X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a mały to chyba czeka na październik 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupik a to nie jest tak ze nie mając okresu można zajsc w ciaze? Tzn slyszalam o kilku takich przypadkach, ze kp, brak okresu a ciaza jest.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda, bo to jest tak, że zanim okres to musi być owulacja i często zdarza się tak, że po jakimś czasie wreszcie pojawiła się owulacja i akurat się trafiło :D no i siłą rzeczy okresu nie było a ciąża jest :)

Ja miałam dużo mleka zawsze, tzn w szpitalu musiałam rozbujac laktatorem i podawałam Lili butelką, przez te naświetlania. Ale potem zaraz miałam nawał no i ogólnie zawsze miałam dużo. Teraz mam tyle ile trzeba, bez nadwyżek, ale jak Lila była chora i nie jadła to musiałam ściągać.

W ogóle jak ja wczoraj spanikowalam... Ostatnio co Lili do buzi zagladalam to miałam wrażenie że widzę jakieś przebarwienia na górnych jedynkach. Wczoraj się przyjrzalam po myciu zębów a to dalej jest. No i mówię - próchnica jak nic! Piszę do koleżanki o namiary na dentystkę od dzieci, czytam pół wieczoru o tej próchnicy.. Dziś rano to domylam 🙈 ale i tak pojedziemy, bo ma tam takie zagłębienia, gdzie jej się tą płytka zbiera i ja wolę, żeby jej to obejrzeli. Zwłaszcza, że mój mąż jako taki maluch podobno miał straszną próchnicę, ponoć od jakiegoś antybiotyku, wierząc teściowej... Albo od butli po prostu 🤨 w każdym razie strachu się najadlam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 września 2019, 13:51

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro jak się boisz próchnicy to możesz śmiało smarować Lili ząbki tym Tooth moussem, tylko żeby przez pół godziny nic nie jadła i nie piła. Ja Kalince akurat na noc smaruje, a koleżanki synek jak miał roczek, to miał początki próchnicy i nic mu dentystka nie zrobiła, tylko kazała to wcierać, bo to jakoś remineralizuje szkliwo i cofa takie drobne ubytki.

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to się dziwię, ze moje pokolenie to ma jeszcze zęby, po tym jak nas poili tą wodą z glukozą 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala a jak jej smarujesz? Moj to od razu zaciska zeby i po prostu gryzie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda normalnie trochę na palce i przejeżdżam górę, potem znowu trochę i dół ... no ale ona uwielbia lizać wszelakie kremy i maści, więc zadowolona. Gorzej z myciem zębów niestety .... taka chętna już nie jest 🤨 ale szczoteczką do zębów jak pastę tez można wetrzeć tym gryzącym 😉

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala o, to może spróbuję :) albo na razie poczekam co mi tam powiedzą i dopiero :D

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to szczoteczka u nas tylko przejdzie.

Totoro ja kilka dni temu pytalam was czy i jak leczy się zeby takim maluchom jak one b czesto nie chcą nawet buzi otworzyc :o

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co wiem albo laserem albo takim kremem co rozpuszcza ubytki, to w tych nowoczesnych gabinetach, a tradycyjnie to lapisowanie, pokrywają zęby jakimś gównem i się robią całe czarne. Wygląda to strasznie... widziałam u Franka kolegi

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Z tego co wiem albo laserem albo takim kremem co rozpuszcza ubytki, to w tych nowoczesnych gabinetach, a tradycyjnie to lapisowanie, pokrywają zęby jakimś gównem i się robią całe czarne. Wygląda to strasznie... widziałam u Franka kolegi
    Aha :)
    Tez widzialam czarne zabki u dzieci i nie wiedziałam co to.

Muszę sprawdzic na gemini czy jest ten Tooth musse to kupie profilaktycznie.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 września 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda u Lili raczej nie byłoby mowy o leczeniu 🙈 no ale może jakaś fluoryzacja np... Przy czym u nas raczej nic się nie dzieje, ale jak już się stresu najadlam to wolę, żeby jej ktoś na te ząbki zerknal🙄

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mąż dziś czyta Lili "Samochwala" i dochodzi do fragmentu "... Moja mama taka tega, moja siostra taka mała" a Lila "chcie!". Mąż pyta "ale co chcesz Lilusia?" a Lila pokazuje na "siostrę" w książeczce xD mąż się pyta "chcesz siostrzyczke?" - "tak." xD

Kala lubi tę wiadomość

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahahaha ... no to Lilunia nie baluje dzisiaj po nocach, idzie spać ... a rodzice do roboty 😉

My dzisiaj z okazji skorzystaliśmy dzięki Pokemonom 😂 gdyż młody poszedł ustrzelić jakiegoś mega ważnego, akurat w czasie drzemki Kalinki ... a stary chciał już mu je odinstalować ...

Byłam z Kalinką w sklepie ciuchowym ( cholerne Newbie normalnie uzależnia 🤨) i młoda jak rasowa galerianka chodziła przy wieszakach oglądała i co chwilę słyszałam „uuu..”, „mmm...”🙂, potem sama zdejmowała i mi podawała mówiąc „to” ... zakupy z córcią czysta przyjemność 😉

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 19:46

Totoro, edwarda20 lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro haha, Lila mnie wciaz zaskakuje :p Powinnas jej zrobic test na inteligencję i do mensy :)
    Moj to nawet nie wie co to siostra czy brat :p a co dopiero żeby chciec :p

Kala to bedziesz mieć mala modnisie. Potem bedziecie fortuny zostawiac w sklepach :p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala no właśnie Lila coś niekonsekwentna jest, bo tak dziś glupkowato spała, że nijak nie dała nam okazji, a jeszcze na noc też się dziś wcześnie nie wybierze spać, więc... Sorry, nie będzie siostrzyczki XD

Edwarda ja też nie wiem czy ona wie xD raz pokazywała na tą dziewczynkę w książeczce i jej opowiadałam, że to jest siostrzyczka samochwaly i, że może ona kiedyś też będzie miała siostrzyczkę albo braciszka, ale to było raz i to już jakiś czas temu xD

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 września 2019, 20:37

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro zapamietala dobrze :) Henio tez mnie czasami tak zaskakuje.

Jutro sie pakuje bo w poniedziałek rano wyjezdzam na wdrożenie :O Wroce w piątek ale te 4 dni beda ciezkie. Niestety maz nie moze wziac urlopu wiec nie przyjada do mnie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 września 2019, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda o rany, to już??? Ale zleciało. Będzie dobrze. Henio nie ma problemu zostawać z babcią czy tatą, więc da sobie radę :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 września 2019, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, miesiąc przeleciał. Musimy jakos przezyc te 2 tyg. Myślę ze drugi tydzien bedzie gorszy bo teraz maly nie wie co go czeka.

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 września 2019, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda powodzenia 🙂trzymam kciuki za Was

edwarda20 lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1752 1753 1754 1755 1756 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ