X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Gosiczek Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 00:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój to ewenement totalny, odwidziało mu sie i chleba nie chce jeść. Przy tym za kaszkami i placuszkami nigdy nie przepadał. Rano zaczynamy śniadanie od kanapaki ale może z 3 gryzy weźmie, potem banan, serek danio i w.miedzy czasie jakaś przekąska. Byle do obiadu. Niestety z kolacjami mamy ten sam problem i już wymiękam, czasem to po prostu dostaje drugi obiad albo jajecznice bo to akurat na chlebku zje. A tak ładnie jadł kanapeczki :-(

Starania od stycznia 2015r, niedoczynność tarczycy, macica jednorożna
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiczek moja Lila w ogóle nie je kanapek. Jedyne co z pieczywa je to suchą bułkę albo bułkę usmazona z jajkiem w środku, z alaantkowe. Placuszki, naleśniki - też jej nie interesowały, to jest dopiero drugi raz kiedy zjadła racucha. Omleta nie tknie, a to kurczę taka fajna opcja na przemycenie jajka i innych składników by była.. Na obiady tylko zupy. Czasem kawałek ziemniaka samego. Mięsa nadal nie je, muszę blendowac w zupie. No ale i tak jest trochę lepiej🤷‍♀️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia jakbyś była zainteresowana to ja mam chustonosidło po Kalinie do sprzedania Hop-Tye, nówka sztuka, bardzo łatwo się zakłada i można już w nim takie maluchy nosić. Nam życie w zeszłym roku uratowało, inaczej chyba z domu byśmy nie wychodzili. Kosztowało coś ponad 400 zł. Ja bym chciała 150. + przesyłka. Zaraz wrzucę fotkę 678eaa14aa3f.jpg

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do chleba to ja np nie daje Kalince z wyboru. Dostaje tylko jako przekąskę jak wracamy ze sklepu, żeby w wózku siedziała. Ja w ogóle nie jem chleba, syn i mąż bardzo mało, tylko do kolacji, to i małej nie chce przyzwyczajać, jeszcze w przedszkolu zdąży się najeść

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dostaliśmy w końcu te wyniki Franka...... i mój syn jest w Kadrze Pomorza 2007 😀😀😀 pierwszy krok do NBA zrobiony 😉

Totoro, edwarda20, Jupik lubią tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kala, też mam chustonosidlo, miałam zamiar je wystawić właśnie na olx, bo przy drugim dziecku chciałabym chustę :D

Gratulacje dla Franka!!! ❤️❤️❤️

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro dzięki 😀😘

Chusty to ja bym chyba nie ogarnęła .... ale podobają mi się u kogoś 😉 a to co mam to wygodne jak chusta, ale łatwo się zakłada jak nosidło. No i na długo wystarcza, bo teoretycznie do 2,5 roku... w praktyce Kalina już podziękowała za współpracę jak chodzić zaczęła

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 08:01

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak przeglądam papiery, które musimy wypełnić młodemu do tej Kadry i trzeba podać tam wzrost rodziców .... hmmm no to stary ma problem 🤣🤣🤣 mówię do męża, ze może napiszemy, ze biologiczny ojciec NN, ale napewno wysoki hahahaha tylko kurcze nie przejdzie, bo Franek jest jak kserówka taty 😄

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala o kurde, nie pomyślałabym, że można o coś takiego pytać xD

Co do nosidla to ja mam caboo, kupiłam jak Lila miała chyba 2 miesiące, ale nosiłam ją tylko kilka razy, bo potem miałam wątpliwości po konsultacji z fizjoterapeuta :/ Lila miała wzmożone napięcie, a to chustonosidlo nie było tak super stabilne jak byłaby chusta. No i nie konsultowalam się z żadnym doradcą, który pokazałby mi jak mocno dociagac itd... No i skrewilam. A Lila też nie przepadala za tym przesadnie. Jak zwykle tylko pora drzemki wchodziła w grę. Tym razem od samego początku chciałabym próbować z chusta :)

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Totoro też się nad tym caboo zastanawiałam, ale w końcu wybrałam Hop-Tye, bo się jakieś takie bardziej „chustowe” wydawało i nie wiem jak w caboo, ale w tym moim były inne sposoby wiązania maluszka, a inne większego dziecka. Z tym, ze ja kupowałam jak Kalinka miała ponad 7 miesięcy, wiec już takiej roli to nie grało. Ale fakt chusta najlepsza dla niemowlaków i pewnie jak od samego początku ogarniesz, to nie będzie problemu z noszeniem.

No niestety w koszykówce wzrost jest ważny 🙁 pewnie pytają, bo chcą mniej więcej określić prognozowany wzrost. Na tych testach mierzyli ich wzdłuż i wszerz np też rozstaw rąk, nogi, wyskok i inne takie. Franek już na starcie ma trudniej musi mega nadrabiać umiejętnościami i wkładać dużo pracy ...

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala gratulacje! A wrog Franka tez sie dostał?
    Ile maz ma wzrostu? ;)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edwarda dzięki 😘 nie, tamten się nie dostał !!! dostał się jeszcze inny chłopiec z ich klubu, ale do rezerwy, a Franek jest w podstawowym

Hmm.. wzrost .. 174 cm 🙈 w tym dwa dodane do dowodu hahhaha czyli 172

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala wrote:
    Edwarda dzięki 😘 nie, tamten się nie dostał !!! dostał się jeszcze inny chłopiec z ich klubu, ale do rezerwy, a Franek jest w podstawowym

Hmm.. wzrost .. 174 cm 🙈 w tym dwa dodane do dowodu hahhaha czyli 172
    To super ze "wygral" ;)
    No to faktycznie nie za dużo, ale liczy sie tez szybkosc i skoczność jeśli takie slowo w ogole istnieje :)

Kala lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No skoczył nawet lepiej niż Ci wysocy i szybki tez jest mega. Może urośnie .... męża bratanek długo długo był najniższy w klasie i nagle jak wystrzelił ... i to w bardzo krótkim czasie. Zobaczymy.... wg mnie jak na 12 letnie dziecko on nie jest jakiś bardzo niski, jak go w siatki wrzuciłam to był na 50 centylu, ubrania tez nosi takie „na swój wiek”, ale jak na koszykarza to trochę mu brakuje jednak...
    Ja szczerze to w ogóle nie mam żadnych ambicji żeby był jakiś super sportowcem ... nie wiem, nie znam, nie orientuje się. Jestem z niego dumna i cieszę się, , ze ma pasję, którą rozwija, a sukcesy tylko mobilizują go do dalszej pracy i mam nadzieje, ze jeszcze trochę w tym kierunku pociągnie. Głównie chodzi mi o takie „wychowanie przez sport”, bo widzę jak dużo to daje... nie ma czasu na myślenie o „głupotach”, bo trening, mecz... na razie głównie gierki na ps (kurcze teraz ma wolne to masakra w ogóle nie wychodzą z domu tylko się umwaiają na granie w sieci ... jedyny plus to taki ze angielski szlifuje), ale z czasem zaczną się imprezy, a razem z tym alkohol, papierosy... a taki sport to dla dzieciaka jednak duży hamulec. Tak jak teraz np idąc ze znajomymi do kfc (mają przy szkole niestety 🤨) Franek już sam z siebie nic sobie nie kupi, bo wie, ze nie zdrowe, ze będzie się źle czuł, a ma ważny mecz na przykład ... już trenerzy im nabijają do głowy zasady zdrowego trybu życia 😀 i tak samo mam nadzieje będzie w przyszłości z ewentualnymi używkami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 13:07

ug37df9hq3eabxrz.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala mój tesc opowiada zawsze, ze w sredniej szkole (czyli około 15-16 lat) mial 150 cm, byl najnizszy w klasie i wsrod swoich kolegow, a nagle jak wyskoczyl to w wieku 20 lat jak poszedl do pracy mial 180 cm :O nie wiedzialam ze to mozliwe, ale faktycznie mówi sie ze chlopcy rosna do 20stki :)

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 29 grudnia 2019, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow to faktycznie nieźle ... to już był baaardzo niski. Franek w sierpniu skończył 12 lat i ma coś ok 155 cm. Ubrania na 158 nosi

Tak chłopcy rosną do ok 21 lat, a dziewczynki do ok 18 lat

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 grudnia 2019, 14:22

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Się piątki znowu odezwały ☹️ policzki czerwone, czyści młodą równo nawet w nocy była kupa i znowu coś tam w nosie słychać ....no i oczywiście wisi wisi i jeszcze bardziej wisi. Teraz jak więcej mówi to już w ogóle ciągle słyszę” mama nie ma... dzie esteś? Chodź!!!”
    Pobudka po 5 i dzięki temu już kuwety umyłam/umyłyśmy, zaraz małej śniadanie ogarnę i chyba za obiad się weźmiemy, bo już zapasy świąteczne z darów się skończyły 😉
    A wczoraj u nas pogoda super, zimno, ale bez wiatru (dzisiaj już piź... niestety), to zaliczyliśmy po południu taki spacerek 😀 było super

bb6d2ec15251.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 07:07

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i kupiliśmy wczoraj Kalince stolik i krzesełko. Miał mąż wczoraj składać, ale niestety ktoś mu przeszkodził ... no za nic nie chciał wyjść 🤣🤣 ea9ea548d4cf.jpg

Dzisiaj już się znudził, to będzie mógł skręcić 😉

Totoro czy Ty masz dzisiaj wizytę????

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 07:15

ug37df9hq3eabxrz.png
  • Totoro Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kala piękne zdjęcie ze spaceru, normalnie jak z pocztówki 😍
    A jak kocur śliczny ❤️
    Współczuję akcji zęby :/ u nas też znowu się zaczyna, już się nocki popieprzyly :/

Taak, dziś wizyta, koło 12 :) Pewnie guzik jeszcze zobaczę, ale i tak muszę po receptę na duphaston jechać, bo mnie kobita z apteki odstrzeli 😑

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 08:55

klz99vvjothg6ijw.png
    l22n9vvjii1r51bs.png
  • Kala Autorytet

Wysłany: 30 grudnia 2019, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kto wie może już czegoś się tam dopatrzy ... powodzenia i trzymam kciuki 🙂 pewnie już nogami przebierasz, żeby je hmm... rozłożyć hahhaha

Wrzuć kiedyś jakąś fotę swoich futer 😀 zwłaszcza ragdolla chciałbym zobaczyć ...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 grudnia 2019, 09:37

Totoro lubi tę wiadomość

ug37df9hq3eabxrz.png
‹‹ 1783 1784 1785 1786 1787 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ