X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 22:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda w sumie mamy XXI wiek, mogli sami coś poczytać na temat fotelików, to nie boli... 🙄

Co do montowania fotelików to ja niestety nie pomogę :/ sami myślimy między axkidem a klippanem, zobaczymy jak Lila w nich będzie wyglądać no i jak będą w aucie leżeć.

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik ale te zaczepy na podlodze to ma każde auto? Bo w sumie tylko o to mi chodzi...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro tak te klipany tez maja test plus :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda pasy kotwiczące montuje się często do szyn po których jeździ przedni fotel. Można też montować je do przedniego fotela, tylko wtedy nie można nim już jeździć przód - tył. Ale generalnie jak nie będzie zaczepów w podłodze to też są na to sposoby :)

Co do nogi to też nie do końca tak, że jak jest tunel to nie można, ale nie pamiętam co i jak musi być żeby można było. Daje tylko znać, że warto dopytać, bo tunel nie oznacza, że na 100% nie da się zamontować fotelika na środku :)

No i co do fotelików przodem to niestety to jest błędne myślenie, że te foteliki nie zajmują miejsca. 95% osób ma je po prostu niepoprawnie zamontowane i stąd to się bierze. Mało kto zostawia odpowiednią odległość pomiędzy nóżkami dziecka a przednim fotelem. Gdyby poprawnie ustawić FWF to często okazuje się, że zabiera on więcej miejsca niż RWF :)

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Jupik ale te zaczepy na podlodze to ma każde auto? Bo w sumie tylko o to mi chodzi...

Te zaczepy też się kupuje- są chyba w zestawie z fotelikiem. To takie też jakby pasy z zaczepem, które się zakłada na nogi od foteli. Tak więc luz :-) jedyna niewygoda- taki fotelik najlepiej zamontować i nie ruszać ;-) wprawdzie jak mi koleś pokazywał montaż to nie jest to aż tak trudne- ale z pewnością upierdliwe i jak ktoś nie ma wprawy może trochę zająć. Więc z założenia te foteliki na pasy są jakby polecane przy montowaniu na stałe. Jak ktoś ma dwa auta i potrzebę przerzucania fotelika często to jednak poleca się isofixy, no ale właśnie starsze auta nie mają.

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White to właśnie sprawdzilam na stronie babysafe akita i tylko niektore modele maja te zaczepy mocujace. Takze dupa i tyle :(

A jakie sa sposoby jak nie ma zaczepow w podlodze?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Jupik Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, przy moim bydlaku (Axkidzie) mamy zamontowane te pasy kotwiczące, jak to się fachowo nazywa, do właśnie nóg foteli przednich, ale i tak bydlak wymusza, że nie ma mowy, żeby któryś z przednich foteli teraz przesuwać..(no chyba że w przód). Kierowcy jest ustawiony na stałe pod męża (dla mnie też ok), a pasażera najdalej jak się dało przy bydlaku ;-) (czyli w sumie niemal na równi z kierowcą).

dxomf71x292hw6jw.png
    f2wlj44j36x6tmua.png
  • White Innocent Autorytet

Wysłany: 6 lipca 2019, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poczytaj sobie tutaj :)

edwarda20 lubi tę wiadomość

dqprk6nlms3rllhb.png
    3i49k6nljfqm9pc5.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    White Innocent wrote:
    Poczytaj sobie tutaj :)
    Dzieki :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupilam ten fotelik - Babysafe akita rwf 0-18 kg. Znalazlam promocje z 850 zl na 459 zl + ochraniacz, naklejka dziecko w aucie i osłony przeciwsloneczne gratis :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam Axkida Move. Kupiłam za 950zł z lusterkiem gratis na promocji w 8*. Pasy kotwiczące są w zestawie. Też ma Test Plus :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 lipca 2019, 18:57

edwarda20 lubi tę wiadomość

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek wrote:
    Ja mam Axkida Move. Kupiłam za 950zł z lusterkiem gratis na promocji w 8*. Pasy kotwiczące są w zestawie. Też ma Test Plus :-)
    Tez go widzialam ale jak na drugi fotelik to za drogi :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj maly ma ciezkie chwile, nie dosyc ze 15mce maluchy sa emocjonalne to te trojki taaak go mecza. Druga juz sie przebila. Trzecia widać jest juz tuz tuz. Najgorsze sa noce bo jeczy i sie rzuca. Wstajemy do niego po kilka razy, a dzis maz wstawal chyba z 15 razy :o Po któryms razie chcialam mu powiedzieć żeby wzial go do nas ale nie mialam sily wydobyc z siebie głosu :p Ostatecznie spal do 7.30, drzemke miał dopiero po 14 i tylko 40 minut :o Padł przed 19. Ciekawe co będzie dzis :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Puk, puk. Gdzie jest moja ulubienica? Doniczka Bratkow pragne doniesc ze Gabryś chyba równa sie z dziecmi na forum.
    Dziś na działce, gdy poszlismy do bramy i chciał wyjsc, mówiłam mu ze nie mozna otworzyć bo nie ma kluczy-pokazał mi ze na drzewie jest budka, a w niej klucze :D
    I ma ostrą faze na kosiarke, trzeba ciągle kosic bo marudzi. Gdy dzis podszedl do kosiarki, powiedziałam mu ze jest zepsuta i nie dziala to znalazł jakis śrubokręt i zaczal w niej dlubac :D ubaw po pachy

Kala lubi tę wiadomość

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nocki u nas nadal mogłyby byc dluzsze bo na sen nocny przeznacza ostatnio 8 h... gdy on idzie spać, ja ogarniam mieszkanie wiec mnie snu nocnego zostaje 4-5h... także słabo

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dawałaś Heniowi nurofen na noc? Albo czopek viburcolu? Ja od 2 dni podaje mojej ząbkowiczce jedno i drugie, inaczej chyba w ogóle bym nie spała ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brawa dla Gabrysia 😀 A moja ostatnio gadać przestała ... jak pięknie mówiła pojedyncze słowa, powtarzała i łączyła wyrazy, to teraz całe dialogi prowadzi, ale w swoim własnym języku 😉 aktualnie mamy fazę na schody, musimy wychodzić z nią na klatkę i dzielnie ćwiczy - wchodzenie już opanowane 😀 schodzimy jeszcze za rękę

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 7 lipca 2019, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala nie dawalam. Tylko ten jeden raz paracetamol. Ogólnie unikam lekow jak tylko moge, ale wiadomo ze jak będzie sie sytuacja powtarzac to bede mu dawać bo naprawdę się meczy.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda jak noc? Kalinka po lekach spała do 2 potem już słabo, a o 4:30 już kupa i wstała, na szczęście z tatą 😉 teraz ma drzemkę, a ja kawkę ... Znowu nam się poprzestawiała przez te trójki, ale już bliżej niż dalej...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 8 lipca 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dobrze, tylko 2 kwikniecia na smoczka. Krecil sie ale nie jeczal ani nic . Na noc dostal tylko camillie, nie wiem czy to w jakis sposob dziala, ale w razie czego mialam naszykowane syropy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lipca 2019, 11:00

dqprqps6kaqxmc83.png
‹‹ 1689 1690 1691 1692 1693 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ