WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a tak się zapieralas ze tylko jedno dziecko :p a tu prosze. U mnie Gabryś juz dawno zostaje na cale dnie, a nawet noce u nabci i jest ok ;) dobrze ze tak szybko zaczal zostawać bo nie chcialam zeby ciagle tylko mama i mama/ja od ok pol roku pracuję juz dorywczo/. Drzemki teraz sa 1 dziennie, w nocy jakby lepieJ. I zaczynam myśleć o kolejnym dziecku aczkolwiek boje się jak dam rade z Gabrysiem maruuuuuda i lobuzem ktory spi tylko przy zupelnej ciszy i niemowlakiem :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja mysle ze to tylko taki etap u mnie, ta lalka, żłobek itp ;)

Tez bym zostawiala malego na noce ale niestety, moi rodzice nie mieszkaja w Łodzi a tesciowa sie nie zajmuje, widuje malego raz na 2-3 tyg. No ale co poradzic ;(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to u nas na szczęście zostaje na noc. Tylko wtedy nie wiem czy sprzatac czy zakyoy czy odpoczywać:p czy wyspac sie czy siedziec do pozna :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej my też walczymy z upałem. Mam dość, mieszkamy na ostatnim piętrze, więc mieszkanie od razu mega nagrzane. Marzę o klimatyzacji.... zakupiłam w końcu ten super polecany bidon b box i to jakiś fenomen - mała normalnie zaczęła z niego pić 😀 bo wcześniej to jakaś masakra bidon nie, niekapek trochę, butla tylko mleko, ewentualnie diody albo zwykła butelka, ale to takie ilości, ze szkoda gadać. Bałam, ze się odwodni przy tej temperaturze. A tu szok... najpierw tylko gryzła słomkę, to myśle- kolejny klamot do kolekcji za milion monet, ale tak sobie z nim chodziła i patrzę a wody zaczyna ubywać 🙂 i teraz tak jej się spodobało, ze ciagle z nim chodzi, pije i sika na potęgę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 19:26

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a który Ty jesteś rocznik? Jeżeli można zapytać... a dziecko na 40-kę polecam 😀 ja się wyrobiłam jeszcze z trójką z przodu, ale stary już z 4 czekał na córcię (o tydzień się spóźniła)

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda a który Ty jesteś rocznik? Jeżeli można zapytać... a dziecko na 40-kę polecam 😀 ja się wyrobiłam jeszcze z trójką z przodu, ale stary już z 4 czekał na córcię (o tydzień się spóźniła)
    Rocznik 86, czyli mam 33 lata ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to Ty młoda laska jesteś 🙂 zdążysz się jeszcze rozmnożyć jakby się jednak Ci się zachciało np. jak Henio do zerówki pójdzie to idealny czas na ciąże moim zdaniem. W przedszkolu ma opiekę i zajęcia cały dzień, a w szkole już nie tak różowo. Lekcje się kończą np. o 12 i dzieci kiblują w świetlicy przez resztę dnia, także fajnie jak mama w domu.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mało piszę (ale was czytam), bo chwilowo wybylismy z Łodzi- mąż ma urlop i mogliśmy zmienić miejscówkę na coś bardziej przyjaznego dziecku-trawka, lasek, kurki, kucyki, świeże powietrze, kawałek dalej morze. Już mi przykro, że będziemy musieli wracać do tego miejskiego zaduchu. Widzę jak dziecku potrzeba takiej zieleni i natury, gdzie wychodzi z domku i oddycha pełną piersią, a nie hałas i smród aut :-/

Edwarda, ciekawa jestem co postanowisz z tym żłobkiem. Jakoś mi też wizja Kingi wołającej mama nie przypadłaby do gustu :-/ u nas zostawienie z dziadkami na noc nie wchodzi w grę- ani jedni ani drudzy się do tego nie nadają (i niestety rzadni nie są i nie byliby do tego chętni) a i Kinga nie czułaby się moim zdaniem dobrze. Co innego iść do nich na trochę, co innego jakby nas nie było w ogóle.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorąc, ale jazda zacznie się od poniedziałku, ponad 30 stopni, gdzie tu się schować 😫 w domu na szczęście mamy chłodno.

My też teraz jak najwięcej na dworze. Spacery, ganianie po podwórku, plac zabaw, piaskownica.. A dziś pierwszy raz kąpiel w basenie, Lili bardzo się spodobało :) po niedzieli przyjedzie do nas piaskownica, więc wreszcie będzie co robić na naszym podworku:) Nie kryję zadowolenia, przy takich upalach niekoniecznie chce mi się dymac z wózkiem na plac zabaw i siedzieć tam w pełnym słońcu :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym śpią teraz Wasze dzieci? I czym przykrywacie?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w bodziaku z długim rękawem i spodniach albo w rampersie, też z długimi nogawkami i rękawami. Przykrywam ją cienkim kocykiem jak usnie, ale zazwyczaj potem śpi całą noc odkryta. W sypialni mamy ok 21 stopni.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 ??? Marzenia ... u nas ostatnio u małej w teoretycznie najchłodniejszym pokoju 26 w nocy

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rolety zewnętrzne i chłodzenie w domu, bez tego byłoby duuuzooo więcej..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas tez goraco, 25-26 w domu, maly spi w rampersie na krotki rekaw i nogawke, okno otwarte. Ale dzis zaloze mu tylko sama koszulke.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie swoje dzieci w upały? Samo body, body+spodenki, kuszulka + spodenki i bez body?

Właśnie ubrałam małemu spodenki i bluzke bez body i mam wrażenie że pampers mu wisi i widac go przy każdym schylaniu, raczkowaniu itp

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body i spodenki albo koszulka i spodenki; tunika + krótkie legginsy, próbowałam tez opcji sukienkobody ale się nie sprawdza, bo kiecka majta się między nogami. W domu lata w samej koszulce i pampersie albo w samym body

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala u nas tez goraco, 25-26 w domu, maly spi w rampersie na krotki rekaw i nogawke, okno otwarte. Ale dzis zaloze mu tylko sama koszulke.
    Przykryty? U nas też wszystkie okna otwarte i jeszcze wentylator u małej całą noc włączony, ale i tak gorąco, może do 24 spada. Właśnie namawiam męża na klimatyzacje 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 09:54

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek mojemu tez wisi ale mnie to rozsmiesza i w ogole nie przeszkadza ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Przykryty?
    Przykrywam mu nozki cieniutkim kocykiem zaraz jak zasnie ale sie rozkopuje. Wiec go nie przykrywam, sprawdzam tylko czy nie jest chlodny.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gosiczek mojemu tez wisi ale mnie to rozsmiesza i w ogole nie przeszkadza ;)

A używasz pieluchomajtek czy zwykłych? Bo te pieluchomajtki sie lepiej trzymaja ale u nas przy korzystaniu szybko pojawiły sie kropeczki nad siusiakiem i mam wrażenie że mniej trzymaja mocz(mówię tutaj o firmie dada) jak przebierałam to zawsze miał takie wilgotne wszytsko

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ