X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Kwietniowe Mamusie 2018
Odpowiedz

Kwietniowe Mamusie 2018

Oceń ten wątek:
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Chodzilam na psychoterapie, ostatni raz bylam dzien po zrobieniu testu ciazowego. 1 spotkanie kosztowalo mnie 140zl, wiec jak dowiedzialam sie o ciazy postanowilam zrezygnowac i pooszczędzac. Tutaj wydaje mi sie, ze kwestią jest czas i odwazenie sie -wsiasc do auta i jezdzic. Okaze się.
    Dokładnie o to chodzi, wiem ze łatwo sie pisze , ale troche na drodze juz przeżyłam . Musisz wsiąść z kimś zaufanym i jechac. Na pewno sie Tobie uda ❤️

edwarda20 lubi tę wiadomość

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ellka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zygmaniakowa, też mam wizytę 28:)
    Co do papierosów, na szczęście nie mam z tym problemu bo nigdy nie paliłam

Lista Staraczek
    https://robotkiszydelkoweivuli.blogspot.com/
    c55fyx8d0vs14fe0.png
  • sweetmalenka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia- tak. Dokładnie. Najpierw kleiki i biszkopty a potem pokarm stały. Edwarda- wiem wiem. Wiem ze w marchwi jest beta karoten czyli pochodna ale w wątróbce która jest w pasztetach chyba jest co innego. No nic. Od dziś będę sama piec. I ani tłuszcz ani witamina A mi nie straszne;p

8p3o9jcgldbg45l0.png
    lprk3e5esrf55xps.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sweetmalenka wrote:
    Ja po CC miałam dietę-akurat o to zadbali. I położyli wszystkie po CC razem ;)
    Tak teraz czytam o tym pasztecie w ciązy, i przedawkowaniu witaminy A... a ja od wczoraj już z 200 gram zjadłam! Chyba więcej nie ruszę! Albo zrobię domowy.
    Co myślicie o tych pasztetach? i przedawkowaniu? Wątróbki w ogóle nie jadam.

Zalezy jaki jesz ten pasztet. W składzie masz napisane ile jest wątróbki, chociaż ta ma super duzo żelaza hemowego :) ja mam akurat swoje pasztety z gęsi i z kaczek.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    Gratuluje rzucenia. Zawsze mnie to zastanawialo, dlaczego kobiety starajace sie o dziecko nie rzuca wczesniej papierosow. Przeciez to jeszcze bardzo dlugo siedzi w organizmie...

Nie wiem czy jest 20% kobiet, ktore planują dzieci. Większość jest chyba z ovufriend.

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Nie wiem czy jest 20% kobiet, ktore planują dzieci. Większość jest chyba z ovufriend.
    W sensie, że tylko 20% kobiet planuje ciaze?

Ilona92 lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • pomarańczka_33 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łoł, ledwo Was nadrobiłam ;) no ale że jutro 20 to musiałam spiąć poślady żeby podać podatki szefostwu.
    Nigdy w życiu nie paliłam ani razu się nie zaciągnęłam i nie znam tego problemu. Nigdy mnie nie ciągnęło a poza tym moim ulubionym słowem swego czasu było "nie" i pewnie to uchroniło mnie przed paleniem. Tolerancję dla palących mam jeśli szanują niepalących, jeśli nie to nie mam litości.

Co do jedzenia i przedawkowania czegokolwiek. Uważam, że można jeść wszystko ale z głową i z umiarem. Jak jednego dnia zjem wątróbkę a potem przez długi czas nie będę jej ruszać to nic złego się nie stanie. Osobiście mam dość spore problemy z jelitami więc zanim coś zjem to przestudiuję skład ale jeśli nie ma nic czego nie mogę to to jem. Ale na przykład jak zamówiliśmy sobie hamburgery i okazało się, że mięso jest krwiste to go nie jadłam. Są pewne rzeczy, których absolutnie nie można kobiecie w ciąży i tego się trzymam, reszta - z umiarem :)

edwadra - bardzo mi przykro z powodu tego co przeszłaś, ale mam nadzieję, że się przemożesz i będzie dobrze, kciukam mocno

edwarda20, Ilona92 lubią tę wiadomość

Kirunia - jesteś już z nami Maleńka <3
  • darika Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja paliłam 6 lat. Nie były to duże ilości a jednak. Rzuciłam ponad dwa lata temu czyli rok przed tym zanim zaczęliśmy się starać o dziecko. Rzuciłam z dnia na dzień ze względów zdrowotnych. Teraz strasznie mi to śmierdzi i w życiu do tego nie wrócę

pomarańczka_33, Ilona92 lubią tę wiadomość

29.09.2016 Aniołek (10 tc)
    09.04.2018 cud narodzin - 55 cm, 3720 g. Amelka ❤️
    16.09.2020 cud narodzin - 54 cm, 3150 g. Igorek ❤️
    lprkcwa1zb61biig.png
    961l3e5eru5riodc.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edwarda20 wrote:
    W sensie, że tylko 20% kobiet planuje ciaze?

Uważasz, ze wiecej? To takie moje spostrzeżenia z najbliższej okolicy, studiów , szkoły, miejsca zamieszkania . Widze tylko planujące kobiety, te ktore maja problemy zdrowotne lub spełniają sie zawodowo. Moze sie mylę, pewnie tak jest :)

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
  • edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ilona92 wrote:
    Uważasz, ze wiecej? To takie moje spostrzeżenia z najbliższej okolicy, studiów , szkoły, miejsca zamieszkania . Widze tylko planujące kobiety, te ktore maja problemy zdrowotne lub spełniają sie zawodowo. Moze sie mylę, pewnie tak jest :)
    Dopytalam bo nie bylam pewna czy dobrze zrozumialam :)

Nie zastanawialam sie nad tym nigdy. Ja planuje wszystko od zawsze wiec z taka decyzja jak dziecko nigdy nie poszlabym na zywiol.

Magdzia85F lubi tę wiadomość

dqprqps6kaqxmc83.png
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny orientujecie się w kwestii badań na nfz?
    Otóż chodzę do gin prywatnie, ale te pierwsze badania udało mi się podejść do poradni i tam lekarz do którego chodziłam wcześniej i który 'poniosl kleske' chyba w geście wyrzutów sumienia wypisał mi skierowanie na większość tych początkowych badań z wyjątkiem cytomegalii chyba. Przez znajoma odebralam sobie z laboratorium wyniki które pójdą do poradni z powrotem - i tu moje pytanie - czy muszę iść na drugą wizytę żeby sobie coś w papierach mogli pozaznaczac do rozliczenia z funduszem?czy nie muszę tam już iść?

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • MaGo Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja ciąża 1000% planowana. Kwas łykałam już od 10 miesięcy i pobiegałam troszkę po różnych lekarzach żeby się upewnić, że możemy się starać ;) Zęby poleczyłam z myślą o ciąży i nawet schudłam 5kg hahaha :D

Magdzia85F, edwarda20, Rene lubią tę wiadomość

Marcel <3<3
    3jvzi09ke9hkk4qh.png
  • sylvia94 Ekspertka

Wysłany: 19 września 2017, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka z tego co się orientuje to już nie musisz się tam pojawić :)

m3sx3e3kjs2lipyv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jak Edwarda wszystko planuję. Zawsze tak miałam.

edwarda20 lubi tę wiadomość

• edwarda20 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MaGo wrote:
    Moja ciąża 1000% planowana. Kwas łykałam już od 10 miesięcy i pobiegałam troszkę po różnych lekarzach żeby się upewnić, że możemy się starać ;) Zęby poleczyłam z myślą o ciąży i nawet schudłam 5kg hahaha :D

Ja dokladnie tak samo. Kwas ponad 8 mcy wczesniej, maz tez bral, jadl zdrowo ;p cwiczyl troche w domu. Ja porobilam wszystkie badania, zęby wyleczone itp ;p

dqprqps6kaqxmc83.png
  • Paatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również planowałam, kwas brałam 3 miesiące przed, zero alko i zdrowsza dieta :) Jedyne zaskoczenie było takie, że wystarczył miesiąc starań - nie wiem czemu, ale byłam przekonana, że jedna owulacja nie wystarczy ;)

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 września 2017, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdzia85F wrote:
    Emily super!!! I tak szybko wyniki!!!! Wow.

Aliska zobaczysz zaraz wyjdziesz. A Ty skąd jesteś, wybacz, ale jak pisałaś, to nie pamiętam.

Darika i właśnie tak powinno być.

Ogólnie czytam ostatnio o szpitalach w Warszawie i to będzie dylemat, gdzie rodzić.
    z wielkopolski, a dokładniej okolice Poznania ;)

Paatka lubi tę wiadomość

• Paatka Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliskaa wrote:
    z wielkopolski, a dokładniej okolice Poznania ;)

To tak jak ja ;)

Aliskaa lubi tę wiadomość

04.2018 - ❤️👧
    04.2020 - ❤️👧
    08.2023 - 👼
    preg.png
  • Agusia_pia Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też planowałam ciążę i brałam witaminki, sport, itp i się udało. co do fajek nie paliłam, kiedyś próbowałam w gimnazjum ale mi nie podeszły i dobrze. alko okazjonalnie. codziennie za kółkiem więc i nie ma jak.

o dziwo dziś mam jakiś płaski brzuch!! :D

Maj 2017 Aniołek 7 tc [*]
    14.04.2018 Bartuś, 4180 gr, cc.
    30.08.2019 Kacperek, 4300 gr, cc.
    bcg0egl.png
    cllc0zm.png
  • Ilona92 Autorytet

Wysłany: 19 września 2017, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja akurat musiałam planować. Co do palenia, kazdy z nas ma wybór, jeden wypije, drugi zapali, trzecie bedzie skakał z samolotu, a czwarty codziennie imprezował. Mnie fajki nie podeszły, czasem przy dobrej imprezie, ale rak nawet nie moge o nich myślec :)
    Agusia akurat palenie podczas jazdy to pikus :p
    Mi najgorzej wychodzi odkręcanie butelki i picie , bo nogi mam za krótkie do kierowania

qb3cj48ah5hohfgu.png
    klz9krhmxrpn9h80.png
‹‹ 181 182 183 184 185 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ