Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Niko odwrotnie, nie lubi papek. Makaron w pomidorówce mu potramptałam widelcem by był mniejszy to feeee. Za to cały makaron z pomidorowej zupy który ledwo mu sie do buzi mieścił mniam mniam. Starte jabłko bleee ale takie co se można ugryźć pychotaStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
-
edwarda20 wrote:Ojjj taaak ;p Dlatego raczej psa kupimy ;p ;p
Padłam 😂
Lila to nie wiem po kim niejadek 😶 ja fakt faktem miałam wiecznie niedowagę wg norm mojej pediatry (która nota bene jest teraz pediatrą Lili), ale na apetyt nigdy nie narzekalam, po prostu bardzo ruchliwa byłam i dobrą przemianę materii miałam. Za to mąż i jego brat żarli jak piekło, wiecznie mieli nadwagę, więc już w ogóle....
A wspominałam kiedyś, że Lila jest leworęczna? Tak mi się przypomniało
-
Hej! Rzadko się udzielam bo z moją małą to ciężko czas znaleźć ale czasem podczytuje
Totoro, moja sytuacja jest podobna. Lila nie je nic poza cycem - żadnych papek, zupek, kaszek itp. NIC! Ostatnio zaczęły jej wchodzić musy owocowe, te z tubek. Byliśmy u 2 neurologopedow, fizjoterapeuty zajmującego się rozwojem niemowląt, badaliśmy ją pod kątem zaburzeń SI, konsultacje z dietetykiem, gastroenterologiem i wiele innych...wizyt u pediatrów nawet nie zliczę. Ściągnęliśmy do domu nawet babkę z Uniwersytetu żeby się jej przyjrzała. I nadal nic, nikt nie wie o co chodzi ale jedno jest pewne - Lila zdrowa! 😉 Od tego miesiąca zaczęła dopiero próbować (!) czyli jest na etapie ok 6-7 miesięcznego dziecka. Mam nadzieje, że coś ruszy z tym jej jedzeniem bo to naprawdę jest koszmar. Tak czy inaczej, nie martw się, na niektóre rzeczy nie mamy wpływu.
-
Veruka o rany, dobrze wiedzieć, że nie jestem sama z problemem
choć oczywiście życzę, żeby Lila zaczęła coraz ładniej jeść, bo wiem ile to nerwów kosztuje
o zaburzeniach SI też już myślałam. Mam nadzieję, że Lila też okaże się tylko wybrednym cycoholikiem
-
Edwarda Lila właśnie większość rzeczy robi lewą ręką. Lewą rysuje, lewą je... Zdarza jej się próbować coś prawą, ale zdecydowanie częściej lewą, więc myślę właśnie, że już tak zostanie
też nie wiem po kim xD
Kala właśnie. No i zresztą po co się wysilać, gryźć, polykac jak w mleczku wszystko jest...
-
Może trochę was pociesze
Moj starszy syn do roku był tylko na cycu
Pluł papkami aż sie wściekałam a kombinowałam jak oszalała byle coś zjadł. Pozniej poszłam do pracy wiec musiał jakoś przetrwać. Najpierw głównie mleko i jakieś kilka łyżeczek obiadku, później było coraz lepiej . W żłobku zaczął fajnie jest praktycznie wszystko. Także cierpliwościStarania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna -
No tak, współczuję niejadków, zupełnie nie mam pojęcia o problemie.. Mnie już moja matka wkurza, bo jak widzi jak Kinia wpitala wszystko to mi puszcza teksty, żebym uważała, bo żołądek sobie rozepchnie, że będzie jak dziadek (mój ojciec-wiecznie otyły) itd.
ja tam nie widzę jeszcze zagrożenia, bo wygląda normalnie, aktywna jest bardzo, więc dużo spala, no i rośnie. Powoli zaczyna mieć też preferencje jedzeniowe, czyli ustala sobie co zjeść jako pierwsze z talerza, a co na koniec (o ile w ogóle), no ale nie mogę narzekać, szczególnie jak Was czytam.
A ja dziś po usg, Kacpi waży już 1,3 kg, i ma miedniczki nerkowe na granicy normy, które trzeba obserowować. Tzn.niby koleś mówi, że jest ok, ale wpisał jakieś magiczne hasło na wydruk, no i jak je w necie sprawidziłam to wyszło, żeby jednak sprawdzić to jeszcze, bo niby w 90% przypadków samo przechodzi (te miedniczki się zmniejszają), ale pozostaje zawsze to 10%, gdzie oznacza to, że jednak coś nie jest halo. Mam nadzieję, że u nas będzie ok.
-
Jupik każde dziecko ma inne potrzeby, jak ma ochotę niech je, tylko się cieszyć
a mama niech nie porównuje takiego malucha że starym chłopem 🤦♀️
Rany Kacperek już 1,3 kg, ale już kawał facetanieźle czas zapiernicza.
Kala współczuję tych wczesnych pobudek. Lila co jak co, ale pospać lubi. Ostatnie 2 dni przestawiła się i spanie na noc wypadało jej po 20. We wtorek właśnie usnęła o tej godzinie i wczoraj wstała po 7, mimo, że zazwyczaj śpi w nocy 10 h. Wczoraj też teoretycznie powinna była zasnąć po 20, ale do 21 nie mogła dziadka wypuścić 😁 tak się pięknie bawiła, że co chciał wyjść to mu się z powrotem na ręce ładowala albo kazała się hustac na huśtawce itd.ostatecznie dziadek poszedł o 21 i dopiero udało mi się ją zaciągnąć pod prysznic i spać 😁
Co do drapaka to u nas Lila omija szerokim łukiem. Ona ma tak, że jak wie, że czegoś "nie wolno" to tam nie podejdzie. Pokazuje na to, mówi "nie nie" i idzie dalej. Kiedyś przechodziła koło kanapy i leżał przedłużacz to stanęła jak wryta i kazała się przenieść.Kala lubi tę wiadomość
-
Do 8 sobie pospałam, a teraz córcia poszła odsypiać 🙂 Totoro u nas ze spaniem tez już było całkiem fajnie, udawało się do tej 19:30 przeciągnąć nawet i do tej 6:30 - 7 spała, tylko mleko o 5 piła, ale teraz przez zęby nr 3 znowu się posypało. Wczoraj o 18 prawie w kąpieli usypiała. Co do „nie” to zależy od dnia czasami grzecznie jak Lila mówi nie i omija to czego nie wolno, a czasem jak taki diabełek ze śmiechem nie, specjalnie podchodzi i czeka na moją reakcje. A na drapaki akurat wchodzić może, bo mamy takie płaskie leżące może z 10 cm mają i często tam przesiaduje z kotami 😉 a że teraz mamy fazę schody, to sobie na nich ćwiczy. Wchodzić już umie, tylko schodzi jeszcze za rękę. Super, ze Lila ma taką bliską fajną relacje z dziadkiem😀 u nas dziadka już żadnego nie ma, a babcie widuje baaaaardzo rzadko niestety....
-
Hej. Podczytuje ale nie mam jakos czasu sie wypowiedziec. Zreszta tak jak pisze Jupik u nas nie ms problemu z jedzeniem. Owszem czasem nie chce albo zje malo ale je.
Jupik mnie tesciowa wkurza bo ciagle gada ze Bartus to tak duzo je i ze kawal chlopa z niego. A wyglada normalnie wazy 11 kg a ma 81 cm wzrostu wiec ok. I nie ma zadnych faldek ani nic. I porownuje go do blizniakow corki. One starsze o 5 mc ale nie ma wizualnie roznicy miedzy nimi a moim no ale to blizniaki wiec wiadomo ze beda drobniejsze.
Ja mam jutro usg kontrola blizny. Moj Kacperek pewnie juz ponad 2 kg wazyJuz piore ubranka po Bartusiu dla malego. Zamowilam juz paczke z gemini i allegro. Chce do konca lipca ogarnac eszystko.