Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 00:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I powiem wam, że dzięki mojemu śledztwu wyleczyłam mojego męża też z tego, żeby noe szczepić Kingi, bo generalnie jak całe życie słyszał, że mało nie zszedł przez szczepienie, to do szczepienia córki w ogóle mu się nie spieszyło i się go bardzo bał.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My już mamy za sobą epizody z jedzeniem samemu, ale ostatnio Lila nie je w krzesełku tylko podczas zabawy. W krzesełku jest w ogóle niezainteresowana jedzeniem, czeka tylko, żeby ją wyjąć, zaraz się wkurza... A na macie potrafi zjeść całkiem sporo. Ostatnio chciała jeść widelcem sama, to pokroilam jej pomidora do miseczki, dałam jej plastikowy widelczyk i ja jej nabijalam a ona wkladala sobie do buzi. Łyżeczką też tak czasami robilysmy, ale ostatnio nie chce, nawet jak ją zachęcam. Spróbuje ze dwa razy i idzie się bawić.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik nie mielismy jeszcze ospy, czekam na wyniki rekrutacji do zlobka, jeśli sie dostanie to ospe bedzie mial za darmo, jesli nie to kupie i zaszczepie blizej września.

Totoro moj bardzo dlugo w ogole nie byl zainteresowany jedzeniem lyzeczka. Rekami je od dawna. Teraz ta lyzeczka (dla rodzicow) cos probuje ale widac ze jest za dluga, przeszkadza mu. Takze moze uda sie z nowymi sztuccami.

Apropos umiejętności manualnych to z tymi u nas najgorzej. Fizycznie super, intelektualnie mysle ze tez nienajgorzej :p ale raczkami tak stednio. Np dopiero niedawno nauczyl sie wciskac guziki w zabawkach :o, z ta lyzeczka srednio mu idzie wlasnie i ogólnie widze ze manualnie średnio. Musze mu powymyslac jakies zabawy na dlonie.
    Mielismy chodzic na zajecia dla maluchow ale sa o 10, 11 i 17 :/ Godziny najgorsze u nas bo 10-12 spi a o 17 wraca maz i chce z nim spedzic chociaz te 2 godziny. No i maly o 17 tez jest juz lekko senny. Takze dupa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 09:47

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda możesz Heniowi robić masę z mąki kukurydzianej i wody i dawać mu do lepienia, jak zje to się nie otruje, jakiś specjalista nam kiedyś to polecał, ale już nie pamiętam, który dokładnie.

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira tak tez o tym myslalam. A zje na pewno bo wszystko wklada do buzi, zawsze i wszedzie :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda,ja mam też taki zestaw z Rosmanna łyżeczka + widelczyk Canpolu chyba, w takim pudełeczku było, i ta łyżeczka jest dość krótka i nią łatwiej operować, bo tymi długimi też nie daje rady.
    U nas jest zawsze tak samo, na początku daje mi łyżeczkę i ja mam ją karmić, a jak już jesteśmy przy końcu to ją zabiera i sama próbuje. U nas manualnie raczej nie było problemu, bo szybko nauczyła się włączać wieżę i na niej wszystko trenowała, umie zmieniać kanały (a to małe guziczki), robić głośniej itd., teraz wieża jest w odstawce, za to ogarnia odkręcanie butelek, i coraz więcej trenuje mówienie, choć nadal pod tym względem jest w tyle, bo oprócz tego co już mówiła gada głównie po swojemu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlaanie mysle ze na pewno ta krotsza lezeczka bedzie lepsza.

U nas mowienie bardzo ok. Powtarza teraz krótkie słowa ale po swojemu tez non stop ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Withe, jaki wy macie wozek?
    Bo zastanawiam sie nad sprzedaza naszego, potrzebuje wiekszego siedziska. Wy macie easywalker buggy xs? Dobrze kojarze?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie, nie. Valco Baby Snap Trend Sport. Ale siedzisko akurat tutaj też jest bardzo duże ;)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to cos pomylilam :D

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JS w co jest nie tak z Twoim aktualnym wózkiem? Wiem jaki masz ale nie pamiętam teraz nazwy, to byl moj pierwszy wybor ale bugaboo wygral ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly nauczyl sie wchodzic na kanape :o także tego...

A no i mamy juz wszystkie czworki. Przeszly jakos bez echa. Jedynie od kilku dni maly wklada palce gleboko do gardla i zastanawiam sie czy to od tych zebow czy moze gardlo go boli? Zaczynam sie martwic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 17:06

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Moj maly nauczyl sie wchodzic na kanape :o także tego...

A no i mamy juz wszystkie czworki. Przeszly jakos bez echa. Jedynie od kilku dni maly wklada palce gleboko do gardla i zastanawiam sie czy to od tych zebow czy moze gardlo go boli? Zaczynam sie martwic.
    No to gratulujemy kolejnej umiejętności i kompletu 4:-)a jak z jedzeniem jest ok?
    Mojego jak boli gardło to nie chce za bardzo jeść...

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, wow, gratuluje czworek i to wszystkich! My nadal czekamy

Siedzisko jest male, ogolnie teraz to denerwuje mnie to, ze nie mozna regulowac podnozka w zaden sposob, palak ma doslownie na wysokosc zebow i zeby sie wychylic cos zobaczyc, to musi sie mocno zlapac i przyciagnac, no cholera mnie bierze.
    Ogolnie sredni jest, tak naprawde, drugi raz bym go nie kupila :/ Oczywiscie moj juz gada, ze jak zwykle najpierw niewypal 2w1 a teraz to, ale postaram sie go sprzedac i kupic cos innego.

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    JS w co jest nie tak z Twoim aktualnym wózkiem? Wiem jaki masz ale nie pamiętam teraz nazwy, to byl moj pierwszy wybor ale bugaboo wygral ;)
    Edwarda też mocno zastanawiałam się na bugaboo 😉 ale w końcu stanęło na wypasionej powystawowej gondoli Inglessina Vittoria na dzielnicę - mega stylowa dla dziewczynki była 😀 w połączeniu z maclarenem techno xt jako drugi wózek do samochodu (mała mogła w nim jeździć praktycznie od urodzenia), a potem sprzedałam inglessine i został tylko maclaren. Teraz dokupiłam jeszcze drugiego maclarena Mark (jedyne 3,2 kg) a xt wylądował w piwnicy i czeka na zimę. Ale przy chłopcu napewno byłby to bugaboo 🙂 a jaki masz model?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene no wlasnie zre tyle ze juz nie mam pomyslow co mu dawac zeby bylo urozmaicone,zdrowe i zeby sie najadal.

JS ja tak naprawdę nie wiem po co te palaki w wozkach. Chyba po to zeby starsze dziecko wozic bez pasow. Ale wedlug mnie starsze dziecko nie bedzie chcialo jezdzic w wozku a jak juz to sporadycznie. Moj wozek nie ma palaka i nie wydaje mi sie zeby byl potrzebny. Henio juz teraz chce tylko chodzic na nogach...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, ja jak swojego wsadzam to on szuka gdzie palak bo u nas sie osobno zapina, trzyma sie za niego i podpiera wlasnie jak chce cos zobaczyc dalej

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala mam bugaboo bee5 z gondola.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już sobie wygooglowałam fajny zgrabniutki 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Już sobie wygooglowałam fajny zgrabniutki 🙂
    Bardzo. To moj najlepszy zakup wyprawkowy :)

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1618 1619 1620 1621 1622 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ