Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda w sumie mamy XXI wiek, mogli sami coś poczytać na temat fotelików, to nie boli... 🙄
Co do montowania fotelików to ja niestety nie pomogęsami myślimy między axkidem a klippanem, zobaczymy jak Lila w nich będzie wyglądać no i jak będą w aucie leżeć.
-
Edwarda pasy kotwiczące montuje się często do szyn po których jeździ przedni fotel. Można też montować je do przedniego fotela, tylko wtedy nie można nim już jeździć przód - tył. Ale generalnie jak nie będzie zaczepów w podłodze to też są na to sposoby
Co do nogi to też nie do końca tak, że jak jest tunel to nie można, ale nie pamiętam co i jak musi być żeby można było. Daje tylko znać, że warto dopytać, bo tunel nie oznacza, że na 100% nie da się zamontować fotelika na środku
No i co do fotelików przodem to niestety to jest błędne myślenie, że te foteliki nie zajmują miejsca. 95% osób ma je po prostu niepoprawnie zamontowane i stąd to się bierze. Mało kto zostawia odpowiednią odległość pomiędzy nóżkami dziecka a przednim fotelem. Gdyby poprawnie ustawić FWF to często okazuje się, że zabiera on więcej miejsca niż RWF -
edwarda20 wrote:Jupik ale te zaczepy na podlodze to ma każde auto? Bo w sumie tylko o to mi chodzi...
Te zaczepy też się kupuje- są chyba w zestawie z fotelikiem. To takie też jakby pasy z zaczepem, które się zakłada na nogi od foteli. Tak więc luzjedyna niewygoda- taki fotelik najlepiej zamontować i nie ruszać
wprawdzie jak mi koleś pokazywał montaż to nie jest to aż tak trudne- ale z pewnością upierdliwe i jak ktoś nie ma wprawy może trochę zająć. Więc z założenia te foteliki na pasy są jakby polecane przy montowaniu na stałe. Jak ktoś ma dwa auta i potrzebę przerzucania fotelika często to jednak poleca się isofixy, no ale właśnie starsze auta nie mają.
-
No tak, przy moim bydlaku (Axkidzie) mamy zamontowane te pasy kotwiczące, jak to się fachowo nazywa, do właśnie nóg foteli przednich, ale i tak bydlak wymusza, że nie ma mowy, żeby któryś z przednich foteli teraz przesuwać..(no chyba że w przód). Kierowcy jest ustawiony na stałe pod męża (dla mnie też ok), a pasażera najdalej jak się dało przy bydlaku
(czyli w sumie niemal na równi z kierowcą).
-
Ja mam Axkida Move. Kupiłam za 950zł z lusterkiem gratis na promocji w 8*. Pasy kotwiczące są w zestawie. Też ma Test Plus
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 18:57
edwarda20 lubi tę wiadomość
Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
Moj maly ma ciezkie chwile, nie dosyc ze 15mce maluchy sa emocjonalne to te trojki taaak go mecza. Druga juz sie przebila. Trzecia widać jest juz tuz tuz. Najgorsze sa noce bo jeczy i sie rzuca. Wstajemy do niego po kilka razy, a dzis maz wstawal chyba z 15 razy :o Po któryms razie chcialam mu powiedzieć żeby wzial go do nas ale nie mialam sily wydobyc z siebie głosu :p Ostatecznie spal do 7.30, drzemke miał dopiero po 14 i tylko 40 minut :o Padł przed 19. Ciekawe co będzie dzis :o
-
Puk, puk. Gdzie jest moja ulubienica? Doniczka Bratkow pragne doniesc ze Gabryś chyba równa sie z dziecmi na forum.
Dziś na działce, gdy poszlismy do bramy i chciał wyjsc, mówiłam mu ze nie mozna otworzyć bo nie ma kluczy-pokazał mi ze na drzewie jest budka, a w niej klucze
I ma ostrą faze na kosiarke, trzeba ciągle kosic bo marudzi. Gdy dzis podszedl do kosiarki, powiedziałam mu ze jest zepsuta i nie dziala to znalazł jakis śrubokręt i zaczal w niej dlubacubaw po pachy
Kala lubi tę wiadomość
-
Brawa dla Gabrysia 😀 A moja ostatnio gadać przestała ... jak pięknie mówiła pojedyncze słowa, powtarzała i łączyła wyrazy, to teraz całe dialogi prowadzi, ale w swoim własnym języku 😉 aktualnie mamy fazę na schody, musimy wychodzić z nią na klatkę i dzielnie ćwiczy - wchodzenie już opanowane 😀 schodzimy jeszcze za rękę
-
U nas dobrze, tylko 2 kwikniecia na smoczka. Krecil sie ale nie jeczal ani nic . Na noc dostal tylko camillie, nie wiem czy to w jakis sposob dziala, ale w razie czego mialam naszykowane syropy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:00