X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    A używasz pieluchomajtek czy zwykłych? Bo te pieluchomajtki sie lepiej trzymaja ale u nas przy korzystaniu szybko pojawiły sie kropeczki nad siusiakiem i mam wrażenie że mniej trzymaja mocz(mówię tutaj o firmie dada) jak przebierałam to zawsze miał takie wilgotne wszytsko
    Pantsow z pampersa. Normalnego pampka na noc bo bardziej chlonne. No i na dzien raczej u mojego by nie przeszlo bo biega, skacze, rzuca sie, wlazi na wszystko a te rzepy sa delikatne.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a widziałaś, że pantsy mają nowe opakowanie z trochę inną rozmiarówką? Wcześniej miałam 4 od 8 do 14 kg, a teraz tez niby 4 ale 9 do 15 kg

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może przerzuce sie na pansty z pampersy albo poczekam trochę i spróbuje jeszcze raz tych z dada hmmm

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie zauważyłam. Używamy 5tek i poki co bez zmian.

Maz mnie wlasnie wysmial. Dostalam rabat na eobuwiu 20% to mowie kupie dziecku jakies buty :d Znalazlam ciekawe, do wyboru 3 kolory, morskie, niebieskie i jasne, pokazuje mezowi te jasne, on ze ok ale morskie ladniejsze, wiec mowie ze tak fajne ale jasne pasuja do wszystkiego, do kazdego ubranka, to mnie wysmial. I zaczal ironizowac czy plecaczek do zlobka bedzie mu pasowal do butow czy bedzie mial kilka... Faceci :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda a widziałaś, że pantsy mają nowe opakowanie z trochę inną rozmiarówką? Wcześniej miałam 4 od 8 do 14 kg, a teraz tez niby 4 ale 9 do 15 kg
    Piszesz o tych pampers premium care?
    my nadal jesteśmy na trójkach

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. A to trójki tez są? Nie wiedziałam

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dobre 😂 no cóż już od małego musimy kształtować gusta naszych dzieci ... ja to mam problem ze szwagrem, bo na siłę uszczęśliwia mnie kolorowymi ciuchami z primarka w Hello kitty albo inne cuda i nie może zrozumieć, że nie chcemy. A ja potem się z nimi bujam. Najpierw oczywiście muszę ją „wystroić” wysłać zdjecia i wysłuchać jak pięknie, potem i tak nie zakładam, tylko szukam chętnego do oddania. No ku... nie trawię różu (ewentualnie jakiś pudrowy tak delikatnie) oraz ubranek z postaciami z bajek. Podobają mi się bardziej takie w stylu retro albo te z newbie, tylko szkoda mi kasy, bo drogie jak cholera. Lubię małą w białym, beżu, granat albo jakieś kwiatuszki. A w sobotę dostanę kolejną partię...🤨

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 13:37

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja tez nie lubie pstrokacizny, postaci z bajek, autek itp. Kolory lubię ale tez bez przesady. Lubie strone My basic, luknij jak nie znasz, bardzo dobre jakosciowo i nie za miliony monet, a zwykle ubrania w normalnych kolorach.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie fajne zupełnie proste i kolory można pod siebie ustawić. Ja do tej pory głównie hm, bo jakość adekwatna do ceny i rozmiarówka zawsze pasuje. A teraz przypadkiem trafiłam na Panią, która na szydełku robi i zamówiłam małej 2 sukienki, kapelusik i takie retro czapeczki wiązane na jesień - po 25 zł za szt. tylko chce, aż się zdziwiłam, że tak mało. I robi na podstawie zdjęć, które jej dałam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 15:47

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pampersy pantsy z dady to koszmar. Ciagle przesiakaja. Polecam pampers, zupelnie ibna bajka. My weekendy na działce, piaskownica zmontowanema wczoraj ale srednio sie bawi. Woli ta na placu zabaw, chyba dlatego ze sa dzieci.
    Gabryś spi koszulka + pampers, na dwor koszulka i krótkie spodenki, lub body i krotkie spodenki albo samo body.
    Ja mam niestety jojczka wiec gdy idzie do fziadkoe to trochę odżywam. Mam czas wybrax w co sie ubiore, coś zjesc na spokojnie czy poczuc się jak oddzielna jednostka życiowa;p na dzialce np. Ciagle na rękach, albo na ziemi z nim, Ewenrualnie isc z nim za rączkę i np otwierać i zamykać drzwi pierdyliard razy :p ale jak ładnie nauczyl sie dmuchać nos ;) ciagle mamy zawalony... chyba alergia... co do bidonu to przy paru podejściach klapa. Gryzie rurke... tylko

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Pampersy pantsy z dady to koszmar. Ciagle przesiakaja. Polecam pampers, zupelnie ibna bajka. My weekendy na działce, piaskownica zmontowanema wczoraj ale srednio sie bawi. Woli ta na placu zabaw, chyba dlatego ze sa dzieci.
    Gabryś spi koszulka + pampers, na dwor koszulka i krótkie spodenki, lub body i krotkie spodenki albo samo body.
    Ja mam niestety jojczka wiec gdy idzie do fziadkoe to trochę odżywam. Mam czas wybrax w co sie ubiore, coś zjesc na spokojnie czy poczuc się jak oddzielna jednostka życiowa;p na dzialce np. Ciagle na rękach, albo na ziemi z nim, Ewenrualnie isc z nim za rączkę i np otwierać i zamykać drzwi pierdyliard razy :p ale jak ładnie nauczyl sie dmuchać nos ;) ciagle mamy zawalony... chyba alergia... co do bidonu to przy paru podejściach klapa. Gryzie rurke... tylko

A więc jednak cos z tymi pantsami z dada jesy jednak nie tak.

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka hahaha podoba mi się ta „oddzielna jednostka życiowa” 😂 ja się tak poczułam chyba dopiero jak syn poszedł do szkoły 😉 on nawet rzadko używał określenia „ja” głównie mówił „my” ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie miałam z corka etapu my ;p raczej zawsze bylo "ja" stąd nieprzyzwyczajona jestem. Ale matka tez chce czasem byc matka, tudziez żona/partnerka a nie ciagle sprzataczkokucharkowycieraczkalezikup :D
    I mowiac "oddzielna jednostka życiowa " mam na myśli chociaz ubranie sie, badz umalowanie, bo przy nim to wkładam byle co i lece- nieważne czy to do siebie pasuje:p
    Jest bardzo aktywny, doslownie minuty spokojnie nie usiedzi :p. Jak widze zw dzueci siedza, patrza, samesie bawią to podziwiam bo jego wszedzie pełno i baaardzo często gdy ja chce inaczej niż on zaczyna "yyyyy".
    Dziś zajrzałam do buzi Gabrysiowi i tam dwie 4;D
    I powiem Wam że zmęczona jestem. Cale dnue z aktywnym Gabrysiem, lub praca lub zalatwianie kupy rzeczy, Gabryś ok 20 idzie spac, ja zanim ogarne wszystko to jest ok 23-24. I ide soac3, a Gabrys przebudza się juz ok 3, 4, i do ok 6-7 śpi "na czuja" budzac sie co 30 min-1h. I to taki moj sen nocny. I jakos nie mogę oddać Gabrysia do babci zeby poprostu pospac lub idpiczac bo... mi glupio. Gdy o jest z babcią, a ja pracuje to ok a inaczej mi glupio :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 00:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziwne, my zaczęliśmy używać dady pantsy 4, zakładamy na noc i w dzień jak przewiduje, że nie będzie kupy (ściąganie pantsow z kupą jest dla mnie nie wygodne) i chłoną mi super, ani razu mi nie przeciekły (przy zwykłych zdarzały się wpadki) i raczej nie widzę potrzeby przerzucać się na pampersy.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 05:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik wrote:
    Dziwne, my zaczęliśmy używać dady pantsy 4, zakładamy na noc i w dzień jak przewiduje, że nie będzie kupy (ściąganie pantsow z kupą jest dla mnie nie wygodne) i chłoną mi super, ani razu mi nie przeciekły (przy zwykłych zdarzały się wpadki) i raczej nie widzę potrzeby przerzucać się na pampersy.
    Moze kwestia ze u dziewczynek ok, a u chłopcow przecieka?

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może być. Jak syn był mały to pampers miał 2 rodzaje pantsow boys i girls i może te dady są takie bardziej girls 🙂 nie żebym się chwaliła i wcale Wam tego nie mówię, żeby nie zapeszać, ale .....moja córka zasnęła wczoraj dopiero o 19:15 i miała tylko jedną pobudkę o 4:30 i śpi dalej 🙂 no tak to jeszcze u nas nie było

edwarda20, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Blueberry Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jsgoda spi w body na dlugi rekaw i dlugie spodnie, bi spi bez przykrycia, ale dzisiaj dalam jej tylko body.
    Przez dzień też zakładam jej pantsy bo lepiej się trzymają i podkoszulek i spodenki albo sukieneczka.
    Czy jeszcze któreś dziecko chodzi - nie chodzi? Bo Jagoda potrafi chodzić ale woli raczkowac i jak ja pionizyje to się złości.

gyxwjw4zacghqnnc.png
    dqprx1hp7acrrb8g.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blueberry wrote:
    Jsgoda spi w body na dlugi rekaw i dlugie spodnie, bi spi bez przykrycia, ale dzisiaj dalam jej tylko body.
    Przez dzień też zakładam jej pantsy bo lepiej się trzymają i podkoszulek i spodenki albo sukieneczka.
    Czy jeszcze któreś dziecko chodzi - nie chodzi? Bo Jagoda potrafi chodzić ale woli raczkowac i jak ja pionizyje to się złości.
    Gabrys tez woli raczkowac ale dystansy pare kroczkow przejdzie ;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio zasnal okolo 19.30 i obudzil się o 7.00, z jednym jeknieciem na smoczka, a ja sama z siebie wstalam raz zobaczyć czy jest ciepły bo spal w samej koszulce a mialam wrazenie ze troche wieje. Tylko wrażenie :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 10 czerwca 2019, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie po drugiej dawce ospy. Mała już przy samym wejściu do przychodni zaczęła płakać i pokazywać na nóżkę. Zdziwiłam się strasznie, bo myślałam, że takie maluchy jeszcze nie pamiętają. Jeszcze tylko 2 wizyty i mamy koniec

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1660 1661 1662 1663 1664 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ