X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala oj będę 🙈 Teraz, żeby tylko dalej było wszystko ok:)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kochana w ciąży jesteś 🤣🤣🤣 więc podejrzewam, że nawet jak będzie idealnie, to i tak coś do głębszej analizy się znajdzie ... a to za dobre samopoczucie, a to za kiepskie, potem ze za dużo kopie, ze śpi za dużo ... itd.

Jeszcze raz gratuluje i cieszę się razem z Tobą 😀

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak bedzie 😂😂😂 dzięki wielkie ❤️❤️❤️😊

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro a nie mówiłam? :P

Gratulacje jeszcze raz :)

Totoro lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Edwarda ❤️❤️❤️😊

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro gratulacje:-)

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 27 grudnia 2019, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek dzięki ❤️❤️❤️😊

Ale mi dziwnie 🙈 cieszę się i jestem pełna obaw 🙈

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co tam robicie? Ja właśnie „ululałam dzidzię” 😉 tak Kalinka jest mega nieprzewidywalna ... do tej pory sama maszerowała do łóżeczka, śpiworek, kocyk i na razie 🙂 a od kilku dni coś się popsuła, bo już musimy zasypiać razem. Nie narzekam, bo uwielbiam ten moment kiedy dziecko zasypia takie przytulone ... aż się rozpływam 😍 nie powiem, bardzo wygodne to jej samodzielne zasypianie było, ale ... jednak trochę smutno mi było, ze mnie wtedy nie potrzebowała ... nie dogodzisz 🤣

A i zabrałam dzisiaj Kalinę do Doughlasa 🙂 a ze ona jest już od małego tapeciara po mamusi, to jak weszłyśmy to aż oczy jej się zaświeciły jak zobaczyła tyle mazideł na raz i tylko było „ooo” i „wow” tak naprzemiennie 😂😂😂 a potem wyjść nie chciała ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 19:43

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala prawdziwa kobieta z Kalinki 😁

Ja ogarniam kolację Lili i mam nadzieję, że trochę wcześniej ją dziś wykapiemy i położymy. I mam schizy, bo wczoraj byłam ostatni raz w pracy i kobita jedna była z jelitowka 🤦‍♀️ a mi coś właśnie na żołądku siedzi i teraz czekam na rozwój sytuacji...

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiesz co ... tak na zakończenie pracy to powinnaś z jakąś ekstra pensją a nie ze sraczką wrócić 🤣🤣🤣

A tak na poważnie to mam nadzieje, ze to cholerstwo Cię nie złapie ... bo nie dość, ze ciąża, to jeszcze domownikom możesz sprzedać i będzie masakra ....

Co tam Lila dobrego na kolacje zajada?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:15

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro co tam ciekawego przygotowujesz na kolacje dla malej? Ja juz nie mam pomysłow, ciagle tylko mniam mniam i mniam mniam, chcialabym zeby bylo urozmaicone, ale juz wymiekam... A teraz po 2 tyg w domu z nim to juz w ogole. Ciesze sie, ze ide w poniedzialek do pracy ;D

Kala, Henio by rozniósł Doughlasa ;p Jest teraz wszędzie, wszystko musi dotknąć, obejrzec, a do tego jest mega szybki i silny, takze tego. Dobrze ze juz do buzi nie bierze wszystkiego jak wczesniej ;p

Bylismy dzis na kontroli, juz jest zdrowy, jakies resztki kaszlu zostaly ktore same przejda. Jedne co powiedziala kobitka ze ma pelne uszy woskowiny i mamy to usunac jakims olejkiem (?). Polecicie coś?

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja mam Baby Cap - higiena uszka maluszka, z rossmana

No z Frankiem jak był mały też bym się nie odważyła wejść do doughlasa 🤣 nie wypłaciłabym się chyba za poniesione straty ... a Kalina spokojna, tylko namolna i nie zajmuje się sama sobą 5 min, tylko mnie śledzi. Teraz mąż ma urlop, to na nim wisi 🙂

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala daj spokój, jak coś złapię to kobicie chyba bombę pod dom podłożę 😠 jak ja byłam przeziębiona to od razu zapowiedziała, żebym lepiej w domu została i ich nie zarazala 😠

A co do kolacji dziewczyny to bardzo wykwintna - parówka i kakao 😑 Polecam parówki z biedry, 100g mięsa na 100 g produktu xD zawsze pytam co będzie jadła, bo jak sama coś wybierze to zazwyczaj zjada. Ale ona ma tak monotonne menu, że koszmar, ja też już wymiekam. Jej kolacje to na zmianę kluseczki lane na mleku, bułka z jajkiem albo sama zwykła i kakao. Teraz jeszcze ta parówka, ale dopiero od niedawna jak nauczyła się ją polykac. Wsio. Muszę pokombinować z jakimiś placuszkami jeszcze, itp. bo dziś np. po południu zrobiłam racuchy i zjadła że 3/4 takiego sporego.

Co do uszu to sama chętnie skorzystam z rad, bo nie używam niczego, a ostatnio Lili taki spory knot wyleciał, aż się zaskoczyłam.

Edwarda dobrze, że Henio już zdrowy, oby jak najdłużej :)

Ja mimo, że jeszcze nie wiadomo jak to będzie, cały czas mam wizję wakacyjnych tropikalnych upałów z Lilą i brzuchem 😂 No i czekam z niecierpliwością na poniedzialkową wizytę :) Myślę też gdzie tu się do gina na nfz wkręcić, bo mnie zabiją finansowo te wszystkie badania......

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:31

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro no tak, zapomnialam ze u was byly problemy z jedzeniem. Dobrze ze w ogole zaczela lepiej jesc, w koncu dojdziecie do momentu w ktorym jestem z Heniem, je wszystko i chce jesc ciagle, a marna ze mnie kucharka i nie mam za grosz pomysłów. Dziewczyny moze wy powiecie co dajecie?
    U nas kanapki wszelkiej masci, szynka, ser zolty, ser bialy, dzemy roznego rodzaju (babcine), pomidor, ogórek, rzodkiewka czasami, gofry, placki z jabkiem, placki z bananem, nalesniki, jajecznica, jogurt, bieluch, kaszka, parówke dalam 1 raz niedawno i tez żre, je wszystko co dam i ciagle mu malo.

Totoro, w poniedzialek maly wraca do żłobka, więc hmm... tfu tfu, oby inne dzieci tez juz sie wychorowaly...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 20:51

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś

Hej. Ja tez juz wymiekam z pomyslami odnosnie jedzenia. A on i tak nic nie chce ostatnio.
    U nas swieta w domu. 26.12 byly chrzciny malego. Moja rodzinka musiala jak zwykle odwalic szopke :/ standard :/
    U nas ogolnie jest wesolo bo rodzina z Blizniakami (2lata) jest ale jak mnie tesciowa wkurza. Bo ciagle slysze ze one takie grzeczne a Bartus taki dran. I jak cos on robi zle to krzyczy na noego i z taka zloscia do niego sie odnosi... Jest mi przykro bo widac ze tamte wnuki lepsze. :( a on jest taki lobuz. Nie posiedzi w miejscu. Ale to dziecko do tego mlodszy o 5 mc a to duO na takim dziecku. Pare razy jej odwarknelam to teraz na mnie wilkiem patrzy :/
    Kacper od dwoch dni znowu z rak nie schodzi. Dzis juz ciagle. Spi po pol godz i juz na rece. Masakra... Juz dzis patrzylam na allegro nosidlo. Kregoslup mi peka. Ale tesciowa pewnie sie w duchu cieszy bo jak bylam w ciazu to dogryzala zeby drugie bylo bardziej rozdarte niz pierwsze. No i ma co chciala...
    Dosc mam wszystkiego. A najgorsze ze mezowi nie moge sie wyzalic bo jak raz z zle o jego mamusi powiedzialam to jeszcze mi sie oberwalo wiec juz sie nie odzywam i udaje ze wszystko jest super.

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro super!

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to nie powinnam się w ogóle odzywać w kwestii żywieniowej ... taka ze mnie kucharka roku 🙈 Kalinka to ma dopiero monotonne menu .. u Was to pełen wypas ... a u nas na śniadanie niezmiennie kaszka owsiana z owocami, na kolacje jaglana na mleku, oprócz tego zupa, drugie danie i jakiś tam przegryzki na żądanie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 21:10

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda może Henio już swoje odchorowal :)

Agusia_pia dzięki ❤️❤️❤️😊
    Współczuję sytuacji z teściową. Ja z reguły jestem grzeczna, nawet straszna dupa, powiedziałabym, ale w kwestii dziecka wszelkie uwagi, rady już nie mówiąc o tekstach Twojej teściowej, budzą we mnie mordercze instynkty. Na pewno nie siedziałabym cicho. A mąż powinien trzymać Twoją stronę a nie mamusi.

Sama się zastanawiam jak to będzie jak mi się trafi takie nieodkladalne dziecko jak Lila 🤔 Chociaż ona przynajmniej spała początkowo bardzo ładnie, w sumie tylko jadła i spała pierwsze dwa miesiące. Nie licząc skoku, akurat się przeprowadzalismy, a ja nie mogłam nic robić, bo spała tylko u mnie na rękach. XD Na pewno pierwsze w co zainwestuję to chusta i doradca od chustowania. Zakładając, że wszystko będzie ok. Bo to dość dalekosiezne plany, a tu nawet u gina jeszcze nie byłam..

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja to bym sie klocila non stop z taka tesciową ;p Wlasną mamę odprawiłam, wiec wiesz ;p

Totoro byłoby magicznie jakby swoje odchorowal... Nadzieja w pogodzie, ze mroz pozabija troche tych zarazkow.

Ja od początku nie mialam problemow z Heniem, teraz dopiero taki wariat sie zrobil, nie wiem czy to taki wiek akurat, czy tyle zmian w krotkim czasie...

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 28 grudnia 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda ja sama czekam na mrozy jak na zbawienie, bo chociaż dziś przy - 2 myślałam, że umrę na spacerze, to właśnie liczę, że po wybija te wszystkie badziewne wirusy. Lila do żłobka nie chodzi, a 3 razy od września była chora :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 grudnia 2019, 22:18

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
‹‹ 1782 1783 1784 1785 1786 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ