X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, a tak się zapieralas ze tylko jedno dziecko :p a tu prosze. U mnie Gabryś juz dawno zostaje na cale dnie, a nawet noce u nabci i jest ok ;) dobrze ze tak szybko zaczal zostawać bo nie chcialam zeby ciagle tylko mama i mama/ja od ok pol roku pracuję juz dorywczo/. Drzemki teraz sa 1 dziennie, w nocy jakby lepieJ. I zaczynam myśleć o kolejnym dziecku aczkolwiek boje się jak dam rade z Gabrysiem maruuuuuda i lobuzem ktory spi tylko przy zupelnej ciszy i niemowlakiem :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sweetmalenka ja mysle ze to tylko taki etap u mnie, ta lalka, żłobek itp ;)

Tez bym zostawiala malego na noce ale niestety, moi rodzice nie mieszkaja w Łodzi a tesciowa sie nie zajmuje, widuje malego raz na 2-3 tyg. No ale co poradzic ;(

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda to u nas na szczęście zostaje na noc. Tylko wtedy nie wiem czy sprzatac czy zakyoy czy odpoczywać:p czy wyspac sie czy siedziec do pozna :p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej my też walczymy z upałem. Mam dość, mieszkamy na ostatnim piętrze, więc mieszkanie od razu mega nagrzane. Marzę o klimatyzacji.... zakupiłam w końcu ten super polecany bidon b box i to jakiś fenomen - mała normalnie zaczęła z niego pić 😀 bo wcześniej to jakaś masakra bidon nie, niekapek trochę, butla tylko mleko, ewentualnie diody albo zwykła butelka, ale to takie ilości, ze szkoda gadać. Bałam, ze się odwodni przy tej temperaturze. A tu szok... najpierw tylko gryzła słomkę, to myśle- kolejny klamot do kolekcji za milion monet, ale tak sobie z nim chodziła i patrzę a wody zaczyna ubywać 🙂 i teraz tak jej się spodobało, ze ciagle z nim chodzi, pije i sika na potęgę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2019, 19:26

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda a który Ty jesteś rocznik? Jeżeli można zapytać... a dziecko na 40-kę polecam 😀 ja się wyrobiłam jeszcze z trójką z przodu, ale stary już z 4 czekał na córcię (o tydzień się spóźniła)

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda a który Ty jesteś rocznik? Jeżeli można zapytać... a dziecko na 40-kę polecam 😀 ja się wyrobiłam jeszcze z trójką z przodu, ale stary już z 4 czekał na córcię (o tydzień się spóźniła)
    Rocznik 86, czyli mam 33 lata ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eeee to Ty młoda laska jesteś 🙂 zdążysz się jeszcze rozmnożyć jakby się jednak Ci się zachciało np. jak Henio do zerówki pójdzie to idealny czas na ciąże moim zdaniem. W przedszkolu ma opiekę i zajęcia cały dzień, a w szkole już nie tak różowo. Lekcje się kończą np. o 12 i dzieci kiblują w świetlicy przez resztę dnia, także fajnie jak mama w domu.

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2019, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mało piszę (ale was czytam), bo chwilowo wybylismy z Łodzi- mąż ma urlop i mogliśmy zmienić miejscówkę na coś bardziej przyjaznego dziecku-trawka, lasek, kurki, kucyki, świeże powietrze, kawałek dalej morze. Już mi przykro, że będziemy musieli wracać do tego miejskiego zaduchu. Widzę jak dziecku potrzeba takiej zieleni i natury, gdzie wychodzi z domku i oddycha pełną piersią, a nie hałas i smród aut :-/

Edwarda, ciekawa jestem co postanowisz z tym żłobkiem. Jakoś mi też wizja Kingi wołającej mama nie przypadłaby do gustu :-/ u nas zostawienie z dziadkami na noc nie wchodzi w grę- ani jedni ani drudzy się do tego nie nadają (i niestety rzadni nie są i nie byliby do tego chętni) a i Kinga nie czułaby się moim zdaniem dobrze. Co innego iść do nich na trochę, co innego jakby nas nie było w ogóle.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też gorąc, ale jazda zacznie się od poniedziałku, ponad 30 stopni, gdzie tu się schować 😫 w domu na szczęście mamy chłodno.

My też teraz jak najwięcej na dworze. Spacery, ganianie po podwórku, plac zabaw, piaskownica.. A dziś pierwszy raz kąpiel w basenie, Lili bardzo się spodobało :) po niedzieli przyjedzie do nas piaskownica, więc wreszcie będzie co robić na naszym podworku:) Nie kryję zadowolenia, przy takich upalach niekoniecznie chce mi się dymac z wózkiem na plac zabaw i siedzieć tam w pełnym słońcu :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W czym śpią teraz Wasze dzieci? I czym przykrywacie?

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja śpi w bodziaku z długim rękawem i spodniach albo w rampersie, też z długimi nogawkami i rękawami. Przykrywam ją cienkim kocykiem jak usnie, ale zazwyczaj potem śpi całą noc odkryta. W sypialni mamy ok 21 stopni.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    21 ??? Marzenia ... u nas ostatnio u małej w teoretycznie najchłodniejszym pokoju 26 w nocy

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy rolety zewnętrzne i chłodzenie w domu, bez tego byłoby duuuzooo więcej..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas tez goraco, 25-26 w domu, maly spi w rampersie na krotki rekaw i nogawke, okno otwarte. Ale dzis zaloze mu tylko sama koszulke.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak ubieracie swoje dzieci w upały? Samo body, body+spodenki, kuszulka + spodenki i bez body?

Właśnie ubrałam małemu spodenki i bluzke bez body i mam wrażenie że pampers mu wisi i widac go przy każdym schylaniu, raczkowaniu itp

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Body i spodenki albo koszulka i spodenki; tunika + krótkie legginsy, próbowałam tez opcji sukienkobody ale się nie sprawdza, bo kiecka majta się między nogami. W domu lata w samej koszulce i pampersie albo w samym body

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Kala u nas tez goraco, 25-26 w domu, maly spi w rampersie na krotki rekaw i nogawke, okno otwarte. Ale dzis zaloze mu tylko sama koszulke.
    Przykryty? U nas też wszystkie okna otwarte i jeszcze wentylator u małej całą noc włączony, ale i tak gorąco, może do 24 spada. Właśnie namawiam męża na klimatyzacje 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 czerwca 2019, 09:54

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek mojemu tez wisi ale mnie to rozsmiesza i w ogole nie przeszkadza ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Przykryty?
    Przykrywam mu nozki cieniutkim kocykiem zaraz jak zasnie ale sie rozkopuje. Wiec go nie przykrywam, sprawdzam tylko czy nie jest chlodny.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 9 czerwca 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gosiczek mojemu tez wisi ale mnie to rozsmiesza i w ogole nie przeszkadza ;)

A używasz pieluchomajtek czy zwykłych? Bo te pieluchomajtki sie lepiej trzymaja ale u nas przy korzystaniu szybko pojawiły sie kropeczki nad siusiakiem i mam wrażenie że mniej trzymaja mocz(mówię tutaj o firmie dada) jak przebierałam to zawsze miał takie wilgotne wszytsko

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
‹‹ 1659 1660 1661 1662 1663 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ