X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a mały to chyba czeka na październik 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a to nie jest tak ze nie mając okresu można zajsc w ciaze? Tzn slyszalam o kilku takich przypadkach, ze kp, brak okresu a ciaza jest.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, bo to jest tak, że zanim okres to musi być owulacja i często zdarza się tak, że po jakimś czasie wreszcie pojawiła się owulacja i akurat się trafiło :D no i siłą rzeczy okresu nie było a ciąża jest :)

Ja miałam dużo mleka zawsze, tzn w szpitalu musiałam rozbujac laktatorem i podawałam Lili butelką, przez te naświetlania. Ale potem zaraz miałam nawał no i ogólnie zawsze miałam dużo. Teraz mam tyle ile trzeba, bez nadwyżek, ale jak Lila była chora i nie jadła to musiałam ściągać.

W ogóle jak ja wczoraj spanikowalam... Ostatnio co Lili do buzi zagladalam to miałam wrażenie że widzę jakieś przebarwienia na górnych jedynkach. Wczoraj się przyjrzalam po myciu zębów a to dalej jest. No i mówię - próchnica jak nic! Piszę do koleżanki o namiary na dentystkę od dzieci, czytam pół wieczoru o tej próchnicy.. Dziś rano to domylam 🙈 ale i tak pojedziemy, bo ma tam takie zagłębienia, gdzie jej się tą płytka zbiera i ja wolę, żeby jej to obejrzeli. Zwłaszcza, że mój mąż jako taki maluch podobno miał straszną próchnicę, ponoć od jakiegoś antybiotyku, wierząc teściowej... Albo od butli po prostu 🤨 w każdym razie strachu się najadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:51

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak się boisz próchnicy to możesz śmiało smarować Lili ząbki tym Tooth moussem, tylko żeby przez pół godziny nic nie jadła i nie piła. Ja Kalince akurat na noc smaruje, a koleżanki synek jak miał roczek, to miał początki próchnicy i nic mu dentystka nie zrobiła, tylko kazała to wcierać, bo to jakoś remineralizuje szkliwo i cofa takie drobne ubytki.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziwię, ze moje pokolenie to ma jeszcze zęby, po tym jak nas poili tą wodą z glukozą 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala a jak jej smarujesz? Moj to od razu zaciska zeby i po prostu gryzie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda normalnie trochę na palce i przejeżdżam górę, potem znowu trochę i dół ... no ale ona uwielbia lizać wszelakie kremy i maści, więc zadowolona. Gorzej z myciem zębów niestety .... taka chętna już nie jest 🤨 ale szczoteczką do zębów jak pastę tez można wetrzeć tym gryzącym 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala o, to może spróbuję :) albo na razie poczekam co mi tam powiedzą i dopiero :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szczoteczka u nas tylko przejdzie.

Totoro ja kilka dni temu pytalam was czy i jak leczy się zeby takim maluchom jak one b czesto nie chcą nawet buzi otworzyc :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem albo laserem albo takim kremem co rozpuszcza ubytki, to w tych nowoczesnych gabinetach, a tradycyjnie to lapisowanie, pokrywają zęby jakimś gównem i się robią całe czarne. Wygląda to strasznie... widziałam u Franka kolegi

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Z tego co wiem albo laserem albo takim kremem co rozpuszcza ubytki, to w tych nowoczesnych gabinetach, a tradycyjnie to lapisowanie, pokrywają zęby jakimś gównem i się robią całe czarne. Wygląda to strasznie... widziałam u Franka kolegi
    Aha :)
    Tez widzialam czarne zabki u dzieci i nie wiedziałam co to.

Muszę sprawdzic na gemini czy jest ten Tooth musse to kupie profilaktycznie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u Lili raczej nie byłoby mowy o leczeniu 🙈 no ale może jakaś fluoryzacja np... Przy czym u nas raczej nic się nie dzieje, ale jak już się stresu najadlam to wolę, żeby jej ktoś na te ząbki zerknal🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś czyta Lili "Samochwala" i dochodzi do fragmentu "... Moja mama taka tega, moja siostra taka mała" a Lila "chcie!". Mąż pyta "ale co chcesz Lilusia?" a Lila pokazuje na "siostrę" w książeczce xD mąż się pyta "chcesz siostrzyczke?" - "tak." xD

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ... no to Lilunia nie baluje dzisiaj po nocach, idzie spać ... a rodzice do roboty 😉

My dzisiaj z okazji skorzystaliśmy dzięki Pokemonom 😂 gdyż młody poszedł ustrzelić jakiegoś mega ważnego, akurat w czasie drzemki Kalinki ... a stary chciał już mu je odinstalować ...

Byłam z Kalinką w sklepie ciuchowym ( cholerne Newbie normalnie uzależnia 🤨) i młoda jak rasowa galerianka chodziła przy wieszakach oglądała i co chwilę słyszałam „uuu..”, „mmm...”🙂, potem sama zdejmowała i mi podawała mówiąc „to” ... zakupy z córcią czysta przyjemność 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 19:46

Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro haha, Lila mnie wciaz zaskakuje :p Powinnas jej zrobic test na inteligencję i do mensy :)
    Moj to nawet nie wie co to siostra czy brat :p a co dopiero żeby chciec :p

Kala to bedziesz mieć mala modnisie. Potem bedziecie fortuny zostawiac w sklepach :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no właśnie Lila coś niekonsekwentna jest, bo tak dziś glupkowato spała, że nijak nie dała nam okazji, a jeszcze na noc też się dziś wcześnie nie wybierze spać, więc... Sorry, nie będzie siostrzyczki XD

Edwarda ja też nie wiem czy ona wie xD raz pokazywała na tą dziewczynkę w książeczce i jej opowiadałam, że to jest siostrzyczka samochwaly i, że może ona kiedyś też będzie miała siostrzyczkę albo braciszka, ale to było raz i to już jakiś czas temu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 20:37

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro zapamietala dobrze :) Henio tez mnie czasami tak zaskakuje.

Jutro sie pakuje bo w poniedziałek rano wyjezdzam na wdrożenie :O Wroce w piątek ale te 4 dni beda ciezkie. Niestety maz nie moze wziac urlopu wiec nie przyjada do mnie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o rany, to już??? Ale zleciało. Będzie dobrze. Henio nie ma problemu zostawać z babcią czy tatą, więc da sobie radę :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miesiąc przeleciał. Musimy jakos przezyc te 2 tyg. Myślę ze drugi tydzien bedzie gorszy bo teraz maly nie wie co go czeka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda powodzenia 🙂trzymam kciuki za Was

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ