X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oprócz cycozy to jak bym o moim dziecku czytała 😀 Kalinka miała taką cycozę, że wręcz się rzucała na cyca z takim „ach jak ja będę jadła”, ssała jak odkurzacz, ale krótko (dokładnie tak jak teraz je 😉) i jeszcze większość ulewała, nałykała się powietrza i brzuszek ją potem bolał, spać nie mogła i głodna i od początku ... no i przyrosty miała nawet nie minimalne (kiedyś wrzucę fotę jak wyglądała jak sama się karmiła), dlatego szybko podziękowałyśmy sobie za współpracę niestety. Dopiero jak laktator poszedł w ruch zaczęła normalnie wyglądać i ominęło nas pierdyliard badań niepotrzebnych na które już mieli ją wysyłać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:30

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszlam z Heniem się przejsc wokol bloku (wiezowiec na 13 klatek, dluugggii i z cieniem), szlismy, szlismy bo przeciez kazda rurka, każdy smiec, każda trawka, kazdy człowiek, auto, nie mowiac o psach czy ptakach jest absolutnie interesujace. Nagle zobaczyl liscia i pokazuje. Wiec mowie ze listek spadl z drzewka, dalam mu do reki i mowie ze jak chce to mozemy go wziac, a ten mi pokazuje ze nie, ze mam go odlozyc na drzewo. No to tlumacze ze nie mozemy odlozyc listka bo drzewko jest wysokie bla bla bla. I tak kilka razy. Jakaś kobitka szla i to uslyszala bo zatrzymala sie i mowi do mnie: chcial odlozyc listka spowrotem na drzewo? Jakie madre i wrazliwe dziecko. Haha dzieki proszę pani :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 11:50

Kala, Totoro, Rene, Katy lubią tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Henio porządny 🙂 no nawet mój mąż pedant do kwadratu liści na drzewach nie układa 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala zanim nauczyl sie ze tasma klejaca sie naprawia ksiazki to tez to co podarl probowal spowrotem wlozyc na miejsce :p

Agusia apropos gryzienia. Ostatnio tak jak pisalam Henio wiecej gryzl. Więc pare dni temu znowu mu zaczelam tlumaczyc ze nie mozna gryzc bo to bardzo boli, ze mozna tylko dawac buziaki, przytulac i robic cacy. Odpukac od paru dni mnie nie ugryzł, raz sie zamierzal ale wyglądało tak jakby dobie przypomniał i tylko oparl o mnie glowe.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda nieźle 😀 ciekawe czy mu tak zostanie. Mój mąż jako dziecko wszystkie zabawki w oryginalnych pudełkach trzymał 🙄

ug37df9hq3eabxrz.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też 1 drzemka, ok 1,5h-2h. I nocne spanie od 20 do 6 30 tylko codzienniw budzi sue 4:30 i 5:30 :/ czasem na chwile a czasem na godzine. Nie wien czemu;/
    Lubi sobie pijojczec, jak to Gabryś ale oprocz tego to jakby... lepiej? :D ale tylko czekac az ekspert forumowy się wypowie;)

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u nad akurat tlumaczenie nic nje daje. Prosze blagam krzycze i nic. Moze wyrosnie. Boje sie ze ugryzie malego kiedys jak ja bede w wc :/

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • AJrin Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas też jedna drzemka choć w weekend jak gdzieś jeżdzimy to ma i 2.
    Kosiu ostatnio zasypia sam bez problemowo przed kapiela kolacja cyc czasem dostaje zwykle mleko z bidonu jak mnie nie ma i po kapieli idzie spać.
    Ostatnio nawet dobrze sypia sporadycznie picie czy jedzenie najcześciej smoczek kołderka jak zimno i spi dalej.

http://instagram.com/i.k.x.2/
    8p3o3e3kfn2wsd36.png
    07.10.2015 Aniołek
    09.2016 Synek I
    04.2018 Synek K

• Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no to piątka, u nas było to samo :) Lila rzucała się na pierś, jadła łapczywie, jeszcze z każdym polknieciem było "ee... ee... ee..." i potem brzuszek bolał, prukala straszliwie, złościla się..

Edwarda jakie to musiało być urocze <3 Proszę jakie grzeczne dziecko :)
    Lila ostatnio się droczy z nami, bo zauważyła, że nas to rozsmiesza - pokazuje kwiatki w ksiazeczkach, udaje, że chce je zerwać i czeka aż będziemy jej setny raz tłumaczyć, ze kwiatuszkow z książeczki nie da się zerwać a wtedy mówi "tam" i pokazuje za okno, że na dworze da się zerwać😁

W ogóle ostatnio znowu książeczki wróciły do łask, w sumie niczym innym się nie zajmuje teraz w domu zupełnie, żadne klocki, dżungla, no nic. Może jedynie pracami domowymi - wycieranie czegoś, układanie prania do szuflad itd xD Aaaa, no i literki! Ma literki-magnesy i ostatnio wysypalam jej na matę wszystkie a ona wyciągnęła "T" i "TATA!", za chwilę wyciągnęła "M" i "MAMA!" a na koniec wzięła "B" i pytam się co to za literka, a ona "BY." xD rechotalam, że jakby to tak ktoś z boku widział to by pomyślał, że rodzice poje***i, dziecko nawet nie 1,5-roczne literek uczą, tylko czekać na Pana Tadeusza xD a może czas ją zdiagnozować... 🤔😁

edwarda20, Kala, Rene lubią tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawo Lila 😀 Totoro może nasz forumowy ekspert diagnozę postawi 🤔

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak z jedzeniem dzisiaj? Kalinka była w restauracji 😀 wpadła zachwycona od progu krzyczy „jeść Kacia” jak jakieś dziecko zagłodzone. Jak czekaliśmy na posiłek to myślałam, że wyrwie ludziom, którzy siedzieli obok. Po czym.... wyssała plasterek ogórka, rozwaliła pieczone ziemniaki i wcierała je w blat, zjadła kawałek tofu czy co to tam było od męża. Ale „Kacia jeść ...”🤣

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala leżę xD Lila w sklepach często woła "am! Am!", kobitki się zawsze śmieją "Będziesz jadła am?", na co ja "Taaa... Zapewne.." 😁 A z jedzeniem u nas dziś dramat, jest tylko na cycku. Dopiero z 2h temu polizala domowego loda trochę (bieluch, miód, truskawki) i parę min temu zjadła może z 5 łyżeczek zupy, co w obliczu ostatnich dni jest wielkim sukcesem...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciliśmy do domu, to pierwsze pomaszerowała do krzesła z krzykiem „jeść!!!”, no to rzuciłam wszystko i szybko robię kaszkę. Standardowe 3 łyżki i już macha rękami i się wyrywa. Mi już się ciśnienie podniosło, na to mąż bohater, ze ja nakarmi. Ok i wyszłam...no niestety nie podołał jakoś 😂... i oczywiście skończyło się na tym, ze latałam za nią z łyżką

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro też mam na dzisiaj domowego loda tylko, że w wersji banan+maslo orzechowe mniam 😋 no jak to się mówi „środa dzień loda” 😉

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro kiedyś pisalas właśnie o bieluchu z miodem. Henio wżera az mu sie uszy trzesa. Mnie tez to smakuje, troche jak kogel mogel z dziecinstwa.

U nas jak mniam mniam to mniam mniam :p Micha obiadu, 2-3 kanapki, cały jogurt z owocami itp itp ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala ja już pogodzilam się z lataniem za Lilką z jedzeniem, ale żeby to chociaż przynosiło jakiś efekt 🤦‍♀️

Edwarda dałabym się pochlastac, żeby Lila chociaż połowę tego co Henio jadła 🙄 a bielucha z miodem uwielbiam, Lila woli zwykłego, ale chciałam jej jeszcze jakieś owoce przemycic, samego nabiału to ma pod korek ostatnio😑

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro ja też ... innego wyjścia nie widzę. Jeszcze jak stanie otworzy sama buzię to sukces, gorzej jak czasami muszę unieruchomić ręce przytrzymać zagadać i wcisnąć ze 2 łyżki, potem puszczam pobiega i od nowa, aż nie zje porcji. Chociaż dzisiejsze śniadanie calutkie w krześle było, milion klamotów do zabawy, ale w krześle po pańsku 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    22.00 prawie a na termometrze 30 stopni. Na zewnątrz :O :O :O

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz mam dosc tego goraca :/ upaly okropne ja sie poce duza jak slon masakra...

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Rene Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Brawo Lila 😀 Totoro może nasz forumowy ekspert diagnozę postawi 🤔
    Hmmm aż dziwne że jeszcze nie ma żadnego wpisu 😂🤣

preg.png

Ja 38
    On 40
    💊Euthyrox Asentra Tardyferon Falvit
    18.04/20.04 +
    22.04 pierwsza wizyta pęcherzyk
    06.05 druga wizyta pęcherzyk z zarodkiem i jest ❤️
    27.05 kolejna wizyta
    02.01.2026 PTP
‹‹ 1678 1679 1680 1681 1682 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ