X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wasze maluchy tez maja zegarek w glowie? :P moj jak zbliża sie 16-16.30 to pyta gdzie tata :p wiedzialam ze psy tak robia ale ze dzieci to nie :p

Heniowi skonczyla sie mamoza, tak mi sie wydaje. Tylko tatus teraz. Ostatnio 2 razy sie przebudzil w nocy i gadał tata tata. Moze mu się coś snilo nie wiem, nie widze jego oczu bo mamy ciemno, a przez sen tez sie kreci.

Ja sie od kilku dni zle czuje, cala jakas polamana jestem, wszystko mnie boli, miesnie, glowa, caly dzien jestem senna i rozdrazniona. Jakies przesilenie czy co. Jestem po okresie wiec to nie pms. Nie wiem co mi jest.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kleszcz Cię kiedyś nie dziabnął? A ciąże wykluczasz?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ciaza na 1000% nie :p

Kleszcz mnie dziabnal jak mialam okolo 10 lat potem juz nigdy nie mialam.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nas to samo - zbliża się 16 i pytania o tatę :D a co do złego samopoczucia to ja mam to samo. Słaba jestem, popołudniami mnie takie spanie bierze, że ledwo na oczy patrzę, jak dobrze by Lila nie spała to ja się budzę jak po zarwanej nocy... Może wiosna :/ bo nic mi nie dolega, morfologię ostatnio robiłam, wyniki mam jak koń...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2019, 12:47

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja tez wlasnie robilam morfo i zelazo okolo 2 mcy temu i tez jak kon.

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2019, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dzisiaj byliśmy na badaniach rano. Wstaliśmy po 5, nastawieni na walkę o siuśki do pojemniczka, a udało się złapać w 5 minut. I siedzieliśmy jak dwa głąby do 7, czekając aż otworzą lab XD na pobieraniu było wszystko ok, dopóki Mała nie zobaczyła strzykawki. Jak zobaczyła to był taki straszny ryk, chyba skojarzyło jej się z ostatnimi szczepieniami :( ale w trakcie pobierania dała się zagadać i jakoś poszło. Przy okazji ja zrobiłam sobie morfologię. Wyniki już są, u mnie wszystko ok, u Małej mocz, cukier i tsh jak trzeba, natomiast w morfologii trochę odchyleń w jedną albo drugą, ale nawet nie próbuję sama interpretować, tylko spokojnie poczekam sobie do wizyty szczepiennej następnej :) później korzystając z tego, że Mąż ma wolne wybraliśmy się po nowy fotelik. Skończyliśmy z Takatą Midi Plus na bazie, "Mercedes wśród fotelików", cenowo też... 🙈 Ale ogólnie jestem zadowolona, miejsce pasażera nie jest skasowane, wykonanie fotelika bajka, a najlepsza w nim jest dożywotnia gwarancja. W przypadku stłuczki/wypadku i to niezależnie czy z mojej winy czy nie, wystarczy, że pójdę do sklepu z notatką policyjną, w której będzie mowa o tym, że fotelik brał udział w kolizji i z miejsca dostaje nowy fotelik. Żadnego użerania się z ubezpieczycielami, ani nic takiego. To nas ostatecznie przekonało :) wracając z zakupów pojechaliśmy jeszcze do chirurga szczękowego i 7 czerwca idę wyrywać pierwszą ósemkę. Pani mnie trochę nastraszyła, że mam je dość skomplikowane i będzie nieprzyjemnie, ale już się psychicznie nastawiałam od dawna i mam nadzieję, że nie będzie tak źle jak mi to przedstawiła :P

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wczoraj zapisałam Jagodę do przedszkola na rok 2020/21 w którym pracuje tylko do innego oddziału:)
    Nie wiem czy będę tam jeszcze pracować czy nie ale jak coś to miejsce już ma zaklepane i była 7 na liście:) ;)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba że się doczekamy do tego czasu drugiego bobasa to będziemy siedzieć razem w domu bo dojazd to 26 km :)

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bluebery mozna tak wcześnie zapisywac dziecko do przedszkola? Czy po prostu mialas wtyki? ;)

U nas wyniki rekrutacji do miejskiego żłobka dopiero 1 czerwca, a do prywatnego do końca maja.
    Caly czas licze ze stanie sie jakis cud i nie bede musiala isc do prac :p Maz dostal jakas ofertę pracy z linkedina, od rekrutera z Holandii do nowej firmy w Lodzi, wiec jestesmy ciekawi ile daja ;p

A i o 500+ wnioski od lipca ale wyplaty dopiero w październiku ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My po wczorajszym usg polowkowym. Wszystko ok. Maly wazy 470 gr i wyprzedza o tydz swoja wielkoscia :)

Totoro, Rene, edwarda20, Kala, Blueberry, Aga78, Sylwiaa95 lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia super, że wszystko w porządku :) jeej, ja też chcę 😁

Edwarda może się uda, trzymam kciuki :D

U nas mamoza dalej trwa, chociaż jest troszkę lepiej. Ostatnio był u nas dziadek, wybawil się z Lilą, wychodzili na spacer sami, beze mnie, a jak Lila zaczynała marudzić to wracali, przytulaski z mamą i znowu szli :D bardzo mi się to podobało, bo Lila miała jakąś odmianę od codziennego siedzenia ze mną, a nie musiała się stresować moją nieobecnością, bo w razie spadku nastroju wracała xD wytrzymała 2 razy po pół godziny, za drugim razem to w ogóle sama do dziadka na ręce wyskoczyła i pokazała, że chce na dwór :D ale trzecie wyjście to już było tylko kilka minut i chciała do mnie :) wl

Wczoraj zaliczyła pierwszy dzień brudasa - mieliśmy ją kąpać ok. 20.30, a ona o 20 już była tak wykończona, ciągnęła mnie na cycka do sypialni, to mówię trudno, usnie to usnie, no i usnęła xD ale nocka bardzo słaba. Im wcześniej chodzi spać tym gorzej śpi. Wstała 5.40, koło 7 znowu usnęła i śpi do tej pory. Więc znowu spanie rozpieprzone 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro to do dziela ;)

Edwarda a wyplaty 500+ nie maja byc od wrzesnia z wyrownaniem??

Ja probuje malego ustawic na jedna drzemke w dzien. Ostatnie dwa dni spi raz po ok 1,5/2 godz ale za to szybciej mi zasypia na noc juz kolo 20. Mi to pasuje bo mam chwile dla siebie. A i tak wstaje kolo 6.30.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia_pia ja nadal nie mam cyklu :/ podejrzewam, że dopiero jak Lila zacznie jako tako jeść to mogę na coś liczyć 🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nie wiem, nie mam tv wiec nie slucham co tam mówia, jedynie na fb cos mi sie wyswietlilo ze od października ale od razu wlasnie z wyrownaniem. Jak od września to jeszcze lepiej by bylo :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2019, 10:04

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro wrote:
    Agusia_pia ja nadal nie mam cyklu :/ podejrzewam, że dopiero jak Lila zacznie jako tako jeść to mogę na coś liczyć 🙄
    Totoro rozne rzeczy sie dzieja, nawet ciaza bez (teoretycznego) cyklu. Bo co sie dzieje w Twoim organizmie to niewiadomo ;) Ile to ciąż bylo i zaskoczonych pań, ze kp jednak nie jest antykoncepcja :p Takze bawcie sie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wrote:
    A ja wczoraj zapisałam Jagodę do przedszkola na rok 2020/21 w którym pracuje tylko do innego oddziału:)
    Nie wiem czy będę tam jeszcze pracować czy nie ale jak coś to miejsce już ma zaklepane i była 7 na liście:) ;)
    Moja już ma w przedszkolu miejsce zaklepane po starszym bracie 😀

Blueberry lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda w naszych okolicach słabo o miejsce w przedszkolach, więc tak wcześnie trzeba zapisywać. To jest przedszkole niepubliczne i zobaczyłam że wywiesili ogloszenie że jest duże zainteresowanie i pierwszeństwo ma rodzeństwo dzieci które już chodzą i w ogóle kto jest zainteresowany to żeby się zgłaszać..

edwarda20 lubi tę wiadomość

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to trzymam kciuki za męża 👍 ja już dostałam ostatnie resztki macierzyńskiego całe 285 zł. można szaleć

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wrote:
    Edwarda w naszych okolicach słabo o miejsce w przedszkolach, więc tak wcześnie trzeba zapisywać. To jest przedszkole niepubliczne i zobaczyłam że wywiesili ogloszenie że jest duże zainteresowanie i pierwszeństwo ma rodzeństwo dzieci które już chodzą i w ogóle kto jest zainteresowany to żeby się zgłaszać..
    Nasze tez właśnie niepubliczne. Na państwowe szans nie mamy, do prywatnego nie chcę. A to jest takie z tradycjami 😉 wystrój może jeszcze trochę PRL ale to nie najważniejsze.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, a czym się różni niepubliczne od prywatnego? My musimy się zacząć oglądać w temacie, bo chcemy ją też zapisać do niepublicznego, do którego podobno są mega kolejki, więc nie wiem, czy to już nie ten moment, żeby się nie okazało, że przedszkole za 2 lata a miejsc już nie ma :-/

Ja złapałam doła. Mam dość siedzenia w domu z dzieckiem, brakuje mi wyjść i ludzi, nawet mojej roboty, w której lekko nie było, a tu jeszcze w perspektywie siedzenie w domu min. półtora roku.. ja wiem, że większość z was by siedziała do oporu, i jeszcze najlepiej właśnie z dwójką, ale ja jednak z tych co muszą mieć oprócz tego swoje życie, a tu wszystko mi się kręci wokół dziecka. Już mi się dziś śniło, że mąż mówi idź do kina, a ja zaczynam płakać, że jak mam iść jak nie mogę dziecka zostawić, bo w kółko jest mamamana. Normalnie jej lęk separacyjny mi bije na łeb :-/

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1610 1611 1612 1613 1614 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ