podszedł oooo i pokazuje paluszkiem na tą bluzkę, ukucnelam przed nim a on palcem w cyca i powiedział cyc 🤣
Rene, Kala, edwarda20, Totoro, Katy lubią tę wiadomość
07.04.2018 - marzenia się spełniajązakochana na zabój w Synku
-
Leira wrote:Co do pobierania moczu to polecam napoić dziecko, poczekać 5-10 min, położyć w wannie, albo postawić i prysznicem polewać ciepłą wodą po stopach, u nas po ok. 2-3 minutach łapiemy już siuśki
Długo szukałam optymalnej metody, bo nasza pediatra odradza worki, jako, że mogą zaburzać badania moczu, zwłaszcza posiewy.
-
Wszystkiego najlepszego dla urodzinowych dzieciaczków
U nas z tym mówieniem dość nietypowo chyba. Jeśli chodzi o słowa do bez zmian: bam (króluje), mama, tata, baba. Ale buzia jej się nie zamyka- tyle, że gada po swojemu cały czaspróbuje do niej mówić, pokazywać rzeczy, kotek ma powtarzane trylion razy dziennie, jak robią zwierzątka itd, ona nic po mnie nie powtórzy. Cały czas gada jakieś swoje dziwolągi.
Za to po domu już niemal biega. Rzadko już raczkuje, albo się trzyma mebla, ściany itd.albo się puszcza i leci przed siebie. Już nawet skręty ładnie opanowała. Na Chrzest musiałam jej kupić już normalne buciki z podeszwą, a nie żadne szmacianki, wcale nie było łatwo znaleźć.
I mam pytanie z innej beczki- jaki podkład byście poleciły? (Najlepiej taki co można w Rosmannie kupić). Ja się praktycznie nie maluję, no ale na Chrzciny muszę, mam jakiś stary podkład Loreal, ale już chyba pójdzie do śmieci, bo nawet nie pamiętam kiedy był kupiony. Chodzi o jakiś w miarę delikatny, naturalnie wyglądający, bez efektu maski, no ale żeby wyrównał koloryt i przyglądzil. Czego używacie? -
Jupik ciezko doradzic co do podkladu bo kazdy ma inna cere, i nie mowie tu o kolorycie a o rodzaju cery. Wiele moich kolezanek uzywa normalnie podkladow typu maybelline i jest wszystko ok. Ja np kiedys uzywalam, a raczej probowalam uzywac tych drogeryjnych i po nich zawsze mialam suchą maske, bo mam raczej sucha cere, do tego blada, z przebarwieniami. Kilka lat temu odkrylam podklady nawilzajace z Vichy, do tego idealnie matujace i wygladzajace (zmarszczki ;p) i tych podkladow teraz uzywam. Sa super wydajne ale czy na 1 raz ci sie oplaca to nie wiem ;p A no i sa dostepne w superpharmie i niektorych aptekach.
Jupik lubi tę wiadomość
-
Jupik idź do douglasa albo sephory poproś o próbki i żeby Ci dobrały kolor, bo nie chcesz w ciemno kupować 😉 dadzą Ci kilka i coś z tego sobie wybierzesz i na wyjście będziesz miała. Jeżeli nie używasz to po co kupować. Ja zanim kupię podkład zawsze biorę najpierw próbki i testuje w domu, bo różnie bywa, czasami podkład wydaje się jasny a na twarzy się utleni i jest mega ciemny i odwrotnie.
Jupik, Leira lubią tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Jupik ciezko doradzic co do podkladu bo kazdy ma inna cere, i nie mowie tu o kolorycie a o rodzaju cery. Wiele moich kolezanek uzywa normalnie podkladow typu maybelline i jest wszystko ok. Ja np kiedys uzywalam, a raczej probowalam uzywac tych drogeryjnych i po nich zawsze mialam suchą maske, bo mam raczej sucha cere, do tego blada, z przebarwieniami. Kilka lat temu odkrylam podklady nawilzajace z Vichy, do tego idealnie matujace i wygladzajace (zmarszczki ;p) i tych podkladow teraz uzywam. Sa super wydajne ale czy na 1 raz ci sie oplaca to nie wiem ;p A no i sa dostepne w superpharmie i niektorych aptekach.
Też mam sucha cerę i nie każdy jest odpowiedni może ten z Vichy będzie ok dla mnie -
Andzia123 wrote:Kuba rozłożył mnie dziś na łopatki. Nałożyłam taki lekki sweterek gdzie trochę stanik prześwituje, on tak podszedł oooo i pokazuje paluszkiem na tą bluzkę, ukucnelam przed nim a on palcem w cyca i powiedział cyc 🤣
-
Rene wrote:A ile ml i jaka cena?
Też mam sucha cerę i nie każdy jest odpowiedni może ten z Vichy będzie ok dla mnieRene lubi tę wiadomość
-
Kala wrote:Jupik idź do douglasa albo sephory poproś o próbki i żeby Ci dobrały kolor, bo nie chcesz w ciemno kupować 😉 dadzą Ci kilka i coś z tego sobie wybierzesz i na wyjście będziesz miała. Jeżeli nie używasz to po co kupować. Ja zanim kupię podkład zawsze biorę najpierw próbki i testuje w domu, bo różnie bywa, czasami podkład wydaje się jasny a na twarzy się utleni i jest mega ciemny i odwrotnie.
Kala lubi tę wiadomość
-
Kala, pomysł spoko, tylko problem w tym, że do niedzieli nie mam kiedy podjechać do Galerii, a dziś szłam na spacer z Kinga to mogłam zahaczyć o Rosmanna
kupiłam w końcu Max Factor face finity za całe 39 zeta (był w promo), więc mam nadzieję, że da radę. Jutro machnę sobie próbny make-uo i zobaczę, oby się nie zdziwić w niedzielę
Kala lubi tę wiadomość
-
Ja też się maluję od święta
Szukałam tych zabezpieczeń magnetycznych do szuflad/szafek i w przedmiotach sprzedającego znalazłam dwa ciekawe gadżety:
miarka do pomiaru stopy i rozmiaru obuwia
myślę, że się przyda bo przy starszaku do tej pory mam problem z rysowaniem stopy na kartce albo z długością patyczka
a druga rzecz to przedłużka na kran
pomocna przy myciu rączek w umywalce jak maluszka postawi się na stołeczku
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2019, 19:34
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
pola80 wrote:Ja też się maluję od święta
Szukałam tych zabezpieczeń magnetycznych do szuflad/szafek i w przedmiotach sprzedającego znalazłam dwa ciekawe gadżety:
miarka do pomiaru stopy i rozmiaru obuwia
myślę, że się przyda bo przy starszaku do tej pory mam problem z rysowaniem stopy na kartce albo z długością patyczka
a druga rzecz to przedłużka na kran
pomocna przy myciu rączek w umywalce jak maluszka postawi się na stołeczkubiere ;p
-
edwarda20 wrote:Okolo 65-70 zl za 30ml, ale jest bardzoooo wydajny, jedno opakowanie wystarcza mi na okolo 6 mcy. W superpharm dobiorą Ci kolor. Naprawde polecam
Agusia ładna waga no i wzrost mój to taki drobinek jest.Jak się czujesz?