WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J.S wrote:
    Edwarda, jak wypadaja tisherty z nexta?
    Według mnie sa wieksze niz standardowe. Niektore nawet o rozmiar.

J.S lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 30 maja 2019, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzis mielismy miec mmr ale przelozylam na przyszly tydzien. Troche sie balam po tej 3dniowce...

Przyszly nam dzisiaj nowe adidaski, wzielam rozmiar 23 i sa takie prawie akurat. Zastanawialam sie czy nie wymienic, ale Henio sie tak cieszyl, plus to ze aktualne go cisna, wiec mowie dobra kit niech chodzi. Moze bedzie zaraz cieplo to beda sandalki.

Zaczal na mape polski (pogode w tv ;p) mowic papa. Stoi pod tv i krzyczy papa ;p dziwak maly ;p

Kala, Rene lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj w nocy Kalina przeszła samą siebie ... obudziła się o 22 i do 2 nie spała, bardzo rozrywkowa była ciagle gadała. Nie wiem skok? Czy zęby, bo poliki czerwone na maksa.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • J.S Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 08:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda. tez bym po tej trzydniowce przelozyla. Super ze adidaski pasuja, ja sandaly nike zamowilam niby rozmiar 25 bo pokazywalo ze wkladka ma 14 cm, a tu przyszly takie wielkie ze masakra. Odeslalam, a zamowilam mniejsze.
    Ubralam swojemu dziecku na probe te conversy co ci pisalam ze mam na rzepy, no i nornalnie w nich chodzi, ale i tak ma te elefanty, conversy a teraz sandalki bo u nas upaly sie zaczynaja od jutra po 30 stopni.

Edwarda trzymam kciuki za MMR, u nas w nastepny wtorek mina 3 tyg. Jak na razie wszystko jest w porzadku.

Kala, moga byc zeby bo u nas maly wczoraj obudzil sie o 4 i nie spal prawie do 6, gadal, bawil sie w najlepsze a ja patrze, a tu mamy kolejna 3.
    Takze my mamy wszystkie jedynki, dwojki, dwie trojki i dwie czworki.

edwarda20 lubi tę wiadomość

<3
    mhsvqps6hiiqioin.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik Henio nie dostal sie do prywatnego zlobka. Jest na liscie rezerwowej...
    W poniedziałek dowiem sie co z państwowym ale po tym wszystkim co przeczytalam to chyba zostane z nim w domu jednak. Chyba nie chce zeby poszedl do panstwowego...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda coś mi się wydaje, ze chyba nie jesteś gotowa do powrotu?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nasza pediatra po chorobie zakaźnej jaką jest trzydniowka kazała odczekać miesiąc do szczepienia. Dopytaj może u siebie 😉

f2wl9vvje61wiuku.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga_90 wrote:
    Edwarda nasza pediatra po chorobie zakaźnej jaką jest trzydniowka kazała odczekać miesiąc do szczepienia. Dopytaj może u siebie 😉
    Ooooo. Az miesiac? Wow. To dopytam

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie jestem i juz pisałam, ze gdyby maz zarabial wiecej to siedzialabym w domu. No ale teraz bede musiala to dobrze przemyslec.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik Henio nie dostal sie do prywatnego zlobka. Jest na liscie rezerwowej...
    W poniedziałek dowiem sie co z państwowym ale po tym wszystkim co przeczytalam to chyba zostane z nim w domu jednak. Chyba nie chce zeby poszedl do panstwowego...

Kurde, szkoda :-( może ktoś zrezygnuje i wejdziecie z listy rezerwowej. A co jeszcze wyczytalas o tym państwowym? I do którego państwego składałas? Ja dostałam cynk, że dobre jest to nr27 róg Franciszkańskiej i Marysinskiej. Ale nie weryfikowalam jeszcze. To przedszkole obok nas niby też dobre, a dla mnie dupa, ta grupa 25 i 1 baba dla mnie nie do zaakceptowania, niestety..dobrze, że jeszcze rok nie muszę podejmować decyzji. Co ma być to będzie, na siłę nie ma co pchać, z mamą mu będzie lepiej.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • aga_90 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aż poszukałam w necie ;)
    http://www.szczepienia.czd.pl/zasady%20wykonywania%20szczepien.zakazenia.php?submenu=6

f2wl9vvje61wiuku.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dziwne, bo ja widziałam informacje, że nie trzeba odczekiwać w ogóle, zresztą nas zaszczepili normalnie. Trzydniówkę miała 5-8 maja, a na szczepieniu byliśmy 17ego. Szczepiliśmy Nimenrixem, ale nie wiem czy jest jakaś różnica czy to żywa czy zabita.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 14:13

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas Gabryś nie chodzi, tzn parę kroków dopiero. Ja poki co jestem na wychowawczym.
    Dziś jechaliśmy autobusem, i Gabryś nigdy nie siedzi w wózku tylko albo u mnie na rekach, Albo siedzi mi na kolanach. Tak dzisiaj chcial chodzić po autobusie...i musiałam z nim za rękę chodzić. Tragedia...
    Umęczyłam się strasznie. Wstał rano o 5 i godzine nie spał, potem dospal do 6.40, o 9 położyłam go i spał do 10 20. Tak teraz chciałam to położyć bo do wieczora by nie wytrzymał i tak krzyczał, jak jeszcze nigdy. I płakał. Szok... Nie wiem co jest. A czy wasze dzieci też rano wstaja z płaczem ? Gdy Gabryś rano się budzi to staje w łóżeczku i marudzi i płacze...
    I nie ukrywam że te 2 drzemki w ciągu dnia da ułatwieniem bo po 1 szkoła starszej, A pi 2 nic przy nim nie mogę zrobić. Gdy idę do wc, ob za mną i gdyby jeszcze grzecznie cos porobił to spoko, a on na kolana i krzyk i marudzenie i wyrywanie sie. Gdy chce pranie rozwiesic to zamyka drzwiczki od pralki albo jojczy żeby się nim zająć...

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka u nas w związku z dzisiejszą nocką drzemka zaczęła się przed 9 i spała ok 2,5 godz myślałam, ze pójdzie ok 15 na drugą, ale się na dało .... 2 razy próbowałam to darła się jak opętana. Moja tez pralkę zamyka albo wyrzuca mi pranie, ściąga jak wieszam, a wie, ze nie wolno i tylko się patrzy i się śmieje co zrobię. Kuchnie odpuściłam, bo wisi u nogi, toaleta z nią na kolanach, makijaż z młodą w umywalce ...odkurzanie jedynie ok

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Sweetmalenka u nas w związku z dzisiejszą nocką drzemka zaczęła się przed 9 i spała ok 2,5 godz myślałam, ze pójdzie ok 15 na drugą, ale się na dało .... 2 razy próbowałam to darła się jak opętana. Moja tez pralkę zamyka albo wyrzuca mi pranie, ściąga jak wieszam, a wie, ze nie wolno i tylko się patrzy i się śmieje co zrobię. Kuchnie odpuściłam, bo wisi u nogi, toaleta z nią na kolanach, makijaż z młodą w umywalce ...odkurzanie jedynie ok
    Ja musiałam na drogą położyć bo wiem że dziś dopiero ok 21 wrócimy A od 10 do 21 by nie wytrzymał

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 17:16

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez chciałam na drugą, bo może udałoby mi się wtedy później na noc. Ale nic z tego ... o 17 kolacja ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka moj jak sie budzi to lezy i cos sobie gada, albo siedzi i sie bawi, jak wstaje to wywala rzeczy z lozeczka, gada, nawoluje, ale nie placze, czasami jeczy i piszczy jak sie niecierpliwi.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak dziecko jest wyspane to raczej nie płacze. Moja zależy czy się wyśpi czy nie, albo ryczy albo gada

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 31 maja 2019, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisalam do prywatnej pediatry i potwierdzila ze nalezy odczekac 4-6 tyg :(

aga_90 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1655 1656 1657 1658 1659 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ