X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene u nas identycznie jak u Agusi 🙂 z klimą na razie daliśmy sobie spokój, bo na razie nie ma tragedii, tak jak w zeszłym roku, wiec poczekamy

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na dworze tak przyjemnie a kurka w mieszkaniu sie tak nagrzalo ze caly czas mamy 28 stopni. No ludzie!

Bylismy dzis na szczepieniu mmr. W koncu! Martwie się bardzo jak zawsze ale jestem szczęśliwa ze już ma to za sobą. Teraz za 2 mce te 3 ostatnie przypominajace + pneumokoki. Zaszczepie jeszcze nimnerixem i ospe ale jak nie idzie do zlobka to nie ma pospiechu.

A i Henio wazy 10,3 kg i ma 78 cm, wiec w 2.5 mca przybral pół kg i urosl 3 cm :O Widzialam ze urosl, wszystko sie zrobiło za krótkie a rozmiar 86 jest idealny albo ciut za maly :O Nogi mu sie takie dlugie zrobiły, bardzo sie cieszę, niech rosnie :)

Agusia_pia, Rene lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik kobitki na recepcji powiedzialy ze tetaz szczepienia sa 3x w tyg, wtorki i czwartki większość dnia i środy od rana, wiec łatwiej sie wstrzelic.

Jupik lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik kobitki na recepcji powiedzialy ze tetaz szczepienia sa 3x w tyg, wtorki i czwartki większość dnia i środy od rana, wiec łatwiej sie wstrzelic.

Ooo, super, dzięki za info. Ja mam termin dopiero na 18 lipca.. ale będę dzwonić przekładać. Kazałam im szukać w czwartek bo wtedy było od rana, i nie wiedziałam, że środy też są. I musieli coś zmienić bo mam czwartek właśnie dopiero na 15.20.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyznam, że plus mieszkania w kamienicy to temp. Wczoraj na dworzu 35 (nosa nie wysciubilam), a u nas w domu 23-25 zależnie od pomieszczenia. Dziś już u nas na dworzu mega przyjemnie, zamówiliśmy w końcu koszenie trawy i chwastów - mamy podworko ale maga zarośnięte było (prawie tak wysokie wszystko jak ja..), bo nie ma komu dbać, i tak skosili że Kinga ma teraz super pole do wybiegu. Tak ją dziś przeoralam, że dziecko spało mi w dzień 2 godz.(już nie pamiętam kiedy miała taką drzemkę). A potem jeszcze spacer w wózku. Uwielbiam taką pogodę. Nie cierpię upałów.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a wiecie co z Kinga, Kaszelkowa i Ancygan?
    Macie jakieś info?

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ajrin dziewczyny siedza na fb, tzn Acygan na pewno, nie wiem jak z Kinga.

Edit. Ale większość dziewczyn jest na fb.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 14:10

AJrin lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga udziela się podobno na jakimś forum czy grupie, czyli wszystko ok. Do nas się nie odezwała. Kaszelkowa nie wiem, a Acygan i reszta dziewczyn są w konwersacji na messengerze :)

AJrin lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak jedzenie? U nas wczoraj już było w miarę, ale dzisiaj znowu maskara, ryczy, ze chce jeść, potem ryczy, ze nie chce ... w ogóle o wszystko dzisiaj ryczy ...wymiękam. I jakoś tak odrazu myśle o Was przy każdym posiłku 😉 niech te zęby już wyłażą, bo bardziej siwa chyba już nie będę

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś już ostatnia dawka antybiotyku 🙂osłuchowo już jest ok gardło różowe. Szczepienie przełożone.
    A z jedzeniem też coś się popsuło może w końcu idą zęby...

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala Lila coś tam je, ale dalej bardzo słabo. Wczoraj po 17 dopiero zjadła trochę pomidorowej zblendowanej z mięsem. Dziś na śniadanie że 3 łyżeczki owoców z płatkami owsianymi, później kawałeczek banana i dopiero kilka minut temu troszkę ogórkowej zblendowanej z czym się da 🤦‍♀️ a tak to cyc 100x dziennie. No i nocka dziś była słaba. Od 3 do samego rana cycowanie. Niech im już te zęby powychodzą 🙏
    Za to ja nadrabiam za siebie i za Lilę, tylko bym zarla, makabra. Może przez to, że tyle cycuje 🙄

Rene super, że już ok:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2019, 19:00

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. U nas jedzenie sie ustabilizowalo. Czasem nie chce ale to go przetrzymam dluzej i zje.
    Dzis juz wrocilam do domu. Zawsze jak wracam od rodzicow to jest mi smutno... Lubie swoj dom. Ale teraz jak jestem w ciazy to widze ze matka to jednak matka a tesciowa zawsze bedzie tesciowa i synowej nigdy tak jak corki nie bedzie traktowac. Glownie chodzi mi o pomoc przy malym teraz gdy powinnam sie oszczedzac. Ehh szkoda slow ;(
    Dobrze ze za kilka dni maz idzie na urlop na 3 tyg to mnie troche oddciazy.
    Musialam sie wyzalic.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia zal sie ile chcesz. Kazda to samo przechodzi.

Moj maly dzis zlapal mnie za cycka :O Przebieram sie przy nim swobodnie, od jakiegos czasu widzialam ze jest głęboko zainteresowany cyckami i dzis wykorzystal sytuacje jak siedziałam i zdejmowalam stanik. Takze tego :p

Kala, Totoro lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 23:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    🤣🤣🤣🤣 Henio ostatnio wymiata

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2019, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieci... Tak szybko dorastają 😁

edwarda20 lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmm....fakt dorastają, byle nie za szybko 😂 moja ostatnio polazła za tatą do łazienki i próbowała go łapać za wiadomo co .... w przedszkolu to się dopiero zacznie, trochę historii można przytoczyć

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia u mnie akurat i mama i teściowa są siebie warte, mama zajęta pracą i córką brata, a teściowa hobbistycznym kupowaniem mięsa i serialami, więc małej prawie nie widują. Teściowa nawet punktuje, bo chociaż większe zainteresowanie starszym od mojej mamy wykazuje. Przywykłam, olałam, dostosowałam się do sytuacji, radzimy sobie sami ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mama też zajęta, bo pracuje. Niby od września ma mieć więcej wolnego, więc zobaczymy na ile przerodzi się to na jakąś pomoc. Teściowa zajęta swoją 24-letnia córeczką, która sama nic nie zrobi (tak ją rozpuścili) i wszystko trzeba przy niej i za nią robić. Więc też do wnuczki tylko raz na jakiś czas na spacerek i nara. Pomoc żadna. Też sobie muszę radzić sama.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie chce zeby za mnie cos robila ale teraz jak jestem w ciazy i wie ze moja blizna troche nie trzyma to mogla by wykazac wiecej zainteresowania no ale jej to nie obchodzi... Aby do porodu i potem juz jej o nic nie poprosze.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2019, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda Ty niedawno kupiłaś Heniowi lalkę, a Kalinka dzisiaj wróciła z zakupów z zestawem samochodzików 🙂 jak zobaczyła na półce to aż się oczy zaświeciły. Ostatnio w piaskownicy był chłopiec taki przedszkolny i miał całą siatkę takich autek, bardzo chciała się pobawić, ale gówniarz nie dał ani jednego, ani jej ani nikomu innemu nie pozwolił. Co najlepsze obok siedziała matka i nawet mu uwagi nie zwróciła, ze coś nie hallo, tylko ze śmiechem opowiadała, ze jej synuś to tylko autka lubi i wszystkie sobie spakował do piaskownicy. Nie wiem jakie jest wasze zdanie, ale ja od małego uczę dzieci, ze powinny się dzielić, ze jeżeli coś zabiorą na płac zabaw albo ktoś je odwiedzi w domu to jest równoznaczne z tym, ze bawią się wspólnie zabawkami z innymi dziećmi i nie zabierają bo to moje. Wiadomo, ze przy małej to na razie jesteśmy na etapie: poproszę, dziękuje, jesteś kochana, ze dałaś mi to czy to, daj dziewczynce łopatkę itd. No ale w przypadku takiego przedszkolaka to kurcze krótko bym go ustawiła albo gówniarz zacząłby się normalnie bawić albo wracamy do domu i na drugi raz albo nie zabierasz albo bawisz sie z innymi jak Cię poproszą. No ja raczej spokojna jestem i do wychowania się nie wtrącam, ale słuchając tej matki to aż się we mnie gotowało ....

edwarda20, Jupik, Totoro lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1680 1681 1682 1683 1684 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ