Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Wasze maluchy tez maja zegarek w glowie?
moj jak zbliża sie 16-16.30 to pyta gdzie tata :p wiedzialam ze psy tak robia ale ze dzieci to nie :p
Heniowi skonczyla sie mamoza, tak mi sie wydaje. Tylko tatus teraz. Ostatnio 2 razy sie przebudzil w nocy i gadał tata tata. Moze mu się coś snilo nie wiem, nie widze jego oczu bo mamy ciemno, a przez sen tez sie kreci.
Ja sie od kilku dni zle czuje, cala jakas polamana jestem, wszystko mnie boli, miesnie, glowa, caly dzien jestem senna i rozdrazniona. Jakies przesilenie czy co. Jestem po okresie wiec to nie pms. Nie wiem co mi jest.
-
Edwarda u nas to samo - zbliża się 16 i pytania o tatę
a co do złego samopoczucia to ja mam to samo. Słaba jestem, popołudniami mnie takie spanie bierze, że ledwo na oczy patrzę, jak dobrze by Lila nie spała to ja się budzę jak po zarwanej nocy... Może wiosna
bo nic mi nie dolega, morfologię ostatnio robiłam, wyniki mam jak koń...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 12:47
-
My dzisiaj byliśmy na badaniach rano. Wstaliśmy po 5, nastawieni na walkę o siuśki do pojemniczka, a udało się złapać w 5 minut. I siedzieliśmy jak dwa głąby do 7, czekając aż otworzą lab
na pobieraniu było wszystko ok, dopóki Mała nie zobaczyła strzykawki. Jak zobaczyła to był taki straszny ryk, chyba skojarzyło jej się z ostatnimi szczepieniami
ale w trakcie pobierania dała się zagadać i jakoś poszło. Przy okazji ja zrobiłam sobie morfologię. Wyniki już są, u mnie wszystko ok, u Małej mocz, cukier i tsh jak trzeba, natomiast w morfologii trochę odchyleń w jedną albo drugą, ale nawet nie próbuję sama interpretować, tylko spokojnie poczekam sobie do wizyty szczepiennej następnej
później korzystając z tego, że Mąż ma wolne wybraliśmy się po nowy fotelik. Skończyliśmy z Takatą Midi Plus na bazie, "Mercedes wśród fotelików", cenowo też... 🙈 Ale ogólnie jestem zadowolona, miejsce pasażera nie jest skasowane, wykonanie fotelika bajka, a najlepsza w nim jest dożywotnia gwarancja. W przypadku stłuczki/wypadku i to niezależnie czy z mojej winy czy nie, wystarczy, że pójdę do sklepu z notatką policyjną, w której będzie mowa o tym, że fotelik brał udział w kolizji i z miejsca dostaje nowy fotelik. Żadnego użerania się z ubezpieczycielami, ani nic takiego. To nas ostatecznie przekonało
wracając z zakupów pojechaliśmy jeszcze do chirurga szczękowego i 7 czerwca idę wyrywać pierwszą ósemkę. Pani mnie trochę nastraszyła, że mam je dość skomplikowane i będzie nieprzyjemnie, ale już się psychicznie nastawiałam od dawna i mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak mi to przedstawiła
-
Bluebery mozna tak wcześnie zapisywac dziecko do przedszkola? Czy po prostu mialas wtyki?
U nas wyniki rekrutacji do miejskiego żłobka dopiero 1 czerwca, a do prywatnego do końca maja.
Caly czas licze ze stanie sie jakis cud i nie bede musiala isc do prac :p Maz dostal jakas ofertę pracy z linkedina, od rekrutera z Holandii do nowej firmy w Lodzi, wiec jestesmy ciekawi ile daja ;p
A i o 500+ wnioski od lipca ale wyplaty dopiero w październiku
-
My po wczorajszym usg polowkowym. Wszystko ok. Maly wazy 470 gr i wyprzedza o tydz swoja wielkoscia
Totoro, Rene, edwarda20, Kala, Blueberry, Aga78, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość
-
Agusia_pia super, że wszystko w porządku
jeej, ja też chcę 😁
Edwarda może się uda, trzymam kciuki
U nas mamoza dalej trwa, chociaż jest troszkę lepiej. Ostatnio był u nas dziadek, wybawil się z Lilą, wychodzili na spacer sami, beze mnie, a jak Lila zaczynała marudzić to wracali, przytulaski z mamą i znowu szlibardzo mi się to podobało, bo Lila miała jakąś odmianę od codziennego siedzenia ze mną, a nie musiała się stresować moją nieobecnością, bo w razie spadku nastroju wracała xD wytrzymała 2 razy po pół godziny, za drugim razem to w ogóle sama do dziadka na ręce wyskoczyła i pokazała, że chce na dwór
ale trzecie wyjście to już było tylko kilka minut i chciała do mnie
wl
Wczoraj zaliczyła pierwszy dzień brudasa - mieliśmy ją kąpać ok. 20.30, a ona o 20 już była tak wykończona, ciągnęła mnie na cycka do sypialni, to mówię trudno, usnie to usnie, no i usnęła xD ale nocka bardzo słaba. Im wcześniej chodzi spać tym gorzej śpi. Wstała 5.40, koło 7 znowu usnęła i śpi do tej pory. Więc znowu spanie rozpieprzone 🙄
-
Totoro to do dziela
Edwarda a wyplaty 500+ nie maja byc od wrzesnia z wyrownaniem??
Ja probuje malego ustawic na jedna drzemke w dzien. Ostatnie dwa dni spi raz po ok 1,5/2 godz ale za to szybciej mi zasypia na noc juz kolo 20. Mi to pasuje bo mam chwile dla siebie. A i tak wstaje kolo 6.30. -
Agusia nie wiem, nie mam tv wiec nie slucham co tam mówia, jedynie na fb cos mi sie wyswietlilo ze od października ale od razu wlasnie z wyrownaniem. Jak od września to jeszcze lepiej by bylo
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:04
-
Totoro wrote:Agusia_pia ja nadal nie mam cyklu
podejrzewam, że dopiero jak Lila zacznie jako tako jeść to mogę na coś liczyć 🙄
Ile to ciąż bylo i zaskoczonych pań, ze kp jednak nie jest antykoncepcja :p Takze bawcie sie
-
Blueberry wrote:A ja wczoraj zapisałam Jagodę do przedszkola na rok 2020/21 w którym pracuje tylko do innego oddziału:)
Nie wiem czy będę tam jeszcze pracować czy nie ale jak coś to miejsce już ma zaklepane i była 7 na liście:)Blueberry lubi tę wiadomość
-
Edwarda w naszych okolicach słabo o miejsce w przedszkolach, więc tak wcześnie trzeba zapisywać. To jest przedszkole niepubliczne i zobaczyłam że wywiesili ogloszenie że jest duże zainteresowanie i pierwszeństwo ma rodzeństwo dzieci które już chodzą i w ogóle kto jest zainteresowany to żeby się zgłaszać..
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Blueberry wrote:Edwarda w naszych okolicach słabo o miejsce w przedszkolach, więc tak wcześnie trzeba zapisywać. To jest przedszkole niepubliczne i zobaczyłam że wywiesili ogloszenie że jest duże zainteresowanie i pierwszeństwo ma rodzeństwo dzieci które już chodzą i w ogóle kto jest zainteresowany to żeby się zgłaszać..
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Hmm, a czym się różni niepubliczne od prywatnego? My musimy się zacząć oglądać w temacie, bo chcemy ją też zapisać do niepublicznego, do którego podobno są mega kolejki, więc nie wiem, czy to już nie ten moment, żeby się nie okazało, że przedszkole za 2 lata a miejsc już nie ma
Ja złapałam doła. Mam dość siedzenia w domu z dzieckiem, brakuje mi wyjść i ludzi, nawet mojej roboty, w której lekko nie było, a tu jeszcze w perspektywie siedzenie w domu min. półtora roku.. ja wiem, że większość z was by siedziała do oporu, i jeszcze najlepiej właśnie z dwójką, ale ja jednak z tych co muszą mieć oprócz tego swoje życie, a tu wszystko mi się kręci wokół dziecka. Już mi się dziś śniło, że mąż mówi idź do kina, a ja zaczynam płakać, że jak mam iść jak nie mogę dziecka zostawić, bo w kółko jest mamamana. Normalnie jej lęk separacyjny mi bije na łeb