Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny fajny jest kalkulator do obliczania syropu per kg u mamyginekolog.
Ja zawsze sprawdzam tam.
https://mamaginekolog.pl/kalkulator-objetosci-syropu-przeciwgoraczkowego/ -
Dziewczyny czy ta wysypka po 3dniowce moze swędzieć? Maly sie nie drapie ale jest jeczacy, płaczliwy, ciagle chce na rece i ogólnie jakis taki rozdrazniony. Wczoraj było podobnie. W nocy sie rzucal non stop, chyba z 10 razy do niego wstawalam. Wiec albo go swedzi albo skok...
-
Totoro wrote:Lila wie gdzie jej nie wolno w domu czy czego nie ruszać o zazwyczaj podchodzi tam, mówi nie nie nie i idzie dalej 😁
Edwarda jak uroczouwielbiam takie sytuacje, takie mądre już dzieciaczki
Rene fajnie, że już do domku, daj znać czy wszystko ok:)
Lili dziś zęby dokuczają, w dodatku wstała za wcześnie, za wcześnie drzemka i marudna dziś jak nie wiem:/ w dodatku calutki dzień pada, więc siedzimy w domu, można dostać czegoś do głowy.. Już nie wiem co jej wymyślać.. Zabawki mogą dla niej nie istnieć, żadne przybory kuchenne, grzebanie w szufladach, piłeczki jej kazałam wkładać do brytfanki na muffinki, lipa, naprawdę nie wiem. Jak sądziłam, że jestem dość kreatywna, tak dziś czuję dziurę w mózgu...
Konkretnie nie podoba mi się cukier lipaza żelazo i ferrytyna
-
Rene wrote:Nie pasują mi te jego wyniki w szpitalu powiedzieli ze do kontroli w pon pojadę do pediatry wrzuciłam na wątku rodzina wielodzietna w oczekiwaniu na kolejne szczęście fotki tych wyników jak by ktos chciał zobaczyć.Nie chce zawalac wątku fotkami 😏
Konkretnie nie podoba mi się cukier lipaza żelazo i ferrytyna
Rzuciłam okiem z ciekawości i.. nasuwa mi się kilka myśli:
1. Odnośnie niskiego żelaza i wysokiej ferrytyny - zbadałabym tarczycę, ale nie TSH, bo to mało mówi, należałoby zrobić FT3 i FT4.
2. Cukier - tutaj już należałoby zweryfikować dietę i to bardzo poważnie, wyniki są bardzo wysokie. Na pewno wpływ na to mają produkty przetworzone, glutenowe i oczywiście z cukrem.
-
Leira wrote:Rzuciłam okiem z ciekawości i.. nasuwa mi się kilka myśli:
1. Odnośnie niskiego żelaza i wysokiej ferrytyny - zbadałabym tarczycę, ale nie TSH, bo to mało mówi, należałoby zrobić FT3 i FT4.
2. Cukier - tutaj już należałoby zweryfikować dietę i to bardzo poważnie, wyniki są bardzo wysokie. Na pewno wpływ na to mają produkty przetworzone, glutenowe i oczywiście z cukrem.
Dietę mamy ułożona przez dietetyka🙂
Co do sloiczkow to nie sądzę żeby były one przyczyną nieprawidłowych parametrów które ma dziecko, poza tym jest to żywność przeznaczona dla niemowląt i małych dzieci a i dietetyk nic mi nie mówiła żeby owe sloiczki powodowały zbyt wysoki poziom cukru czy niedobór żelaza. Zgodzę się z Leria że żywność wysoce przetworzone może powodować wiele negatywnych skutków w ludzkim organizmie
I to nie jest tak że dziecko cały czas je pokarmy ze sloiczka i nic więcej -
Edwarda nie mam wlasnie. Mam tylko paracetamol w domu. Bylam z nim na dworze bo mu zeszlo wrocilismy i znowu ponad 38 na czole w ciagu pol godz wzrosla do 39,5 dalam mu 8 mln wypil troche mleka i spi juz ponad pol godz. Ale nie spokojnie. Temp spada bo na czole ma teraz 38,7. Ciekawe jaka bedzie nocka. Ehh biedactwo
Do tego wyniki krzywej wyszly nie za wesolo
Na czczo 85
Po godz 167 (norma do 180)
Po dwoch 145. (Norma do 153)
Ale jak jest po dwoch godz powyzej 140 to juz jest nieprawidlowa tomerancja glukozy... Wizyta za 2 tyg. Ciekawe co moja ginka powie.
Z synem mialam duzo nizsze bo odpowiednio 84/127/110. Ehh -
Rene słoiczki nie są zdrowe, to jest właśnie przetworzone jedzenie. I to bardzo. Tylko z nazwy są zdrowe i dla dzieci. Na przykład mięsa w nich kilka procent. Leira z tego co widziałam się zna na tym, myślę że potwierdzi moją opinię.Córeczka - 11.04.2018.
-
Doniczka Bratków wrote:Rene pisała na tym drugim kwietniowym wątku, że podaje Patrykowi jedzenie ze słoiczków. Tutaj pewnie leży przyczyna złych wyników.
Rene lubi tę wiadomość
-
Co do sloiczkow, to ja dawalam jak rozszerzalam diete, potem juz swojskie. Na wyjscia kupuje warzywne z Holle bio z dobrym skladem.
Kala a jak dajesz sloiczek to dodajesz do tego jakies mieso czy jajko? Bo ja przeszlam na swoje glownie dlatego ze w sloikach sa papki a chciałam zeby maly zaczal jesc kawalki. Balam sie ze jak przeocze odpowiedni czas to potem bedzie dupa.
-
Edwarda, tak kupuje zawsze cielęcinę taką super super eko sreko, gotuje, blenduje i mrożę w takich kostkach na jak lód do drinków i dokładam do słoiczka albo wołowinę lub kurczaka holle dorzucam. A co drugi dzień żółtko, bo po białku sraka niestety
Rene lubi tę wiadomość