Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
To Borysek dużo w tyle.Raczej mu nie śpieszno do chodzenia. Opiera się czasami o drzwi i chodzi w tę i spowrotem ale do samodzielnego chodzenia daleka droga. Chociaż potrafi stanąć stabilnie i bić sobie brawo.
-
My w ten weekend mamy już za sobą pierwsze spacery za rączkę
No i Lila coraz więcej mówi. Dziś nas zaskoczyła na spacerze właśnie - pokazała palcem na trawę i mówi "tłała"xD
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 maja 2019, 20:44
Leira, Agusia_pia, Aga78, Sylwiaa95, Rene lubią tę wiadomość
-
Ale ciszaaaa...
trafiłam na dość fajny artykuł, podsyłam:
https://www.nebule.pl/dzieci-ktore-czuja-bardziej-o-malych-wrazliwcach/?fbclid=IwAR3OgPyKzb0YiWhuYMjjhrIffd-n3WaoY3BgFw3XifZG7DyLNTNW0x6_Rwg
Może któraś odnajdzie w nim swoje dzieckou mnie poza histeriami i częstym płaczem sporo się zgadza
-
Fajny artykuł, chociaz nas to nie dotyczy
Zamówiłam serię książek Pucio i dziś doszły, właśnie ogladalysmy z Jagoda ta pierwsza Pucio uczy sie mowic, wiedziałam że dużo już gada ale tu jest tak wszystko zebrane i aż mnie zadziwiala jak dużo powtarzała, chociaz niektóre dźwięki umiemy inaczejA z chodzeniem jeszcze uparcie ćwiczy, coraz więcej kroków i bardziej stabilnniejsze.
A i jeszcze zab, dalej czekamy na drugą górną dwójkę! I teraz już się chyba przebije po tych 4 miesiącach. -
U nas tez ksiazki poki co sa do gryzienia.
Dzis maly w porze karmienia przyszedl do kuchni i do mnie mowi "mama am" rozczulilam sieBlueberry, Totoro lubią tę wiadomość
-
Witaminę D powinno się przyjmować właściwie całe życie, więc jednie bym sie zastanowiła nam zmniejszeniem dawki, jeśli często przebywacie na słońcu (i macie odsłoniętą odpowiednią powierzchnię ciała), ale na pewno bym nie odstawiła. Jeśli się boisz, że przekroczysz normy to możesz zbadać poziom witaminy w organizmie i na podstawie wyników dobrać odpowiednią suplementację, ale jeśli nie podajesz ogromnych dawek typu 10 - 20 tys jm. to myślę, że bardzo ciężko o przedawkowanie
-
Totoro fajny art. Mojego Henia nie dotyczy (na szczescie?) ;p
Daje wit d 600j caly czas, mamy nie odkladac.
Ja z Heniem u moich rodzicow sie urlopujemy. Wysypiam sie lepiej, ale jakos bardzo nie odpoczywam. Maly biega po wszystkich pokojach i ciagle ktos musi go asekurowac po tych wszystkich upadkach. Dzis moja mama zabrala go na dlugi spacer, a ja 1 raz od roku siedzialam sobie beztrosko przed tv, z herbatka i ciastkami ;p Ale bylo fajnie
-
Kinga też nie jest wrażliwcem, więc przeczytałam początek i spasowalam
Ja daję wit.D 800. Jeszcze ma nie do konca zrośnięte ciemiączko, więc na pewno nie odstawie, szczególnie, że to blondyna i raczej nie wystawiamy się na słońce, razi ją i nie lubi.
Poza tym u nas ok. Kinga po mieszkaniu biega -to tak a propos tego, że Henio kiedyś uważał a teraz nie- u nas identycznie i też ma parę guzów na koncie, ale jej to nie zraża. Gada dalej w sobie znanym języku, choć coraz częściej coś to przypomina i też z nią prowadzę czasem fajne rozmowyrośnie też jak na drożdżach, już wyciągnęłam z szafy 80-86 bo większość 74 za mała. I tak leci.
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
Można było podać między 6 a 12 tygodniem życia i wtedy wychodzą 3 dawki (dwie w odstępach 2 miesięcy i jedna przypominająca po 1 roku życia) albo dopiero po 1 rż. i wtedy tylko jedna dawka. Tak było do tej pory, ale to też się zmieniło
teraz szczepienie można zacząć w dowolnym momencie, a będzie się tylko różniło ilością dawek. Do 6 msc to będzie 2+1, między 6 a 12 to będzie 1+1, a po 12 to będzie 1 dawka
Ja bym podała Nimenrix. Zresztą tak właśnie robię. Za tydzień w piątek idziemy się szczepić, a Bexsero jeszcze nawet nie umawiałam tej przypominającej