WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Byliśmy dzisiaj z małą w ikea. Tylko ramki chciałam kupić .... a wyszłam z całą torbą zabawek 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Rene to gdzie Ty mieszkasz??? 180 zł za prywatne? Szok ...😮 Nie to żebym była fanką prywatnych przedszkoli, raczej jestem za publiczną edukacją, ale cena mnie poraziła. To nasze było kiedyś państwowe, w sumie od 1980 roku działa, więc sprawdzone z tradycjami.
    Taka wieś między Piotrkowem a Łodzią ceny są niskie w porównaniu z tymi przedszkolami w mieście

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 18:17

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Kala, no jak to jest niepubliczne to faktycznie nie ma problemu, a jak znasz dyrektorkę, to już w ogóle masz luks :-)
    Mi właśnie w państwowym mówili, że musi być ukończone 3 bo nawet system nie przyjmie, ale skoro baba sugerowała spotkanie z dyrektorką, to i pewnie to da się obejść. No zobaczymy.
    Niby jeszcze rok, ale pewnie szybko minie.
    Ja nawet nie wiem kiedy ten rok minął ....a Tobie pewnie jak już dwójka będzie czas jeszcze bardziej przyspieszy

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Taka wieś między Piotrkowem a Łodzią ceny są niskie w porównaniu z tymi przedszkolami w mieście
    No u nas 500 zł to jest jeszcze tanio...bez wyżywienia oczywiście

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Byliśmy dzisiaj z małą w ikea. Tylko ramki chciałam kupić .... a wyszłam z całą torbą zabawek 😀
    Tak to jest jak się idzie na zakupy z dziećmi ;-) a kupiłaś te ramki ?

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    A jak z wakacjami przedszkole normalnie zapewnia opiekę dzieciom? U nas tak wolne jest tylko w ostatni tydzień wakacji wtedy sprzątają no chyba ze ma być jakiś remont no to potrzebują więcej czasu.

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio ma total skok. Jest taki niedobry ze wrrrrrr. Testuje moja cierpliwość ktorej nie mam... Mimo tego ciagle sie przytula, robi cacy i daje buziaczki. Do tego zaczął robic mi 'nunu', grozi tym paluszkiem przesmiesznie. W domu nie mamy tv (bo nie ogladamy od wielu lat), u rodziców tv gra cały czas, mały interesuje sie tylko pogoda :p zastyga i ogląda mape polski :p a potem jeczy ze chce jeszcze :p Dziwak maly ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:

Czyli jak nie zapłacisz to nie karmią dziecka, czy wtedy jest opcja, że przynosisz swoje jedzenie i karmią właśnie tym?

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak w innych, ale tam gdzie syn chodził to mieli takiego chłopca uczulonego na prawie wszystko i on przychodził z własnym jedzeniem. Nie płacili.

Leira lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Leira Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Nie wiem jak w innych, ale tam gdzie syn chodził to mieli takiego chłopca uczulonego na prawie wszystko i on przychodził z własnym jedzeniem. Nie płacili.

Aha, no to spoko. Mi w sumie też pasowałaby opcja własnej żywności, fajne, że jest taka możliwość :)

f2w3ikgnnjbzwgbk.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    Tak to jest jak się idzie na zakupy z dziećmi ;-) a kupiłaś te ramki ?
    Ramki też :) już wiszą nawet... tylko bez zdjęć 🙂 o sobie tez nie zapomniałam bo 2 bluzki przywiozłam do domu

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Henio ma total skok. Jest taki niedobry ze wrrrrrr. Testuje moja cierpliwość ktorej nie mam... Mimo tego ciagle sie przytula, robi cacy i daje buziaczki. Do tego zaczął robic mi 'nunu', grozi tym paluszkiem przesmiesznie. W domu nie mamy tv (bo nie ogladamy od wielu lat), u rodziców tv gra cały czas, mały interesuje sie tylko pogoda :p zastyga i ogląda mape polski :p a potem jeczy ze chce jeszcze :p Dziwak maly ;)
    😂😂😂 muszę sprawdzić na czym ten skok polega na tej stronie o której pisałaś, czy moja tez się łapie

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Świat zasad ... to moja chyba już się z tym skokiem urodziła 😉 cyt” dosłownie wisi na mamie, chce być noszone i tulone”

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene wrote:
    A jak z wakacjami przedszkole normalnie zapewnia opiekę dzieciom? U nas tak wolne jest tylko w ostatni tydzień wakacji wtedy sprzątają no chyba ze ma być jakiś remont no to potrzebują więcej czasu.
    Na 2 tygodnie zamykają, a poza tym czynne i w ferie zimowe też. No i tak jak pisałam absolwentów tez w wakacje przygarną. Syn chodził chyba do trzeciej klasy z kolegami

Rene lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Ramki też :) już wiszą nawet... tylko bez zdjęć 🙂 o sobie tez nie zapomniałam bo 2 bluzki przywiozłam do domu
    :-) :-)

preg.png

Ja 38
    On 40
    18.04/20.04 +
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) my wczoraj mieliśmy szczepienie i pierwszy raz pojawiła się w nocy gorączka, oczywiście panikowalam... dziś przez dzień taka ciepla była, ale nie dobiło do 38
    Teraz już spi Jagodziana i nie ma temperatury, mam nadzieję że już będzie spokój.
    Ja pracuje w przedszkolu niepublicznym i mamy oddział 2.5 - 3 latkow i jest ich 30!! Jedna pani i pomoc na stałe, a jak trzeba to jest i druga pomoc taka do wszystkich. Nie powiem jest ciężko, ja mam akurat 18 pieciolatkow i jestem sama, ale to już spoko.
    Niby jest zasada że dzieci bez pampersow, ale wiecie jako to jest, dyrekcja przyjmuje, a nauczycielki kręcą nosem- mówię tu o tym jak jest np 30 dzieci, a nie 15 bo to inna bajka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 20:06

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry to może Ty mi wyjaśnisz czy jest jakaś różnica między niepublicznym a prywatnym? A babką to wcale się nie dziwie, że nosem kręcą na pampers. Jak dla mnie przebranie cudzego dziecka z kupy to już level hard

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Świat zasad ... to moja chyba już się z tym skokiem urodziła 😉 cyt” dosłownie wisi na mamie, chce być noszone i tulone”

Polecam ten art. ;p

https://sen-dziecka.pl/artykuly/15-miesiecy-dziewiaty-skok-rozwojowy-swiat-zasad

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 29 maja 2019, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://fio.org.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=1043:zakladanie-przedszkoli-informacja-prawna&catid=38:o-przedszkolach&Itemid=59

Kala w tym artykule jest to dosyć jasno opisane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 maja 2019, 22:00

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, jak wypadaja tisherty z nexta?

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
‹‹ 1654 1655 1656 1657 1658 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ