X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Sylwiaa95 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do mnie idzie miarka z aliexpress tyle ze do 20 cm za nie cale 4 zl

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 08:06

xk81pfk.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Dzięki :-)

Agusia ładna waga no i wzrost mój to taki drobinek jest.Jak się czujesz?

Czuje sie dobrze. Dziekuje. Brzuszek rosnie. Maly sie rozpycha glownie rano go czuje jak jeszcze leze w lozku :) juz sie nie moge doczekac porodu bo lato w ciazy mnie przeraza ehh

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Czuje sie dobrze. Dziekuje. Brzuszek rosnie. Maly sie rozpycha glownie rano go czuje jak jeszcze leze w lozku :) juz sie nie moge doczekac porodu bo lato w ciazy mnie przeraza ehh

Haha, mnie bardziej przeraża poród ;-), ale ja nie idę na cc..

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja też coś skrobne
    Gabryś nadal jeczy I jojczy. Czasem mam wrażenie że już mam tego serdecznie dosyć. Staje rano w łóżeczku i odrazu "yyyy" i kwili . Bardzo męczące i frustryjace to jest.
    Śpi 2 razy dziennie ok 3 h. Wstaje... Ok 5. Dziś wstał o 4, i na nogi... 1,5 h to usypialam i zasnął do 7.
    We wtorek byliśmy u neurologa i od strony neurologicznej wszystko ok, ale lekarka stwierdziła że to straszny cwaniak. Wykorzystuje mnie i ciągle do mnie jeczy bo wie że przyjdę i pomogę. Nic przez to w domu zrobic nie mogę. Poradziła żeby młodego dac do bujaczka itp. Dac zabawki i zająć się tym co chce. Tylko żeby Gabryś mnie widział. I nie reagować na jego jęki. Po jakimś czasie podejść. Albo dac do zlobka... nawet wczoraj gdy był u babci to gdy wróciłam to tesciowa stwierdziła że był grzeczny ale jaj mnie widzi to jeczy. Po prostu wymusza. Muszę to trochę oduczyć bo ręce i cycki opadają. Na spacerze też nie usiedzi w wózku, tylko się odwraca i pokazuje że na ręce chce. A zakupy w markecie to jakiś dramat... ani w wózku sklepowym ani w swoim. Ręce do góry i znowu jęki, żeby go wziąć na ręce. Wtedy jest ok, i najlepiej mama... A mama już nie ma sił w rękach. Cały dzień to jeden wielki jek i płacz... chyba że spi. No dramat istny.
    Co do jedzenia to trochę zaczęłam ograniczać mleko i daze do tylko wieczornego. Zobaczymy
    Co do wozka to kupiłam spacerowke kk grande. Duża jest i fajna.
    Narazie staranie się o dziecko odwlekam w czasie.
    Co do chodzenia to Gabryś przy meblach chodzi wczoraj gdy wyszedł do mnie na klatkę i czekał aż wejdę na górę to puścił się barierki i zrobił 2 kroki w Przód. Potem to tesciowa złapała. Ja niestety tego nie widziałam. Więc są szanse że niedługo pójdzie.
    Najgorsze jednak są te jego jęki i marudzenie. To potrafi wykończyć fizycznie. Tak że zamiast się cieszyć, ja nie mam na nic ochoty

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka no cóż taki charakter .... jak już się takie wisząco, jęczące urodzi to nie mija (stwierdzenie mojej byłej sąsiadki 😉). Mój syn taki był, jest i na razie nie zapowiada się żeby było lepiej. Najpierw kwękający stękający niemowlak (on nawet specjalnie nie płakał), mega zbuntowany 2 latek, a jak nauczył się gadać to każdy dzień zaczynał się od: „ ja nie chciaaaaalem żeby.....”. Jak opisujesz Gabrysia to jakbym czytała o moim Franku, tylko on nienawidził być na rękach, czasami miałam wrażenie, ze mnie nawet nie lubi. Na podwórku dusza towarzystwa, w przedszkolu ulubieniec Pani, a w domu wiecznie niezadowolony. Oprócz tego ciagle na mnie wisiał .... nie zajął się sobą 5 min .... także ten.... efekt jest taki ze kolejne dziecko dopiero po 10 latach

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po imprezie, mała miała super humor, dostała kilka ubranek, lalkę śpiewająco-chodzacą, maskotki i HIT: mata-puzzle Świnka Peppa. Peppe uwielbia i tak się cieszyła, że ochrypła.
    Wszyscy w szoku jak taka świnia może się podobać, mamy już kolekcję.
    I słowo peppa jest najważniejsze i najczęstsze po: mama, tata, baba i kaka (moja siostra) :)

Kala, Katy, Totoro lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I to nie ogląda tej bajki często, chyba z 2 razy przy inhalacji jak na początku nie chciała i usiedziec

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 kwietnia 2019, 10:49

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka podziwiam cie bardzo. Moj ogólnie spokojny ale od tygodnia chyba ma skok bo tylko wlasnie steka, jeczy, drze sie, placze, chce jesc ale nie chce, chce spac ale sie rzuca itp utp. Wczoraj juz mi puscily nerwy i nakrzyczalam na niego :( :( :( a potem sie poplakalam :( Wiem ze nie wolno na dzieci krzyczec bo nie rozumieja i nie robia tego specjalnie ale juz nie wytrzymalam. W takich momentach czuje ze nie nadaje sie na matke za grosz :(

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Haha, mnie bardziej przeraża poród ;-), ale ja nie idę na cc..
    A ja mam cc i jestem z tego powodu przeszczesliwa. Wiem ze sa tu zwolenniczkI SN ale ja ciesze sie z cc. Pojade na termin na spkojnie zrobia i z glowy ;) a ze doszlam do siebie szybko to mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda spokojnie nadajesz sie na matkr. Ja tez mimo ze mam spokojne dziecko krzykne na niego a potem mi estyd ale czasem nerwy puszczaja do tego jestem z nim sama i hormony ciazowe :(

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    A ja mam cc i jestem z tego powodu przeszczesliwa. Wiem ze sa tu zwolenniczkI SN ale ja ciesze sie z cc. Pojade na termin na spkojnie zrobia i z glowy ;) a ze doszlam do siebie szybko to mam nadzieje ze i tym razem tak bedzie :)

My może za niedługo zaczniemy starania, zobaczymy jak będzie, ale też cc mnie cieszy, po tych wszystkich bólach cc była wybawieniem..

edwarda20, Agusia_pia lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Sweetmalenka podziwiam cie bardzo. Moj ogólnie spokojny ale od tygodnia chyba ma skok bo tylko wlasnie steka, jeczy, drze sie, placze, chce jesc ale nie chce, chce spac ale sie rzuca itp utp. Wczoraj juz mi puscily nerwy i nakrzyczalam na niego :( :( :( a potem sie poplakalam :( Wiem ze nie wolno na dzieci krzyczec bo nie rozumieja i nie robia tego specjalnie ale juz nie wytrzymalam. W takich momentach czuje ze nie nadaje sie na matke za grosz :(
    Edwarda chciałam zacytować a nie polubić. Nie przejmuj się i naklepszym się zdarza 😉 ja to w dzień jeszcze mam cierpliwość ( cóż młody dał mi niezłą szkołę życia, więc teraz to luzik), ale za to w nocy zdarzy się jakieś niecenzuralne słowo rzucić po milion piątej pobudce). Rano tez mam moralniaka.....

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale muszę powiedzieć, że nocne uczty powoli opanowujemy 😀 wieczorna butla poszła w odstawkę, dzisiaj obudziła się dopiero po północy dałam 90 ml i następne dopiero o 5 - no dla nas to już dzień 😏

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Ja mam czasem chęć wziąć i wyjść...I nie wracać. Już powoli czuje się cieniem siebie samej. Dla siebie mam czasu 0 bo zawsze jest coś do zrobienia. Boże... jak ja bym chciała żeby tak nie jeczal. Szczerze mam nadzieję że to minie...
    Ja po 2cc teraz nastawiam się na SN. Po 1 cc bardzo ciężko do siebie dochodziłam. Przy 2 cc bolało mnie wszystko bardzo Aż mnie uspili. Teraz chce SN ale zobaczymy.
    Najbardziej podczas tego jeczenia martwi mnie to że nie wiem czy jeczy bo po prostu jeczy czy cis to boli, głodny jest. Nie da się tego odróżnić.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeeee mamy pierwsze samodzielne kroki !!! :)

Kala, Rene, Andzia123, Agusia_pia, Katy, Totoro, Sylwiaa95, Jupik lubią tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia wrote:
    Ciesze się że dobrze się czujesz macie już wybrane imię. I na kiedy masz termin cc?

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jestes najlepsza mama:-)
    Mi też czasem się zdarzy zdenerwować jak po raz kolejny któreś coś rozleje czy jak coś innego nie tak zrobią

Blueberry Gratki :-)

Blueberry lubi tę wiadomość

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Lili09 Przyjaciółka

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Mam podobnie do Ciebie,czasami nie wytrzymuje jekow Młodego,dochodzi zmęczenie praca i zdarzyło mi się krzyknąć w stylu "czego chcesz dzieciaku"
    Mój Młody przechodzi sam siebie..

• Rene Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ile razy wasze dzieci śpią w dzień?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 kwietnia 2019, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene moj spi okolo poludnia 1.5-2 godz. Czasami zdarzy mu sie jeszcze drzemka po piludniu ale wtedy srednio 40 min.

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1594 1595 1596 1597 1598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ