Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
A my dziś w 8* bo przyszedł fotelik, który chciałam zobaczyć..i wyjechaliśmy z Axidem Minikidem
ale kurde już sama nie wiem, czy to dobrze, okaże się w praniu. Chyba mają dobre przedstawicielstwo w Polsce i sklep dobre prowizje, bo koleś (inny niż ostatnio) tak mi go zaprezentował, że normalnie tak jak go nie chciałam, tak dziś zmieniłam zdanie.
WI- drugi fotelik gdzie zamontowalas? -
Jupik wrote:WI- drugi fotelik gdzie zamontowalas?
Na razie nie ma jeszcze lokatora w brzuchu, więc łupina zamontowana w piwnicyale jak przyjdzie co do czego to raczej będzie za kierowcą.
Chyba, że pytasz o to gdzie aktualnie jeździ Mała - za pasażeremWiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja 2019, 21:07
-
White Innocent wrote:Na razie nie ma jeszcze lokatora w brzuchu, więc łupina zamontowana w piwnicy
ale jak przyjdzie co do czego to raczej będzie za kierowcą.
Chyba, że pytasz o to gdzie aktualnie jeździ Mała - za pasażerem
Tak, chodziło mi o 2 fotelik (po łupinie) a nie dla drugiego dziecka
My ostatecznie zamontowaliśmy..na środku. Tak też jeździła z łupinie. Drugą opcją było za pasażerem, ale mimo, że nasze auto nie jest małe, to ten Axkid zajmuje tyle miejsca, że za pasażerem byłoby niewygodnie dla pasażera -
White Innocent wrote:Gdyby u nas była możliwość to też bym zamontowała na środku
zresztą tak najbardziej chciałam, ale pan z 8* skutecznie ostudził mój entuzjazm
A czemu ostudził? I czemu u was nie ma możliwości? Ja z kolei chciałam za pasażerem, ale przy opcji odchylenia tego fotelika do tyłu (żeby jeszcze była pozycja taka ciut leżąca) zostawało mało miejsca z przodu i kręciliśmy nosem, na co Pan radośnie, że nie szkodzi, bo on wozi dziecko po środku. No i po środku rzeczywiście jakoś lepiej z miejscem, ale się zastanawiam, czy to bezpieczne itd. -
Jupik zawsze slyszalam ze na srodku najbezpieczniej. Ja bym tylko tak chciała wozic ale kupimy male auto wiec pewnie za pasażerem bedzie
Agusia jak pojawily sie jednego dnia okolo poludnia to nastepnego dnia jeszcze byly, a kolejnego dnia jak wstal po nocy to juz czysciutko. Nie bylam na kontroli.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 07:15
-
Agusia_pia wrote:Poprawka sa jednak wiec pojade.
Edit
Edwarda pisałaś kiedyś o bucikach dla Henia przypomnisz jakie kupiliscie. Patryk jeszcze nie chodzi ale chce pomału zacząć się rozglądać za odpowiednim obuwiem, dostałam pake ubrań z butami. Ubrania ok, ale buty chce noweWiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 08:05
-
Rene kupiliśmy elefanteny, takie: https://m.zalando.pl/elefanten-leo-sneakersy-niskie-grau-ee114e006-c11.html?zoom=true
Bardzo fajne, lekkie, maly szybko sie przyzwyczail do nich, do tego szybko sie czyszcza. Wzielam rozmiar 21 czyli 1 cm wieksze i juz sa prawie za maleSzukam właśnie nowych, tym razem jakiś fikusnych adidasów :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 08:38
-
Jupik ostudził w tym sensie, że choćby nie wiem co, to nasz samochód nie jest przystosowany ani do trzech fotelików z tyłu, ani do tego żeby montować coś na środku. My akurat wybraliśmy fotelik na isofix, którego pośrodku nie mamy, dodatkowo mamy tam tunel i rozkładany podłokietnik. To nie są przeciwwskazania, do montażu każdego fotelika, bo na przykład taki podłokietnik uniemożliwia montaż fotelików z ramą antyrotacyjną itd.
Na środku jest najbezpieczniej. Daleko od bocznych stref zgniotu. Nic tylko się cieszyć, że u Was się mieści -
edwarda20 wrote:Rene kupiliśmy elefanteny, takie: https://m.zalando.pl/elefanten-leo-sneakersy-niskie-grau-ee114e006-c11.html?zoom=true
Bardzo fajne, lekkie, maly szybko sie przyzwyczail do nich, do tego szybko sie czyszcza. Wzielam rozmiar 21 czyli 1 cm wieksze i juz sa prawie za maleSzukam właśnie nowych, tym razem jakiś fikusnych adidasów :p
edwarda20 lubi tę wiadomość
-
No jakbyśmy wzięli na isofix też środek odpada, bo tam nie mamy. Foteliki na isofix zajmują jakoś miej miejsca. Ten Axkid jest duży, ale coś za coś-mozna go bardziej dopasować do dziecka (np.kąt nachylenia) i jest do 125 cm (dziecko może jeździć tyłem dłużej). Tylko dlatego go wzięliśmy. I tak drugi fotelik dla drugiego dziecka będziemy chyba brać na isofix, bo jakoś drugiego axkida nie widzę.