Kwietniowe Mamusie 2018
-
WIADOMOŚĆ
-
Edwarda, bo to jest tak, że zanim okres to musi być owulacja i często zdarza się tak, że po jakimś czasie wreszcie pojawiła się owulacja i akurat się trafiło
no i siłą rzeczy okresu nie było a ciąża jest
Ja miałam dużo mleka zawsze, tzn w szpitalu musiałam rozbujac laktatorem i podawałam Lili butelką, przez te naświetlania. Ale potem zaraz miałam nawał no i ogólnie zawsze miałam dużo. Teraz mam tyle ile trzeba, bez nadwyżek, ale jak Lila była chora i nie jadła to musiałam ściągać.
W ogóle jak ja wczoraj spanikowalam... Ostatnio co Lili do buzi zagladalam to miałam wrażenie że widzę jakieś przebarwienia na górnych jedynkach. Wczoraj się przyjrzalam po myciu zębów a to dalej jest. No i mówię - próchnica jak nic! Piszę do koleżanki o namiary na dentystkę od dzieci, czytam pół wieczoru o tej próchnicy.. Dziś rano to domylam 🙈 ale i tak pojedziemy, bo ma tam takie zagłębienia, gdzie jej się tą płytka zbiera i ja wolę, żeby jej to obejrzeli. Zwłaszcza, że mój mąż jako taki maluch podobno miał straszną próchnicę, ponoć od jakiegoś antybiotyku, wierząc teściowej... Albo od butli po prostu 🤨 w każdym razie strachu się najadlam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:51
-
Totoro jak się boisz próchnicy to możesz śmiało smarować Lili ząbki tym Tooth moussem, tylko żeby przez pół godziny nic nie jadła i nie piła. Ja Kalince akurat na noc smaruje, a koleżanki synek jak miał roczek, to miał początki próchnicy i nic mu dentystka nie zrobiła, tylko kazała to wcierać, bo to jakoś remineralizuje szkliwo i cofa takie drobne ubytki.
-
Edwarda normalnie trochę na palce i przejeżdżam górę, potem znowu trochę i dół ... no ale ona uwielbia lizać wszelakie kremy i maści, więc zadowolona. Gorzej z myciem zębów niestety .... taka chętna już nie jest 🤨 ale szczoteczką do zębów jak pastę tez można wetrzeć tym gryzącym 😉
-
Kala wrote:Z tego co wiem albo laserem albo takim kremem co rozpuszcza ubytki, to w tych nowoczesnych gabinetach, a tradycyjnie to lapisowanie, pokrywają zęby jakimś gównem i się robią całe czarne. Wygląda to strasznie... widziałam u Franka kolegi
Tez widzialam czarne zabki u dzieci i nie wiedziałam co to.
Muszę sprawdzic na gemini czy jest ten Tooth musse to kupie profilaktycznie.
-
Mąż dziś czyta Lili "Samochwala" i dochodzi do fragmentu "... Moja mama taka tega, moja siostra taka mała" a Lila "chcie!". Mąż pyta "ale co chcesz Lilusia?" a Lila pokazuje na "siostrę" w książeczce xD mąż się pyta "chcesz siostrzyczke?" - "tak." xD
Kala lubi tę wiadomość
-
Hahahaha ... no to Lilunia nie baluje dzisiaj po nocach, idzie spać ... a rodzice do roboty 😉
My dzisiaj z okazji skorzystaliśmy dzięki Pokemonom 😂 gdyż młody poszedł ustrzelić jakiegoś mega ważnego, akurat w czasie drzemki Kalinki ... a stary chciał już mu je odinstalować ...
Byłam z Kalinką w sklepie ciuchowym ( cholerne Newbie normalnie uzależnia 🤨) i młoda jak rasowa galerianka chodziła przy wieszakach oglądała i co chwilę słyszałam „uuu..”, „mmm...”🙂, potem sama zdejmowała i mi podawała mówiąc „to” ... zakupy z córcią czysta przyjemność 😉Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 19:46
Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość
-
Totoro haha, Lila mnie wciaz zaskakuje :p Powinnas jej zrobic test na inteligencję i do mensy
Moj to nawet nie wie co to siostra czy brat :p a co dopiero żeby chciec :p
Kala to bedziesz mieć mala modnisie. Potem bedziecie fortuny zostawiac w sklepach :p
-
Kala no właśnie Lila coś niekonsekwentna jest, bo tak dziś glupkowato spała, że nijak nie dała nam okazji, a jeszcze na noc też się dziś wcześnie nie wybierze spać, więc... Sorry, nie będzie siostrzyczki
Edwarda ja też nie wiem czy ona wie xD raz pokazywała na tą dziewczynkę w książeczce i jej opowiadałam, że to jest siostrzyczka samochwaly i, że może ona kiedyś też będzie miała siostrzyczkę albo braciszka, ale to było raz i to już jakiś czas temu xDWiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 20:37