X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rene na forum się nie pojawia to pewnie chatę ogarnia po powrocie 🤔 jak już posprzątasz to daj znać co u Was

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AJrin to tylko się cieszyć :) już widzę moją Lilę w żłobku... 😁

Kala rekord Lili to 2.30 ;) na drugi dzień wstała ok. 13. W dodatku to była zima. Horror xD

Ostatecznie wstała dokładnie 17.03. Czyli północ to taki optymistyczny scenariusz. Przy czym cały dzień nic nie je, jest tylko na cycu i ciągle na mnie wisi. Mam nadzieję, że to przez zęby, bo dziąsła dolne w miejscach czwórek jak balony. Makabra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2019, 20:24

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No Lila jest niesamowita 🙂 Totoro ciesz się, ze przy tym niejedzeniu cyca ciągnie, bo przy zębach bolących mogłaby odrzucić jakby ssanie jej ból sprawiało. Wtedy byś miała mega problem. Moja ząbkowiczka już śpi na noc, po zjedzeniu drugiej kolacji i czopku nurofenu. Pierwszą zwróciła, bo znowu łapy do buzi władowała i poszło. Normalnie bulimia. A głodna nie mogła zasnąć. Ja już nie kumam tego jej jedzenia, bo niby głodna, sama się domaga, włazi do krzesła i co ... 3 łyżki i już się najadłam i spadam, a matka sobie pobiegaj.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no na szczęście cyc przy zębach u nas nr 1. Najgorsze górne jedynki i dwójki przetrwalysmy właśnie przy cycu, jeśli dobrze pamiętam to co godzinę.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Mnie to juz szlag trafia. Mam wrażenie że jakieś fatum krąży. Najpierw ta gorączka tydzień po szczepieniu, dwa dni później doszła biegunka no ale udało sie bez szpitala mimo ze bylo skierowanie. Po tygodniu ten kleszcz. W ogóle mam wrażenie że syn coraz bardziej placzliwy, nic nie chce , nic mu sie nie podoba. Dzis usypiałam go dwie godziny. Bardzo sie zmienił po szczepieniu jest nerwowy, o wszytsko jest płacz. Nie wiem czy to faktycznie po szczepinu czy zęby bo ida dwie czwórki, jedna sie już delikatnie przebiła a druga mocno sie ciśnie, czy może taki wiek że wszystko nie. Mowi mniej za to bardziej kombinuje ruchowo. Czy w wieku 14-15 jest jakis skok?
    Jest skok. Z którego jest maly?
    Henio jest z 7.04 i wlasnie te pare tygodni mial skok, teraz juz sie konczy. Lipiec ma miec pelen radosci, a wiekszosc sierpnia ostatni skok.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Totoro to nieźle, północ to dla mnie jakaś abstrakcja ...
    Dla mnie tez abstrakcja ;)
    Henio ma od urodzenia swoj harmonogram, czy ze spaniem czy z jedzeniem, sam go sobie ustalil, ja nic a nic w niego nie ingerowalam :) Od zawsze chodzil spac miedzy 19.00 a 21.00, jak bylo wiecej drzemek to pozniej, odkad jest jedna to wczesniej. Z jedzeniem tez zawsze co 3 h.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kalinka niestety nigdy nie miała harmonogramu, nie ma i chyba już mieć nie będzie 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2019, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My właśnie na spacerze xD Lila ma 2 stałe elementy harmonogramu - drzemka po 3,5-4h aktywności i spanie nocne po ok 7h aktywności 😁 dziś się rozjechalo chyba przez zęby :/

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak nocny spacer?🙂 To u nas odwrotnie drzemka po ok 6 godz aktywności, nocne po 4 godz.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jest skok. Z którego jest maly?
    Henio jest z 7.04 i wlasnie te pare tygodni mial skok, teraz juz sie konczy. Lipiec ma miec pelen radosci, a wiekszosc sierpnia ostatni skok.

Z 5kwietnia ale cc mialam 2.5tygodnia przed terminem

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O moja też z 5-go 😀 ale urodziłam dzień po terminie i nie pamietam, czy Wam pisałam, ale Kalinka urodziła się w czepku tzn. w nienaruszonym pęcherzu płodowym i przebijali go dopiero na zewnątrz😀 ciekawe czy będzie miała w życiu takie szczęście jak to wróży

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2019, 07:47

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas udalo sie wypracowac harmonogram. Maly wstaje ok 6-7 rano spac klade go kolo 12 i spi ok 2-3 godz. A na noc chodzi spac kolo 20-21. I tak wygladaja nasze dni. Jedzenie co ok 3-4 godz zalezy co zje. W miedzy czasie biszkopt chrupek lub jakis owoc.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszcze wam tych drzemek u nas jedna od kad mały skończył 8 miesięcy. Śpi 1.5 godziny dziennie a co kilka ma dłuższą drzemke :-) ostatnio zaczął siadać na wszystkim. Szuka dupcią na czym by tu usiąść i próbuje trafić. Śmiesznie to wygląda. Pierwsze kroczki miał 17czerwca ale wczoraj puścił sie fotela i poszedł 3kroczki sam przed siebie bez żadnej zachęty. Dla mnie to mega postęp bo on taki strachliwy i musi mieć asekuracje do wszystkiego

AJrin lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek to w sumie moze miec teraz wlasnie skok. Nie martw sie na zapas.

Henio tez sobie tak przysiada na wszystkim i tez mnie to strasznie smieszy. Ostatnio sie polozylam na podlodze a ten w sekunde przy mnie i juz dupka na mnie ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiaczek 1,5 godz to mało? Moja czasami tylko 40 min pośpi i jeszcze nie można się poruszać w tym czasie 😒 bardzo rzadko zdarza się dłużej niż 2 godz.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henio i Bartuś to chyba najgrzeczniejsze i najbardziej uporządkowane dzieci na forum 😀

Agusia_pia lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henryk to od urodzenia taki poukladany, żarcie co 3 h, na poczatki sen po kazdym mleku, potem 3 drzemki, 2 drzemki, teraz jedna, z zasypianiem bez problemu, kapac sie uwielbia itp. Ale jest szatan, biega nie chodzi, niszczy wszystko, wszystko musi dotknac, zajrzec, ugryźć, polizac (wczoraj liznal hustawke...), teraz wlazi na kanape i kilka razy probowal na parapet ale nie pozwalam itp itp itp. Także oczy wokol glowy, caly czas na najwyzszych obrotach. Dobrze ze ma 2 h drzemki w poludnie to też moge polezec.

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Gosiaczek 1,5 godz to mało? Moja czasami tylko 40 min pośpi i jeszcze nie można się poruszać w tym czasie 😒 bardzo rzadko zdarza się dłużej niż 2 godz.

Dla mnie mało :-) ledwo zdążę ogarnąć i przygotować do obiadu i już sie budzi. Przy nim ciężko cos zrobić. Straszaki teraz są w domu to troche pomogą. Córka umyje naczynia, syn wyniesie śmieci, posprzątają swoj pokoj i nawet nasze łóżko :-) córka zajmie się małym na górze bo mały uwielbia byc w ich pokoju. Ale po 10minutach ma go dość:-)

• Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala u nas tak jak pisze Edwarda. Od poczatku bylo w miare poukladane. I bez problemowo nam sie razem zyje :) bartus to pogodny maly czlowieczek. Codziennie ma dobry humorek smieje sie ciagle :) ale tez maly z niego diabelek. Nie posiedzi na dupce 5 min. Ciagle w ruchu. Jeszcze jakby przestalnmnie gryzc i ciagnac za wlosy bylo by cudownie hehe.
    Wczoraj zauwazylam ze robia mi sie nowe rozstepy na brzuchu w okolicach pepka. W poprzedniej ciazy wyszly mi pod sam koniec. Mimo smarowania skora pęka ehh :(

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2019, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala spacerek super, ale jak ktoś już szedł spać w tym czasie, to mu współczuję 😁 szliśmy taką gęsto zabudowaną uliczką i Lila całą drogę wołała "BAM BAM!" na widok każdego znaku drogowego, bo się nauczyła i w każdą rurkę musi zastukac xD

Ostatecznie usnęła 23.30, bylam mile zaskoczona xD a wstała dziś 8.40 czyli jak na nią i tak późne pójście spać to bardzo wcześnie. Parę min temu przymierzala się chyba do powtórki z wczoraj - śpiąca, cycka woła, ale nakarmilam ją na siedząco, bo to jeszcze nie jej godzina.

Co do harmonogramu to Lila początkowo tylko jadła i spała co 3-4h, wyjątkiem był okres skoku oczywiście. Później ustalala sobie jakiś schemat, co trwało jakiś czas i nagle hop, wszystko inaczej. Nowy rytm znowu jakiś czas trwał i znowu hop. I tak w kółko. Co mi się wydawało, że wszystko już sztywne i mogę coś zaplanować to bum, zmiana. Ogólnie jest bardzo grzeczna, wesoła i kontaktowa, ale nieufna jeśli chodzi o inne osoby. No i każde ząbki, skok itp. to totalna mamoza i cycoza. Wczoraj nic nie jadła, dziś zapowiada się to samo. Na śniadanie zjadła łyżeczkę koktajlu. Dałam jej arbuza to mamlala i wypluwala. Znowu będzie dzień na cycu...

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1677 1678 1679 1680 1681 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ