Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzis mielismy miec mmr ale przelozylam na przyszly tydzien. Troche sie balam po tej 3dniowce...
Przyszly nam dzisiaj nowe adidaski, wzielam rozmiar 23 i sa takie prawie akurat. Zastanawialam sie czy nie wymienic, ale Henio sie tak cieszyl, plus to ze aktualne go cisna, wiec mowie dobra kit niech chodzi. Moze bedzie zaraz cieplo to beda sandalki.
Zaczal na mape polski (pogode w tv ;p) mowic papa. Stoi pod tv i krzyczy papa ;p dziwak maly ;pKala, Rene lubią tę wiadomość
-
Edwarda. tez bym po tej trzydniowce przelozyla. Super ze adidaski pasuja, ja sandaly nike zamowilam niby rozmiar 25 bo pokazywalo ze wkladka ma 14 cm, a tu przyszly takie wielkie ze masakra. Odeslalam, a zamowilam mniejsze.
Ubralam swojemu dziecku na probe te conversy co ci pisalam ze mam na rzepy, no i nornalnie w nich chodzi, ale i tak ma te elefanty, conversy a teraz sandalki bo u nas upaly sie zaczynaja od jutra po 30 stopni.
Edwarda trzymam kciuki za MMR, u nas w nastepny wtorek mina 3 tyg. Jak na razie wszystko jest w porzadku.
Kala, moga byc zeby bo u nas maly wczoraj obudzil sie o 4 i nie spal prawie do 6, gadal, bawil sie w najlepsze a ja patrze, a tu mamy kolejna 3.
Takze my mamy wszystkie jedynki, dwojki, dwie trojki i dwie czworki.edwarda20 lubi tę wiadomość
-
edwarda20 wrote:Jupik Henio nie dostal sie do prywatnego zlobka. Jest na liscie rezerwowej...
W poniedziałek dowiem sie co z państwowym ale po tym wszystkim co przeczytalam to chyba zostane z nim w domu jednak. Chyba nie chce zeby poszedl do panstwowego...
Kurde, szkodamoże ktoś zrezygnuje i wejdziecie z listy rezerwowej. A co jeszcze wyczytalas o tym państwowym? I do którego państwego składałas? Ja dostałam cynk, że dobre jest to nr27 róg Franciszkańskiej i Marysinskiej. Ale nie weryfikowalam jeszcze. To przedszkole obok nas niby też dobre, a dla mnie dupa, ta grupa 25 i 1 baba dla mnie nie do zaakceptowania, niestety..dobrze, że jeszcze rok nie muszę podejmować decyzji. Co ma być to będzie, na siłę nie ma co pchać, z mamą mu będzie lepiej.
-
Aż poszukałam w necie
http://www.szczepienia.czd.pl/zasady%20wykonywania%20szczepien.zakazenia.php?submenu=6 -
To dziwne, bo ja widziałam informacje, że nie trzeba odczekiwać w ogóle, zresztą nas zaszczepili normalnie. Trzydniówkę miała 5-8 maja, a na szczepieniu byliśmy 17ego. Szczepiliśmy Nimenrixem, ale nie wiem czy jest jakaś różnica czy to żywa czy zabita.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 14:13
-
aga_90 wrote:Aż poszukałam w necie
http://www.szczepienia.czd.pl/zasady%20wykonywania%20szczepien.zakazenia.php?submenu=6
-
U nas Gabryś nie chodzi, tzn parę kroków dopiero. Ja poki co jestem na wychowawczym.
Dziś jechaliśmy autobusem, i Gabryś nigdy nie siedzi w wózku tylko albo u mnie na rekach, Albo siedzi mi na kolanach. Tak dzisiaj chcial chodzić po autobusie...i musiałam z nim za rękę chodzić. Tragedia...
Umęczyłam się strasznie. Wstał rano o 5 i godzine nie spał, potem dospal do 6.40, o 9 położyłam go i spał do 10 20. Tak teraz chciałam to położyć bo do wieczora by nie wytrzymał i tak krzyczał, jak jeszcze nigdy. I płakał. Szok... Nie wiem co jest. A czy wasze dzieci też rano wstaja z płaczem ? Gdy Gabryś rano się budzi to staje w łóżeczku i marudzi i płacze...
I nie ukrywam że te 2 drzemki w ciągu dnia da ułatwieniem bo po 1 szkoła starszej, A pi 2 nic przy nim nie mogę zrobić. Gdy idę do wc, ob za mną i gdyby jeszcze grzecznie cos porobił to spoko, a on na kolana i krzyk i marudzenie i wyrywanie sie. Gdy chce pranie rozwiesic to zamyka drzwiczki od pralki albo jojczy żeby się nim zająć...
-
Sweetmalenka u nas w związku z dzisiejszą nocką drzemka zaczęła się przed 9 i spała ok 2,5 godz myślałam, ze pójdzie ok 15 na drugą, ale się na dało .... 2 razy próbowałam to darła się jak opętana. Moja tez pralkę zamyka albo wyrzuca mi pranie, ściąga jak wieszam, a wie, ze nie wolno i tylko się patrzy i się śmieje co zrobię. Kuchnie odpuściłam, bo wisi u nogi, toaleta z nią na kolanach, makijaż z młodą w umywalce ...odkurzanie jedynie ok
-
Kala wrote:Sweetmalenka u nas w związku z dzisiejszą nocką drzemka zaczęła się przed 9 i spała ok 2,5 godz myślałam, ze pójdzie ok 15 na drugą, ale się na dało .... 2 razy próbowałam to darła się jak opętana. Moja tez pralkę zamyka albo wyrzuca mi pranie, ściąga jak wieszam, a wie, ze nie wolno i tylko się patrzy i się śmieje co zrobię. Kuchnie odpuściłam, bo wisi u nogi, toaleta z nią na kolanach, makijaż z młodą w umywalce ...odkurzanie jedynie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 maja 2019, 17:16
-
aga_90 wrote:Aż poszukałam w necie
http://www.szczepienia.czd.pl/zasady%20wykonywania%20szczepien.zakazenia.php?submenu=6aga_90 lubi tę wiadomość