X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bóle brzucha, takie rozpieranie jakby twardnienie do tego mdłości i już sama nie wiem jak do tego podchodzić

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 16 września 2017, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie brzuch czasem pobolewa ale to od wzdęć raczej bo jak mi przechodzą to jest ok. Jak mam jakieś inne bóle typu krzyże czy ciągnięcia biorę magnez i po czasie przechodzi.

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga. wrote:
    Ja biorę progesteron (bo mam za niski). Jak dla mnie to bzdura z tym że musi boleć, bo się rozciąga. W poprzedniej ciąży bolało mnie póki nie suplementowałam. Później przestało. Odkąd w tej ciąży ustabilizowała hormony, też mnie nic nie boli (najpierw pojawiały się bóle jak się przeciążyłam lub w trakcie kp). Teraz luzik. Nie jestem zwolenników suplementacji w ciemno, ale może warto spr poziom progesteronu (a wcześniej może wziąć trochę magnezu, też często pomaga na dziwne bóle), niż później jak pojawią się problemy leżeć kilka miesięcy plackiem czy stresować się pesarem.

Jak boli to rozumiem. Ale mnie nie boli, a ćmi. To też powinnam coś brać?
    Wizyte mam za tydzien to oczywiscie zapytam o to lekarza...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusianka wrote:
    Aliskaa wypoczywaj dużo i się nie stresuj :)

Też nic nie biorę. U mnie to raczej takie kłucia/ciągnięcia - kilka razy dziennie. Lekarz stwierdził, że to całkiem normalne i nie wymaga żadnych leków. Nawet sprawdziłam sobie poziom progesteronu i też mówił, że jest w porządku (18,2).

Za to od wczoraj coś mnie rozkłada :/ Mam stan podgorączkowy, boli mnie gardło i głowa, a dzisiaj rano zaczęły pobolewać mnie uszy. Biorę syrop i tabletki na gardło z tej serii Prenalen, leżę pod kocem, piję herbatki z miodem i cytryną. I mam nadzieję, że to pomoże. Zapobiegawczo umówiłam się na wtorek do rodzinnego gdyby nie przeszło.

Hmm mnie pani w aptece powiedziała, że nawet ten Prenalen (bo chciałam zakupić saszetki) powinno się zażywać od 4 miesiąca :/ dlatego ja kuruję się miodem i sokiem z malin. Już mi dużo dużo lepiej ;)

pomarańczka_33 lubi tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co czytałam to prenalen ma same naturalne składniki więc powinien być bezpieczny.

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Kinga. Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jak boli to rozumiem. Ale mnie nie boli, a ćmi. To też powinnam coś brać?
    Wizyte mam za tydzien to oczywiscie zapytam o to lekarza...
    Hm. Normalnie nie czuję brzucha, ani tamtych okolic. W pierwszej ciąży bolało bardzo. Podobnie jak przy owulacji/okresie. Czasem aż mnie zginało w pół. Teraz to przypiminało takie jakby skurcze, napięcie w okolicy prawego jajnika. Przechodzi jak się położę na 10-15 min i zajmę czymś odmóżdzającym. Jak rozmawiałam z lekarką, to mam się nie przejmować póki przechodzi. Ewentualnie włączyć magnez lub wiąć jedną kapsułkę progesteronu więcej i odpocząć. Ale ponieważ samo wyrównanie progesteronu pomogło, to na razie nie biorę magnezu (Mam problem z łykaniem tabletek, więc im mniej tym lepiej). Nie potrafię tego precyzyjnie opisać. Dlatego najlepiej jak porozmawiasz z ginem/położną. Może warto zrobić ctg (wtedy będziesz wiedziała czy to jakaś firma skurczów czy coś innego za to odpowiada, albo niech gin spr w badaniu jak zachowuje się macica.

Każda kobieta ma inny próg bólu i inaczej odbiera skurcze. Mi je bardzo ciężko opisać, bo to zupełnie inne odczucie niż np skurcze żołądka przy zatruciu pokarmowym. Skurcze przepowiadające odczuwałam jak wzdęcie, twardnienie i uczucie ciężkości (nie były bolesne, a wiem ze to były te, bo wcześnie miałam robions ctg). Porodowe u mnie przypominały ból w trakcie okresu (nie potrafiłam też zlokalizować miejsca w którym mnie boli, bo jakoś ten ból promieniował na całe podbrzusze, były zupełnie inne od tych przepowiadających.

klz9mg7yd9d6oxc5.png
    1usaio4ppubu8zir.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam pytanie odnośnie rośnięcia brzuszka. Jak Wam zaczyna rosnąć, to równomiernie czy z jednej strony bardziej? Bo ja zauważyłam że mam większą gulkę z prawej strony, z prawego jajnika też miałam owu i z tej strony zwykle mnie pobolewa i kłuje. Tak myślę czy tylko ja tak mam?

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    A ja mam pytanie odnośnie rośnięcia brzuszka. Jak Wam zaczyna rosnąć, to równomiernie czy z jednej strony bardziej? Bo ja zauważyłam że mam większą gulkę z prawej strony, z prawego jajnika też miałam owu i z tej strony zwykle mnie pobolewa i kłuje. Tak myślę czy tylko ja tak mam?

Mi wcale :-)

• pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ellka wrote:
    Mi na razie brzuszek rośnie ale od wzdęć a to się nie liczy ;D

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • yvonneSW Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 11:31

Mój synek 💗
    zqh730k.png
    04.2019 Okruch 5tc 😔
    Moj drugi synek💜
    vgr00ts.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy W tez tak duzo jecie?

Ja od 2 dni jem jak poparzona ;)

• Gosiczek Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 wrote:
    Mi na razie brzuszek rośnie ale od wzdęć a to się nie liczy ;D

Hahaha mam to samo.

Przy usg lekarz wykrył mi torbiel na jajniku. Troche mnie to pobolewa, czy ktoś też miał takie problemy?

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

Ja wciąz nie mogę jesc, na nic nie mam ochoty, malo co mi smakuje.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Casteam ja 2 dni chodziłam taka głodna. Ale jak na razie przeszło:) chociaż zależy co zjem, jak zbyt lekkie to na krótko starcza;p

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    casteam wrote:

ja tez jak Ellka jadłam przez ostatnie 2-3 dni dużo a dziś już normalnie. także to kwestia dnia ;)

co do rośnięcia brzuszka mi jakieś 2 cm przybyło w pasie. ale nie sądzę że to ciąża, raczej wzdęcia albo woda się zatrzymała. głównie widzę że jest większy w okolicach pępka.

zauważyłam że mam dużo mniej sił.
    zanim zaszłam w ciążę to w sobotę 8 godz byłam na nogach zrobiłam wszystko, dziś nie zrobiłam nawet połowy tego co zaplanowałam. mąż na mnie krzyczy że mam się oszczędzać więc odpuściłam sprzątanie. nic sie nie stanie ;) wolałam się położyć spać ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pomarańczka_33 pojechałam żeby kupić sobie coś ładnego i poprawiło mi to samopoczucie ;)

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jem wszystko ;) slodycze owoce sniadania obiady ;) 25.09 mam wizyte u poloznej i bedzie waga sprawdzana ;)

Wczoraj bylam na usg zeby sprawdzic jak tam dzidzia rosnie i rosnie ;) dzidziuch ma 3,10cm i nadgonil tak ze roznica z ostatniego OM to tylko 1 dzien ;)

Kolejne usg polowkowe w Holandii :)

Ilona92, Aliskaa, blue00 lubią tę wiadomość

• Ellka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja mam mega zadyszke po wejściu po schodach. Jakbym nie wiem ile przebiegła :-P

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 16 września 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wykrakalam. Dopadł mnie wielki głód :-P

Lista Staraczek
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 września 2017, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jedz jedz i rosnijcie zdrowo :)

My powiedzielismy wczoraj tesciom - o dziwo sie cieszyli ;)

We wtorek dowiedza sie moi rodzice :)

Ellka, Rene lubią tę wiadomość

‹‹ 164 165 166 167 168 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ