X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matko, kłócić przez u zwykłe napisałam, sorry ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, macie może jakiś patent na sen? Gabryś wstaje o 5... ja jestem zombie... o 8 już pada, więc spi ok 1h. Wstaje o 9-10
    Do wieczora rzecz jasna nie wytrzyma więc ok 14 znowu ma drzemkę i i 20 zasypia na noc. I wstaje znowu o 5 . Czasem gdy w nocy się obudzi to potrafi urzedowac 1-2h wtedy spi do 6, lub dłużej
    Nie da rady przestawić go na 1 drzemkę bo musiałby od 5 do ok 11 nie spać A to nierealne. Próbowałam go kłaść w godzinach 18-22 I ciągle to samo... rolety przyciemniajace są zamontowane ale przepuszczaja bokiem światło. Będę jechała jeszcze po zasłony. Już łapie się czego mogę ;( macie jakieś pomysły?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, trudna sprawa. A jak go.kladziesz 21-22 to też się budzi o 5? A jak się budzi to płacze i wtedy go od razu wyjmujesz z łóżeczka, czy co robi? Sama nie wiem, bo my zawsze regulowalismy ilością drzemek+ porą pójścia spać+ jedzeniem (wykluczenie budzenia się z głodu).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Hmm, trudna sprawa. A jak go.kladziesz 21-22 to też się budzi o 5? A jak się budzi to płacze i wtedy go od razu wyjmujesz z łóżeczka, czy co robi? Sama nie wiem, bo my zawsze regulowalismy ilością drzemek+ porą pójścia spać+ jedzeniem (wykluczenie budzenia się z głodu).
    Tak. Budzi się o 5. Budzi sie I wstaje odrazu w łóżeczku. Czasem gada, czasem marudzi. Próbowałam go kłaść spać ale nie ma opcji. Ok 20 zjada ok 240 ml mleka z kaszka więc chyba nie glod

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik u nas maja mmr. A czytalam ze priorix lepszy...

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Wczoraj padlam ze smiechu. Niedawno pisalam wam ze do meza napisal rekruter z Holandii bo otwieraja biuro w lodzi. Mial juz rozmowe przez tel. Po kilku dniach rekruter pisze czy maz moze przyjechać ma rozmowe kwalifikacyjną. Maz odpisal ze pewnie, prosze podac terminy, godziny i adres. A rekruter odpisuje ze jemu pasuje dzis lub w poniedziałek i adres w holandii hahaha. Czaicie to? No padlam. Gdyby to bylo stanowisko kierowniczr za kupe kasy to moze jakis lot by sie znalazl w przyszlym tyg. Ale na zwyklego specjaliste ? Ludzie to maja pomysły ;)
    Dobre 😂 no Holendrzy są wyluzowani

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik u nas maja mmr. A czytalam ze priorix lepszy...
    Syn był priorixem i zero odczynów, młoda Mmr i gorączka w 8 dobie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u nas chyba pomogło przestawienie na jedną drzemkę albo wyrosła nie wiem.... wcześniej normą była 4 -5 teraz 6:30 -7, na noc zasypia ok 18:30, o 4-5 budzi się na mleko i śpi dalej. A wcześniej było tak jak u Ciebie pobudka o 5 i drzemka już przed 8. Około miesiąca trwało przestawienie codziennie trochę dłużej próbowałam ja przetrzymać, dosłownie o 15-20 min, teraz zasypia między 11:30 a 12 i śpi ok 2 godziny w dzien

sweetmalenka lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Sweetmalenka u nas chyba pomogło przestawienie na jedną drzemkę albo wyrosła nie wiem.... wcześniej normą była 4 -5 teraz 6:30 -7, na noc zasypia ok 18:30, o 4-5 budzi się na mleko i śpi dalej. A wcześniej było tak jak u Ciebie pobudka o 5 i drzemka już przed 8. Około miesiąca trwało przestawienie codziennie trochę dłużej próbowałam ja przetrzymać, dosłownie o 15-20 min, teraz zasypia między 11:30 a 12 i śpi ok 2 godziny w dzien
    Tylko o tyle u mnie to trudne że czasem ja jestem z nim A czasem tesciowa. Chyba muszę grafik rozpisać;p. A o której zaczęłaś kłaść? Od 8? I przesuwalas czy jak

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przesuwałam, tak jak pisałam codziennie te 15 -20 min później. Startowaliśmy od 7:30 😉 następnego dnia przed 8, potem 8:15, 8:30.... itd aż doszłyśmy prawie do 12 i tak zostawiam 🙂 wiadomo były dni ze nic się na dało zrobić i musiałam położyć wcześniej, ale pilnowałam ze żeby to znowu nie stało się regułą

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie ta 5 to jeszcze ok jakoś funkcjonuje ale 4 to już koszmar ... cały dzień jak na kacu

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To nie jest tak, że jedna szczepionka jest lepsza od drugiej... Trochę się różnią składem (w tym szczepami wirusów), ale ich skuteczność jest na porównywalnym poziomie. MMR zawiera żelatynę, trochę więcej substancji pomocniczych i jako stabilizator rekombinowaną albuminę ludzką. W Priorixie tego nie ma. W obu natomiast są śladowe ilości neomycyny i obie są hodowane na fibroblastach zarodków kurzych. Podobno MMR jest bardziej bolesne w momencie podawania, natomiast po Priorixie podobno częściej występuje gorączka.

Ja szczepiłam tym co było w przychodni, a więc u nas MMR VaxPro, ale zawsze można wziąć receptę i kupić na swoją rękę Priorix ;)

Jupik lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka jeszcze czopek Viburcolu przez jakiś czas na noc podawałam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj synus tez wstaje kolo 6 chociaz ostatnio mu sie zdarza kolo 5 nawet. Ale u nas jedna drzemka. Przestawialam go tak jak Kala codziennie po kilka min pozniej go kladlam spac. Teraz chodzi spac 11-12 i spi ok 2 godz czasem nawet 3 jak mocno zmeczony i na noc zasypia kolo 20

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No czyli u nas szczepionka MMR. Muszę się zastanowić czy robić czy nie przed tym wyjazdem :-/

No ja też Kingę zawsze przestawiam ze spaniem/ drzemkami stopniowo. Teraz ją próbuje przesunąć, żeby szła spać wcześniej i wstawała wcześniej bo u nas 22-9. Choć już coraz częściej udaje mi się ja wcześniej położyć i dziś wstała 8.10. W ciągu dnia jedna drzemka, ok.1 godz. I w sumie śpi 12 godz.na dobę. A jak kiedyś jej się zdarzało budzić wcześniej (że wiedziałam że to za wcześnie i mi pohasa 1-2 godz.i znów pójdzie spać) to grałam głupa- stała w łóżeczku i gadała a ja udawałam, że śpię. Zazwyczaj kończyło się tym, że po gadaniu coś zaczęła robić w łóżeczku, aż w końcu usypiała ;-) parę razy tak robiliśmy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wez przeloz na po wczasach, co masz sie stresowac :)

Ja Henia nie umiem przestawic bo jak jest śpiący to sie drze i rzuca, trzeba go klasc jak chce natychmiast. Dobre jest to ze ma stale pory spania. Teraz standardowo spi 20.00-6.30. Dziś spal do 7.40 ale od 5 sie kręcił i 3 razy dawalam mu smoczka. Mimo wszystko wyspałam sie.
    Trzymajcie kciuki, bo pierwszy raz zostaje z małym sama na weekend. Maz jedzie na konwent komiksowy. Mialam zostac do konca tyg u rodziców ale zaszły pewne okolicznosci przez ktore musielismy wrocic.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, trzymam kciuki, dasz radę ;-) ja już nieraz zostawałam z Kingą sama (+3 koty + pies+ raz nawet ciąża), mój mąż kurna czasem jeździ, co mnie osobiście wkurza, bo człowiek musi tyyyle samemu ogarnąć..a potem się okazuje, że bez niego jestem lepiej zorganizowana i w domu jakiś taki większy porządek :-P

W ten weekend wprawdzie nie wyjeżdża, ale mają w robocie fetę i popijawę (już tydzień temu mi zrobił wielką zapowiedź), w niedzielę pewnie będzie odsypiał i mnie wkur.. niedyspozyjnoscia, więc zamierzam się zmyć albo na działkę albo do rodziców, więc też grożą mi samotne 2 dni tylko z dzieckiem, cóż. Czekam na dzień, że ja mu zapowiem całodzienna nieobecność i niech se radzi i ten dzień już blisko :-)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Dla mnie ta 5 to jeszcze ok jakoś funkcjonuje ale 4 to już koszmar ... cały dzień jak na kacu
    Tylko że u nas Gabryś jest bardzo absorbujacy. Jakby wstawił o 5 i ja mogłabym cokolwiek zrobić bez niego to ok a on wymaga ciągłego zajmowania się. Spróbuję mu te drzemki poprzestawiac ale ja widzę że on ok 3 h po wydaniu już zmęczony jest więc nie wiem jak to wyjdzie

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No czyli u nas szczepionka MMR. Muszę się zastanowić czy robić czy nie przed tym wyjazdem :-/

No ja też Kingę zawsze przestawiam ze spaniem/ drzemkami stopniowo. Teraz ją próbuje przesunąć, żeby szła spać wcześniej i wstawała wcześniej bo u nas 22-9. Choć już coraz częściej udaje mi się ja wcześniej położyć i dziś wstała 8.10. W ciągu dnia jedna drzemka, ok.1 godz. I w sumie śpi 12 godz.na dobę. A jak kiedyś jej się zdarzało budzić wcześniej (że wiedziałam że to za wcześnie i mi pohasa 1-2 godz.i znów pójdzie spać) to grałam głupa- stała w łóżeczku i gadała a ja udawałam, że śpię. Zazwyczaj kończyło się tym, że po gadaniu coś zaczęła robić w łóżeczku, aż w końcu usypiała ;-) parę razy tak robiliśmy.
    U mnie tak było z córką. Z Gabrysiem niestety jest inaczej bo k zacznie tak krzyczeć i płakać ze się nie da

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 maja 2019, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tym bardziej sprawa jest złożona bo o 11 lub 12 jadę po starsza córkę do szkoły. A to ok 2 h w te i we w te.

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
‹‹ 1624 1625 1626 1627 1628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ