Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Kala wrote:Hello 🙂 co tam porabiają w ten wtorek deszczowy? Ja siedzę z moim kotopsem, pije kawkę, a córcia śpi .... taki relaks 🙂
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 12:55
-
My po wizycie u pediatry. Powiedziała że to trzydniówka i wysypka sama zniknie. Na zęby kazała dawać ibuprofen dwa razy dziennie. Mimo że lekarka stwierdziła że to trzydniówka moja wszechwiedząca teściowa twierdzi że to od jedzenia... ;/
A on ost nic nie je. dziś Rano mleko pół butelki, potem trochę kaszy o 8 a o 11 jedynie saszetka owoce z jogurtem. Nawet parówki nie chciał. I śpi już godzinę. Mam chwilę oddechu.
U nas pogoda okropna. Wczoraj dwa razy zlewa a przywieźli nam beton na budowę i gruszka nie mogła wjechać, jedna nie mogła wyjechać. Masakra... Dziś też trochę popadało ale już przestało. -
Edwarda ona nam co chwilę powtarza, ze lekarz jej powiedział i to jest naukowo udowodnione!!! ze nie można tak nie jeść tłustych schabow i spółki, słodyczy, czipsów i tak dalej, bo organizm się odzwyczaja i stąd właśnie się biorą problemy żołądkowe, cukrzycowe i inne takie ....
-
Kala wrote:Agusia no teściowa ma zawsze racje 😉 moja w niedziele kupiła dla małej... kinder czekoladę, bo uważa, ze powinna już słodycze dostawać, bo organizm się nie przyzwyczai... ot taka teoria.
-
Kala, teoria super, padłam
Edwarda, u nas skok pełną gębą się zaczął, najgorsze że dziecko płacze i właściwie nie wiadomo o co mu chodzi 🤔 ciekawe jak będzie na wyjeździe..
U nas już leje. Burza wisi w powietrzu. Kinga chwilowo zasnęła, mam chwilkę oddechu. Dentysta odwołany. Normalnie mogę sobie chyba jakąś słabą kawkę strzelić -
Moja też nieszkodliwa 😀 ja ją naprawdę lubię, ma tą rzadką jak na teściową zaletę, ze traktuje nas równo - a nie mój synek i ona ... jako babcia beznadzieja, no i te jej opowieści i teorie ... normalnie ze śmiechu padamy. A jak czasami za długo gadała do mnie to zasypiałam na kanapie, a ona nawet tego nie zauważała 😂 i jeszcze hobbistyczne jeżdżenie po sklepach mięsnych ...
-
Kala wrote:Strzel sobie, żeby przypadkiem organizm się nie odzwyczaił 😉 a ja chyba pójdę młodej te schaby smażyć ... na smalcu niech ma dziecko, zagłodzone takie ...
Kala lubi tę wiadomość
-
Hahaha, Kala-padłam , teoria teściowej wymiata. Zresztą nic mnie nie zdziwi.Moj tata wrócił z wycieczki z Izraela i chciał Borysa poczęstować tamtejszą chałwą..🙀.Nie dość że słodycz to jeszcze z niewiadomego źródła.
Ja od przyszłego pn. wracam już do pracy🙈.W związku z tym nadrabiam, fryzjer, pedicure, kosmetyczka.Moj mały zostaje z tatusiem i radzą sobie świetnie.Ja to się za bardzo cykalam :tam nie pojadę..bo to pora drzemki..tam nie ..bo będzie płakał..Mój M. W ogóle się nie przejmuję pora mi drzemek, jeździ wszędzie z Borysem.Mały wraca padnięty ,nawet nie chce cycka😁
My mamy fotelik Maxi Cosi Tobi.
Kala lubi tę wiadomość
-
Aga hahaha to mówisz, ze szalejesz, żeby z opcji Matki Polki zrobić się na tryb praca ....😉 Chyba dużo babek tak ma ,ze chłopom nie dowierza, ze sobie poradzą... a potem szok, ze dał radę beze mnie. Tez tak mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 maja 2019, 16:08
-
edwarda20 wrote:Ja siedze z Heniem u rodzicow. Tutaj jeszcze mini slonce. Maly spi a ja szukam nowych butow dla niego