Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 00:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już ostatnio nie ingeruję w Lili spanie. Wstaje zazwyczaj po 8, a o której pójdzie spać na noc zależy od drzemki - dalej nocne spanie zawsze po 7 h aktywności. Czasem zdarzy się, że po intensywnym dniu po 6. U nas ciężkie dni... Wczoraj Lila była bardzo marudna, jakaś gapowata, najpierw nabila sobie guza - siedziała na podłodze, chichrala się akurat w najlepsze, uniosła nóżki, straciła równowagę i ryp do tyłu.. :( potem chciałam jej zblendowac zupę, a ona bawiła się przy mnie przy szufladach i przytrzasnela palce 😩

Dziś byli u nas za to teściowie. Lila ze swoją mamozą bawiła się przednio. Najpierw nie chciała nawet podejść do nich, potem trzymała się kurczowo taty, a jak teść próbował ją zabawiać to się wkurzyła, pokazała mu drzwi i zrobiła papapa 🤦‍♀️

Opowiadalam im dla rozluźnienia atmosfery sytuację jaka nam się przydarzyła w tym tyg - na placu zabaw Lila poznała 3-letniego chłopca, oboje byli sobą dość zainteresowani, do momentu aż chłopiec pociągnął Lilę za rączkę, a ona przewróciła się, zahaczajac jeszcze policzkiem o ławkę. Pozbierałam ją, czekam na rozwoj sytuacji, gotowa na pocieszanie i ocieranie łez - tymczasem Lila się podniosła, zacisnela zęby i obrzucila chłopca tak nienawistnym spojrzeniem, że mało nie umarłam xD Jakby mówiła to chyba padłoby w tym momencie "Znajdę cię i cię zniszczę." 😂 Ale do meritum - tesciu wysłuchał, po czym zaczął Lilę uczyć jak uderzyć chłopca jak jej tak jeszcze raz zrobi. Wziął jej rączkę i walnąl nią sobie w twarz, mówiąc jakieś tam "ATYATY". W tym momencie to myślałam, że ja mu drzwi pokażę i zrobię papapa. Myślę, no zajebiscie, akurat cieszę się, że moje dziecko póki co nie bije, nie gryzie, nie szczypie, to je dziadziuś nauczy 😡

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 06:48

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro metody dziadków hmmm..... bez komentarza.... moja teściowa cały czas młodemu gadała jak był mały wiszący i jęczący :”oj wykończysz tą mamę .... wykończysz ...”

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    U mnie tym bardziej sprawa jest złożona bo o 11 lub 12 jadę po starsza córkę do szkoły. A to ok 2 h w te i we w te.
    O to faktycznie słabo ustawić jakoś normalnie drzemki

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro Kalinka całą zimę była taka „gościnna” 😂 teraz tez z entuzjazmem na gości nie reaguje, ale jest lepiej

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro Kalinka całą zimę była taka „gościnna” 😂 teraz tez z entuzjazmem na gości nie reaguje, ale jest lepiej

Lila tak reaguje jak ją ktoś wkurza i nie chce się z nim bawić xD

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zapomnę jak mój teść "zachęcał" Kingę do pełzania/raczkowania jak się uczyła. Ja siedzę, a ten wola do niej- "no Kinga, dalej, przecież wiem, że nie dasz rady". Myślałam, że z krzesła spadnę. My tu na każdym kroku motywacja i hasła, że da radę itp.a ten, że nie da :-/ rozumiem, że może kiedyś tak się "motywowało" ale nie trzeba być psychologiem, żeby wiedzieć, że takie hasła są o kant d...

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mamusiowanie jej przeszło :-) już nie ryczy jak jej znikam z oczu, czasem wola mamamama i czeka czy odpowiem "jestem", ale wszystko spokojnie. Jesteśmy dziś i moich rodziców i no problem, nie wisi mi u nogi jak idę sikać, a jeszcze z mc temu tak było. Chodzi sobie po mieszkaniu i luzik. Śmieje się do dziadków i po moim uwieszonym maruderze nie ma śladu.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha, dziadkowie ;p
    Moj tata zakladal sobie miśka na głowie zeby Henio do niego przyszedl sam, takze motywacja pozytywna ;p

Przezylam 1 dzien z Heniem sama. Dłuzylo mi sie :o Spi juz wiec zobaczymy jaka bedzie noc. Jutro powtorka z rozrywki. Mąz wraca dopiero o 22.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 11 maja 2019, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziadkowie to ciężki temat.. XD

U nas z mamozą trochę lepiej. Tzn dalej muszę być w zasięgu wzroku, ale dziś np. pięknie bawiła się z moją siostrą, do tego stopnia, że uciekała ode mnie do niej na ręce. Podobnie z moim tatą, poszła się bawić w najlepsze, raz przyszła sprawdzić czy jestem - byłam, więc poszła się dalej bawić :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 maja 2019, 21:01

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda potrzebuję informacji odnośnie tego, co kiedyś pisałaś (nie mogę znaleźć) odnośnie Bebilion ProFutura, bo wspominałaś, że są w starych i nowych opakowaniach i muszą się jakoś różnić bo Twój synek nie chciał pić, czy coś (chyba, że coś pomieszałam). Wrzucisz te opakowania i napiszesz mi w skrócie o co z tym chodziło? Z góry dziękuję :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira juz nie ma starych opakowan niestety. Sklad mleka + opakowanie zmienilo sie we wrzesniu i bodajże do konca stycznia mieli okres przejściowy, wyprzedawali te stare. Moj maly, po zmianie na dwojke w nowym opakowaniu mial wysypke, uczulal go ten nowy składnik. Na mleku w starym opakowaniu bylo wszystko ok. Od 2 mcy używamy trojki i jest wszystko ok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zacytuję sama siebie, bo pamiętałam, że kiedyś coś takiego znalazłam :P
    Quote:
    Edwarda dzisiaj na jednej z grup na fb pojawił się post o Bebilonie. Co prawda Pepti DHA, ale może producent zrobił tak i w Profuturze. Dziewczyna pisała, że po zmianie opakowania zmienił się też skład. W nowych puszkach jest Mortierella alpina - jednokomórkowy grzyb, który produkuje olej zawierający kwas arachidonowy. To podobno odpowiednik kwasu arachidowego, co może powodować reakcje alergiczne u dzieci uczulonych na orzechy.

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagoda je Pepti DHA i nie było różnicy, nie reagowała w żaden sposób na nowe. Chociaż bałam się tego i zrobiłam zapasy starego żeby na jak dłużej starczylo

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to jest stare opakowanie:

res_cfca0c49f8ed989a17b48d8784d137d2_450x450_1tlv.jpg

Czy to?

res_9d2123899df1c45bd7e42a09a3007fe8_450x450_7lcc.jpg

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 12 maja 2019, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To pierwsze jest stare.

Leira lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co. Wlasnie przeczytałam na jednym z watkow, ze dziewczyna zaklada swojemu 9mce dziecku kask po domu, żeby glowy nie rozbijalo...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha tez znałam takiego aparata co w kasku po domu pomykał 😂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co ci ludzie maja w głowach serio. Przecież dziecko musi sie nauczyc upadkow. Musi zabolec zeby się nauczylo. Brak slow.

Jupik, Katy, Agusia_pia lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Co ci ludzie maja w głowach serio. Przecież dziecko musi sie nauczyc upadkow. Musi zabolec zeby się nauczylo. Brak slow.

Ja przez chwilę też sobie pomyślałam, czy nie ma kasków dla niemowląt ;-) ale zaraz po tej myśli przyszła identyczna refleksja, dopóki Kinga się w łeb nie puknie i nie poczuje, że boli, albo co stanowi zagrożenie, to się nie nauczy czego nie wolno. Metoda działa świetnie, bo dużo rzeczy już omija, albo jest przy nich ostrożniejsza.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proponuję coś takiego:

https://www.amazon.com/Popsport-Inflatable-Bumper-Diameter-Bubble/dp/B07L3WTR11

😁

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1625 1626 1627 1628 1629 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ