X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu młode mamy ...😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 13 maja 2019, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie jestem zwolenniczką żadnych smyczy, kasków.. Jakoś mam w głowie, że nie mogę dziecka wsadzić w "skafander", żeby sobie krzywdy nie zrobiło. Mam wrażenie, że dziecko w takich sytuacjach przestaje próbować być ostrożne, no bo po co, skoro nic mu się nie stanie.. Poza tym to zawsze jakieś ograniczenie dla niego. Pilnuję jak mogę, aż mi się czasem po tyłku leje i tyle. Zresztą Lila jest chyba ostatnim dzieckiem, które dałoby się w cokolwiek zapiac, coś sobie założyć itd. Spacer w czapce już poczytuję za wielki sukces xD

A u nas chodzenie, chodzenie i jeszcze raz bieganie 😁 Boże, jakie ja miałam grzeczne, spokojne dziecko zanim zaczęło chodzić 🤔😁

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja tez mialam grzeczne dziecko. Ale nawet jak zaczal chodzic to byl grzeczny. Od niedawna jest pierun bo urosl, jest silniejszy i sprytniejszy, siega wszedzie, staje na palcach i siega. Albo podklada sobie coś typu pudelko, staje na tym i siega. Oprócz tego nauczyl sie otwierac szafki, wlaczac pralke itp, wlazi w kazdy kat i niszczy wszystko. Na sekunde nie mozna go zostawic. Ale jak to mowi moja tesciowa, jak broja tzn ze prawidlowo sie rozwijaja ;)

Totoro, Kala lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj i moj byl zloty jak siedzial. A jak chodzi to juz diabelek. A piszczy jak cos Nie tak ze malo Nie ogluchne. No ale i tak jest slodki :)
    Jak czytam i slysze o tych kaskach smyczach itp to smiac mi sie chce. Jakos my sie wychowalismy bez tego typu gadzetow i zadne nie jest kaleka wiec nie ma co popadac w paranoje.
    Moj sie nauczyl ladnie schodzic z lozka tylem. A jak spadl pare razy to juz nie skacze po lozku bo wie ze poleci. I nie zrobil sobie zadnej krzywdy ale troche glowke potlukl.

edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia no właśnie. Jak ludzkosc przetrwala przez te tysiące lat :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda no ja nie wiem jak to.moglo byc :D

Mnie tesciowa zaczyna draznic. Ciagle od roku slysze ze jej coreczka taka biedna bo ma blizniaki a ja mam tak slodko bo mam jedno dziecko. Ale ze meza mam raz na dwa tyg to juz szczegol... Ehh wkurza mnie to babsko :/

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś po połówkowych :-) wszystko ok, i już na 100% witamy się z Kacperkiem, tak więc Agusia_pia, przebijam pione, mamy dwóch Kacperkow na forum ;-) Ty jesteś na wrześniowkach, ja październikowkach, ale generalnie termin mi wychodzi 29.09 (choć w książeczce mam wpisany 1.10), tak więc kto wie, czy do września też nie wpadnę ;-)

Aga78, Kala, Agusia_pia, White Innocent, edwarda20 lubią tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1.10 😀 moje urodziny

Jupik lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka miała szanse z tatą urodziny obchodzić, ale nie skorzystała z okazji. W ogóle muszę dzisiaj małżonka pochwalić, wstał rano, małą obrobił, kawę do łóżka przyniósł i jeszcze chatę odkurzył zanim do roboty pojechał. On myśli, ze ja mam z nią tak strasznie ciężko i przemęczona taka biedna jestem.... no z błędu go nie wyprowadzam 😂

Agusia_pia, Jupik, Aga78 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    1.10 😀 moje urodziny

Ja mam 7.10- jak poczeka parę dni dostanę poród w prezencie..

Kala lubi tę wiadomość

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O fajnie by było ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś mojego znowu edukowalam- jak się robi kaszkę :-/ bo zawsze ja robię, ale stwierdziłam, że finito, niech się chłop ogarnie, bo w końcu jak pójdę do szpitala będzie musiał Kingę sam przejąć na dwa dni i nie będzie pokaż i podaj. Tak samo- mówię mu też dziś ubierz ją, a ten, że ok, tylko poczeka, aż mu dam ubranko- to go zaprowadziłam do szafy, pokazałam gdzie co jest i nara. U was też tak jest, że facet robi, ale mu trzeba wszystko pod nos podsunąć? Dziecku da kaszkę, ale jej nie zrobi. Dziecko wykąpie, ale wodę nalewam ja (bo on nie wie ile i jaka temp.). Dziecko ubierze, ale ubranko mu podaj, bo on nie wie w co. Już mu powiedziałam, że nie tylko Kingę muszę uczyć samodzielności, żeby była bardziej ogarnięta jak się Kacpi urodzi, bo on też tego wymaga ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik super gratulacje synka ;)
    U nas tak samo. Maz zrobi wszystko jak mu podstawie pod nos. Hehe

bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój robi tylko musi mieć instrukcje i tak się tych instrukcji sztywno trzyma, ze nie ma zmiłuj .... ostatnio mył ją po kupie i wzięłam ją od niego żeby pieluchę założyć a tu ... mała całą hrabinę w kupię miała. I co? No przecież położna mówiła, żeby w środku nie czyścić !!!! No kurde na pierwszej wizycie patronażowej ....trochę się pozmieniało raczej

ug37df9hq3eabxrz.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To u nas troszkę lepiej, bo kaszkę sam robi, kąpie też sam, ubiera powiedzmy, że sam, ale co za komplety tworzy to głowa mała XD sama bym tego nie wymyśliła choćbym chciała XD ale jak wychodzę gdzieś na dłużej to zawsze szykuje przekąski, kolacje, strój jakby szli na dwór itp. Myślę, że to trochę w głowie siedzi takie zamartwianie się o wszystko, bo jestem pewna, że sam też by dał radę jakby musiał. Pewnie nie tak dobrze jak ja :P ale by ubrał i nakarmił na czas. Tylko, że jak sama naszykuje u o wszystkim powiem, to ja mam spokojniejszą głowę jak wychodzę ;)

Mała ostatnio nauczyła się mówić, że idzie się bawić i jest "babi babi". Byłyśmy dzisiaj w Lidlu i zobaczyła na półce Duplo i nagle "mama babi babi" i tak się kręciła, że mało z tego wózka nie wypadła. No nie miałam serca jechać dalej i jej wzięłam te klocki :D czy to już pierwsze wymuszenie zabawki? XD

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ostatnio w tk maxx chwyciła zestaw książeczek i nie chciała oddać 😏 się kupiło, fajne po angielsku, 3 w zestawie i co z tego jak już jedną zżarła 🙄

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik mój zrobi wszystko sam, no jedynie nie ugotuje obiadu ale odgrzewanie swietnie mu idzie :p Kaszke robi, ubierze (tez czasami niezle kombinacje :p), kąpiemy razem bo maly szaleje w wannie, usypia codziennie, w weekendy wstaje do niego.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie mój niby robi sam, ale nie sam, myślę, że kwestia wygody oczywiście, bo się tak przyzwyczaił, do tej pory nie zwracałam na to uwagi, bo ostatecznie jak wybiorę ciuchy, naleję wodę czy zrobię kaszkę (tudzież mleko do uśpienia, bo on też ją usypia) to mi korona nie spadnie, ale teraz już mnie to zaczęło wkurzać, bo jak się urodzi mały nie będę jechać na dwie ręce i tu jedno obrabiać a tam jeszcze mężowi asystować i zakładam, że on Kingę przejmuje w 100% (oczywiście jak jest w domu) i nara. Więc pora go wyedukować. Ja rano też usłyszałam, że najlepiej jakbym mu instrukcję napisała - no padłam :-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 14 maja 2019, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    No właśnie mój niby robi sam, ale nie sam, myślę, że kwestia wygody oczywiście, bo się tak przyzwyczaił, do tej pory nie zwracałam na to uwagi, bo ostatecznie jak wybiorę ciuchy, naleję wodę czy zrobię kaszkę (tudzież mleko do uśpienia, bo on też ją usypia) to mi korona nie spadnie, ale teraz już mnie to zaczęło wkurzać, bo jak się urodzi mały nie będę jechać na dwie ręce i tu jedno obrabiać a tam jeszcze mężowi asystować i zakładam, że on Kingę przejmuje w 100% (oczywiście jak jest w domu) i nara. Więc pora go wyedukować. Ja rano też usłyszałam, że najlepiej jakbym mu instrukcję napisała - no padłam :-)

A ja bym się pokusiła i napisała instrukcję (w formie algorytmu) - nawet ilustrowaną, a potem by go odsyłała do dokumentu i po sprawie :D

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 15 maja 2019, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Leira wrote:
    A ja bym się pokusiła i napisała instrukcję (w formie algorytmu) - nawet ilustrowaną, a potem by go odsyłała do dokumentu i po sprawie :D

No i dokładnie to zamierzam zrobić :-P nie będę się sto razy produkować jak zrobić kaszkę, albo gdzie są ubranka ;-)

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
‹‹ 1627 1628 1629 1630 1631 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ